Selaat arkistoa kohteelle suomi.

Salibandyn mm finaali

12.12.2016 Yleinen

Hei, kerron mietteitäni salibandyn mm finaalista. Sen voitti Suomi rankkareilla. Minun mielestäni se oli hyvä sillä Ruotsi on voittanut enempi mestaruuksia. Suomi voitti 4-3. Kun kuulin, että Suomi oli voittanut ja etsin uutisen jossa kerrottiin lisää asiasta. Oli mukavaa nähdä Suomalaistenkin juhlivan välillä. Olin iloinen totta kai kun Suomi voitti. Suomi pärjäsi mielestäni tosi hyvin koko turnauksessa jos kaikki pelit laskettiin.

 

 

 

 

 

Salinbandy mm kultaa suomelle

12.12.2016 Yleinen

Heo olen swaggerman ja nyt kerron siitä kun Suomi voitti salinbandyn  mm-kisat. Finaali pelattiin latviassa eilen. En katsonut peliä mutta iskä vaihto juuri sille kanavalle kun  Suomi ratkaisi. Suomen stenppilause on täysiä päälle ja paareilla pois. Peter kotilainen valittiin pelin parhaaksi pelajaksi. Hän teki pisteitä 10+6. Peli venyi rankaistuskisoille ja Ruotsi hävisi Suomelle.

Tarkempaa tietoa http://www.hs.fi/

Peltirajavalvojia taivaalla

13.10.2016 Yhteiskunta, Yleinen

Elämme säästöjen aikaa, ja yhä enenevässä määrin virkavaltaa halutaan korvata teknisillä härpäkkeillä. Tulevaisuudessa varmasti bottipoliisi voi vaania verkoissamme sitoen meidät oikeuden seittimäiseen puristukseen, mikäli tarve vaatii, mutta juuri nyt saamme tyytyä vain peltipoliiseihin. Hetkinen, ei minun pitänyt käsitellä peltipoliiseja.  Eihän?

Ei.

Luin pari päivää sitten huvittuneena uutista, jossa todennäköisin syin venäläinen hävittäjä tavattiin suhoilemassa väärällä kaistalla. Herhiläiset olivat kimpussa määräajassa, ja kone jäi paparazzin linssiin, kuin tositv-tähti konsanaan. Kuvassa oli vain yksi ongelma. Varustus saatiin koko komeudessaan ikuistettua, mutta kasvot jäivät peittoon. Nyt emme voi tietää kuka se oli.

Hilpeä vaihe alkaa tästä. Asiaa ruodittiin, ja tultiin lopputulemaan, ettei tästä lentötörttöilystä voida tuomita oikeudellisiin sanktioihin. Ajoneuvo rekisterikilpineen oli kai saatu kuvattua, mutta ei voitu todentaa kuka oli ohjaimissa. Näin ollen rikesakko jäi kirjoittamatta, liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ei koskaan saada ketään käräjille. Kuinkahan helppoa sitä olisi muutenkaan saada venäläistä hävittäjälentäjää tilille Suomeen tekemästään rikkeestä? Epäilen vahvasti, ettei kovinkaan helppoa. Tässä mielessä asian spekulointi on täysin absurdi, ja laittaa enemmän miettimään Suomen valtion ja oikeuslaitoksen järkeä, kuin mitään muuta. Nämä tilanteet on vain syytä ohittaa olankohautuksella, kun rajaa on plus tuhat kilometriä, eikä ole Turkin aseellista mahtia, mutta mistä tämä absurdi teatteri? Alamme olla jo liian ruotsalaisia. Arwidsson kääntyisi haudassaan.

Minulla on asiaan kuuluvassa hengessä tähän erinomainen ratkaisu. Pelti-ilmarajavalvojat. Nämä peltipoliisien vankkumattomat kehittyneemmät lajitoverit voisivat tehdä saman kuin peltipoliisi tien varressa. Kasvot eivät jäisi enää peittoon, ja vähintään se rikesakko saataisiin lähetettyä perille. Ongelmana enää vain on, ettei ymmärrykseni mukaan näistä ulkomaille lähetetyistä sakoista harva menee koskaan maksuun. Ei ellei rikkeen tekijä palaa Suomeen. Ongelmaksi taitaa edelleen muodostua sama kuin ysärivenäjällä kävi:

Ladalla ei saa kiinni loistoautoa.

 

Terveisin,

DaMaestro

Rio-tiivistelmä

23.8.2016 Urheilu

Maailman urheiluväki kokoontui kahden viikon ajaksi viettämään upeaa juhlaa Rion kesäolympialaisten merkeissä. Urheilullisesti kisat olivat, niin kuin aina – loistavat.

Uimari Michael Phelps, pikajuoksija Usain Bolt ja telinevoimistelija Kohei Uchimura nousivat legendan asemaan, yleisölle vieraat lajit, kuten koskimelonta, maahockey, Bmx-pyöräliy sekä kenttäratsastus saivat kaipaamaaansa huomiota ja mykistävin suoritus oli Etelä-Afrikan Wayde Van Niekerkin juoksema hurja maailmanennätys 400 metrillä. Brasilia sai olympiakultaa jalkapallossa ja Maracana tärisi, Yhdysvallat voitti ylivoimaisesti sekä mesten, että naisten koripalloturnaukset. Itse peli oli upeaa katsottavaa. Huonona puolena voisi todeta yleisön epäkunnioittava käytös golf- ja tenniskatsomossa.

Suomi sai tuliaisiksi vain Mira Potkosen pronssin nyrkkeilystä, upea suoritus oli naisnyrkkeilyn supertähden Irlannin Katie Taylorin voittaminen. Kisojen valopilkut olivat muutama suomen ennätys sekä Benedek Olahin osallistuminen pöytätennikseen. Härmäläiset odottivat kahden viikon ajan miesten keihäänheittoa, josta ei tullutkaan sitä kaivattua mitalia. Pientä mitalimäärää ei kannata ihmetellä, sillä historiaa tutkimalla selviää kokonaismäärän putoaminen vuoden 1956 kisoista lähtien. Ainoa poikkeus on Los Angelesin kisat 1984, mutta siihen vaikutti itämaiden boikotit.

Menestys ei tule muutamassa vuodessa, vaan se vaatii sekä urheilijalta, että taustajoukoilta uhrauksia, lajien kehitys menee eteenpäin ja nykyään olympialaisiin on tiukat karsintajärjestelmät. Tälläkin hetkellä lupaavat urheilijat tekevät töitä kohti Tokion olympialaisia. Talvilajien huiput valmistautuvat kohti Pyeonchangin talviolympialaisia, joihin on nyt puolitoista vuotta aikaa.

Vuoden 2020 kesäolympiaisissa kilpaillaan ensimmäistä kertaa rullalautailussa ja seinäkiipeilyssä. Tällä tavalla halutaan houkutella nuorisoa urheilun pariin, mutta järkeenkäypä selitys on muutos. Olympialiike on historiansa aikana sopeutunut ympäröivän maailman muutoksiin, selkein on kolmekymmentä vuotta vallinnut kaupalllisuus. Näin todettiin Urheilulehden olympialiitteessä ja tästä olen samaa mieltä.

Tahdon voimaa

18.7.2016 Indycar, Moottoriurheilu

Aurinko paistoi Toronton iltapäivässä, kun USA:n formulatähdet eli Indycar-sarjan kuljettajat painoivat kaasua 85 kierroksen ajan.

Lähtö sujui rauhallisesti, kunnes kolmannella kierroksella Ryan Hunter-Reay, Charlie Kimball ja Graham Rahal kolaroivat keskenään. Heti kolme kierrosta myöhemmin Josef Newgardenin autosta lähti takapuskuri Juan Pablo Montoyan osuman seurauksena, jälleen turva-auto radalle.
Newgarden pääsi kuitenkin varikolle ja hänelle vaihdettiin uusi puskuri.

Uusintalähdön jälkeen paalulta lähtenyt Scott Dixon ja Simon Pagenaud lähtivät muilta karkuun. Kierroksella 26 Dixon ja Will Power vaihtoivat autoihinsa kovemmat renkaat, Pagenaud teki samoin kierrosta myöhemmin. Ranskan Sebastien Bourdais’n vauhti koheni pehmeän rengasseoksen ansiosta. Keltaiset nähtiin kierroksella 45, kun kanttikivi murtui viitosmutkassa. Avauskierroksilla kolaroineen Newgardenin kilpailu päättyi ulosajoon kierroksella 58.

Dixon teki varikkopysähdyksensä keltaisten aikana ja se kostautui, sillä uusi-seelantilainen putosi kärjestä. Johtopaikan otti tallitoveri Tony Kanaan.
Vain viisi kierrosta ennen loppua oli Montoyan vuoro osua rengaskasaan ja viidennen kerran kilpailu neutralisoitiin turva-autolla. Tässä vaiheessa kukaan ei tajunnut Penske-tallin älynväläystä. Power kävi varikolla ennen neljättä turva-auton vierailua ja laskelmat polttoaineen riittävyydelle osuivat kohdilleen.

Power otti kauden kolmannen voittonsa, toiseksi tuli keltaisella autolla tallitoveri Helio Castroneves ja kotiyleisön iloksi James Hinchcliffe oli kolmas. Kun kausi jatkuu kuun viimeinen päivä MId-Ohion moottoriradalla, sinne lähdetään entistä tiukemmassa pistetilanteessa. Pagenaud johtaa 47 pisteellä ennen Poweria. Kärkikuusikko on alle sadan pisteen sisällä toisistaan.

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja eli Motogp-palaa suomeen 36 vuoden tauon jälkeen. Kaupalliset oikeudet omistava Dorna Sports, KymiRing-hanketta pyörittävä Suomen Moottoriliitto sekä kansainvälinen moottoriliitto FIM kirjoittivat sopimuksen viikonloppuna Saksan GP:n yhteydessä. Mika Kallion vetäydyttyä lajin kiinnostus lopahti tosifaneja lukuun ottamatta pohjalukemiin.
Rata sijaitsee Kouvolan lähellä on valmis kahden vuoden kuluttua, ei muuta kun kisareissua suunnittelemaan.

Eskarin joululahjat, osa 2

8.12.2015 Yleinen

Paketti #4: Suomi 98 vuotta ja paketti #5: Sibelius 150 vuotta

sibelius150-Yle-logo-1440x810

Tänä vuonna on vietetty Jean Sibelius 150 juhlavuotta ja Sibeliuksen päiväähän juhlistetaan virallisesti 8.12. Itsenäinen Suomi taas täytti 6.12. Kunnioitettavat 98 vuotta. Näitä kahta teemaa päätimme eskarissa käsitellä rintarinnan, koska juhlapäivät sattuvat niin lähelle toisiaan. Muutenkin aiheina Suomi ja Sibelius sopivat hyvin yhteen.

Aloitimme tutustumisen Sibeliukseen kuuntelemalla ja katselemalla upea video, joka yhdistää Sibeliuksen Finlandian vaikuttavalla tavalla Suomen luontoon, metsään ja eläimiin. Tämän jälkeen keskustelimme näkemästämme ja kuulemastamme. Ope kertoi lyhyesti Sibeliuksesta ja hänen elämästään. Näin mestarisäveltäjä ja Finlandia teos tulivat alustavasti tutuksi lapsille.

Luonteva jatkumo Sibelius-teemaan olivat soittimet. Seuraavaksi leikimmekin soittimien tunnistamista. Lapsille jaettiin moniste, jossa oli eri soittimien kuvia. Leikissä lapset laittoivat silmät kiinni ja ope otti liinan alta soittimen, jota ope soitti. Lasten tehtävänä oli värittää mielestään oikea soitin monisteestaan. Sitten katsoimme oikean soittimen ja kävimme läpi, oliko kyseessä jousi-, lyömä- vai puhallinsoitin. Katsoimme myös melko tarkkaan millainen oli soittimen ulkonäkö ja miten sitä soitetaan. Jousisoittimet ope soitti iPadin garage band -ohjelmalla. Hyvin lapset tunnistivat soittimia ja osasivat myös kertoa, miten niitä soitetaan.

image image

Seuraavalla kokoontumiskerralla palautimme ensin mieleen Sibeliuksen Finlandian. Nyt kuuntelimme teoksesta ainoastaan lauluosuuden. Kuuntelemisen jälkeen keskustelimme Finlandian sanoista, jossa lauletaan juuri nimenomaan Suomesta varsin mahtipontiseen sävyyn.

Sivusimme lyhyesti itsenäisyyspäivää keskustelussamme, mutta palasimme vielä Sibeliukseen. Tällä kertaa tutustuimme Sibeliukseen satukirjan kautta. Paula Norosen Supermarsu ja jääräpää Janne -teos kertoo Emiliasta ja hänen luokastaan, jotka lähtevät leirikouluun ja tutustuvat Sibeliuksen kotiin Ainolaan. Ope luki kirjasta yhden luvun, jossa Emilia ja tämän kaverit joutuvat salaisen huoneen kautta vuoteen 1876 ja tapaavat siellä metsästä ja luonnosta pitävän sekä soittimia rakentavan ja soittavan 11 vuotiaan Sibeliuksen. Hauska fiktiivinen tarina, jossa on toki siemen myös totuutta.

supermarsu

Aiemmin lapset olivat keränneet Suomi mindmappia siitä, mitä itsenäisyydestä ja Suomesta heille oli tullut mieleen. Tähän liittyen ope oli valinnut Suomeen liitettyjä asioita ja esineitä. Nämä kävimme yhdessä läpi ja mietimme, miten kyseiset esineet liittyvät Suomeen. Mukana oli mm. Muumeja, salmiakkia, kartta ja saunatonttu. Sitten pelasimme Suomi-Kim peliä, jossa yksi esineistä piilotettiin, leikkijöiden pitäessä silmiään kiinni. Tämän jälkeen piti päätellä, mikä esine puuttui joukosta.

image

Leikkimisen jälkeen jatkoimme itsenäisyyspäivä teemalla. Ope luki Kaarinen Helakisan ja Leena Lumpeen Suomen lasten juhlakirjasta kohdan, jossa kerrottiin siitä, miten itsenäisyyspäivää Suomessa on tapana viettää.

suomen-lasten-juhlakirja

Tekstissä puhuttiin myös linnan juhlista, joten päätimme vielä järjestää omat leikkimieliset linnan juhlat. Valitsimme presidenttiparin ja sitten kättely sekä hyvän itsenäisyyspäivän toivotus. Lopuksi juhlimme musiikin ja tanssiaisten merkeissä – olivat ehkä hieman riehakkaammat kuin Saulin ja Jennin juhlat ??

image image

Itsenäisyyspäiväjuhlaa juhlistimme yhdessä koululaisten kanssa. Ohjelmassa oli mm. Lippulaulu, puhe, informatiivinen esitys Sibeliuksesta sekä eskareillekin tutuksi tullut Finlandia.

image

Viimeisellä kokoontumiskerralla Sibelius ja Suomi-teemalla luimme Katri Kirkkopellon Soiva Metsä – Jean Sibeliuksen matkassa -kirjaa yhdessä ykkösten kanssa. Teoksessa käydään läpi Sibeliuksen elämää osin fiktiivisen tarinan kautta. Tekstiä elävöittävät upeat kuvat ja musiikkinäytteet Sibeliuksen tuotannosta.

soiva_metsa_cd-30521782-frntl

Kirjan kuvat näytimme suuressa koossa dokumenttikameralla ja musiikkikappaleet olivat myös visuaalisesti videon muodossa. Youtubesta löytyy kirjaan musiikin tehneiden Jussi Makkosen ja Nazig Azezian musiikkivideoita, joita hyödynsimme eskareiden ja ykkösen oppilaiden kanssa. Alla Sibeliuksen Drömmen (Uni) visuaalisessa muodossa.

Futisuutisia

14.8.2015 Jalkapallo

Jalkapalloilussa kuhisee, onhan sentään uusi valioliigakausi alkanut ja vakioveikkausta kokeiltu.

Suomen maajoukkueen uusi valmentaja esiteltiin medialle keskiviikkona. Ruotsalainen Hans Backe aloittaa työt esni vuoden alussa. Kuultuani tästä mieleeni heräsi ajatus: Siis kuka? Taustoja tutkittuani selvisi, että hänellä on kokemusta Manchester Cityn ja Meksikon maajoukkueesta apuvalmentajan roolista ja hän on voittanut Tanskan mestaruuden komesti.

Urheilulehden Jussi Leppälahden mukaan Backen valinnan suoritti Pekka Alaja, mikä kertoo Palloliiton toimintakulttuurista. Pääsihteerillä on suurin valta valmentajan valitsemisessa. Toki huolellisen harkinnan jälkeen päädyttiin kokeneeseen vaihtoehtoon, jonka valmennusmetodit voivat poikia tulevaisuudessa sen kauan kaivatun arvokisapaikan. Ruotsalaisnäkökulmakin voi puhua puolestaan, Curt Lindström valmensi jääkiekkoiijamme maailmanmestaruuteen 20 vuotta sitten. Toivotan Backelle ja hänen valmennusryhmälle onnea ensi vuoden otteluihin.

Valioliigassa suuria otsikoita tuottaa Jose Mourinho, kun hän kielsi lääkintäryhmää menemästä auttamaan loukkaantunutta Eden Hazardia viime viikon ottelussa. Tämän seurauksena hän on estänyt lääkäriä osallistumasta harjoituksiin. Viimeisimpien tietojen mukaan lääkäri Eva Carneiro harkitsee oikeustoimia.

Omasta mielestäni Mourinho saisi kohteliaasti pyytää anteeksi. Ei työntekijälle puhuta rumia, hän halusi auttaa kentällä makaavaa pelaajaa.

Kesä tansseja!

25.5.2015 Yleinen

Turkian lava ( turkia, Hamina ) 

Ajo-ohje Hamina -(tie 26)-> Taavetti n. 27 km, vas ”Turkian Lava” n. 500 m, lava vasemmalla.

La 6.6.2015 20:00–00:30, 13 euroa FBI Beat

La 20.6.2015 juhannuspäivä 20:00–01:30, 15 euroa Jackpot & Jukka Hallikainen

La 4.7.2015 20:00–00:30, 15 euroa NeljänSuora

La 8.8.2015 20:00–00:30, 13 euroaKake Randelin

La 22.8.2015 20:00–00:30, 13 euroaOmega & Eija Kantola

 

Koko suomen tanssi paikat ja niiden ohjelmat löydät seuraavan linkin alta: Suomen tassipaikat Maakunnitain

Laitan itse tänne vain muutamia minua itseäniä kiinnostavia tanssi paikkoja :) (laitoin jo aikaisemmin muutaman tanssipaikan esiintyjä listan tänne blogiini) ja sitten eikun tanssimaan. Monella lavalla on jo alkanut lavatanssit joten eikun katsomaan mieleistä esiintyjää sieltä lähilavalta ja tosua toisen eteen ja tanssimaan ja kuuntelemaan mieli musiikkia (muistathan ottaa ystäväsi ja puolisosi mukaan tansseihin) :)

Suomen tanssi lavoja on niin monia, että juuri sinulle joka luet tätä juuri nyt löytyy varmasti mieleinen tanssipaikka täältä meidän suomesta olet sitten Pohjois-Suomessa, Etelä-Suomessa, idässä tai mikset sitten lännessä löytyy mieleinen paikka varmasti täältä jostain.

Hyvää jopa erinomaista tanssi musiikkia soittaa Väliaikainen ja Souvarit tanssi yhtyeet (kun napsautat yhtyeen väliaikainen tai souvarit niemä näet missä tanssi orkesterit keikkailevat).

Kuolinsyy: Minusta tuli vaate

19.5.2015 Yleinen

Olen väsynyt välinpitämättömiin ihmisiin. Vielä väsyneempi olen kuulemaan nämä sanat:

”Mitä nyt yksi ihminen voi tehdä?”

Jos kaikki ajattelisivat näin, missä jamassa me olisimme?

Torstaina Helsingissä osoitetaan suuresti mieltä turkistarhausta Suomessa vastaan. Näin sen pitäisikin olla, yhteiskunta puolustaa heikoimpiaan, eikä anna niille sähköiskuja peräsuoleen. Milloin eläimen olemassaolo alkoi olemaan ihmisestä kiinni? 

Ovatko turkin omaavat eläimet luotu maailmaan vain kasvattamaan turkkejaan ihmisten päälle puettavaksi? Miettivätkö mallit catwalkeilla turkikset päällään sitä prosessia, miten turkis on nyljetty avuttomalta eläimeltä?

Minä en usko siihen. Sitten tulevat nämä kyseenalaistajat, jotka ovat huolissaan siitä, jos turkistarhaus onnistutaan kieltämään, niin mitä tämän elinkeinon harjoittajille sitten tapahtuu? Jos omaan elämiseen vaaditaan jonkun tappaminen, eikö siinä vaiheessa kellot ala soida? Alanvaihtohan on IN tällä hetkellä, ei turkistarhalla olemisen jälkeen pitäisi mikään työ kauan vavisuttaa.

Turkistarhaamisen vastustajien kyseenalaistamisessa lisättiin vielä viimeinen tikka tauluun. 

Te siis haluatte lopettaa Suomesta laillisen elinkeinon, ja siirtää tuotannon esim. Kiinaan, jossa eläinten kohteluun ei ole mitään pelisääntöjä?

Tämänkin mölyn olisi voinut pitää omassa mahassaan. Pitääkö meidän jatkaa tällaista julmuutta vain siksi, että Suomella on sen tekemiseen ”paremmat oltavat”? Allaolevan videon nähtyä herää kysymys, millaista teurastusta Kiinassa sitten on jos tässä on Suomen turkistarhamateriaali?

Turkistarhauksen lopettamisen tarkoituksena on näyttää esimerkkiä muuallekin maailmankolkkaan, jos se Kiinakin sitten vaikka jossain vaiheessa havahtuisi. Mikä on vielä vähään aikaan hyvin epätodennäköistä ottaen huomioon maan eläinkulttuurin.

Puuttuvia raajoja, silmätulehduksia, häiriökäyttäytymisiä, yksin elävistä tehdään väkipakolla laumaeläimiä, ahtaita häkkejä, häkkien virikkeettömyys. Jos jokainen uskaltaisi katsoa tämän videon, kukaan ei voisi kantaa turkista hyvällä mielellä päällään.

En pysty katsomaan tätä videota enää, mutta yksi katselukerta riittää tajuamaan, että nämä eläimet eivät voi hyvin. Miten niitä pinotaan päällekkäin kuin viljasäkkejä. Miten niiltä nyljetään turkit ja heitetään mätänemään.

Kuka olisi uskonut, että puhtoisessa koto-Suomessamme harjoitetaan tällaista raakuutta ja julmuutta? Turkistarhojen omistajat ovat luvanneet asioiden parantuvan, mutta joka vuosi tarhoilla nousee esiin samat ongelmat. 

Valitettavasti adresseja ei ehdi enää allekirjoittamaan, blogitekstini tulee siinä mielessä vähän myöhässä, mutta aina ehtii pysähtyä ja ajattelemaan. 

Kiitos omablogilaiset kun jaksoitte lukea tämän ja toivon teiltä paljon kommentteja ja kantaanottoja asiaan liittyen! Torstaina jännätään 🐾 ❤

Pusu 😘

animals

 

 

Keväretki

4.5.2015 Yleinen

Kevättä Nokialla ihmettelemässä:

IMG_3358 IMG_3360  IMG_3367  IMG_3382  IMG_3390 IMG_3394 IMG_3396 IMG_3405  IMG_3411 IMG_3412 IMG_3414 IMG_3417   IMG_3425 IMG_3429 IMG_3431 IMG_3434 IMG_3438 IMG_3440 IMG_3450 IMG_3456 IMG_3459 IMG_3460 IMG_3463 IMG_3468 IMG_3476 IMG_3353

Hyvää tätä viikkoa sinulle