Selaat arkistoa kohteelle suolainen.

Rukiiset sämpylät

16.1.2016 Terveelliset

IMG_6240

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heissan!
Keittiön kaappeja siivotessani löysin innostuksekseni ruisjauhopussin. Sen joskus ostin tehdäkseni karjalanpiirakoita, mutta nyt ei olisi ollut aikaa keittää riisipuuroa. Päädyin itsetekemiin sämpylöihin, joihin lisäsin tattarijauhoa sekä puurohiutaleita. Tattarijauhon voi korvata vehnä/hiipaleipäjauholla, mutta suosittelen kokeilemaan myös tattaria!

Lue artikkeli kokonaan →

Maye-pizza

1.6.2015 Kaikki

Blogi on muuttanut.

Katso resepti osoitteesta

http://sweetinthemouth.blogspot.fi/2015/10/pitsa-lempi-taytteilasi.html

Mausteinen pepproonipiirakka

8.5.2015 Kaikki

Suolainen ja värikäs piirakka sopii tarjottavaksi kesän juhlissa! Gluteeniton!


 

Tarvikkeet;

Pohja;

150g voita

3 dl vehnäjauhoja ¤¤¤ korvaa gluteenittomalla jauhoseoksella

3 rkl vettä

ripaus suolaa

 

Täyte

100g pepperooni suikaletta

1/2 keltainen paprika

1/2 vihreä paprika

7-10 kpl minitomaattia

100g juustoraastetta

200g kermaviiliä

pippuria

rukolaa

 

Valmistus;

Sekoita suola jauhoihin ja nypi jauhojen kanssa. Lisää vesi. Painele taikina öljyttyyn piirakkavuokaan (22-24cm).

IMG_2671 IMG_2672





 

Ripota pohjalle hiukan juustoraastetta ja lisää sen jälkeen pepperoonisuikaleet.

 

IMG_2673

 

 

 

 

 

Pilko paprikat suikaleiksi ja ripottele piirakaan pepperoonien päälle. Lisää myös puolitetut minitomaatit.

IMG_2674

 

 

 

 

 

Ripottele päälle loppu juustoraaste ja pippuri. Paista uunin alatasolla 200- asteessa n.30 min tai kunnes kauniin ruskea pinta ja juusto on sulanut. Anna jäähtyä muutama kymmen minutti ja ripottele hieman rukolaa piirakan päälle. Tarjoa lämpimänä!

IMG_2680

IMG_2682

resepti ja kuvat omiani

Paahdetut mantelit

21.4.2015 Kaikki

 Nämä paahdetut ja maustetut mantelit, ovat  mukavia iltanaposteluja. Parhaimmiillaan ne ovat  lämpiminä!


Vinkki! voit maustaa myös omalla maullasi!

 

Helppo                        n.30 minuuttia

 

Ainekset;

2dl kuorellisia manteleita

2tl kanelia

1/2tl chilijauhetta

1/2tl jauhettua pippuria

2dl tomusokeria

2-3rkl hunajaa

 

Valmistus;

Sekoita kipossa tomusokeri, mausteet ja hunaja. Paahda ensin manteleita hieman pannulla ilman rasvaa, että ne saavat hieman väriä. Varo ettet paahda liikaa! Pähkinöistä tulee tällöin tummia ja palaneita.

IMG_2529

 

 

 

 

 

Siirrä mantelit erilliseen kippoon ja laita sitten kuumalle pannulle sokerimausteseos ja hunaja. Kun sokeri on sulanut, ota virta pois levyltä pois ja lisää mantelit. Sekoittele niin että sulanutta sokerimauste tahnaa leviää kaikkiin manteleihin.

Levitä mantelit jäähtymään leivinpaperille ja ripota vielä hieman mausteita manteleiden päälle. anna jäähtyä hetki ja tarjoa!

Tarjoiluehdotus;  

Katso tästä ohje pieneen leivinpaperi pussiin, josta on mukava tarjota pähkinöitä. Voit vaikka tehdä jokaiselle oman pussin!

IMG_2530

 

 

 

 

 

 

IMG_2532

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

Muunneltavat välipalapatukat

15.4.2015 Kaikki

Nämä välipalapatukat valmistuvat vartissa ja niistä on helppo muunnella oman makunsa mukaiset. Patukoista saa gluteenittomia tarkistamalla, ettei kaurahiutaleissa ole gluteenia ja käyttämällä vehnäjauhon sijasta esim. mantelijauhetta.


Vinkki! Itse käytin pikapuuroleseitä jossa oli mukana kuivattua karpaloa ja omenaa!

Helppo                    15min

6kpl

 

Tarvikkeet;

2dl kaurahiutaleita

1/2 dl seessamin siemeniä tai muita siemeniä

3rkl hunajaa tai/ ja siirappia

2rkl kuivattuja hedelmiä, marjoja tai rusinoita

1/2dl vehnä- tai mantelijauhoja (myös muut samankaltaiset jauhot käyvät)

1/2dl mantelia tai muuta pähkinää pienenä rouheena

2rkl rypsiöljyä

 

Valmistus;

Sekoita kaikki aineet keskenään kulhossa ja painele lusikalla massaksi. Laita uuni kuumenemaan 150-asteeseen. Jaa taikina 6 osaan leivin paperilla vuoratulle pellille ja muotoile kasoista itsevalitsemasi muotoisia patukoita. Muotoileminen onnistuu hyvin esim. kahdella veitsellä.

IMG_2558

 

 

 

 

 

Laita uuniin n.10 minuutisksi tai kunnes patukoiden pohjat ovat kauniin ruskeita. Anna jäähtyä! Jäähtyneet patukat pysyvät paremmin koossa.

Voit vielä kääriä patukat esim. leipinpaperi kääreeseen!

IMG_2564

 

 

 

 

 

 

 

 

kuvat ja resepti omiani

Gluteenittomat karjalanpiirakat

15.3.2015 Kaikki

Yllätyin itse positiivisesti  karjalanpiirakoiden mausta ja  ulkonäöstä.  Itsetehdyt karjalanpiirakat kannattaa  ehdottomasti kokeilla! Myös ruisjauhoilla!


Gluteenittomien karjalanpiirakoiden maku yllätti! Kannattaa kokeilla!

Lue artikkeli kokonaan →