Selaat arkistoa kohteelle subwoofer.

Bumblebee saa subia persaukseen

13.4.2016 Transformers

Muistelen noin 17v taaksepäin, kun Kiviharjan kuuli kaukaa kun Subwooferit jumputti paksissa niin että nykypäivänä yleisin vastaukseni on MITÄ!!

Ei ollut subbareita sen jälkeen kunnes tämä päivä koitti tai ei ne vieläkään siellä paksissa ole.

Homma lähti liikkeelle, kun tilasin jenkkilästä valmiin kotelon ja johtosarjan jolla saa alkuperäiseltä vahvistimelta ryöstettyä uudelle johdot.

Ja Eilen kävin Autostudiolta hakemassa loput

Tässä kotelon sovitusta paksiin ja pakkohan se oli mahtua, kun Camaroon rakennettu

DSC_0642

Elementit on Autostudion 10″ Reference sarjaa

Kuvassa näkyy myös miten tuplapuhekeloilla saadaan muutettua ohm lukua sopivaksi

sillastus on 2ohm jolloin elementeille tulee 1100w RMS tehoa

DSC_0639

Elementit sovitettuna koteloon

DSC_0638

Vahvistin Autostudio Reference 1500.1 mono-vahvistin ja 1Faradin kondensaattori jännitenäytöllä.

Kondensaattorille pitäisi vielä keksiä joku paikka, kun ei taida mahtua kotelon ja selkänojan väliin

DSC_0641

Tässä vielä vähän sovittelua.

En tiedä pitäisikö Ilmasäiliö laittaa paksin takaosaan vai etuosaan heti kotelon jälkeen?

täytyy sovitella, kun saa johdot tehtyä ja muutenkin kasattua vähän fiksummin koko hoidon.

 

DSC_0648

Viikonloppuna jos pääsisi antaa happee mölytoosalle vanhojen aikojen kunniaksi

Tässä vielä takavuosilta yksi laitos millä kuuloa tuli pilattua

Joku saattaa kyseisen menopelin muistaakin :)

sunny

Valmis leffahuone, laitteiston budjetti alle 2000 euroa.

4.4.2016 Hifi, Koti ja Sisustus, Kotiteatteri, remontointi, remontti, remonttiblogi, sisustaminen, Sisustusideat, Tee-Se-Itse, Yleinen

Taisin joskus luvata, että kirjoitan blogitekstin valmiista leffahuoneestamme ja laitteistosta jota sieltä löytyy…innostus asiaan meni hetkeksi, kun taistelin pätkivän kuvan kanssa ja mystinen ongelma löytyi monen mutkan kautta. Siitä lisää lopussa.

Kotiteatteri on ollut itsellä haaveina jo pidemmän aikaa, mutta ikinä ei ole siihen sopivia tiloja ollut, nyt ne tilat järjestyi!

Valmiista ei myöskään voida puhua, koska kattopaneelit pitää vielä keväällä vaihtaa (tästä voit lukea syyn: Remontoijan unelmahommia). Mietinpä tuossa yksi päivä ääneen, että samallahan tuon ylätilankin voisi ottaa käyttöön ja sitten jo mietimme sinne parvea tms.!? :D

Kotileffateatteri/-musiikkihuone

Leffahuone on kooltaan n.20 neliötä. Lisäksi vieressä on noin viiden neliön kokoinen baarinurkkaus, joka on leffahuoneesta erotettu baaritiskillä. Huonekorkeus 250cm.

Kahdella seinällä on ikkunat, raakalautaista peräseinää lukuunottamatta materiaali seinissä on lastulevyä. Akustiikkalevyäkin saimme tutun kautta ja ne oli tarkoitus viritellä kattoon, mutta enpä tiedä tuleeko niitä laitettua kun mielestäni homma on toiminut hyvin ilmankin.

WP_20150518_005

Laitteisto:

Videotykki: Acer H6510BD Full HD 3D

Screen: 92″ Itse rakennettu

Vahvistin: Yamaha HTR-4065

Etukaiuttimet: 3 kpl Amphion Ion

Takakaiuttimet: Behringer 1Control

Subwoofer: Audio Pro Addon Sub1

Levysoitin: Pro-Ject Elemental/ Technics SL-D3

+DVD/CD-soitin ja PS3

 

Lähtökohtana oli hyvä äänen- ja kuvanlaatu kohtuullisella budjetilla. Päässäni taisin miettiä kokonaisuudessaan 2000 euron summaa, mutta koska osa laitteista oli jo entuudestaan, niin tonni me taidettiin budjetiksi laittaa.

Olimme jo edelliseen asuntoon hommanneet ”sisustukseen sopivat” pääkaiuttimet. Kiertelin kuuntelemassa eri vaihtoehtoja ja ihastuin Amphionien luonnolliseen ja puhtaaseen soundiin, valintaan taisi myös vaikuttaa se, että nuo soi hyvin myös hiljaisella volume-tasolla. Sopivasti paikallisesta (asuimme silloin Kuopiossa) liikkeestä sain kolme kappaletta kohtuuhintaan, kun heiltä löytyi pari kakkoslaatuisena, tosin minä en ole mitään kauneusvirhettä noissa huomannut vieläkään.

Takakaiuttimet hommattin myös jo aiemmin. Tilasin ne Saksasta eikä valinnassa hirveästi hifistelty, koska mielestäni takakaiuttimien tehtävä täyttyy jo suhteellisen edullisillakin kaiuttimilla. Nämä taisivat maksaa sata euroa posteineen.

Videotykin hankinnassa päädyimme Aceriiin, joka meni alle 600 euron hintaluokkaan ja se kuitenkin oli FULL HD- resoluutiolla sekä lisäksi bonuksena tuli 3D- ominaisuus. Väri sai mielellään olla myös valkoinen ja melutaso mahdollisimman alhainen. Samoissa lukemissa desibelit tuntuikin melkein kaikissa köyhänmalleissa pyörivän joten 34dB pitää vain kärsiä…iltaisin tuon kyllä kuulee kun muuten on äänitaso hiljaisella.

Kangas tilattiin Saksasta (Jago24- verkkokauppa) ja malli oli rullavero-tyyppinen, mutta mehän leikkasimme kankaan irti ja liimasimme kevytlevyyn, joka maksoi parin kympin luokkia. Lisäksi tarvittiin Spray-liimaa ja kylmät hermot, kangas nimittäin meinasi olla jonkun verran rypyssä kun sen ekan kerran levyyn aseteltiin.

WP_20150508_007 WP_20150508_006
WP_20150509_002

Hermoilun jälkeen kangas saatiin kuin saatiinkin suoristettua ilman ryppyjä. Itse levy liimattiin seinään ja kuivumisen ajaksi tein alas pienet tuet kulmaraudoista.

 

Takakaiuttimet on sijoitettu ylänurkkiin, telineet tulivat kaiuttimien mukana.

WP_20160404_11_56_14_Pro

WP_20160404_11_57_10_Pro

Amphion Ion <3

Pienikokoiset pääkaiuttimet ovat olleet kyllä koko rahan arvoinen hankinta, Audio Pro:n Addon Sub1-subwoofer on hoitamassa matalimmat äänet, mutta hyvin noista pääkaiuttimistakin ääntä irtoaa. Soundi on mielestäni edelleenkin hyvin luonnollinen ja nyt kun vinyylilevyharrastus on vienyt mukanaan, niin musiikin kuuntelussa nuo toimii erinomaisesti!

Audio Pro Addon Sub 1

Audio Pro Addon Sub 1

 

Tykin melutaso saisi olla pienempi.

Tykin melutaso saisi olla pienempi.

Vinyylisoitin ei kuulunut tuohon budjettiin, mutta kun tuosta harrastuksesta innostuin, niin soitinkin piti päivittää mieleiseksi. Alle 200 euron hintaluokan soittimista Pro-Ject Elemental vaikutti niin laadun kuin muotoilunkin osalta sopivalta vaihtoehdolta ja kun se vielä oli pärjännyt hyvin testeissä ja saanut paljon kehuja, niin tuota soitinta lähdin metsästämään. Muutaman kympin säästin, kun jaksoin muutaman paikan soittaa lävitse.

Soitin oli valmiina käyttökunnossa, joten mitään ihmesäätöjä ei tarvinnut lähteä tekemään. Kyseisessä laitteessa ei ole mitään automatiikkaa eli äänivarsi pitää itse asettaa levyn alkuun ja myöskin nostaa pois levyn loppuessa.

Tämän rinnalle minulla on kakkossoitinkin jo kaapissa. Virossa käydessämme löysin kirpparilta toimivan vanhan Technincsin SL-D3 soittimen viidellä eurolla! Muut kantoivat olutkeissejä ja minä levysoitinta. Nyt siihen on parempi neula vaihdettu ja puhdistukset tehty.

Levysoitinkin löytyi samalla värityksellä kuin muut laitteet.

Levysoitinkin löytyi samalla värityksellä kuin muut laitteet.

WP_20160403_15_12_38_Pro

Niin se kuvan pätkiminen. Pitkään siinä meni ennen kuin sain kuvan ongelmitta näkyviin. Laitteisto toimi aluksi normaalisti, mutta kuukauden päästä alkoi kuvan pätkiminen. Vikaa etsittiin aluksi kytkennöistä ja laitteiden asetuksista, mitään muutoksiahan ei tuolloin oltu mihinkään tehty. Ei auttanut joten tilasin uuden 10 metrin HDMI-kaapelin, pätkiminen jatkui.  Kotiteatterivahvistin päivitettiin, tykki lähetettiin takuuhuoltoon. Tykki oli täysin kunnossa. Tässä vaiheessa taisin tilata taas uuden HDMI-johdon ja kun sekään ei auttanut niin taas yritettiin löytää netistä ratkaisu. Sitten lähetettiin kotiteatterivahvistin huoltoon ja siihen vaihdettiin joku osa, nyt on homma toiminut! Kyseessä oli uusi vahvistin ja eniten tuossa hämäsi se että ongelma alkoi ”yhtäkkiä”.

Kokonaisuutena  olen pakettiin erittäin tyytyväinen, puhdasta ääntä riittää, tykin kuvanlaatu on hyvä ja  3D-ominaisuus toimii upeasti! Ainoa asia joka ei toimi on liian pieni sohva!

/Jarkko

 

Bumblebeen kesä 2016 lähestyy

10.1.2016 Transformers, Yleinen

Taas alkaa tulla kiire tilailla osia autoon.

Harmittaa etten ole aiemmin syventynyt ilma-alustoihin ja tilasin vuosi sitten manuaalisesti ohjatun alustan.

Big Mistake älkää koskaan tehkö tätä virhettä.

ylimääräisiä helposti vuotavia letkuja ja jotkut helvetin alkeelliset kytkimet ja analogiset mittarit

pettynyt

Airliftiin olisi nyt saatavana V3 version ohjaus, johon saisi alustaan korkeustunnistimet ja app sovelluksen puhelimeen, jolloin voisit säätää alustaa kännykällä

Ajattelin TAAS säästää (mikä minua oikeasti vaivaa) ja valita kuitenkin V2 mallin vai ottaisinko silti V3 aaargh taas mieli muuttui :)

malli V2 jossa langallinen kaukosäädin

v2

ja V3

v3

500€ on liian iso ero pelkästä kännykkäohjauksesta, joten pysyn alkuperäisessä suunnitelmassa.

Lasien tummennukset olisi myös ajankohtainen, koska loppukesästä TV:stä tuttu aisapari homo/mulkku repi kalvot pois.

Noh olihan ne liian tummat omaankin makuun ja jos nyt totta puhutaan niin oli ihan asiallisia poliiseja, joten jos nyt virkaintoinen Vantaan polliisi sattuu lukasemaan läpi niin ei nyt tarvi vetää pamppua nenään ja kostaa virka-aikana sillä vastaan jo tähän ANTEEKSI

Sitte olisi tuo kaikkien rakastama ZUPPARIT

joo Subwoofereita pitäisi saada kontti täyteen.

Autossa on Boston Acoustics soud system missä etupää on ihan OK, mutta takana rätisevät paskat jotka tulee lentää huitvittuu

Nuorena väänneltiin koteloita vähän väliä, mutta nyt ajattelin kokeilla valmiskoteloa

sub

http://subthump.com/index.php?cPath=1_75

Alkuperäiseen vahvistimeen saa johtosarjan väliin, että saa rinnalle toisen vahvistimen

Adapteri

Sitten puuttuisi enään elementit ja vahvistin, jotka yritän saada suomesta ostettua ja oli jo viime kesänä puhetta yhden herrasmiehen kanssa tästä, mutta jäi silloin vielä suunnitteluasteelle.

Eli pienet on suunnitelmat ja rahaa ei ole.

Jos nyt joku tuntee paksuutta lompakossa ja haluaa sponsoroida köyhää haaveilijaa niin pistä rahaa tulemaan sillä ideat ei kyllä lopu kesken

Kurjuutta ja köyhyyttä tuntien jo vuodesta 1979 soronoo bitchieees