Selaat arkistoa kohteelle syömishäiriö.

Pintaraapaisu

9.12.2014 Yleinen

Entiedä kuinka syvällisesti alan itsestäni täällä kertomaan, enkä tiedä kuvaako blogin nimi tätä oikein, mutta sen tiedän että kirjoitan tätä siksi että haluan jakaa tarinani muille.
Nimi ”elämän mittainen syömishäiriö”, tuli mieleeni kun tiesin haluavani tuoda esiin sen, sekä tunnen olevani jo ikuisuuspotilas kun melkein puolet pienestä elämästäni olen jo sairastanut.

Olen siis 21-vuotias nainen, sairastuin anoreksiaan noin 13-vuotiaana.
Syömishäiriön seurauksena olen ollut useampaan otteeseen sairaalahoidossa. Kärsin enemmän ja vähemmän rytmihäiriöistä, olen saanut munuaisten akuutin vajaatoiminnan ja osteopenian. Viimeisimmästä kuullessani (joka tapahtui ihan hetki sitten), päätin että kun joudun näin paljon kokemaan, ja olen niin pitkään kärsinyt, haluan että muutkin saavat tietää millaista on elää syömishäiriön kanssa, ja kuinka ruuan kanssa ei todella kannata lähteä leikkimään.

Jokapäivä toivon, että olisin tajunnut olevani sairas jo heti silloin kun sairastuin. Toipuminen näin pitkän sairastelun jälkeen on jo hankalaa, mutta ei suinkaan mahdotonta!

Tottakai elämääni kuuluu muutakin kun syömishäiriö, kuten sitä edeltävä masennus jonka seurauksena nyt sairastan.
Mutta vaikka olen kokenut ja koen vaikeita asioita, haluan tämän blogin kautta tuoda esille ettei mitkään vaikeudet estä elämästä elämää. Eikä mikään asia ole mahdoton -ei edes anoreksiasta toipuminen !

Voisin maata sängyssä päivät ja voivotella miksi minulle on käynyt näin.
Mutta olen todennut paremmaksi ratkaisuksi taistella, iloita elämän pienistä asioista ja kokea onnistumisia -niistä minä tulen onnelliseksi.

Tervetuloa seuraamaan blogiani! Jatkossa kirjoitan jotain viisaampaa, en ole niin luova että olisin tähän ”esittelytekstiini” osannut liittää jotain tämänpäivän asioita :)