Selaat arkistoa kohteelle sushi.

Illallinen

4.3.2016 Yleinen

Koulusta päiväkotiin, päiväkodista kauppaan ja kaupasta kotiin keittiön ääreen.

 

Vauhdikkaaseen ruokailuun tunnelmaa tuo kukat.

Vauhdikkaaseen ruokailuun tunnelmaa tuo kukat.

Päivä 74, kynsihuolto ja ostoksia

19.11.2015 Yleinen

kynnet19112015Olin tänään kynsihuollossa, sain kauniit kynnet. Sitten kiertelin kauppoja ja etsiskelin kummitytölle joululahjaa, ei löytynyt. Kummipojalle kävin tilaamassa hautavihon.

Ateriat

 • klo 8.50 Ruispala, kalkkunaleike, tomaattia, Key Lime Pie -pirtelö, 241 kcal
 • klo 13.15 2 x lohinigiri, 2 x ebi, 210 kcal
 • klo 17.00 Chocolate Velvet, 153 kcal
 • klo 18.45 Ruispala, kalkkunaleike, tomaattia, 97 kcal
 • klo 21.30 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal

Päivä 65, sushinautinto ja ripsihuolto

10.11.2015 Yleinen

lohinigiri4kplTänään kävin aamusta aikaisin salilla. Oli mukava kävellä pimeällä, tihkusateessa ja hiljaisuudessa. Salilla ei ollut ketään muuta :)

Muuten aamupäivä kuluin pyykkiä pesten ja rentoutuen. Suuntasin sitten puolen päivän jälkeen Kannelmäen Kaareen. Kiertelin katsellen joululahjoja ja pari löysinkin. Päätin palkita itseni, yli 9 viikon jälkeen, sushilla. Tilasin 4 kpl lohinigirejä. Aika tuhti annos kaloreita ajatellen, mutta rakastan sushia! Kuvan annoksen kalorit 240 kcal :D

Kolmelta kiiruhdin ripsihuoltoon. Minulla on ollut ripsipidennykset viitisen vuotta, enkä enää osaisi olla ilman. Kirjoitan aiheesta enemmän jossain vaiheessa, sillä edellinen tekijä pilasi omat ripseni ja en halua muiden kokevan samaa.

Ateriat

 • klo 9.45 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
 • ruisleipa_kalkkunaleike10112015klo 11.20 Kanaa herkkusienillä, täysjyväfusilia 10g, jääsalaattia 50g, tomaattia 50g ja pinjansiemeniä 10g, 215 kcal
 • klo klo 14.15 Lohinigiri x 4, 240 kcal
 • klo 16.45 Chocolate Velvet, 153 kcal
 • klo 20.40 Ruispala (Vaasan), kalkkunaleike (Atria) 20g, jääsalaattia 10g, 90 kcal
 • klo 22.30 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal

Arvatkaapa, oliko taivaallista syödä palanen tuoretta ruisleipää? Kyllä! Vaikken olekaan koskaan ollut leivänpuputtaja, mutta voi taivas. Tänään olen siis herkutellut sushilla ja ruisleivällä ;)

Sushien kalorit

9.11.2015 Yleinen

20141031_174522Koska olen himoinnut pitkään sushia, päätin selvittää niiden kalorit. Sushi on ruoka, jota voisin syödä joka päivä ;) Huomenna ajattelin käydä nauttimassa muutaman nigirin ;)

Edit: 10.11.2015 klo 17.45 – suomensin nigirien nimet ja täydentelen kaloreita pikkuhiljaa. Söin tänään 4 kpl loginigireitä ja niistä tuli yhteensä 240 kcal :D Arvokas nautinto siis ;)

Eri sushien kalorit (Nigiri)

Kcal/kpl
lohinigiri4kplAmaebi (katkarapu) 35.5 kcal
Anago (meriankerias) 62.0 kcal
Awabi (abaloni) 36.0 kcal
Buri (isopiikkimakrilli) 60.5 kcal
Ebi (isojen katkarapujen pyrstö) 45.0 kcal
Hamachi (keltapyrstöpiikkimakrilli) 58.9 kcal
Hirame (kampela) 38.5 kcal
Hamaguri (keitetty simpukka) 40.0 kcal
Hotategai (kampasimpukka) 44.8 kcal
Hokki (riuttasimpukka)
Ika (kalmari) 38.8 kca
Ikura (lohen mäti)
Inari (friteerattu tofu)
Iwashi (silakka) 63.0 kcal
Kani (rapu) 45.0 kcal
Kajiki (miekkakala)
Kazunoko (sillin mäti) 42.0 kcal
Kisu (Whiting) 40.3 kcal
Kurumaebi Mushi (höyrytetty katkarapu) 44.7 kcal
Kurumaebi Odori (rapu) 41.0 kcal
Maguro Akami (tonnikalan vähärasvainen selkämyksen ja pyrstön puoleinen liha) 45.0 kcal
Maguro Toro (tonnikalan rasvainen liha) 70.4 kcal
Saba (makrilli) 59.4 kcal
Sake (lohi) 60.0 kcal
Suzuki (meriahven) 39.0 kcal
Tai (punahammasahven) 43.5 kcal
Tako (mustekala) 37.5 kcal
Tamago (japanilainen munakas) 59.8 kcal
Tara (turska)
Tsuna (tonnikalamajoneesi)
Unagi (ankerias)

Sushi Rullat

Kcal/kpl
Kappa Maki (Cucumber roll) 34.5 kcal
Kanpyo Maki (Dried gourd roll) 55 kcal
Tekka Maki (Tuna Roll) 49.0 kcal

Kcal/kpl
Boston Roll (Poached shrimp, avocado, cucumber) 30 kcal
California Roll (crab, avocado, cucumber) 26 kcal
Dragon Roll (eel, avocado, cucumber) 73 kcal
Philadelphia Roll (Philadelphia cream cheese, salmon, cucumber) 72 kcal
Rainbow roll (halibut, red snapper, tuna, avocado) 46 kcal
Salmon Avocado Roll (salmon, avocado) 39 kcal
Spicy Scallop Roll (scallop, cucumber, scallions) 50 kcal
Spicy Shrimp Roll (shrimp poached, cucumber, scallions) 49 kcal
Spicy Tuna Roll (spicy tuna, cucumber) 51 kcal
Spicy Yellowtail Roll (soft shell crab tempura) 59 kcal
Tempura Roll (shrimp tempura) 60 kcal
Tijuana Roll (yellowtail, jalapeno pepper) 31 kcal
Tuna Avocado Roll (tuna, avocado) 40 kcal

Sushi mausteet

Kcal/100g
Gari (pickled ginger) 50 kcal
Soy Sauce 70 kcal
Rice Vinegar 45 kcal
Wasabi Paste 265 kcal

Ystäviä ja äitienpäivä

11.5.2015 Yleinen

Taas on palattu reissuilta normaali arkeen. Vappureissun jälkeen ehdin jopa kaksi vuorokautta pyörähtään kotona, ja taas oli reissuun lähtö edessä. Tällä kertaa työnmerkeissä koulutukseen Vantaalle. ”Etelän” eli Vantaan matkat ovat siitä mukavia, että samalla ehtii tapaamaan ystäviä ja perhettä. Ei ehdi hotellikuolemakaan, niin kovasti yllättämään. Tiistaina olin hotellilla vasta illalla kymmenen aikaan ja onnekseni sain huoneen aivan käytävän päästä pihan puolelta. Univammaisena ihmisenä ajattelin heti, että jes, nyt on rauhallinen sijainti sekä pimennysverhot, joten taatusti saan nukuttua. Mitä vielä! Peitto oli aivan liian ohut! Kuulostaa aivan hullulta, mutta tälläiselle herkkäuniselle ihmiselle on tärkeää, että kaikki osaset loksahtavat kohdalleen. Seuraavana yönä ryöväsin sitten peiton toisestakin sängystä, nukuin kahden peiton alla ja sain nukuttua oikein hyvin.

Vantaalla kerkesin tapaamaan yhtä siskoani ja paria kaveriani. Ensimmäisenä päivänä käytiin sushilla Jumbossa. Siitä on tullut jo aivan vakio, koska täällä meillä kotona ei juurikaan sushiravintoloita näy ja välillä minulle tulee oikein sushihimo. Onneksi sitten Vantaalla saan sen tyydytettyä. Seuraavana iltana vietin aikaa ystäväni kanssa oman hotellin ravintolassa ja naapurihotellin baarissa höpötellen ja vaihtaen kuulumisia. Oli oikein mukavaa pitkästä aikaa nauraa niin, että posket on kipeinä. Oikeastaan ainoat asiat mitä etelässä kaipaan ovat ystävät, perhe ja aikainen kevät. Koulutus meni melko mallikkaasti. Alun jännityksestäkin pääsin jo yhden harjoituksen jälkeen eroon. Jännä juttu kuinka sitä aina jännittää, vaikka tietää osaavansa asiat. Kertauskoulutusta kesti kolme päivää, jonka jälkeen oli aika suunnata kohti kotikaupunkia.

Vantaalla hyppäsin bussiin ja nokka kohti Hämeenlinnaa. Veljen luokse kävellessä sitä taas muistui mieleen kuinka kaunis kaupunki  Hämeenlinna onkaan: Vanajavesi halkoo kaupungin, linna veden äärellä, paljon vihreää ja muutenkin kaupunki on sopivan pieni. Harmi ettei siellä ole minun alan töitä, koska voisin muuttaa sinne takaisin. Sama vau-efekti tuli sunnuntaina takaisin päin kävelessä, kun oli pilvetön aamu ja kävelin vanajaveden rantaa linnaa vastapäätä kohti linja-autoasemaa. Kyllä vaan on kaunista ja niissä maisemissa sielu lepää. Toki kaunista on täällä kotonakin tuntereita ihastellessa. Perjantai menikin sitten veljen ja serkun luona ja olikin oikein mukava nähdä heitä ja heidän lapsiaan. Lauantaina kävin äitini luona ennakoivalla äitienpäivävieraillulla. Ihan hävettää myöntää että edellisestä kerrasta Hämeenlinnassa taitaa olla lähemmäksi vuosi. Toki tuhat kilometriä välissä vaikuttaa vierailujen määrään.

Äitienpäiväaamu alkoi reippailulla linja-autoasemalle ja siitä kohti Helsinki-Vantaata. Lentokentältä koneeseen kohti kotia ja kotona olinkin jo puoli yhden aikaan. Kyllä nämä etä-äidin äitienpäivät ovat sitten ankeita. Vanhempi lapsi sentään soitti ja onnitteli, mutta nuoremmasta lapsesta ei kuulunut mitään koko päivänä. Edelleen myöskin harmitti, etteivät lapseni saaneet tulla äidilleni viikonlopuksi. Jotain hyvääkin kuitenkin äitienpäivään mahtui: kotona miehen nuorin lapsi odotti itsetehdyn lahjan ja kortin kanssa. Sitä en todellakaan osannut odottaa, mutta se lämmitti kyllä mieltä. Kiireellä sitten tytölle tekemään kampausta kaverisynttäreille. Eihän se meinannut aluksi onnistua ollenkaan, mutta lopulta sain jotain aikaiseksi. Seuraavaksi anopille kakkukahville. Kakkukahvien jälkeen tyttöä viemään sinne synttäreille, jossa piti tietysti itsekin sitten ottaa kahvit ja vaihtaa kuulumiset. Tytön kampaus kesti menossa mukana siedettävästi jopa lähes tunnin. Vauhdilla kotiin, pihan haravoimista ja paviljongin kesäkuntoon laittamista. Pihasta ehkä neljäsosa ehdittiin eilen haravoimaan. Iso piha on mukava asia, muttei sillon kun se täytyisi haravoida. Tämän jälkeen nyrkkeilytreeneihin, jotka olivat yhtä mukavat kuin aina ennenkin. Illan päätteeksi vielä sauna ja elokuvaa telkkarista.

Tänään aamulla lapset kouluun ja itse töihin. Nyt ollaankin kotona seuraavat kaksi ja puoli viikkoa, jonka jälkeen alkaa koko porukan loma. Miehen lapset menevät kyllä tässä välissä vielä äidilleen kahdeksi viikoksi. Tämä viikko kuitenkin mennään kokoonpanolla kaksi aikuista ja kolmesta neljään lasta.

Suklaa sydämiä

14.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

”Kauneinta on elämässä
lämpö kahden ihmisen.
Vaikket tänään ole tässä,
ystävyys jää, ikuinen.”

Mulla on niin kova ikävä Suomen ystäviä ja perhettä. Tänään on ollut tunteikas tunnelma. On itketty, naurettu, rakastettu ja voitu pahoin. Kaiken kaikkiaan mahtava päivä takana, käyty shoppailemassa ja ulkoilemassa. Täällä on niin keväinen sää että minussa heräsi sellainen muuttumis vietti. Tekisi mieli värjätä hiuksiin turkoosia, pinkkiä tai jotain shokkiväriä, vähän piristystä. Maisteltiin sushia ja tekasin ihanan suklaakakunkin. Ateriat on kyllä tänään ollu kohdillaan. Mitäs tässä nyt enempiä löpisemään joten päästetään kuvat valloilleen.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

Suklaakakun resepti:

200g tummaa suklaata, 120g voita, 2 dl tummaa ruokosokeria, 2rkl kaakaojauhetta, 3 kanamunaa, 1 ja puol dl kuohukermaa

vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka mantelijauholla. Uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi. sekoita joukkoon loput ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 min, niin kauan kunnes kakku on noussut reunoilta ja keskeltä kiinteähkö.

Helppo ja nopea tehdä ja vie makean himon. Suosittelen!

Eilen unohtu kirjottaa Blogia joten kirjottelen tähän nyt blogihaasteen vastaukset kahdelta päivältä. Eli eilen ois pitänyt kertoa kuinka korjaisin puhjenneen renkaan. No tämäpäs olikin helppo, laulaisin pikkumatin autosta on kumi puhjennut laulua ja ottaisin neuvosta vaarin. Eli ”purukumilla me paikkaamme sen”. Niin tai sit pyytäisin jotain fiksua immeistä mua neuvomaan tai oikeestaan joku sais paikata sen mun puolesta.Ehkä turvallisin vaihtoehto. Ja tän päivän kysymys oli että viimeisin ääneen laulettu laulu? Romanssi, laulan sitä aina ku se on varmaan ainut kipale mistä sanat muistan :D

Mitä lankkuhaasteeseen tulee eilen oltiin 60 sekunttia ja tänään 90 sekuntia. Hienosti meni, mut toi 90 sekuntia on ihan kuoleman pitkä aika… :D huomenna sit lepopäivää nautiskellaan lasten synttäreillä. Jippii! Kiitti kuitti ja nukkumaan, Hyvää yötä!

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3