Selaat arkistoa kohteelle Suomen luonto.

Siiliä säkissä

23.6.2015 Yleinen

Säkki on kyllä liioittelua, sillä kyseessä oli Atrian pikku muovipussi. Jokatapauksessa aamuni alkoi normaalisti 5.05 ylös sängystä aamutoimet ja autolla kohti Janakkalaa.

Saavuin kello 5.59 pääkirjaston parkkipailalle. Noustessani autosta kuulin autoni edessä olevasta pusikosta rapinaa. Oksatkin heilahtelivat. Ihmettelin asiaa, sillä normaalisti kun ihminen lähestyy eläin pakenee tai pysyy paikoillaan. Näin pusikossa vain muovipussin. Yritin liikuttaa oksia pois tieltäni, että näkisin paremmin. Päättelin että pussissa on jokin eläin loukussa. En tiennyt mikä eläin, joten päätin hakea sisältä mopinvarren ja katsoa saisinko pussin sisällön selville.

20150623_085122Tässä tapahtumapaikka, kuva tosin otettu työpäivän jälkeen.

Tulin sisään, leimasin itseni pikaisesti paikalla olevaksi, nappasin mopinvarren ja ilmoitin työparilleni meneväni tarkistamaan mikä eläin siellä pinteessä olikaan.

Saapuessani takaisin autolle huomasin kauempana pari miestä tupakalla. Kurkistuin pusikkoon ja tökkäsin hellästi pussin sisältöä. Pussi pompahti, mutta kukaan ei tullut ulos. En vieläkään tiennyt mikä eläin pussissa oli. Huikkasin tupakoivat miehet apuun. Miehet tulivat luokseni uteliania ja lievästi hämmentyneinä. Voin vain kuvitella mikä näky olin… nuori siivooja tyttö pusikossa mopinvarsi ojossa. Selitin tilanteen miehille ja kerroin etten tiedä mikä eläin pussissa oli. Nostin oksia mopinvarren avulla jotta näkisimme paremmin. Toinen miehistä huudahti ”Siilihän se siellä, tulee noi piikit läpi pussista”. Mietimme hetken kuinka vapautamme ressukan. Lopulta toinen miehistä sanoi ottavansa pussin pusikosta. Pidin oksia sivussa kun mies tarttui pussiin. Pelkäsimme kaikki kolme, että pelokas siili purisi. Lopulta pussi saatiin pusikosta ja mies nosti pussia varovasti, siili oli edelleen jumissa. Varovasti pussia ravistamalla sähisevä piikkipallo kuitenkin putosi maahan ja kömpi rähisten autoni alle. Kiitin miehiä avusta ja otain roskan ja vein sen sinne minne se kuuluu. Roskiin!

 

20150623_085059

Tässä siilin vankila. Siilistä en kuvaa saanut tämäkin kuva otettu työpäivän päätteeksi.

Siili pelastettu ja kaikki hyvin. Olin todella iloinen että sain apua operaatioon. Kaikkein hölmöintä tilanteessa on se, että kirjaston piha on täynnä roskiksia, mutta silti joku oli päättänyt heittää pussin luontoon ja täten aiheuttia siilin ahdingon. Pääasia että siili säilyi hengissä.

Kiva jos jaksoit tänne asti. Mukavaa, turvallista ja roskatonta loppupäivää sinulle missä ikinä tallustatkin ♡

Oravan pelastus operaatio!

13.6.2015 Yleinen

Tultiin Oittiin miesystäväni kanssa viettää grilli/ saunailtaa äidin ja pikkusiskon kanssa. Ilta on mennyt mukavasti syötiin hyvin maustettua ja grillattua kanaa, maissia, makkaraa sekä salaattia. Oltiin syöty kun äiti ilmoitti että tietokoneenkanssa on ollu vaikeuksia joten miesystäväni Teemu tarjoutui katsomaan ja mahdollisesti korjaamaan ongelman.

Istuimme yhdessä ja keskustelimme samalla kun Teemu korjasi konetta. Lopulta äiti lähti ulos ripustamaan pyykkiä. Ei mennyt kuin pari sekunttia kun ulkoa kuului äidin huuto: ”Apua tulkaa auttamaan!” Juoksin ulos Teemu ja pikkusisko kannoillani. Äiti osoittaa vesisaavia ja sanoo: ”Tuonne on pudonnut orava miten me saadaan se pois?” Nappasin puuliiteristä pitkän kalikan ja asetin sen toisen pään saavin pohjalle ja toisen pään saavin ulkoreunalle. Orava oli niin väsynyt että hädin tuskin jaksoi pitää kiinni puukalikasta. Teemu oli aikeissa kalastaa oravan käsin saavista mutta äitini muistutti että pelokas orava voi purra. Juoksin puuliiteriin jälleen, mutta nyt nappasin käteeni laudanpätkän. Asetin laudan varovasti oravan alle ja nostimme oravan pois vesisaavista. Orava oli väsyneen näköinen eikä liikkunut ollenkaan, hengitti muttei liikkunut. Yritimme tarkistella oliko se satuttanut itsensä, onneksi ei. Orava käänsi kylkeään ja putosi maahan. Teemu nosti oravan käsiinsä ja totesi oravan olevan jääkylmä! Pikkusiskoni Saila haki pyyhkeen sisältä jolla varovasti kuivasin oravan turkkia. Orava oli kastunut alusturkkiaan myöten ja tärisi kylmissään. Asetimme eläimen aurinkoon pyyhkeen päälle. Kokeilimme vuorotellen oliko oravan keho vielä kylmä. Lopulta Teemu keksi ottaa oravan syliin ja lämmittää sitä kämmenissään. Minä ja Teemu vuorotellen lämmitimme pikkuista poikasta. Lopulta se alkoi tuhista ja laskimme sen maahan. Orava oli kuitenkin liian kylmissään liikkuakseen. Äiti alkoi varovasti hieroa oravaa että sen verenkierto paranisi ja orava virkoaisi entiselleen. Muutama minuutti sitä hierottiin ja niin vaan kävi että orava virkosi! Hetken se lepäili maassa ja kiipesi sitten puuhun <3

image

Ressu oli ihan jäässä :(

imageOrava Teemun lämpökäsittelyssä

image

Mun vuoro lämmittää :)

image

Tästä se sit lähti juoksee vapauteen <3

Tätä blogi päivitystä tehdessäni näin ikkunasta kun pikku ystävämme juoksi puusta alas ja pomppi iloisesti talon taakse. Kaikki hyvin loppujen lopuksi. Jälkiruokaa syödessämme Saila rupesi mietiskelemään oravasta lemmikkiä ja viittasi Alvin ja pikkuoravat -elokuvaan. Vedettiim jotain läppää asiasta kun Saila lohkaisi ”Sit siit tulis parempi ku One Direction!” Naurettiin kaikki hetken kunnes Sailan silmissä välähti ja huudahti: ”Eiku siit tulis One Directionin viides jäsen! Zayn Malikin tilalle!” Naurettiin Sailan kanssa tälle ehkä enemmän kun laki sallii mutta muhun tää osu ja uppos, varsinki ku Saila tykkää kyseisestä bändistä ja on menossa 14 päivän päästä niiden ekalle Suomen keikalle. :D

Olen tosi iloinen kun pelastettiin yksi henki tänään! Nimesimme oravan Nuikiksi btw.

Kiitos jos jaksoit lukea Nuikin tarinan. Hyvää ja turvallista päivänjatkoa sinulle missä ikinä sitten liikutkaan <3