Selaat arkistoa kohteelle synttärit.

1-vuotissynttäreiden aattona <3

1.9.2016 DIY, Yleinen

Jännitystä, haikeutta, odotusta… näitä kaikkia on ilmassa, kun nuorimmainen täyttää huomenna vuoden <3

Jännittää, kun nuorimmainenkin saavuttaa ensimmäisen synttärietappinsa. Haikeaa, koska vauva kasvaa koko ajan isommaksi ja isommaksi ja ei ole kohta enää vauva (jos nyt enäänkään niin kovin). Odotusta, kun juhlitaan kolmena päivänä. Huomenna juhlitaan ihan oikeana päivänä kera appivanhempien ja isomummin. Lauantaina on varsinainen kutsujuhlapäivä ja suurin osa vieraista tulee. Luonnollisesti juhlapäivä ei kuitenkaan sovi kaikille vuorotöiden, välimatkojen ym. juttujen takia, niin myös sunnuntaina saamme juhlistaa pientä suurta vauvaamme <3

Valmistautuminen on aloitettu jo hyvissä ajoin. Olemme koko perheen voimin askarrelleet mehupurkit juhliin. Mieheni teki pilttipurkin kansiin reiät, vanhempi tytöistäni leikkasi sopivat pillit ja minä askartelin ykköset.

025

031

036

073

Purkkeihin sisällöksi tulee itse tehty smoothie/mehu. Laitan tarkemmat reseptit juhlien jälkeen, että jännitys säilyy. Tiedän nimittäin muutamien vieraidenkin lukevan tätä… ;)

Kakun päälle tulee sokerimassasta kukkia ja nimi. Väreinä on punainen ja valkoinen. Muutenkin juhlissa väreinä valkoinen, vaaleanpunainen ja punainen. Väriteema näkyy serveteissä, tarjoiluastioissa, mehupurkeissa, koristeluissa ja kakussa.

Isosiskon maalamista papereista leikatut kukat keittiön ikkunoihin <3

069

Kakun kukat kuivumassa… ihan välttävästi onnistui ekaksi kerraksi ;) Kerran olen tehnyt isänpäiväkääretorttuun kuorrutteen sokerimassasta, joten kokemus on vielä hyyyvin vähäistä. Nimi onnistui kukkia paremmin, mutta se jääköön kuitenkin täältä blogista pois.

081

Näihin astioihin sitten katetaan synttäriherkut <3

057

Ensimmäinen kattaus huomiselle valmis… liina päälle ja huomista kahvittelua odottamaan :)

079

Myös sankarin vaatetus ja isosiskon vaatetus on väriteeman mukaiset :D

Alla sankarin juhlavaatteet

051

Isosiskon vaatetus

044

Viimeisimpänä tärkein… lahja on ostettu ja mukailee isosiskonkin yksivuotispäivänä saamaa lahjaa. Päivittelen blogiin sitten ensi viikolla juhlien reseptejä, tunnelmia, kattauskuvia ym. mieleenpainunutta. Mukavaa viikonloppua! <3

038

 

 

Misty 5 vuotta!

16.3.2016 Blogin Virallinen Maskotti

Virallinen rimppakinttumme Misty viettää tänään 5-vuotissynttäreitä! Tätä virstanpylvästä on tietysti juhlistettu asianmukaisin menoin, eli Misty on saanut tavallista enemmän mässyjä sekä tietysti ultimaattisen synttärikakun! Kakku maistuikin karvaiselle synttärisankarillemme, vaikka ihan kaikkea ei jaksanutkaan kerralla syöd… hotkia. Alla hieman kuvia juhlallisuuksista! :)

2016-03-16 14.30.51

” Nyt sitä kakkua tänne niinkuin olis jo!”

2016-03-16 16.27.41

*mässynmässyn*

Kiitos!

23.4.2015 Yleinen

Moikka moikka mooi!

Kiitos suuresti kaikille minua muistaneille ja onnitelleille teitte tästä tytöstä kyllä onnellisen :) Huippua!

Mä on nyt kaikissa maissa täysi ikäinen, ainakin minun tietääkseni. Noh hälläväliä ryppyjä oli nähtävissä heti aamulla silmät avatessani ja joo kyllä nyt minä tiedän olevani taas vuoden vanhempi. Eron huomaa hetkessä. (ikäkriisi) Vaikka kuinka ryppyseksi tulen niin tänäkin vuonna ihanat ihmiset on muistanut onnitella minua erillaisin tavoin. Keräsin tähän nyt joitain mieleen jääneitä onnitteluita ja siellä oli yksi ylitse muiden. Koittakaas arvata mikä se noista on?

image image

näytän niin nuorelle tuossa kuvassa vaikka siitä ei oo kun 8kk… image imagemä heti aamusta, RYPPYJÄ!

Kyllä se on tuo yksi ”päivää” päivitys, se tunne kun kelaat seinääsi läpi kun siellä on melkein 200 ”onnee! :)” postausta ja sit lävähtää eteen päivää. Aivan mahtava idea, piristävä! Ja muutenkin olen kyllä ihanien ihmisten ympäröimä!

Eilen hieman itketti koska tajusin että mä saan viettää synttäreitäni yksin eikä kukaan oo minua juhlimassa tai antamassa lahjoja. Tiedän minun pitäisi olla jo aikuinen eikä minua pitäisi kiinnostaa tuollaiset asiat, mutta se nyt vaan sattuu olemaan näin että lahjat on minulle oikeasti tärkeitä. En tarvitse isoja ja kalliita lahjoja tai niitä ei tarvitse olla montaa mutta edes yksi vaikka itse tehty lahja riittää. Syntymäpäivä olisi kiva viettää oman perheen kanssa ja omien ystävien kanssa, mutta olen täällä eikä minulla ole juhlia tai ketään.. oivoi, tekispä joku minun kanssani jotain, tekisipä joku minulle jotain. Sain kukkia se oli kyllä ihana lahja puolituntemattomalta jätkältä ja kaikki ihanat onnittelijat eli sain kaikkea mitä tarvitsin/ halusin ja enemmän! Loppujen lopuksi minulla oli aivan mahtava päivä! Eli seuraavaksi esittelen kuvilla minun erilaiset syntymäpäiväni.

image

Huomi tää teksti on ollut tarkoitus kirjoittaa 22.04 mutta julkaistu 23.04.

image

Synttärilahja itselleni, uusi mekko

image image image

image image

image image image image image image image image image image image

mullakin oli synttärikakkuimageJa toivoin…

Me lähettiin vanhemman pojan kanssa kahestaa aamulla shoppailee, josta ostin itselleni mekon lahjaksi. Sitten mentiin St-Cerquen kukkulalle syömään suklaata, puhaltelemaan ilmapalloja ja pitämään hauskaa. Voi että mä nautin ja meillä oli aivan huippu hauskaa! Saippuakuplat on vaan jotain niin parasta ja toi poika on jotain ainutlaatuista. Sitten pelailtiin ulkona kaikki yhessä ja illasta herkuteltiin. Mä olen onnekas aupair pojat on täyttä kultaa <3 Tänään tajusin että elämä on tässä ja nyt ja että minu paras syntymäpäivälahja on Sveitsi ja lapset. Laatuaikaa!

Kuohari lasilliseen kera upean auringonlaskun oli aivan täydellistä päättää päivä <3

Kuohari lasilliseen kera upean auringonlaskun oli aivan täydellistä päättää päivä <3

Mahapullollaan herkkuja ja nukkumaan. -onnellinen

Mahapullollaan herkkuja ja nukkumaan. -synttärisankari

Happy Birthday mulle!

18 v.

12.4.2015 jotain positiivista

Mulla oli eilen synttärit ja täytin 18. Mulle se on vain luku muiden joukossa. Yleensä nuoriso vetää kännit ja muuta fiksua, mutta mulle 18 on vain papereissa ”siisti juttu”. En tiedä kuinka paljon mun vaisuuteeni  aikuisuuden lähtöviivan numeroa 18 kohtaan masennukseni on vaikuttanut, mutta en ilman masennustakaan olisi vetänyt övereitä eilen. Alkoholikaan ei ole minulle pakkomielle, päinvastoin: vältän ja inhoan sitä. En pysty käsittämään mitä ihmeellistä kummassakaan on.

 

 

Vaihtelu virkistää, pikkutietoa:

Mihin kellon aikaan synnyin: 12.35

Viimeinen asia, mitä tein alaikäisenä: Tein pikkuveljen kanssa omenapuiden oksista haketta.

Mitä tein/Missä olin, kun täytin 18: Makasin riippumatossa.

Ensimmäinen asia, jonka tein täysi-ikäisenä: Olin Cissy-kissani kanssa lenkillä.

Kamalin/Surullisin syntymäpäiväni: Kun täytin 12, isäni serkku/ kummitätini veli haudattiin sinä päivänä.

Mitä sain tänä vuonna lahjaksi: Savotan rinkan ja suklaalevyn (äidiltä), kaulakorun ja korvakorut (kummitätini).

 

savotta 50

Savotan rinkka, äidiltä

 

synttärilahja

Liisa Vitalin korut, kummitädiltä

 

 

En keksi muuta. Jos haluatte kuulla vielä muita pikkutietoja, laittakaa viestiä tulemaan. En mä teitä syö.

 

 

-Elina

Yks vee kekkerit oli ja meni..

1.4.2015 Yleinen

Murusen 1-v. synttäreistä on pyydelty postausta. En ole aiemmin sitä tehnyt, koska halusin odottaa että olisimme saaneet pitää kaverisynttärit. Mutta ne nyt jouduttiin sairasteluiden takia perua kolmesti. Ehkäpä keväällä pidetään jotkut kevätkekkerit sitten vaan. Tässä lyhykäisyydessään juhlista: Sukulais-/kummisynttärit menivät sujuvasti. Sää oli todella ihana; aurinko paistoi ja oli lämmintä.  Murunen heräsi päikkäreiltä jo suurimman osan vieraista saavuttua meille. Oli aika ihmeissään ihmispaljoudesta. Hetken tuumailtua Murunen sai vauhdin päälle. Lahjoja tuli kasapäin, mutta ne taisivat olla Murusen mielestä toissijainen juttu..vieraat ja lahjapaperit olivat kiinnostavampia. Sen verran paljon tavaraa tuli, että uusi lelulipasto olisi piakkoin hankittava. Ikean reissua siis synttäreiden seurauksena pukkaa.

Rekvisiittaa hommasin synttäreille, mm. 1-v. viirin, ilmapalloja, tötteröhatut.. Väriteemana vaaleansininen/turkoosi ja vaalean vihreä. Nyt viiri koristaa Murusen huonetta, saa olla siellä Murusen 2-vuotispäivään saakka. Tarjoilusta minun lisäksi suurimman vastuun kantoi äitini, kiitos hänelle. Ja minun mummo myöskin toi osansa kahvipöytään, kiitos hänellekin. Keittiössä apunani hääri Murusen yksi kummeista, kiitos A siitä..ilman häntä olisi tiskivuori ollut katossa. Oli ihana nähdä läheisiä. Nyt lätkäkauden aikana niin heikosti on aikaa tavata ainakaan kauempia sukulaisia. Oli ihanaa, että he pääsivät juhlimaan meidän yksivuotiasta. Tuli tunne, että murusella on paljon välittäviä ihmisiä ympärillä. Olemme kiitollisia siitä. <3

Kynttilän puhallus melkein sujui..

Kynttilän puhallus melkein sujui..

Kakku on äitini, Murusen mamman käsialaa.

Kakku on äitini, Murusen mamman käsialaa.

1-vuotisviiri. Aivan ihana.

1-vuotisviiri. Aivan ihana.

..lisää "härpäkkeitä".

..härpäkkeitä lisää

Nämä jäivät odottamaan kaverisynttäreitä..

Nämä jäivät odottamaan kaverisynttäreitä..

Tuikut väriteemaan natsaaviksi.

Tuikut väriteemaan natsaaviksi.

Sellaiset kekkerit olivat ne. Kiitos kaikille osallistujille ja muille Murusta muistaneille. <3

Herkku helmikuu

16.2.2015 Yleinen

Aika monella ihmisellä on menossa toi herkuton helmikuu mut mulla se on jotenkin kääntynyt herkuttelu helmikuuksi. Päättäväisesti mä vielä tammikuussa ajattelin et ensi kuussa en syö yhen yhtä herkkua. Mutta sehän on käytännösää mahdotonta!! Helmikuussa on ystävänpäivä ja mikä ihanampaa kuin hemmotella itseään ja ystäviä suklaa kakun tai leivoksien parissa? Sit on heti perään laskiainen ja ei laskiainen oo mitään jos et saa edes yhtä pullaa jossa on paljon hilloa ja kermavaahtoo. Nam! Sit ku oon täällä niin lapsilla sattuu nyt vaan olemaan synttäreitä ja et halua kieltäytyä kauniista leivoksista ja kakuista mitä äidit ja isät on vaivan kanssa leiponut. Sehän olisi epäkohteliasta eikö totta? Ja sit vielä ihana Nelly ystäväni jättää meidät ja Sveitsin ensikuun alussa niin pitää nyt käydä kahviloissa ja maistella kaikkia ihania herkkuja siinä sivussa. Ihan vaan sen kunniaksi että toinen lähtee. Joten herkuttelu helmikuu sallittakoon minulle !

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisuklaakakku <3

Synttärisitruunakakku. <3

Synttärisitruunakakku. <3

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Elämä ranttaliksi. Sillävälin kun lapset nukkuu syön sohvalla telkkaria katsoen herkkuja. Kaikkea mitä ei saisi tehdä. :p

Palataan sit tähän iltaan. Aateltiin laittaa Nellyn kanssa elämä ihan ranttaliks! Eli sen sijaan että oltaisi menty tähän minun kylän kahvilaan niin päätettiinkin mennä suurcity Nyoniin. Ja siellä löydettiinkin itsemme mccafen mahtavien herkkujen äärestä. Tuli sitten suunniteltua elämää eteenpäin ihan huolella ja ihmeteltyä mailman kaikkeutta. Tavoitteet läksiäis illallekkin on tehty, siitä tulee mahtava ilta. Ihan pelottaa et mitä käy… Iltaamme tulee kuulumaan ainakin tequila, ystävät, nauru, konttaus ja mäkkäri. Pitää sit kertoilla et miten käy! Hauskaa oli ja naurua riitti, kiitos! Haikee on kyl fiilis kun toinen lähtee, mut uusiatuulia kohti ja me jatketaan seikkailuja kyl sit suomessakin. <3

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Kahville, mars! Oli ihana laittautuu pitkästä aikaa.

Tiramisu, chai latte nam!

Tiramisu, chai latte nam!

Nelly, chai latte ja suklaakakku <3 pienet asiat tekee niin onnelliseksi. <3

Nelly, chai latte ja suklaakakku

Blogihaastetta tältä päivältä ei tule, koska en omista autoa. Lankku haaste tehty 90 sekunttia ja viimeset 15 sekunttia oli yhtä tuskaa. Mut tein sen, voittaja fiilis! Tältä erää onkin sit hyvä lopettaa ja käydä nukkumaan.

image

– Haikeen onnellinen

 

p.s. Huomenna testissä uus laji! Oon kuullu et se on aika haastava, mutta testataan ja katsotaan selviinkö hengissä!

p.p.s. Onneksi kohta saan tietokoneen, oon niin kyllästyny tähän kännykällä räpeltämiseen!

Kaverisynttärit

23.12.2014 Yleinen

Saatiin eilen pidettyä kaverisynttärit, kun Markus tuli uudelleen kuumeeseen silloin kun ensimmäisen kerran niitä piti juhlia…..Kaikkiaan 8 kaveria oli paikalla ja aikamoista hulinaa olikin :D Itse sankari oli niin kovin tyytyväinen juhliinsa <3 Ja koska en julkaise Markuksesta tunnistettavia kuvia, niin lukijat saavat tyytyä keski-ikäiseen eukkoon…. ;)

syndetOli kyllä kivat juhlat :) Nyt voikin sitten alkaa joulua laittamaan….paketoinnit vaiheessa, ruuat vaiheessa, kaikki vaiheessa. Ollut niin uskomattoman kiireinen joulukuu ettei tosikaan. Kaksi näyttöä takana sekä @-kortti + muita kursseja ja tammikuussa sitten taas uuteen paikkaan harjoitteluun! Saa onneksi lomailla vielä tovin! Markus on taas tänään aivastellut, en kestä jos taas! Sitten kyllä tarvitsee alkaa tutkimaan mikä mättää…

Kävin katsomassa sitä koiraa….ihana tytteli, mutta en tiedä….hinta ei kohdannut oman arvioni kanssa. Mutta aivan mielettömän ihanan luonteen omasi. Katsotaan….

 

Ei muuta kuin Hyvää Joulua!

Sateista päivää!

10.6.2014 Yleinen

En oo kerinny kirjotella pitkään aikaan, koska viimeset kolme päivää on ollu täynnä toimintaa.

Lauantaina oli mun synttäripäivä. Me ei oikeen juhlittu niitä vähän syötiin vaan karkkia ja mun poikaystävä tuli kylään. Käytiin me prismassa aamusta ja sain puhelinkuoret lahjaks, toki saan vielä muutakin kun löydän jotain kivaa. Siinä se päivä taas sujahti, ja oli ilta ja lähin viemään mun poikaystävää asemalle, ja sitten sain sen päivän ja koko elämäni parhaan lahjan. Mun poikaystävä kosi mua! <3

Sunnuntaina me oltiin lähössä mun kahen veljen, siskon ja iskän kanssa riihmäelle maauimalaan, mutta se oliki kiinni erämessujen takia. Onneks me huomattiin se ennen ku lähettiin sinne ajamaan. Siinä sitte kun hetki asiaa pohdittiin me lähettiin forssan vesihelmeen. Sen jälkeen me mentiin marttiinaan syömään ja tultiin kotiin. Meijän mummo ja pappa oli tullu käymään ja toi mulle lahjarahaa. Hetki me sitten ulkona istuttiin ja iskä teki lettuja. Loppu ilta meni wiitä pelatessa.

Eilen olin taas mun poikaystävän kanssa, eikä mitään jännää tapahtunu. Me vaan pelattiin eri pelejä porukalla ja katottiin leffoja.

Tänään en tiiä mitä teen pitäs mennä käymään kaupassa koska haluisin tehä tonnikala salaattia, mutta kattoo ny millon tästä sais ittensä ylös. :D Ulkonakaa ei oikeen mitään voi tehä koska vettä sataa. Tästä tulee tylsä päivä. :(

Lomapäiviä

3.6.2014 Yleinen

Eilen oli yks parhaista päivistä pitkään aikaan. Olin mun poikaystävän luona, ja koko päviä meni aikalailla leffoja katellessa. Illemmalla sen isä vei mut ja mun poikaystävän sellaseen ihme kuorotapaamiseen. Siellä oli ihan kivaa, ku näki kavereita. Kuulin vaan aika negatiivisia uutisia mun kahen kaverin parisuhteen voinnista. Se jätkä on täys mulkku itseasiassa. Sitä ei enää kiinnostais olla sen mun toisen kaverin kanssa, mutta se ei kerro sitä sille vaan pitää jotain vitun mykkäkoulua. En sit tiiä ku oon kutsunu ne molemmat mun synttäreille ensviikon torstaina,(oikee päivä lauantaina jeejee)ni saa nähä mitä niistäki juhlista tulee. Vaikka kyllä mä sillen oon jo alusta asti jotenki tienny ettei niiden jutusta oikeen mitää tulis, ku ne on niin helvetin erinlaiset. Mut joo. Nytois lomapäivä2 ja päivän suunnitelma on hieman siivota ja käydä ostamassa ehkä vähän jäätelöä. :D

Nauttikaahan tekin lomasta!