Selaat arkistoa kohteelle suklaa.

Viikonlopun kooste

2.10.2016 Sisustusideat, Yleinen

Viikonloppu alkoi oikein kivasti vaikka olikin myöhäinen työvuoro. Uudella työpaikallani on tapana arpoa perjantaipalkinto, jonka jokainen vuorollaan tuo. Minulla oli tuuria heti toisena perjantaina, jona pääsin osallistumaan. Sain ihanan Jukka Rintalan kuvittaman kynttilän ja saman sarjan servetit sekä valkosuklaata vadelmamuruilla. Hyvä aloittaa viikonloppu nautiskellen :P

045

052

5

6

Lauantaina lähdin vanhemman muksun kanssa käymään paikallisessa kauppakeskuksessa, jossa vietettiin Lasten lauantaita. Lähdimme ihan vain ilmapallon perässä, kun tyttöni sellaisen halusi. Eksyimme kuitenkin shoppailemaan ja matkaan tarttui tytölle Minni-legginsit, miehelle tennarit ja minulle uusi kattolamppu keittiön pöydän yläpuolelle. Lamppu löytyi Anttilan konkurssimyynnistä hyvällä alennuksella. En ollut etsinyt uutta lamppua, mutta tämä oli jokseenkin ”rakkautta ensisilmäyksellä”- tyyppinen löytö. Nyt keittiötä koristaa aiempaa ilmavampi ja kevyempi lamppu, joka antaa tilaa entistä paremmin ikkunasta avautuvalle näkymälle. Vaikka lamppu on tietyllä tavalla hyvinkin ”massiivinen” värin ja materiaalin puolesta, se ei ole raskas.

1

2

3

4

Sunnuntaina tein pieniä järjestelyitä työ-/vierashuoneen senkin päälle. Asettelin siihen lasketut koriste-esineet uuteen uskoon ja tuloksena on tietyllä tavalla ”minun juuret”. Samalla seinustalla on isin perintöä senkki, nahkareppu, vanha pullo ja pieni taskulamppu. Lisäksi on poron sarvia ja miehen mummin maalaama maisemataulu, jotka tuovat mieleen oman pohjoisen taustani ja tietyn ”metsän kaipuuni”. Kynttilät ovat kertyneet ajan varrella, viimeisimpänä sedältäni saadut Kastehelmet. Vanha kamera seinällä naulakossa taas muistuttaa rakkaudestani valokuvaamiseen. Into kuvaamiseen on lähtenyt äidiltäni, joka on aina ollut innokas kuvaaja ja olemme usein yhdessä katselleen kuvia. <3

010

031

015

032

Senkki on vanha ja tunnearvokas. Pohjaan on kirjoitettu myös pikkuveljeni nimi ja päivä, jolloin hän vielä mahtui alle mönkimään ;)

034

Ps. Aloitin myös ”pienen” projektin vessassa ;) Siitä varmaan ensi viikonloppuna ensimmäiset kuulumiset. Se tehdään mentaliteetillä ”jos ensi keväänä valmista”…

Päivä 109, jouluaatto

24.12.2015 Yleinen

20151223_181314Eilen illalla paistoimme luomukinkkumme. Sen koko oli tänä vuonna 2,7 kg. Varmasti riittää ? Koon sijaan haluamme panostaa ruuan laatuun ja eettisyyteen.

Valmentajani käskystä, lomailen Cambridgestä nämä kolme päivää. Silti kohtuus syömisessä.

Aamu alkoi riisipuurolla, kuten perinteisestikin. Uusi Kiehu-maito toimi hienosti eikä miehen (joka siis perinteisesti keittää minulle 2015-12-24 10.28.00joulupuuron, vaikkei itse sitä syö) tarvinnut vahtia kattilaa kokoajan. Riisipuuroni söin perinteisesti kanelin ja sokerin kera :)

Joulurauhan julistuksen seuraamme perinteisesti telkkarista. Jotenkin tänä vuonna sitä oli hassua katsoa. Ilma oli aurinkoinen ja tuntui, että joulurauha julistettiin keskellä kesää :D

Mieheni kävi joulupukkikeikalla kahden maissa. Sen jälkeen alkoi jouluruokien laittaminen ja vanhempani tulivat meille neljän maissa. Miten hyvältä kinkku ja laatikot maistuivatkaan, kun ei tänä vuonna ole syönyt niitä aiemmin yhtään! Ja luomukinkku oli aivan taivaallista!

Isäni on huonossa kunnossa ja jokin lääke muuttaa kaiken ruuan maun epämiellyttäväksi, 2015-12-26 15.40.50mutta onneksi edes vähän maistui jouluruokakin.

Vanhempani lähtivät kotiin kuuden maissa ja lämmitimme saunan. Nautimme saunomisesta rauhassa ja fiilistelimme joulua. Olen niin onnellinen, että saan viettää joulun rauhassa kotona. Ennen aatto meni vieraillessa mieheni vanhemmilla, minun vanhemmillani ja lopuksi vielä pukkikeikalla veljeni luona. Nyt nautin kotona olemisesta.

Aattoilta kului laadukkaan shampanjan, suklaiden ja kynttilöiden tunnelmassa. Joululahjoista taidan kirjoittaa ihan erillisen postauksen.

Rauhallista Joulua <3

Avonin uusi paketti ihanine tuoksuineen

16.12.2015 Yleinen

Hei!

Nyt se tuli, johan sitä odotinkin! Tähän on pakko panna heti kuva joka esittää tuotetta joka pelkästään ulkopuolelta on iiiiikkk niin ihanan näköinen.   Outspoken Party by Fergie nimeltään.                            image Tuoksu on aivan huumaavan kaunis kukkais-hedelmäis itämaiseen kategoriaan kuuluva. Sisältää pionia, magnoliaa ja vadelmaa. Pullo on niin kaunis! Tuoksu miellyttävä ei päällekäypä kukkainen jälkituoksu. Varmastikkin tulee ihan iltakäyttöön.

Seuraavana Today tomorrow Always paketti sisälsi myös tuoksuun kuuluvan vartalovoiteen.imageimageimage Tuoksusta mainos kertoo että se on valkoisten kukkien kategoriaan kuuluvatuoksu joka sisältää: perhoskukkaa, hibiskuksen terälehtiä ja silkkimyskiä. Omasta mielestä tuoksussa kyllä tulee hibiskus ja hieman myskinen tuoksu esille ehkä pikkuisen pistävä jälkituoksu ei kovin makea. Vartalovoide aika nopeasti imeytyvä ohuehko. En oikein osaa sanoa mutta ehkä tulee käyttöön ihan arkikäytössä töissä.

Mielenkiintoisena tuotteena toisin esille Anew clinical hydra recoveryn.    image kasvojen yömaski kosteuttava. Tuote näyttää hyvin mielenkiintoiselta vaaleanharmaa kirkas pieniä valkoisia pilkkuja näyttävä tuote. Kokeiltaessa nuo pilkut aluksi tuntuvat hiukkasen karheina mutta pian sulavat ihoon. Saapa nähdä miten se toimii sitten iholla kun jätän yöksi kuten ohje kehoittaa.                                                                                      .image

Seuraavana nostaisin esille Planet Spa tuotesarjaan kuuluvan African Shea Butteria ja Cocoa  Chocolate Face Maskin. Tuote hyvin tumma suklaisen värinen ja tuoksuinen. Oli ihan pakko heti kokeilla kasvoille. Annoin vaikuttaa 10 minuuttia kuten erittäin epäselvä käyttöohje käskee. Kasvoilla tuntui pientä vaikutusta ja poishuuhtelu sujui suht helposti vaikka väri olikin aika voimakas. Poishuuhtelun jälkeen lisäsin kasvoille Avon care sarjassa Cocoa butter kosteuttava kasvo cream. Nyt kasvot tuntuvat viileän pehmeältä ja tuoksu on hiukan makea. Pakettiin kuului myös Chocolate Bath Elixir jossa on niin pienellä kirjoitettu käyttöohje että en tiedä miten sen pystyisin lukemaan laitampa oheen kuvan myös tuosta tekstistä.image Kukaanhan ei ole niin fiksu kun nainen joka haluaa tietää mitä käyttää eli otin kuvan ja suurensin sen joten sain selville että 3-4 korkillista juoksevaan kylpyveteen ja sitten käsketään nauttia huumaavasta suklaantuoksuisesta kylvystä. Käsketään sulkea myös korkki kunnolla.

imageimage Avon Care paketissa oli mukana myös ravitseva kosteuttava käsirasva joka tuoksuu aika voimakkaasti kaakaolle/suklaalle imeytyen suht helposti mutta jättää käsiin hiukan rasvaisen pinnan. Varmasti sopii varsinkin talvikuukausina kuiville käsille. Mukana oli myös sarjaan kuuluva huulivoi joka leviää huuliin ihanasti ja ainakin omille kuiville huulilleni tuntuu sopivan hyvin. Tuoksu samaa kaakao/suklaa.image

Seuraavana tuotteena image olisi Avon Care sarjaan Cocoa Butter kuuluvat kasvorasva, bodylotion ja käsi-kynsi-kynsinauhoille tarkoitettu rasva. Tuoksu hieman miedompi kuin aikaisemmat hiukan tummemmat paketit joissa sininen care teksti. Iholla hieman rasvaiseksi jäävä suklaantuoksuinen rasva jää sitten käytössä selvitettäväksi mitä muuta eroa sinileimaiseen care tuotteeseen kuin hieman miedompi tuoksu.

Sitten kaksi suihku/kylpytuotetta imageimage

punainen pallopullo kylpyvaahtoa Avon Winter rose josta en kyllä hyvällä ajatuksellakaan löydä ruusun tuoksua. Tuoksu on joku sekamelska kukkaistuoksuja ei mitenkään kiehdo käyttämään. No jospa se on kylvyssä sitten omiaan. Toinen pullo on Avon Senses sarjaaan mood therapy shower creme miellyttävä kukkaistuoksu joka ainakin minua houkuttaa käyttämään. Pullo on suuri 500ml pullo josta voi nautiskella useassa suihkussa/kylvyssä.

Viimeisenä kaksi meikkaukseen kuuluvaa tuotetta. Kun viime Avonin paketissa sain kaksi ripsiväriä jotka mielestäni olivat todella huonoja ja varisevia nyt sain mielenkiintoisella harjalla varustetun ripsivärin joka ainakin kertakokeilulla asettui ripsiin hyvin. Jatkossa kerron miten se pitempään toimii. Lisänä tilasin usean vlogaajan kehumaa makeup setting sprayn. Josta kokemukset myös myöhemmin.                     imageimage

Kaikenkaikkiaan tälläkertaa tehty tilaus toi suht hyviä ja mielenkiintoisia tuotteita ja tuoksuja. Hintoja en yksittäin jaksa alkaa luetella mutta kokonaistilaus maksoi n. 108e. Eli ei näin isoksi tilaukseksi  hirveän kallis vaikka sisältää kaksi hajuvettäkin. Jos haluatte lisätietoja jättäkää kysymyksiä kommentteihin. Kiitos!

 

 

 

 

Tonttumaailma ♥

9.12.2015 Yleinen

Kynttilänvalo, kimallus, suklaa ja glögi kuuluvat meidän kodissa joulun odotukseen. Ensimmäiset joulukoristeet laitan marras- ja joulukuun vaihteessa, jotta joulutunnelmasta ehtii nauttia mahdollisimman pitkään. Koristeita tupsahtelee sinne tänne lisää, mitä lähemmäs joulua mennään. Ja jouluhan on ihan pian, 2 viikkoa! Siinä ajassa ehtii koristella vaikka ja mitä…

jouluasetelma

tonttumaailma

Tonttu pieni palleroinen, veitikka tuo iloinen…

tonttumaailma1

tonttumaailma2

tonttumaailma3

Tumma taivas jouluyönä,

tähdet tuikkii valovyönä.

Ilmassa on ripaus taikaa,

ihanaa joulunaikaa! ♥

Täydelliset suklaacookiet

8.9.2015 Kaikki

Reunoilta ihanan rapea, sisältä sopivan pehmeä, suklainen maku… Nyt olen löytänyt cookie reseptin, joka vastaa näitä sanoja! Kekseihin voit itse valita sattumat. Pätkis rouhe, valkosuklaa tai vaikkapa M&M karkit! Näitä kannattaa ehdottomasti kokeilla! Myös gluteenittomina!


Lue artikkeli kokonaan →

Mehevät suklaamuffinit

4.8.2015 Kaikki

Suklaiset muffinit sopivat esimerkiksi vaniljaisen jäätelön kera!


Kokoa annos vaniljajäätelöstä, suklaakastikkeesta ja tietenkin suklaamuffinista!

 

Helppo     -10min +25min paisto

12kpl

 

Ainekset;

100 g voita tai margariinia

2,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1 dl maitoa

4,5 dl vehnäjauhoa ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoilla

0,5 dl leivonta kaakaojauhetta

2 tl vaniljasokeria

0,5 tl suolaa

120g tummaa suklaata

 

Valmistus;

Vatkaa sähkövatkaimella tai yleiskoneella sokeri ja voi kermaiseksi.

IMG_3525   IMG_3526

 

 

 

 

 

Lisää munat yksi kerrallaan samalla sekoittaen. Lisää myös maito.

IMG_3527

 

 

 

 

 

 

Sekoita jauhoihin vaniljasokeri, kaakao- ja leivonjauhe. Lisää ne taikinaan muutamassa erässä. Sekoita lastalla.

IMG_3528

 

 

 

 

 

 

Rouhi suklaa ja lisää ne taikinaan, mutta jätä n. 5 rkl rouhetta koristeluun.

IMG_3529

 

 

 

 

 

 

Jaa taikina 12 muffinivuokaan ja lisää jokaisen päälle ripaus rouhetta.

IMG_3530

 

 

 

 

 

 

Paista uunin keskitasolla 200-asteessa n. 20-25minuuttia. Säilytä huoneenlämmössä. Säilyvät n. 2-3 päivää.

reseptin löysin gluteenitontaleivontaa.fi;n sivustolta!

IMG_3538IMG_3540IMG_3541

Suklaa macaron

8.7.2015 Kaikki

Ihanan suklaiset macaronit ovat mukavia leivoksen tapaisia tarjottavia! Katso myös mansikka macaronien resepti! 


Ennen macaronien teon aloittamista kannattaa käydä katsomassa miten vältyt virheiltä macaronien teossa!

 

Haastava      1h+ 1h passiivinen

12kpl

 

Ainekset;

pohjat;

0,8 dl mantelijauhoja

2,3 dl tomusokeria

2 rkl leivontakaakaojauhetta

2 rkl sokeria

2 munanvalkuaista

täyte;

2,5 dl tomusokeria

3 rkl leivontakaakaojauhetta

3 rkl voita tai margariinia

2-3 rkl vettä

 

Valmistus;

Siivilöi tomusokeri, kaakaojauhe ja mantelijauhe erikseen ja vielä kerran yhdessä.

IMG_3252

 

 

 

 

 

 

Vatkaa valkuaisia sähkövatkaisella ja kun ne alkavat vaahtoutua lisää sokeri. Vatkaa vielä niin, että vaahto pysyy kipossa jos käännät sen, mutta vaahto on kuitenkin vielä kiiltävää.
IMG_2535

 

 

 

 

 

Lisää jauhot hyvin yhteen sekoitettuina muutamassa erässä vaahtoon ja nostele nuolijalla jauhot ja valkuaisvaahto sekaisin.

 

IMG_3255

 

 

 

 

 

 

Kun olet saanut sekoitettua vaahdon ja jauhot pyöräytä taikina kerran ja katso miten taikina laskeutuu takaisin.

Jos taikina ei laskeudu jatka vielä sekoittamista ja tee koe välillä. Taikina on valmista kun seos laskeutuu noin. 5 sekunnissa, mutta ei ole kuitenkaan liian löysää. Huomaa, että taikina löystyy koko ajan sekoittaessa!

 

IMG_3258

IMG_3259

 

 

 

 

 

 

Kun seos on valmista pistä se pursotin pussiin jossa on piste tylla. (halkaisia n. 4mm) Katso miten kokoat ja täytät pursotin pussin.

IMG_2847IMG_2849

 

 

 

 

 

 

Pursota leivinpaperilla vuoratulle leivinpellille noin 4cm kokoisia nappeja. Jätä noin 2-3cm väliä.

IMG_3262IMG_3263

 

 

 

 

 

 

Niitä pitäisi tulla noin 24 kappaletta. Kopauta levyä muutaman kerran pöytää vasten jotta ilmakuplat poistuvat.

IMG_3266IMG_3267

 

 

 

 

 

 

Anna macaronien kuivua pöydällä noin 30-60 min, jotta pintaan syntyy kuori. Sormeen ei pitäisi jäädä mitään. Kuvassa jää.

IMG_3275

 

 

 

 

 

 

Paista macaroneja 150-asteisen uunin keskitasolla noin 10-15minuuttia.

IMG_3286

 

 

 

 

 

 

Valmista täyte;

Sulata voi mikrossa ja lisää sen joukkoon muut täytteen ainekset, paitsi vesi. Sekoita ja lisää vettä tarpeen mukaan. Täyteestä tulee hyvin makeaa ja pehmeää. Laita täyte jääkaappiin 30 minuutiksi.

Ota täyte jääkaapista noin 10 minuuttia enne pursotusta ja pursota sitten 12 macaronin päälle. Paina toinen puoli päälle ja säilytä jääkaapissa.

IMG_3293

 

 

 

 

 

 

Macaronien kuoret säilyvät noin 2 kk, mutta täytettyinä n. 2päivää jääkaapissa.

IMG_3295IMG_3300IMG_3301

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti ja kuvat omiani

Erittäin suklaiset kuppikakut

10.6.2015 Kaikki

Minimuffinssi vuokiin leivotut pienet kuppikakkut ovat, sekä ihanan näköisiä että helppoja syödä. Vaikka kuppikakut ovat hyvin suklaisia silti ne ovat sopivan kevyitä! Myös gluteenittomina!


Koristeena voit käyttää esim. vaaleanpunaisia sokerimassa perhosia, jonka ohjeen löydät sokerimassa perhoset ohjeesta.

 

Helppo     -30min

16kpl minimuffinsseja

 

Ainekset;

Muffinssit;

50g voita tai margariinia

1/2dl sokeria

1 kananmuna

1dl vehnäjauhoja   ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla jauhoseokseilla

1tl leivinjauhetta

100g maitosuklaata pieninä paloina

3rkl kaakaojauhetta

 

Kreemi;

2dl kermaa

50g suklaata sulatettuna (maito tai tummasuklaa)

2rkl kaakaojauhetta

1rkl tomusokeria

 

Valmistus; 

Sekoita voi ja sokeri sähkövatkaimella ja lisää joukkoon muna.

IMG_2627

 

 

 

 

 

 

Sekoita kuivat aineet yhteen ja lisää seokseen. Rouhi suklaa ja lisää vielä seokseen. Pursota tai nostele taikina minimuffinssi vuokiin ja paista 200-asreeessa noin 10 min. Nosta heti uunista tulleet munimuffinssit pois kuumalta leivinpelliltä. jottei muffinssijen pohjat pala!

IMG_2803IMG_2804

 

 

 

 

 

 

Valmista kreemi;

Sulata suklaa ja lisää kerman joukkoon. Lisää myös kaakaojauhe ja tomusokeri. Anna olla kylmässä nin 1h. sekoittele välillä. Kun kerma on täysin kylmää vatkaa vaahdoksi. Pursota tai nostele lusikoiden avulla kreemi muffinsien päälle. Koristele halutessasi sokerimassa perhosilla!

IMG_2821

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

reseptissä olevaan kreemiin vinkkejä otin pullahiireltä, 

Suklaan temperointi

4.6.2015 Kaikki

Suklaan temperointi on tärkeää esim. konvehtien valmistuksessa sillä se parantaa mm. konvehtien väriä, makua ja käsittelevyyttä.


Temperoitu suklaa toimii konvehdeissa ja kakun suklaakuorrutuksessa hyvin sillä;

konvehdit rapsahtavat puraistessa

suklaan pinta ei sumene ja harmaannu, vaan pysyy kiiltävänä

konvehti ei sula kädessä yhtä nopeasti kuin temperoimaton suklaa

konvehti irtoaa paremmin muotista

suklaakuorrute kakussa napsahtaa mukavasti leikatessa

 

Suklaata ei kannata temperoida esimerkiksi suklaapitsiä tehdessä sillä temperoitu suklaa muuttuu ”rapsakammaksi”, joten koristeet voivat mennä helpommin rikki.

Temperoinnissa ideana on saattaa suklaa kolmeen eri lämpötilaan, jotta suklaan rasvamolekyylit kiteityvät uudestaan.

Kullakin suklaalla on oma tietty lämpötila ja jotkut suklaafirmat voivat ilmoittaa nämä sivuillaan. Tässä kuitenkin perus asteet kullekkin suklaa laadulle:

 

Valkosuklaa;       1. 40 °C    2. 26 °C   3. 29 °C

Maitosuklaa;      1. 45 °C    2. 26 °C    3. 30 °C

Tummasuklaa;   1. 49 °C  2.  27 °C    3. 32 °C

 

Keskivaikea     -noin. 10min

 

Ainekset;

Oma määrä tummaa-, maito- tai valkosuklaata

Muuta;

dikitaalinen lämpömittari

kuumuutta kestävä lasikippo, metallikippo tai muu vastaava

 

Valmistus;

Pilko suklaa saman kokoisiksi paloiksi lasikippoon. Huom. myös mikrossa sulatus onnistuu!

IMG_2712

 

 

 

 

 

 

Nosta lasikippo kuumaan vesihauteeseen ja sulata suklaa. Kuumenna suklaata kunnes se on 1. vaiheen lämpöistä.

Suklaan sekaan ei saa joutua yhtään vettä! Tämä pilaa suklaan koostumuksen ja suklaasta voi tulla täysin käyttökelvotonta. Käytä tässä apuna tarkkaa lämpömittaria.

IMG_2714

 

 

 

 

 

 

Kun suklaan lämpötila on kohonnut haluamaasi lämpötilaan nosta kippo pois vesikauteesta ja jäähdytä 2. vaiheen lämpötilaan. Voit käyttää apuna kylmävesi haudetta. Kun suklaa on tarpeeksi viileää nosta takaisin kuumavesihauteeseen ja kohota lämpötilaa vielä 3. lämpötilaan. Näin suklaan temperointi on valmis.

Tulossa on konvehtien ohjeita, joten laittakaahan kommentteihin mitä täytevaihtiehtoja haluaisitte nähdä ja kokeilla!

 

lisätietoa temperoinnista löysin Kinuskikissalta ja Fatserin sivuilta

Kevyt sitruunajuustokakku

13.5.2015 Kaikki

Tämä sitruunainen ja erittäin kevyt kakku on raikas ja sopii hyvin kuumaan kesäpäivään! Gluteenittomaksi muunnettaessa!


Kakku on kevyt ja helppo tehdä.

 

helppo                  40 min+ 8 h jähmettyminen

 

Tarvikeet;

200g digestive ¤¤¤ korvaa gluteenittomilla digestive kekseillä

75g voita

 

Täyte;

6 liivatetta

1 sitruunan kuori

1 dl sitruunamehua   n.1-2 sitruunaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl rasvatonta mango jugurttia tai muu vastaava maku

250 g rasvatonta maitorahkaa

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 valkuaista

Kiille;

3 liivatelehteä

4 dl appelsiinitäysmehua

 

Valmistus;

Murskaa keksit esimerkiksi pienen muovipussin sisällä pieniksi muruiksi. Lisää muruihin voi ja sekoita hyvin. Painele murut leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen kakkuvuuan pohjalle tiiviisti.

Jos haluat kakusta korkeamman, mutta kapeamman valitse 20cm levyinen, jos taas matalemman ja laajemman 24cm sopii hyvin. Itse käytin 20cm levyistä.

IMG_2665

 

 

 

 

 

Pistä liivatteet likoamaan kylmään veteen. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen kuori ja purista sitruunamehu. Sekoita  tuorejuusto, rahka, jugurtti, sokeri, vaniljasokeri ja kuoriraaste keskenään. Vaahdota valkuaiset.

Kiehauta sitruunamehu kattilassa ja lisää joukkoon ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet. Sekoita ja lisää tuorejuustoseokseen. Lisää valkuaisvaahto rauhallisesti sekoittaen. Sekoita kunnes aineet sekoittuneet. Tarkista makeus, sillä sitruunoiden happamuus vaihtelee.

Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin 4tunniksi.

IMG_2666IMG_2667

 

 

 

 

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen ja kiehauta 1/2dl appelsiinimehusta. Lisää appelsiinimehuun puristetut liivatteet ja sekoita, kunnes liivatteet ovat sulaneet. Lisää loppu mehu ja kaada varovasti kakun päälle. Anna kakun olla vielä jääkaapissa n.4 tuntia.

Irrota kakku varovasti vuuasta ja koristele aluamallasi tavalla. Pitsirullien ja sokerimassa ruusujen ohje tulossa toukokuun lopulla! Kuvassa koristeltu tummasuklaa pitsirullilla, sokerimassaruusulla ja suklaaraasteella.

 

IMG_2681IMG_2676IMG_2677

resepti Kinuskikissalta, kuvat omiani