Selaat arkistoa kohteelle Steve Kerr.

Tässäkö vuoden valmentaja?

2.7.2015 Koripallo

Kaksi viikkoa sitten Golden State Warriorsin NBA-mestaruuteen valmentanut Steve Kerr on kelpo valmentaja. Siis kuka?
Kerr oli pelaajaurallaan loistava kaukoheittäjä, kolmen pisteen koreja tuli tasaiseen tahtiin. Hän on pelannut Michael Jordanin ja Tim Duncanin kanssa saavuttaen viisi NBA-mestaruutta. Peliuransa jälkeen hän on toiminut Phoenix Sunsin toimitusjohtajana sekä Tv-kommentaattorina.

Kerrin menestyksen salaisuus heti ensimmäisellä valmennuskaudellaan Warriorsissa perustui joukkuepelaamiseen. Tämä näkyi hyökkäspään tilastoissa, kuten ottelukohtaisissa pistekeskiarvoissa ja korintekoprosentteissa. Kerr onnistui myös yhdistämään pelaajiensa parhaat ominaisuudet joukkueen pelisuunnitelmaan. Stephen Curry ja Andre Igoudala hoitivat ottelujen ratkaisut, Klay Thompson nakutti kolmosia ja Andrew Bogut taisteli korinalustilanteissa, kuten keskushyökkääjän kuuluu koripallossa tehdä. Myös vaihtopenkiltä löytyi laajuutta David Leen ja Leandro Barbosan myötä. Läpimurron tehneen Draymond Greenin monipuolinen vastustajan vartioiminen oli avainasemassa, jolloin pallonriistot johtivat nopeisiin hyökkäyksiin. Green otti levypalloja kymmenen kappaletta ottelua kohden.

Kerr sijoittui toiseksi NBA:n vuoden valmentaja-äänestyksessä, mutta ura valmennushommissa voi olla yhtä loistava kuin pelaajana.