Selaat arkistoa kohteelle Stanley Kubrick.

Clockwork Orange ( Kellopeliappelsiini )

3.4.2015 Yleinen

Stanley Kubrickin Kellopeliappelsiini (1971) ei ole ihan mikä tahansa elokuva. Sitä ei oikein voi luokitella mihinkään elokuva genreen. Elokuva ei sovi ihan kaikille ihmisille osa kokee sen todella ahdistavana ja oksettavalta, osa taas ei älyä välttämättä elokuvaa ja sen juonta. Päänäyttelijänä toimi Malcom McDowell.

Kyseinen elokuvan esittäminen kielttiin Yhdysvalloissa koska elokuva ihannoi väkivaltaisuutta vaikka todellisuudessa sanoma on päinvastainen. Kielto kesti 27 vuotta. Kubrickin kuoleman jälkeen ilmestyi VHS- ja DVD-Julkaisuina.

Mielestäni elokuva oli hyvä mutta ei ihan abloodejen arvoinen. Mutta ei mikään huonokaan. Juoni eteni hyvin ja ennalta arvattavia kohtia ei tainnut juurikaan olla. Näytelijät vaikuttivat hyviltä rooleihinsa vaikka kaikki olivat minulle itselleni aivan tuntemattomia. Henkilöiden puvustus ja maskeeraus oli todella onnistunut ja teki elokuvasta miellekkäämmän. Varsinkin elokuvan päähahmon Alexin kohdalla. Elokuvan taide oli ihannoitavaa ja sopi elokuvan tyyliin. Suosittelen katsomaan :)

Olenko ainut joka piti Malcolm McDowellin hahmoa viehättävänä?

The Shining (Hohto)

29.3.2015 Yleinen

Yksi kasari luvun hyytävimmistä kauhuelokuvista Hohto,  joka perustuu Stephen Kingin vuoden 1977 romaaniin.

Jonka myöhemmin Stanley Kubrick ohjasi/käsikirjoitti/tuotti elokuvaksi.

Elokuva oli suunnattu psykologiseen kauhuun. Omasta mielestäni psykologiset kauhuelokuvat ovat parhaita ja toki pelotavimpia koska ne voivat olla aivan tavallisia asioita mitä helpostikkin voisi käydä oikeassakin elämässä. Ei tarvita kuin yksi hullu ja KABUM!

Mutta juuh mennääs elokuvaan. Se oli mielestäni todella mahtava elokuva! Painotan sanaa                       M A H T A V A. Elokuvan näytelijä kaarti oli valittu hyvin ja Kubrick oli hienosti saanut sovitettua kirjan käsikirjoitukseen. Juoni eteni hyvin ja jännitystä ei puuttunut tippaakaan.