Selaat arkistoa kohteelle suomalaisuus.

Huhtikuun alun ajatuksen lento

5.4.2014 Äitin asioita, Arkipäivien asioita

Taas on aikaa siitä kun viimeksi kirjoitin. Facebook etusivullani oli Greenpeacen mainos, jossa kehotettiin välttämään vaatemerkkejä, jonka valmistuksessa käytetään myrkkyjä ja vaarannetaan ihmisten turvallisuutta. Tämä saikin minut pohtimaan tätä maailman menoa. Itse ostan pääasiassa ökötex kankainta lapsillani. Tämä oli alkuun ”vahinko”. Hurahdin Me&i merkkiin niiden kuvioiden ja silloin hyvän kulutuskeston vuoksi. En edes osannut ajatella mitkä ökötex tarkoittaa. Nyt pojan atooppisen ihottuman vuoksi olen aika valveutunut asian suhteen. Ostin Tokmannilta viime vuonna nipun 7e alennusprinttipaitoja, koska ajattelin Angry Birds ilmiön menevän ohi nopeasti. Samalla pohdin, vaikka pakkaset olivat leudot, että miksi pojan ihottuma rehahti pahaksi. Vaatteet pesin ennen käyttöönotto. Sitten ihottuma rauhottui yhtäkkiä. Sitten ajattelin asian johtuvat, kun ostin kasan Blingon vaatteita ja käytin niitä pääasiassa. Eli vaatteilla on merkitys. Jos käytän näitä tokmannin halpispaitoja useamman päivän putkeen niin ihottuma pahenee. En tiedä johtuuko tämä ”kankaan kovuudesta”, mykyistä vai vaan sattumasta.

Miehelle puhuin, kuinka kuluttaja voi vaikuttaa ostovalinnoillaan. Mies oli hieman erimieltä. Hänestä monien ihmisten talous on sen verran heikko, että heille on pääasia, että elintarvikkeet yms. ovat vain halpoja. Ihan sama mistä se tulee ja mistä oloista. Itse ymmärrän miehen pointin mutta valitsen omat kuluttaja valinnat niin, että suosisin suomalaista, ökötex sekä luomua.

Tässä kiinnostava linkki: http://www.kuluttaja.fi/Page/c8fd0530-a063-4d93-b7ec-10d633d6576a.aspx

En minäkään ostovalintojani tee ajatuksella, että ”pelastanpa nyt maailman” vaan haluan omalle perheelle parasta, jos siitä on etua edistämään näitä aatteita niin olen onnellinen. Jos kukaan ei tee mitään, ei mitään tapahdu. Pitäisi toisaalta Suomen valtionkin valveutua. Miksi ostaa kivihiiltä kaukaa ja tuoda tänne kun voitaisiin panostaa Suomalaiseen puuteollisuuteen ja hyödyntää sitä?

Pohdimme myös näitä lapsilisä asioita. Itse olin asiasta alkuun kiukkuinen, että päättäjät niihin koskevat mutta sitten.. tulin toisiin ajatuksiin. Meillä ne menevät pojille säästöön osittain. Eihän tämän tuen tarkoitus ole kerryttää lapsille pesämunaa aikuisuutta varten. Me olemme ihan hyvin tienaava perhe ja minä voisin tiputtaa saamamme lapsilisän määrää. Mielummin tiputan sitä tai annan kokonaan pois kuin nostaisin yrittäjien verotusta. Tähänkin pitäisi tehdä joku juttu, että hyvin tienaavat eivät sitä tarvitse ja pienituloiset saisivat koko tuen. Sitä en ymmärrä, miksi sitä maksetaan ulkomaille niin paljon.

Olen tehnyt muutamia todella hyviä kauppoja <3sydänpyllyt<3 Facebook ryhmässä. Ihan mieltä lämmitti kun sain pojalle uudenveroisia vaatteita suht halvalla. En muista sanoinko, mutta ostin ensi talvea varten mini rodinin beigen toppatakin nuoremmalle. Se on ihana mutta en tiedä mitä ihmeen lemmikin karvaa siinä oli. Se oli jotenkin ällöttävää. Ei se haise ja on muhkea mutta ne karvat.

Aasin sillan kautta facebookkin.. come on ihmiset! <3sydänpyllyt<3 ryhmässä joku valitti, että liikenne tunikassa (vihreä pohja ja paljon autoja) oli joissakin ovissa ruskeat oven kahvat ja joissain ei. Hän kyseli onko kyseessä painovirhe vai ei ja nyt siitä on galluppi siellä. Pieni parin millin ruskea ovenkahvan näiköinen viiru on siis joissakin autoissa. Kuka syynää vaatteensa noin tarkkaan? onko sillä loppuunsa väliä onko sitä vai ei? En tiedä, anteeksi, ärsyttää, mutta jos se luo yhteenkuuluvaisuuden tunnetta, mikäs siinä. Harmittaa kun nuo tulee näkyviin omalla seinällä. Vertailetteko te vaatteitanne, että kuosit on tismalleen samanlaiset ja kuinka herkästi reklamoitte?

Mutta hyvää viikonloppua ja toivotaan Suomalaisille formulakuskeille onnea!