Selaat arkistoa kohteelle taivaan Isä.

Northwind Collective: Isä ja Taivaan Isä

17.3.2017 Musiikki, Raamatusta

Tällä kertaa tahdon jakaa sydäntäni arvostamani ylistysbändin levystä, jonka sain tänään postissa, joka saa minut kyyneliin. Yksinkertaisesti tämä levy tulee olemaan todella kovassa kuuntelussa tästä eteenpäin, niin voimakas Pyhän Hengen läsnäolo ja sanoma tällä levyllä on! Otan esille biisejä ja mitä ajatuksia niistä minulle nousee.

”Perillinen”

”Oon perillinen kanssa Kristuksen/Ei mikään eikä kukaan voi sitä muuttaa/oot aina Isäni oon aina lapsesi”

Sydän räjähtää kun aloin kuuntelemaan biisiä. Niin voimakas sanoma Isän täydellisestä rakkaudesta! Sanat eivät riitä kiittämään kun saamme ymmärtämään asemaamme Jumalan perillisinä!

”Ei enää orja”

”En mä enää oo pelon orja, oon lapsi Jumalan”

Uskon, että identiteettimme Jumalan rakkaina lapsina vapauttaa meidät todelliseen vapauteen, jossa perkele ei pääse enää sitomaan meitä. Yksi suurimmista paholaisen peloista on se, että sinä ja minä todella löydämme identiteettimme Kristuksessa, koska silloin se ei saa enää otteeseensa meitä!

Uskallan väittää, että Northwind Collectiven rukous on tämän levyn kautta, se että jokainen levyn kuuntelija voisi löytää oikean rakkaudellisen suhteen Taivaan Isään ja päästä kasvamaan tuossa rakkaussuhteessa. Sen seurauksena me muuttuisimme ja alkaisimme näkemään lähimmäisemme todella arvokkaina ja Jumalan valtavan rakkauden kohteina.

”Pidät minusta huolen”

”Sä siunaat mua rakkaudellas, pidät minusta huolen/Sä siunaat mua rauhallas pidät minusta huolen”

Kunpa ymmärtäisimme, että perkeleen valheet siitä, että menetämme Jumalan lapsen asemamme langetessamme syntiin ovat pelkkää roskaa, jota valheen isä yrittää saada meidät uskomaan! Sen sijaan Jumalan rakkaus ei koskaan väisty yltämme! Tätä totuutta meidän on syytä julistaa elämäämme jatkuvasti, jotta alkaisimme vastustaa paholaisen valheita. Koska se ei koskaan perustunut meidän synnittömyyteen vaan asemaamme Jumalan rakkaina lapsina Jeesuksen virheettömyyteen ja hänen täydelliseen uhriinsa edestämme! Yhtä tärkeää on muistaa, että Isä ei muutu koskaan, hän on uskollinen! Hän ei hylkää sinua koskaan!

”Kutsu”

”Sä rakas lapseni oot ja mielistynyt sinuun oon”

Jokaisella lapsella on tarve kokea vanhempiensa ihailua ja rakkautta, jolloin hän kasvaa terveeseen itseluottamukseen. Silti on monia Jumalan lapsiakin jotka eivät ole saaneet kokea tällaista, ja taivaan Isän rakkaus saa eheyttää!

”Hyvä Isäni mun”

”Hyvä Isäni mun, sä aina oot/rakas lapsesi sun/mä aina oon, mä aina oon”

Kun alamme ymmärtämään ja hyväksymään asemamme Isän lapsina, meidän on tärkeää oppia vastaanottamaan hänen rakkauttaan, koska silloin opimme rakentamaan identiteettimme pysyvälle rakkaudelle, emmekä enää tarvitse niin epätoivoisesti ihmisten hyväksyntää. Silloin meistä kasvaa vahvoja Jumalan miehiä ja naisia!

”Abba”

”Abba, mä heittäydyn sun syleilyyn/Abba, kun kosketat et satuta, sä parannat”

Oon häkeltynyt siitä tavasta jolla Northwind Collective Rodrigo ja Saara Camposin johtamina ovat tehneet timantin levyn, joka on niin tarpeellinen jokaiselle Jumalan lapselle Suomessa! Nyt paljastan, miksi tämä aihe on minulle niin tärkeä.

Kun olin alle kaksi vuotias vanhempani erosivat, eikä minulla ole yhtään muistikuvaa biologisesta isästäni. Se heijastuu koko minun loppuelämääni. En saanut mahdollisuutta tavata häntä ennen kuin hän kuoli kymmenisen vuotta sitten. Mistä olen kiitollinen niin siitä, että sain kasvaa tätini luona, joka rakastaa Jumalaa kokosydämisesti ja hän osoitti Jumalan rakkautta minulle ja siskoilleni. En todellakaan tiedä missä olisin tänään ilman sitä. Mieleeni on piirtynyt tapaus, kun olin aloittanut ylä-asteen ja palasin kotiin. Olin kokenut koulukiusaamista ja purskahdin itkuun, kun Liisa kysyi miten päivä meni. Sitten sain istua hänen sylissään ja itkeä pahan olon pois. Se merkitsi minulle paljon, koska en saanut mahdollisuutta kokea biologisen isäni rakkautta koskaan.

Muutamia vuosia sitten tätini kertoi, että on rukoillut, että saisin kokea Taivaan Isän rakkautta, jotta voisin parantua kivuista, jotka ovat elämääni tulleet. Nuo rukoukset kuultiin ja Seinäjoella asuessani olen saanut paljon opetusta Jumalan armosta, rakkaudesta ja oppinut nauttimaan yksityisistä hetkistä Jumalan syleilyssä! Tänään tiedostan, että ilman koviakin koettelemuksia elämässäni en olisi kasvanut nöyryyteen, jossa voin tänään palvella Jumalan armosta. Enkä sano, että olisin saavuttanut täydellisen nöyryyden, vaan prosessi jatkuu koko elämäni ajan ja opettelen sitä päivittäin ihmissuhteissa. Kiitos Jumalalle työstäni jossa tapaan päivittäin erilaisia ihmisiä ja saan harjoitella ihmisten huomioimista ja kärsivällisyyttä ja rohkaisemista käytännössä.

Jaakobin kirje 1:12-14, 17

Autuas se ihminen, joka kiusauksen kestää. Kun häntä on koeteltu, on hän saava elämän seppeleen, minkä Herra on luvannut häntä rakastaville. Älköön kukaan kiusauksessa ollessaan sanoko: ”Jumala kiusaa minua.” Jumala ei ole pahan kiusattavissa, eikä hän ketään kiusaa. Kutakin viettelee hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee. Jokainen hyvä anti ja jokainen täydellinen lahja tulee ylhäältä valojen Isältä, jonka luona ei ole muutosta, eikä valo vaihdu varjoksi.

Nämä jakeet mielestäni osoittavat selvän totuuden: Taivaan Isä on todella täydellinen rakkaus! On totta, että tässä syntiin langenneessa maailmassamme on paljon syntiä ja pahuutta, jossa joudumme elämään tämän lyhyen ajan, mutta sitä seuraa iankaikkisuus Jumalan kanssa! Meidän tulee siis asennoitua oikein koettelemuksiin ja hyökkäyksiin: Kun pidämme katseemme Jeesuksessa, saamme voimaa vaeltaa uskossa kuuliaisina kuten hän, meidän tärkein esikuvamme! Ja tuota uskollisuutta osoittaessamme näytämme käytännössä, että rakastamme Jumalaa ja saamme siitä palkinnon: Iankaikkisen elämän!

Paholainen pyrkii siis valehtelemaan meille, että ”Jumala kiusaa sinua” jottemme saisi iankaikkista perintöämme taivaassa. Sen sijaan meidän täytyy muistuttaa itseämme, että Taivaan Isä rakastaa meitä ja tahtoo johtaa meidät luottamaan häneen yhä syvemmin kaikissa elämämme olosuhteissamme. Koetukset voivat johtaa kahteen lopputulokseen: Joko siihen, että jäämme kuuntelemaan paholaisen valheita, että ”Jumala on hylännyt sinut, unohda koko usko” tai ripustaudumme Jumalan Sanan lupauksiin siitä, että hän on uskollinen ja auttaa sinua aina!

Rukoukseni on, että sinä saat kokea Isän taivaallista rakkautta päivä päivältä enemmän ja opit luottamaan häneen sataprosenttisesti! Ole siunattu Jeesuksen nimessä :D

Täydellinen taivaallinen Isämme

27.11.2016 Raamatusta

Olen toisinaan katsonut MacGyverin jaksoja ja viime viikolla törmäsin sellaiseen osaan, jossa oli nuori poika ja hänen isänsä, jolle vasta tovi ennen tapaamista selvisi tämä asia. Kohtaaminen herkisti minua kovasti, kun poika kysyi kaksi merkittävää kysymystä: “oletko sinä isäni?” ja “rakastatko minua?”

Moni ymmärtää ja hyväksyy, että isäsuhde määrittää paljon, miten oma identiteettimme muodostuu. Siksi nuo kaksi kysymystä ovat niin tärkeitä. Itselläni ei ollut henkilökohtaista suhdetta biologiseen isääni. Tarkoitan, ettei minulla ole muistoja lapsuudesta hänen kanssaan, koska olin alle kaksi vuotias kun vanhempani erosivat. Tämä on luonnollisesti vaikuttanut itsetuntooni paljon. Olin lapsena arka, koska perusturvallisuuteni järkkyi silloin, kun tarvitsin sitä paljon. Siihen päälle kun laski änkytyksen ja myöhemmin koulukiusaamisen, elämäni voisi olla jotain kamalaa, ellei taivaallinen Isäni olisi saanut tulla elämäni herraksi alta kymmen vuotiaana ja alkaa hiljakseen eheyttämään minua.

Kuka voi olla täydellinen isä? Ainoastaan taivaallinen Isämme.

Roomalaiskirje 8:12-17

Olemme siis velkaa, veljet, mutta emme lihalle elääksemme lihan mukaan, sillä jos te elätte lihan mukaan, teidän on kuoltava, mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää. Kaikki, joita Jumalan Henki johdattaa, ovat Jumalan lapsia. Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme: ”Abba! Isä!” Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.

Ensimmäinen asia mikä nousee tästä jaejaksosta on se, ettei meillä Jumalan lapsilla pitäisi olla halua enää elää lihallisen, vanhan luontomme haluamalla tavalla. Sen sijaan jos olemme kokeneet uudestisyntymän ihmeen elämässämme, Pyhä Henki on muuttanut sydämeemme asumaan ja meidän tehtävämme on antaa hänen johtaa elämäämme Jumalan tahdossa vaeltamiseen kaikilla elämämme osa-alueilla, koska taivaallinen Isämme on armossaan ostanut meidät vapaiksi synnin orjuudesta Poikansa kalliilla verellä ja hän omistaa meidät.

Jae 14 määrittelee, että ne jotka ovat todellisia, aitoja Jumalan lapsia, antavat Hengen johtaa heitä. Tämä on erittäin tärkeää, koska jos emme antaudu Hengelle alamaisiksi, silloin paholainen pääsee valehtelemaan ja johtamaan meidät harhaan. Ei ole olemassa harmaata aluetta hengellisessä todellisuudessa: joko me palvelemme Jumalaa tai paholaista. Harmi kyllä, lihamme on asettunut jo valmiiksi paholaisen puolelle, ja siksi meidän täytyy päättää alistua Jumalan alaisuuteen ja pyytää Pyhää Henkeä opettamaan meitä elämään siinä.

”Te ette ole saaneet orjuuden henkeä elääksenne jälleen pelossa, vaan te olette saaneet lapseuden Hengen, jossa me huudamme: ”Abba! Isä!”

Tämä jae on lohduttanut minua usein, koska se ilmaisee taivaallisen Isämme suuren rakkauden! Hän on tarkoittanut meidät nauttimaan yhteydestään hänen kanssaan Pyhän Hengen kautta. Muista, että Pyhä Henki toimii aina täydellisessä yhteistyössä Isän ja Pojan kanssa. Roomalaiskirje 5:5 sanoo: ”Mutta toivo ei tuota pettymystä, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.” Toisin sanoen: Kun nautimme suhteestamme taivaalliseen Isäämme ja koemme hänen läsnäolonsa, pelko ja kaikenlaiset kahleet murtuvat. Paholaisen yksi strategia on saada meidät ensin epäilemään Isän rakkautta, koska olemme niin monesti epäonnistuneet ja tehneet syntiä ajatuksin ja teoin. Mutta kun Pyhä Henki saa muistuttaa meille Isän uskollisuudesta ja siitä ihanasta faktasta, että Herra on armollinen niille jotka tahtovat elää läpinäkyvää elämää ja katuvat lankeemuksiaan, saamme täyttyä ilolla, rauhalla ja Jumalan rakkaudella! Silloin tuo rakkaussuhde Isän kanssa syvenee.

”Henki itse todistaa meidän henkemme kanssa, että me olemme Jumalan lapsia. Mutta jos olemme lapsia, olemme myös perillisiä, Jumalan perillisiä ja perillisiä yhdessä Kristuksen kanssa, jos kerran yhdessä hänen kanssaan kärsimme, että me yhdessä myös kirkastuisimme.”

Koska Pyhä Henki asuu meissä, se muistuttaa mikä on todellinen identiteettimme, meidän on vain virittäydyttävä oikealle taajuudelle, hiljennettävä sydämemme kaikista muista äänistä ja opeteltava erottamaan hänen äänensä. Silloin saamme myös muistutuksen siitä, että olemme Kristuksen kanssa kanssaperillisiä hänen ansiostaan! Perkele yrittää saada meidät pois tältä pohjalta, jotta emme omaksuisi oikeaa asemaamme ja kertoisi siitä myös muille. Vaikka saamme kerran periä taivaan valtakunnan, tie sinne ei ole aina helppo. Kohtaamme haasteita ja kun muistutamme vaikeinakin hetkinä itseämme, että olemme ihan oikealla tiellä, koska Pyhä Henki on oppaamme joka ei johdata ikinä harhaan, voimme opetella tyyneyttä käytännössä.

Tahdotko muuttua päivittäin enemmän empaattiseksi ihmiseksi? Vietä aikaa ihmisten lähellä, jotka rakastavat Herraa. Nauti hetkistä, jolloin olet kahdestaan taivaallisen Isäsi kanssa. Opettele sitä. Muutos vie aikaa, mutta se todella on sen arvoista! Kun rakastut hetkiin jossa vietät aikaa Isäsi suloisessa, rakkaudellisessa läsnäolossa muutut aina positiivisemmaksi, iloisemmaksi ja huomaat pysyväsi tyynenä vaikeissakin olosuhteissa.

Muista, että ennen kuin Jeesus meni Jerusalemiin kuolemaan jokaisen ihmisen puolesta hän vietti monta yötä Isänsä kanssa. Uskallan väittää, ettei hän olisi jaksanut kantaa ja sovittaa syntejämme, ellei hän olisi saanut valtavasti rohkaisua suoraan Isältään. Jos koet stressiä tule taivaan Isän luo. Hän tahtoo sinun parastasi! Hän tahtoo opettaa sinulle, ettet tarvitse muuta kuin hänet! Liian monesti haemme tukea ensin lähimmäisiltämme, puhumme ja puhumme. Se ei todellakaan ole väärin, että puramme sydäntämme ystävillemme, mutta Jumala tahtoo todella olla sinun paras ystäväsi, jonka puoleen käännyt aina ensimmäisenä. Silloin opit luottamaan häneen, joka on aina luotettava.

Oletko huomannut, että joudut silloin tällöin pettymään ihmisiin? Taivaan Isään sinun ei tarvitse koskaan pettyä! Olet hänen lapsensa ja hän on täydellinen isä! Jos laitamme luottamuksemme häneen, vuodatamme sydämemme ensin hänelle ja saamme hänen näkökulmansa tilanteeseen emmekä masennu :)

Kun opit vastaanottamaan hänen valtavaa rakkauttaan, jota Pyhä Henki vuodattaa sinuun luonnollinen seuraus tästä on halu ja tahto kunnioittaa ja totella häntä. Tahtotila kuunnella tarkasti, mitä rakkaalla ystävällä on asiaa. Sen jälkeen kunnioitus saa aikaan halun oppia lisää tuntemaan häntä, hänen oman ilmoituksensa, Raamatun kautta, koska hän on sitoutunut omaan Sanaansa, etkä opi muuten hänen periaatteitaan, jotka tuovat elämän sinulle.

Voit oppia yhden periaatteen, josta rakas pastorini Pekka Perho puhui viikko sitten Live jumalanpalveluksessa. Hän puhui Naemanista (2 Kuningasten kirja 5:1-14), jonka täytyi olla kuuliainen profeetta Elisan sanalle ja peseytyä seitsemän kertaa Jordanissa parantuakseen spitaalista. Ilman, että hän olisi täsmälleen noudattanut profeetan ohjeita, hän ei olisi parantunut. Kun alamme näkemään taivaallisen Isämme todellisen luonnon, joka on aina rakastava ja armahtava, mutta myös pyhä ja oikeamielinen, opimme tekemään niin kuin hän sanoo, emmekä ala soveltamaan niitä oman mielemme mukaan. Rukoilen, että tämä kirjoitus saisi meidät antautumaan sataprosenttisesti Jumalalle, jolla on paras suunnitelma elämällämme. Ole siunattu Jeesuksen nimessä.

Tuhlaajapoika, identiteetti ja uusi liitto

8.5.2016 Raamatusta

Luukas 15:11-24

Vielä Jeesus sanoi: ”Eräällä miehellä oli kaksi poikaa. Nuorempi heistä sanoi isälleen: Isä, anna minulle se osa omaisuudesta, joka kuuluu minulle. Niin isä jakoi omaisuutensa poikien kesken. Muutaman päivän kuluttua nuorempi pojista kokosi kaiken, mitä omisti, ja matkusti kaukaiseen maahan. Siellä hän tuhlasi koko omaisuutensa viettäen paheellista elämää. Kun hän oli tuhlannut kaiken, tuli siihen maahan ankara nälänhätä, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Silloin hän lyöttäytyi erään sen maan kansalaisen seuraan, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen sikoja paimentamaan. Hän olisi halunnut ravita itsensä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Silloin hän meni itseensä ja sanoi: Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yllin kyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni luo ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Tee minut yhdeksi palkkalaisistasi. Niin hän nousi ja lähti isänsä luo. Kun hän vielä oli kaukana, hänen isänsä näki hänet ja tunsi sääliä. Isä juoksi häntä vastaan, sulki hänet syliinsä ja suuteli häntä hellästi. Poika sanoi hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi. En ole enää sen arvoinen, että minua kutsutaan pojaksesi. Mutta isä sanoi palvelijoilleen: Tuokaa nopeasti parhaat vaatteet ja pukekaa hänet niihin, pankaa sormus hänen sormeensa ja kengät hänen jalkaansa. Tuokaa syöttövasikka ja teurastakaa se. Nyt syödään ja iloitaan! Sillä tämä minun poikani oli kuollut mutta heräsi eloon! Hän oli kadonnut, mutta nyt hän on löytynyt! Ja he aloittivat ilonpidon.

Tuttuakin tutumpi vertaus tuhlaajapojasta. Tarkoitukseni ei ole tällä kirjoituksella alkaa kääntämään vertausta nykyaikaan, paitsi niiltä osin, jotka koin Herran laskevan sydämelleni. En väitä, että tulkintani olisi täysin vedenpitävä, mutta tämä vertaus puhuttelee monella tavalla, ja monesti Pyhä Henki voi avata tuttuihinkin jaejaksoihin aivan uusia puolia. Vaikka jaejaksolla onkin yksi syvempi, keskeinen merkitys, voi sen sisältä löytyä paljon eri merkityksiä, jotka ovat sopusoinnussa Jumalan sanan kokonaisilmoituksen kanssa.

Jakeessa kaksitoista nuorempi veli sanoi ääneen jotain, joka mursi isän sydämen. Mikä vaikutti pojan päätöksen taustalla? Varmaankin hän oli pitkään katsonut elämää perheen sisältä, suojassa kaikelta, ja päätellyt, että maailmassa olisi varmasti paljon asioita, joista voisi nauttia. Että ehkei hänen isänsä tiennyt miltä tuntuu nauttia elämästä. Hän oli haaveillut, että jonakin päivänä hän jättäisi kaiken tämän tutun ja turvallisen ja matkustaisi kauas pois ja eläisi niin kuin itse kokee parhaaksi. Hän saattoi ajatella, että maailmassa jota hän ei ollut koskaan saanut maistaa, hän saisi rahaa, mainetta ja naisia mielin määrin ja alkoi sydämessään himoita niitä valtavasti. Hänen identiteettinsä isänsä poikana alkoi hämärtyä ja maailma kiinnosti paljon enemmän. Ehkä hän oli päättänyt olla kertomatta isälleen sisäisestä päätöksestään ja eräänä päivänä hän laukaisi pitkään suunnittelemansa, mielestään erinomaisen päätöksen. Samalla päätös kertoi karua kieltään identiteetin muutoksesta; kun tuossa kulttuurissa poika sanoi, että tahtoo oman osuutensa perinnöstä, hän ilmaisi toivovansa isänsä kuolemaa.

Pojan päätöstä alleviivasi lähtö kaukaiseen maahan. Hän oli saanut tarpeekseen niistä kuvioista, joissa hän oli elänyt, hän tahtoi mahdollisimman kauas, jottei identiteetti isän poikana muistuttaisi häntä. Se kertoo karua kieltään hänen suhteestaan isää kohtaan: hän halveksi häntä. Jae 13 jatkaa, että kun poika pääsi perille, hän tuhlasi kaiken eläen paheellista, siis irstasta elämää. Nyt hän mielestään nautti elämästään täysillä! Hän ajatteli, että hänellä on kaikki mitä hän tarvitsee elämiseensä, eikä mikään pysäyttäisi häntä ikinä. Ehkä hän ajatteli, että olin aivan oikeassa, kun lähdin pois kotoa ja saan nyt rakentaa oman näköisen elämän. Epähuomiossa hän pisti kaiken menemään.

Jakeet 14-16 paljastavat, että poika joutui kohtaamaan karun todellisuuden. Olosuhteet voivat muuttua nopeastikin, eikä hän ollut varautunut siihen millään tavalla. Kaikki mitä hän oli hankkinut kärsi rajun inflaation ja joutui heitteille. Hänen hieno suunnitelmansa alkoi näyttää surkealta, kun hän joutui kärsimään, oli aikaa miettiä elämän prioriteetteja sikojen luona. Olosuhteet saavat monesti pohtimaan asioita syvällisemmin.

Jakeet 17-19 kertovat sisäisestä päätöksestä, joka ei tullut nopeasti, eikä helposti. Hän ihan aidosti katui tekemäänsä syntiä. Hän ymmärsi, ettei hän ollut kapinoinut ainoastaan isäänsä vastaan, vaan Jumalaa. Hän toivoi, että isä hyväksyisi kaikesta häpeästä huolimatta hänet palkkalaisekseen. Katsotaanpa yksi jae:

Psalmi 51:6

Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi. Sinä osoittaudut vanhurskaaksi puheessasi ja puhtaaksi tuomitessasi.

Varmasti poika koki oman kelvottomuutensa Jumalan edessä, samoin kuin Daavid, joka tämän katumus psalmin kirjoitti.

Jakeet 20-24 kertovat vertauksen huippukohdan. Ennen kuin poika ehtii sanoa sanaakaan, hänen isänsä osoittaa hänelle ehdotonta rakkautta, ottaa hänet niin lämpimästi vastaan kuin on mahdollista. Poika ei ansaitse tätä rakkautta ollenkaan. Kaikesta huolimatta poika aloittaa katumuksensa julkituomisen, mutta ei pääse edes loppuun, kun hänen isänsä keskeyttää hänet ja palauttaa hänen asemansa täysivaltaisena poikana. Sormus on tärkeä, koska mitä ilmeisimmin se on sinetti sormus, jolla perhe vahvisti kaupat. Pojan identiteetti siis ennalleen asetettiin. Isä on täysin varma, että nyt on syytä juhlaan ja kertoo pojan uudestisyntyneen elämään ja poikakin lopulta uskoo, että hän on saanut kaiken anteeksi.

Miten soveltaisin tätä vertausta meihin? Ainakin pari ajatusta nousee mieleen. Paholaisen missio on siis tuhota Jumalan lapsen ja Isän suhde, jota tuossa tuhlaajapoika vertauksessa hyvin käsiteltiinkin. Mitä keinoja paholaisella sitten on? Miehiä vastaan hän käyttää esimerkiksi näitä kolmea: Raha, maine ja seksi. Kun alamme näkemään maailman houkuttelevana, emmekä valvo uskomme tilaa, se alkaa viemään aikaa Jumalalta ja suhteemme hoitamiselta. Prioriteetti järjestys siis alkaa pikku hiljaa vaihtumaan. Se ei tapahdu todellakaan yhdessä yössä, vaan pikku hiljaa paholainen alkaa valheillaan viemään meitä pois rakastavan Isän luota. Yksi: Valvo ja hoida siis omaa suhdettasi Jumalaan, älä anna minkään asian viedä sinun keskittymistäsi pois Herrasta, joka maksoi sinusta täyden hinnan. Kaksi: Muista, että kun muut asiat alkavat tulemaan tärkeimmiksi ja seurakuntayhteys jää, ollaan vaarallisilla vesillä. Kolme: Älä unohda olla kiitollinen Jumalalle siitä, mitä sinulla nyt on. Liian helposti pidämme asioita itsestäänselvyyksinä, vaikka kaikki mitä meillä on, on Jumalan lahjaa.

Jos nämä kolme asiaa jäävät taka-alalle, uskomme on kriisissä. Voidaan puhua identiteetti-kriisistä. Jos sielunvihollinen saa eristetyksi uskovan muista Jumalan lapsista, hänet on todella helppo saada saaliiksi. Ihminen on sen verran sokea, ettei helposti myönnä tätä, koska oma lihamme nauttii synnistä. Mutta meidän ei tulekaan olla kuuliaisia lihallemme, koska se on yhteistyössä paholaisen kanssa. Sen sijaan meidän tulee haluta jatkuvasti uudistua mielen uudistuksen kautta (Room. 12:2), jotta uudeksi tehty henkemme vahvistuu, eikä liha pääse valtaan.

Tuhlaajapoika ymmärsi ilmeisesti lopulta, ettei hänen tarvinnut yrittää suorittaa palvelijan työtä, ansaitakseen isänsä anteeksiantamuksen. Koska se on ilmainen lahja. Ymmärretäänkö me asemamme uuden liiton lapsina, vai olemmeko suorituskeskeisiä uskovia, jotka elävät vielä vanhassa liitossa? Olemmeko sisäistäneet, ettei meidän lihamme ikinä voi pyhittyä? Jos itse pyrin jatkuvasti muuttamaan käytöstäni, pahoja ajatuksiani ja intohimojani, mihin enää tarvitsen Jeesuksen apua? Jos onnistun yhden päivän aikana käyttäytymään oikein, ajattelemaan oikein ja välttämään intohimoni, alan liian usein ylpeilemään onnistumisistani. Sitä kutsutaan hengelliseksi ylpeydeksi ja siitä meidän täytyy puhdistua.

Sen sijaan, jos me aidosti nöyrrymme ja tunnustamme Jumalalle oman kykenemättömyytemme pyhittää omaa käytöstä, ajatuksia ja himoja, saamme kokea armon, joka kasvattaa meitä riippumaan Jeesuksen täytetyssä työssä. Tulemme tietoisiksi Jeesuksen ansioista, johon turvaamme koko sydämestämme ja antaudumme hänen tahtoonsa päivittäin. Hänestä tulee siis sydämeni valtaistuimen oikea valtias. Niin kauan kuin annan hänen johtaa elämäni jokaista osa-aluetta, elämäni tulee pysymään tasapainossa! Miksemme luottaisi siis häneen? Ole siunattu Jeesuksen nimessä :)