Selaat arkistoa kohteelle syötävän hyvää.

piirakat

7.4.2015 Yleinen

riisijamaito

Riisipuuron keitolla alotellaan.

Itse teen aina puolitoista kertaisen puuron koska piirakoissa pitää olla täytettä rutkasti. Mutta tässä yksinkertaisesti ohje kun kaikki ei ole niinkun minä.

 

2dl puuroriisiä

2dl vettä

1l itra maitoa (yleensä käytän punaista maitoa)

suolaa n. Tl

ja voita

 

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Lisää ensin puolet maidosta ja sekoittele. Kun taas kiehuu niin lisää loppumaito. Kun puuro on valmista lisää suola ja voi. Nosta jäähtymään.

 

 

 

puuro ja voi

 

Sitten ruistaikinan tekoon.

Luonnollisesti ruisjauhoja n. 3dl

 vehnäjauhoja 2dl

n.Rkl öljyä.

 2dl vettä

reilu tl suolaa.

 

Mittaa kylmä vesi, suola ja jauhot. Sekoittele puuhaarukalla. Lisää öljy ja sitten vaihdetaan  käteen kun taikina alkaa paksuuntumaan. Turhaa alustella taikinaa kauheesti.

 

 

taikinaa

 

Kieputa kelmuun ja tuuppaa jääkaappiin.

 

taikinapallo

 

Puolisen tuntia kun taikina ollut kylmässä niin leivo tasanen pötkylä taikinasta ja tee pylpyröitä tai (tästä kikasta ukkini varmaan nirhaisi minut) kaulitse taikina ja ota juomalasilla pyöreitä paloja. Näin saat tasakokoisia piirakoita.

 

kaikki valmiina

 

vinkki

 

Kaulitse puikulalla ohueksi ja levitä puuro keskelle taikinaa.  Ja rypytä. Omat rypytykseni ovat kaikkea muuta kun kauniita. Ukkini oppi ei koskaan mennyt perille.

 

täyttöpiirakka

 

Uuni 275 astetta ja noin 10 min uunista riippuen.

Paiston jälkeen upotetaan piirakat suoraan pelliltä voimaitoon. Ihan kunnon upotus ja valutus.

 

 

 

 

voimaitouitto

 

 

 

 

 

 

Ja avot! Eikun syömään vaan.
valmiit