Selaat arkistoa kohteelle sport.

Jumppa

6.2.2015 Treeniblogi

nyt lupaamani jumppa ohjeet, tosin päivän myöhässä. Eli nää liikkeet sopii niin vasta alkajalle kuin kokeneemmallekkin.

välineet: jumppapallo ja -matto. Näitäkään ei ole pakko olla, mutta näiden avulla tekeminen on mukavampaa.

ensiksi laita hyvä treeni musiikki robon- pystyt mihin vaan. sitten aloitetaan rauhallisella 3-5min hölkällä. Ota kädet mukaan, heiluttele sivuilla rauhallisesti aina pään yläpuolelle ja anna vapaasti heilahtaa käden alas takaisin kyljen viereen (Käsien heijausliike). Jos haluaa niin tässä kohin voit leikkiä myös nyrkkeilijää ja iskeä napakoin liikkein edessä olevaa ärsyttävää ihmistä. Vuoronperään kummallakin kädellä. Näin saat kivan alku lämmön ja sykkeen hieman koholle. Alkulämmittelyssä kiinnitä huomiota hyvään ryhtiin jotta henki kulkee.jännitä hieman vatsalihaksia ja pidä hartiat takana niin että rintakehä on edessä auttaa ryhdin kanssa. Leuka ylös ja katse tulevaisuuteen! Toinen tärkeä asia on keskittyä hengittämiseen ja löytää itselle sopiva rytmi. Itse hengitän askelten mukaan, 2 askelta sisään hengityksellä ja kaksi askelta ulos hengityksellä. Tarkkaile hengitystä koko jumpan ajan!

Hyvä, nyt voikin aloittaa treenin.

1. kyykyt:

seiso ryhdikkäästi pienessä haara asennossa ja aseta kädet vyötärölle. Lähde sitten viemään vasenta jalkaa eteen niin että seisot haara asennossa, koukista vasemman jalan polvi niin että paino on etummaisella jalalla (eli tässä kohti paino on vasemmalla jalalla), oikean jalan polvi hipoo tässäkohin maata ja tuo vasen jalka takaisin oikean jalan viereen. Tee sitten sama oikealla jalalla. Toisto aloittelijalle 6-10 kertaa kun olet tehnyt kummallakin jalalla ponnistuksen 6-10 kertaa pidä pieni tauko ja tee sitten uudelleen saman verran toistoja, pieni tauko ja taas uudelleen. Tee toistoja aina saman verran. Kokeneempi voi tehdä 11-15 kyykkyä x3 tai oman kunnon mukaan enemmän. Muista ryhti ja hengitys! Minä hengitän niin että alas mentäessä ulos ja ponnistus vaiheessa sisään. Sanotaan että kun hengittää sisään silloin kun on ”työvaihe” se auttaa lihaksia jaksamaan paremmin koska ne saa happea. Jokainen kuitenkin löytää parhaiten itse itselleen oikeat hengitys tekniikat.

2. Punnerrukset

käy matolle polvilleen niin että polvet ovat lantion levyydellä eli pieni haara asento. Laske varpaat lattiaan. vie vartalo käsien varassa eteen, aseta kämmenet hartioiden leveydelle jännitä hieman vatsalihaksia ja pidä kädet sekä selkä suorana. Nyt koukista kyynärpäistä niin että nenä osuu melkein lattiaan ja sitten suorista kädet. Katso että et laske vain yläkroppaa vaan myös alakroppa hipoo maata. (Lantio,reidet,alavatsa) alas mentäessä hengitä ulos ja ylös noustessa hengitä sisään. Aloittelija 8-11 punnerrusta x3 muista levätä välillä, nouse vaikka seisomaan. Lepo hetki enintään minuutin. Kokeneempi 11-18 punnerrusta x3. Jos haluat vielä enemmän haastetta liikkeeseen, nosta polvet irti lattiasta ja ole varpaiden varassa. Muista tässäkin pitää jalat lantion leveydellä ja vatsa tiukassa.

3.selkälihakset:

käy makaamaan vatsallesi ja ojenna kädet suoriksi pään yläpuolelle, muun kropan jatkeeksi. Nosta sitten yhtä aikaa jalkoja ja käsiä hieman irti lattiasta (n. 15cm tai enemmän), nosta päätä ja kuvittele että katsot sormien yli, pidä asento 5sekuntia ja laskeudu alas. Aloittelija toistaa liikkeen 5-8 kertaa. Muista hengittää kokoajan myös silloin kun kädet ja jalat on ilmassa. Kokeneempi tekee liikkeen kolmesti mutta liikkeen kesto on 15-20sekuntia.

4. Vatsa rutistukset

käy nyt vuorostasi selin makuulle, koukista polvet ja aseta jalkapohjat tukevasti vasten lattiaa. Vie kädet niskan taakse tai risti ne rintakehän päälle. Pidä vatsalihakset hieman jännityksessä ja hengitä. Nosta sitten hartiat ja pää hieman irti lattiasta kurkota päällä kohti polvia. Tunnet kuinka vatsalihaksesi ”rutistuu” hetkeksi. Laske sitte hartiat ja niska takaisin lattiaan. Aloittelija 8-12 vatsarutistusta x3. Jos haluat hieman haastetta elä laske hartioita ja päätä kokonaan lattiaan, käyt vain hipomassa lattiaa niin että juuri ja juuri tunnet sen. Kokeneempi 13-18 rutistusta x3. Jos haluat vähän vielä haastetta nosta jalkapohjat irti lattiasta polvien korkuudelle (90asteen kulma) tai suorista jalat kokonaan ja pidä ne irti lattiasta.

Sitten siirrytään palloon!

1. Käy pallon päälle puoli istuvaan asentoon, jalat tukevasti maassa ja ojenna kädet suoriksi eteen kuitenkin niin ettei sormet kosketa toisiaan eli hartian leveys. Tee käsillä pientä ylös alas liikettä ja pidä vatsalihakset jännityksessä. Tässä hengittäminen on tärkeässä asemassa. Sisäänhengityksellä tulee käsien mennä ylös ja alas 5kertaa ja samoin uloshengityksellä. Aloittelija tekee 5 liikettä x3 (1 liike muodostuu sisään ja uloshengityksestä eli kädet on liikkunut 10kertaa ylös ja alas). Kokenut 10 liikettä x3. Jos haluat haastetta irrota jalat lattiasta. Huom tässä on oltava myös hyvä tasapaino jos irroittaa jalat maasta! Liike tarvitsee harjoittelua, mutta sinnikkäästi kun vain jaksaa niin kyllä sen oppii. Jopa minä opin!

2. Kyykyt

aseta pallo selkäsi ja seinän väliin ( just pepun yläpuolelle). Ota lantion levyinen haara asento ja sitten vaan koukistat polvia ja nouset ylös. Pallo rullailee kivasti selässä liikkeen aikana. Aloittelija 8-10 kyykkyä x3 ja kokenut 11-20 kyykkyä x3. Haara asennon leveys vaikuttaa siihen mihin liike ottaa eniten. Mitä alemmaks pääset sitä paremmin pakarat reenautuu.

3. Venyttely!

huolellinen venyttely rauhallisen musiikin tahtiin, tunti tai pari treenin jälkeen ainakin 20minuuttia. Lepopäivinäkin venyttele!

pallon kanssa voi tehdä monia monia muitakin liikkeitä,mutta itse olen vasta nuihin tutustunut. Kuhan ehdin niin tutustun erilaisiin pallolla tehtäviin liikkeisiin ja kerron ne myös sitten teille! :)

muutama huomio vielä tähän loppuun. Liikkeet tarvitsee harjoittelua, opettele ne kunnolla jotta saat parhaiten hyödyn irti. Elä luovuta! Aluksi aikaa menee juuri liikkeiden ja hengityksen harjoittelemiseen joten ehtii tulla hiki monesti. Kärsivällisyyttä kyllä ne sieltä alkaa sitten luonnistua. Tärkeintä on liikkeiden laatu ei määrä!!! Eli keskity lihaksiisi, varmista että joka ikinen lihas jota liikkeessä on tarkoitus harjoittaa tekee töitä. Kuuntele kehoasi, opit kyllä tuntemaan sen. Oikein tehdyt liikkeet, hengitys, tarpeeksi toistoja, venyttely uni ja ravinto tekee parhaiten tulosta, mutta muista ettei muutokset tapahdu päivissä. 2 ensimmäisen viikon aikana huomaat ehkä pientä kehitystä joka antaa lisä potkua, mutta sitten saattaa tulla stoppi eikä pariin viikkoon taas tunnu tapahtuvan mitään. Reilun kuukaudenpäästä varmasti huomaat selkeän eron, omassa jaksamisessa ja kehossa jos treenaat ahkerasti ,myös aerobinen liikunta kannattaa lihastreenin ohella. Pyhitä lepopäivät levolle! Jos haluat kuitenkin liikkua niin korkeintaan kevyttä löntystelyä ulkona, se on kivaa palauttelua. Elä rääkkää lihaksia jos paikat on yksin kertasesti niin kipeät että liikettä tehdessä tuntuu kuin lihas repäisi kahtia vietä hyvällä omatunnolla lepopäivä, vaikka et ollut suunnitellut lepopäivää sille päivälle. Se että et kiduta ja rääkkää itseäsi vaan nautit liikunnasta pitää sinut paremmin myös liikunnan parissa. Sisulla ja tahdonvoimalla eteenpäin mutta on sallittua käyttää myös tervettä maalaisjärkeä! Enjoy!

+ 28päivän haaste 4pv 30sekuntia lankussa, check!

 

Haaste

3.2.2015 Treeniblogi

alotin tänään 28 päivän lankku haasteen!

 

image

Tämä on lankku

 

Tältä näyttää haasteen ohjeet.

Tältä näyttää haasteen ohjeet.

vihreällä viivatut on lepo päiviä. Pieni vihreä lopussa tarkoittaa että täytyy lankuttaa niin pitkän kuin jaksaa :) suosittelen kokeilemaan! Eka päivä siis suoritettu.

Tuli ostettua jumppamatto ja jumppapallo. Nyt oon happy!

Tuli ostettua jumppamatto ja jumppapallo. Nyt oon happy!

joo eli tällaisia ihanuuksia lähti tänään kaupasta mukaan! Kyllä nyt kelpaa taas jumppailla.imageTältä näyttääkin sit mun jumppa ohjelma. Alkuun 4- 5x viikossa tähän menee noin puolituntia päivässä. Tietysti alkuun aika voi olla pitempi kun liikkeiden opetteluun menee aikaa. Näissä merkeissä urheilun iloa!

-motivoitunut

Tuloksia tuloksia

10.11.2014 Treeniblogi

Näin sunnuntain ja lepopäivän kunniaksi voisinkin paljastaa  kuukauden treenin tulokset! Eli ennen ja jälkeen kuvia tiedossa. Itse olen ylpeä muutoksesta ja se antaa lisää potkua. Tehtävää on kyllä vielä paljon ennen kuin saan vartalon minkä haluaisin. Urheilu on sItten hieno keksintö!

Selvemmät kuvat on nykyään ja epäselvät ennen

Selvemmät kuvat on nykyään ja epäselvät ennen

image

 

Vaatekoko on pienentynyt 38:ta 36:teen, kunto on noussut (joka on päätarkoituksena) ja minulla on hyvä olla. Paino ei ole laskenut kuin 3kg, mutta se ei minua haittaa. Lihakset painaa enemmän kuin läski. Tosin on laihtumisessa miinuksesakin… Minua paleltaa helpommin, varsinkin illemmalla palelen. Minä joka inhoan nukkua sukat jalassa tai pitkähihasella yöpaidalla tai ylipäätään millään vaatteilla niin nykyään nukun paksulla pitkähihasella, sukat jalassa, pitkälahkeiset pyjamahousut päällä ja peiton alla vielä lämpöpullo. Eipähän palella.

nyt hyvää yötä jokaiselle ja huomenna taas uudet kujeet työpäivän parissa!

-ahkera työläinen

Makuelämyksiä

8.11.2014 Treeniblogi, Yleinen

10440826_10204606975990430_4895017912043473738_n

Mahtava lauantai aurinko paistoi, ei krapulaa ja tällähetkellä olen vain mahottoman onnellinen! Tuntuu että kaikki menee hyvin. Aamu alkaa lenkillä eli kovalla vauhilla kylmässä ilmassa ja sitten vähän keskikropalle treeniä. Virtaa oli ja tuli vielä lisää. Aamupala nassuun ja eikun ostoksille. Tämän päivän shoppailu saldona oli mm. kenkiä ja sukkia. kerkesin kävästä ranskassakin eli mailmaa on nähty tämän päivän aikana. Sitten tulin st-georgeen temmeltämään lasten kanssa ja katsoin frozen elokuvan. Elokuva oli aivan mahtava ja siinä sai nauraa. Olen ollut tähän asti hieman ennakkoluuloinen uusiin disney elokuviin, koska ajattelin että voiko tulla enää yhtä hyviä elokuvia kuin mitä nämä klassikot ovat. Frozen oli kyllä katsomisen arvoinen ja sai nauraa maha kippurassa tai ainakin itse nauroin. Minulla taitaa olla vähän yksinkertainen huumorintaju… Päivän on kruunannut hyväseura ja mahtava ruoka. Minulle tuli taas aivan uusia makuelämyksiä kuten osteri, raaka häränliha ja monnikala taisi olla viimeinen ruokalaji. NAM! en voi edes sanoin kuvailla miten ihanaa ruoka oli, mutta suosittelen kokeilemaan jos vain on mahdollista.

Yritän paneutua työ juttuuni huomenna enemmän, koska tänään ei yksinkertaisesti kerkiä tai jaksa. Eli videopostausta luvassa. vielä muutama kuva päivästäni ja sitten perehdyn valtakirjojen ihmeelliseen mailmaan… Nyt yritän kestää tätä kammottavaa poltetta selässäni, koska minussa on kiinni särkylaastari ja huomenna ei pitäisi enää koskea. Ennen nukkumaanmenoa aion vielä venytellä ja katsoo nyt mitä Anetten kanssa vielä keksitäänkin tänään kenties jotain todella outoa pohdintaa mitä ihmeellisimmistä asioista. Huomenna onkin vähän hemmottelua luvassa, mutta siitä lisää sitten huomenna.

10483086_10204606982950604_2347720132253178779_o

10533260_10204606983550619_1386307475058504731_o Ihanat leginssit ja lämpimät polviin ylettyvät sukat.

10661645_10204606982190585_9187460527626206414_o

10460896_10204606981390565_3382221527209087836_o Talveksi kenkiä ja pakko oli ostaa myös mustat kengät koska mulla ei ole yhtiäkään!

 

1397502_10204606979590520_2476333764890730303_o

heräte ostoksia <310620281_10204606980470542_5201093044152711173_o

1397077_10204606978030481_5362958512298023450_o

äidille vähän joululahjaa!

Taulu oli niin hieno ja siihen tulee valo!

Taulu oli niin hieno ja siihen tulee valo!

10714541_10204609394130882_5553448687527176513_o

alkuruoaksi vähän ostereita, NAM! ällöttävän näköstä, mutta maku oli mainio!

10599572_10204609393290861_8425718275233991045_n

hyvä viini tietysti täydensi makuelämystä

1614580_10204609395010904_4401303181324799809_o

raaka häränliha, hyvää! en enää syö kypsää lihaa. Enintään saa olla medium.

1911133_10204609396090931_1111059221337604415_o

ja lopuksi vähän kalaa, salaattia ja mailman parasta salaatinkastiketta. En tiedä mitä se on mutta hyvää.

1511532_10204606977030456_6086926422057986546_oKaunispäivä ja lumiset alpit näkyvät aivan selvästi tänne meillekkin. <3 Maisemiin täällä sveitsissä ei kyllästy!

10615435_10204609303688621_638852526108248042_n

– Happyface, Mahapullollaan hyvää ruokaa.

 

p.s. Vaatekokoni on pienentynyt reilussa kuukaudessa 38:sta 36:teen. ;) Huomenna jos kerkiän niin tulee myös ennen ja jälkeen kuvia. Itse olen ylpeä tähän muutokseen mikä on jo kuukaudessa tapahtunut, kiloja lähtenyt 3 ja kiinteytystä tapahtunut!

kun tunnit ei riitä

7.11.2014 Treeniblogi, Yleinen

huhhuh mikä päivä! Paljon on touhuttu, mutta tuntuu ettei mitään ole tehty ja paljon on vielä tekemättä. Voisiko vuorokauteen saada lisää tunteja?! Hieman stressiä pukkaa, mutta toivottavasti asiat alkaa helpottaa kun on noi työsotkut saatu pois alta. Tänään on shoppailtu paljon mm joululahjoja ja kaikennäköstä. Ajatukset on nyt niin sekasin etten edes osaa kirjoittaa joten parempi ehkä laiittaa kuvia. Ja mitä urheiluun ja treenaamiseen tulee niin kävin vain pikaisen lenkin juoksemassa. Se ei ollut mikään nautinto koska kokoajan vain ajattelin että meneeköhän mulla liikaa aikaa. Tulipahan testattua että kuinka nopeasti jaksaa/ pystyy juoksemaan muutaman kilometrin pituisen lenkin. Lenkkiä ei kuitenkaan malttanut jättää välistä koska sitten olisi ollut tyhjä olo ja rytmit sekaisin vielä enemmän. Mutta nyt lopetan lätinät ja laittelen kuvia.

imageimageimageimageimageimageimage

joululahjoja lapsosille, autot ja lentsikat shampoita. Kengät tytölle, apinapehmolelu ja autotpalapeli

image

sukat jotka tukee hyvin ja edistää verenkiertoa, parhautta!

image

pyjama, joka on ihanan lämmin ja pehmeä

image

farkut, haludin vaihtelua normaali farkkuihin

image

panta jossa on heijastin, ei lenkillä korvat palellu

image

hyvät topparukkaset nii passaa lumella leikkiä

image

ihanan tuntuinen villapaita

image

mailman pehmein villapaita! Ei ehkä niinkään mun tyylinen mutta oli ihanan tuntuinen

image

lämpöpullo. Aivan ihana! Käytössä tälläkin hetkellä. Enää ei tarvitse palella

imageimage

halloween jäätelöitä, oli hyviä ja ostin kun halvalla sai!

ja reissusta selvittiin alle 100fr ;) eikä tässä ole edes kaikki mitä ostin. Ostin halloween nugetteja, sipsejä ja pusuja :D vielä jos paketoisi joululahjoja, askartelisi joulukortteja, venyttelisi ja opiskelisi ranskaa ennenkö menee nukkumaan :)

image

-touhuaja

 

shoppailua ja juoksemista

2.11.2014 Treeniblogi, Yleinen

Hyvää huomenta! aurinko paistaa ja on ihana päivä tiedossa. virkeänä klo 8 jälkeen menossa bussille, uudet kuteet päällä.

Hyvää huomenta! aurinko paistaa ja on ihana päivä tiedossa. virkeänä klo 8 jälkeen menossa bussille, uudet kuteet päällä.

Hyvin nukutun yön jälkeen olikin kiva herätä aikaisin ja lähteä bussilla takaisin st-georgeen toisen perheeni luokse. Ensin leikin lasten kanssa muutaman tunnin kotona pihalla koska oli ihanan aurinkoinen sää. Sai kyllä juosta pikkusen perässä, en voi ymmärtää miten niin pieni ihminen pääsee niin kovin lujaa. Vikkelä kaveri… Päivällä lähdettiin Signal de bougy puistoon, ehkä isoin puisto missä olen ikinä käynyt. Jos tarvitsee saada lapset väsytettyä ja aikaa kulutettua niin suosittelen menemään. Siellä on aktiviteettia myös aikuisille. Trampoliini jossa pompitaan valjaissa, muovipallo jonka sisään mennään ja sillä liikutaan vedenpäällä. Näytti todella kivalta, muuta en kuitenkaan mennyt itsekokeilemaan. Käytiin syömässä ensimmäisenä ja mulla oli niin täysiolo että olisin varmaan oksentanut jos sinne oisin mennyt, mutta aion käydä nämä vielä testaamassa. Sitten siellä on myös minigolffi alue ja sellainen köysirata mitä minäkin olen käynyt täällä st-georgessa kokeilemassa, mutta se on kuulemma vielä haastavampi. Eli sinnekkin siis täytyy vielä suunnata. Signal de boygyssa on myös eläimiä mm. aaseja, possuja, vuohia/kilejä ja erilaisia lintuja. Se on myös kivasti suunniteltu koska siellä on ajateltu niin isoja kuin pieniäkin lapsia, eli on erilaisia leikkialueita pienille ja vähän isommille. Jos lapset siellä väsyy niin kyllä väsyy muuten itsekkin.  Ja ennenkuin huomaatkaan on 2-3 tuntia vierähtänyt.

pahoittelen tämän paljouden samoista eläimistä, mutta ne oli niin hurjan söpöjä etten osannut päättää parhaita.

pahoittelen tämän paljouden samoista eläimistä, mutta ne oli niin hurjan söpöjä etten osannut päättää parhaita.

mäpä osaan nousta takajaloilleni. Palkkio?

mäpä osaan nousta takajaloilleni. Palkkio?

10750295_10204564346964731_3648949323076312150_o 10511618_10204564344244663_4181069538766768741_o

10712596_10204564343084634_7885280822742775395_o 10521906_10204564342044608_1414668135400040792_o

1397713_10204564341724600_2303579574512194794_o 10271244_10204564339764551_2332978887211191581_o

 

(oisko mulle mahdollisesti mitään syötävää?)

10373043_10204564333724400_6363963116931017304_o(kukkuu)

possu, ne oli isoja!

possu, ne oli isoja!

ja mukana oli myös ystävämme aasit!

ja mukana oli myös ystävämme aasit!

Puistosta lähdettiin hieman ostoksille, koska suunnitteilla oli tehdä illalla lihafondueta ja tarvitsimme siihen aineksia. Hups Emmi näki alennukset vaatekaupoissa ja sieltä lähti matkaan myös muutamia vaatekkappaleita ja kynnet. Vihdoin pääsimme kotiin ja ajattelin lähteä juoksemaan koiran kanssa, koska en muista milloin viimeksi olisin juossut kunnolla. Okei tiistaina juoksin, mutta tuntuu ikuisuudelta kun on montapäivää ilman kunnon juoksu lenkkiä. Koira oli aivan mahtava tsemppari, kun hän huomasi että minä alan hellittää niin koira vain kiihdytti vauhtia joten pakkohan minunkin oli jatkaa juoksemista. 25 minuuttia pelkkää juoksemista oikeastaan kokoajan ylämäkeen vain pinihetki oli alamäkeä tai suht. taisaista. Viimeinen sekä jyrkin ylämäki kotiovelle tuntui kestävän ikuisuuden ja askel tuntui kokoajan entistä raskaammalta. Mahtava fiilis kun kotiin pääsin, tuntui kuin olisi ollut 10kg painot jaloissa, hengitys oli kiivasta ja syke varmaan tuhat. Pakko oli vielä kävellä sisällä ympyrää että saa sykkeen sekä hengityksen tasaantumaan  ja jalat kevyemmiksi. Suunnitteilla oli että teen normaalin vatsa-/selkälihas treenin, mutta en pystynyt. Olin niin voimaton että jaksoin tehdä tasan 10 liikettä jokaista lihasta ja sekin oli tuskaa. En tiedä mikä tuli, olinko oikeasti vain niin poikki.Jalkojen lihakset oli niin tulessa että pakko oli käydä jääkylmässä suihkussa. Se tepsi kummasti, olin kuin uusi ihminen suihkun jälkeen ja jalat leppyivät. Huokaisin vain helpotuksesta että huomenna on lepopäivä ja pääsen keskittymään blogiin. JA sitten olikin venyttelyn aika, tälläkertaa venyttelin ihan kunnolla. Illalliseksi olikin kiinalaista lihafondueta ja nam se oli hyvää. Ohuita liha ja kalkkuna siivuja tökätään fonduekattilaan lihaliemeen paistumaan. Meillä liemessä kypsy myös sieniä. Sitten lihoja pyöräytetään erilaisissa yrtti,curry tai valko-/sipuli dipeissä. Oikein ihana makuelämys ja ruoka oli todella täyttävä.

Musta villapipo, harmaalla karvatupsulla ja minun kulahtaneen punaiset hiukset.

Musta villapipo, harmaalla karvatupsulla ja minun kulahtaneen punaiset hiukset.

seeprakuvioiset tekokynnet.

seeprakuvioiset tekokynnet.

Kivasti kimalteleva vyö.

Kivasti kimalteleva vyö.

10688271_10204564363685149_6305423835074187216_o

Lämmin vuorattu vetoketjuhuppari huppari, karvahupulla. Vetoketjun saa piiloon isojen nappien taakse.

Lämmin vuorattu vetoketjuhuppari huppari, karvahupulla. Vetoketjun saa piiloon isojen nappien taakse.

1614316_10204564362085109_6488000608542782899_o 10548073_10204564361645098_2314194455367789210_o

Ohutta kangasta oleva paita, ylettyy navan yläpuolelle, niitti napit hihoissa ja edessä, olkapäissä vetoketju yksityiskohta. Mukavan tuntuinen päällä ei ainakaan liian kuuma. Paidasta näkyy läpi.

Ohutta kangasta oleva paita, ylettyy navan yläpuolelle, niitti napit hihoissa ja edessä, olkapäissä vetoketju yksityiskohta. Mukavan tuntuinen päällä ei ainakaan liian kuuma. Paidasta näkyy läpi.

Ostoksista selvittiin alle 60fr. Hyvät alennukset kyllä kannattaa kiertää.

Täydellinen lauantai.

-tuhlari osa2

Karkki vai kepponen

2.11.2014 Treeniblogi, Yleinen

Perjantaina vein isomman kouluun ja Pienemmän kanssa aloitimme aamun siivouksella. Siitä sai kivan alkulämmittelyn jonka jälkeen tein 20 minuttia stott pilatesta. Pilates on kyllä yksi minun lemppari liikunta muodoista, koska siinä saa hien ja lihakset tietää että töitä on tehty. Pilates virkistää ja se auttaa löytämään oikeanlaisen hengitysrytmin. Sitten Ruoan laittoon ja hakemaan vanhempaa poikaa koulusta. Ihana aamu kaiken kaikkiaan ja parempaa oli luvassa.

Illalla oli lähtö st-georgeen karkki vai kepponen kierrokselle, minä olin asiasta ehkä enemmän innostunut kuin lapset. Kävimme torstaina ostamassa pojille mieleiset asut, Nuoremmalle ostettiin vain kasvomaalit. Vanhempi halusi olla merirosvo joten matkaan tuli koukkukäsi, silmälappu, kaukoputki ja tikari. Iltapäivällä aloitimme askartelemaan, tarvitsihan merirosvo hatun ja saappaat sekä täytyi askarrella myös korit mihin karkkeja kerättiin. Askartelu oli kivaa ajanvietettä yhdessä lasten kanssa, varsinkin isomman. Hän sai harjoitusta väritykseen, leikkaamiseen, piirtämiseen ja suunnitteluun. Meillä oli niin hauskaa ja itse nautin kovin askartelusta. Rahaa itse asukokonaisuuksiin ei mennyt paljoa ja oli ihanaa puuhastella yhdessä. Halloween on kyllä mainio yhdessäolon juhla. Harmi kun suomessa ei Halloween ole niin suuri tapahtuma että kiertäisimme ovelta ovelle kysymässä karkkia. Itse tykkäsin kiertää lasten kanssa, siinä sai liikuntaa ja hyväämieltä. Meidän kanssa oli aika iso ryhmä lapsia joilla todella hienoja asuja, huomasi joidenkin kohdalla että mielikuvitusta käytettiin ja jotkut aikuisistakin pukeutuivat. Lapset kaduilla huutaa halloween, halloween ja paukkuraketteja pamahtelee välillä. Myös osaan taloista oli panostettu, ulkona kurpitsalyhtyjä ja vähän halloween koristeluja , WOW pelottavaa! ;) Meille saaliiksi tuli varmasti kilo karkkia, tämä on siis hyvätapa myös säästää ei tarvitse ostaa hetkeen karkkia lapsille. Pahoittelen jo nyt ottamieni kuvien laatua, mutta yrittäkää saada selvää.

 

Näin vähän tarvikkeita, tai vielä vähemmän tarvitsee siihen että saa hienon merirosvohatun. Kuvasta puuttuu värikynät. Itseni mielestä hatusta tuli todella hieno.

Näin vähän tarvikkeita, tai vielä vähemmän tarvitsee siihen että saa hienon merirosvohatun. Kuvasta puuttuu värikynät. Itseni mielestä hatusta tuli todella hieno.

10655260_10204564312163861_4959850014952236756_o-2

(lapsi väritti toisenpuolen. Huomaa hänen luovuutensa, ei pelkkää mustaa.)

Teimme myös itse kurpitsalyhdyt, vanhempi innoissaan kaapi kurpitsan sisältä sistan pois :)

Teimme myös itse kurpitsalyhdyt, vanhempi innoissaan kaapi kurpitsan sisältä sistan pois :)

tehtiin itse myös dragulan viitta, mailman pelottavimmalle dragulalle!

tehtiin itse myös dragulan viitta, mailman pelottavimmalle dragulalle!

merirosvon karkkikori

merirosvon karkkikori

valmis merirosvo, JARRRR. Saappaat tehty, mustista sukista joihin kiinnitetty pahvista taitos (esittää taitettua nahkaosiota). Toimii!

valmis merirosvo, JARRRR. Saappaat tehty, mustista sukista joihin kiinnitetty pahvista taitos (esittää taitettua nahkaosiota). Toimii!

10700134_10204564314683924_6640171336901180529_o-2

Mailman pelottavin dragula. Kasvomaalausten teko oli hieman hankalaa, mutta hyvä siitä tuli. Hänellekkin askarreltiin oma pussi johon sai karkkia kerätä. Eli normaali paperikassi johon mustaa paperi sivuille ja pari kurpitsan kuvaa. Wolaaa!

Mailman pelottavin dragula. Kasvomaalausten teko oli hieman hankalaa, mutta hyvä siitä tuli. Hänellekkin askarreltiin oma pussi johon sai karkkia kerätä. Eli normaali paperikassi johon mustaa paperi sivuille ja pari kurpitsan kuvaa. Wolaaa!

tällainen oli minun toisen sveitsin perheen pihassa. Kierroksen jälkeen juotiin muuten hyvää lämmintä kurpitsakeittoa ulkona. Kruunasi hyvin illan.

tällainen oli minun toisen sveitsin perheen pihassa. Kierroksen jälkeen ulkona  juotiin hyvää lämmintä kurpitsakeittoa. Kruunasi hyvin illan.

yhdessä pihassa oli tällainen kynttilöiden valaisema karkkihyrrä.

yhdessä pihassa oli tällainen kynttilöiden valaisema karkkihyrrä.

lapset kävi pyöräyttämässä sitä ja sai nuolen osoittamaa karkkia. Oiva keksintö! Lapset tykkäsi.

lapset kävi pyöräyttämässä sitä ja sai nuolen osoittamaa karkkia. Oiva keksintö! Lapset tykkäsi.

Illan jälkeen minä olin ehkä pelottavin halloweenmörkö, eikä unta tarvinnut kauaa houkutella.

Illan jälkeen minä olin ehkä pelottavin halloweenmörkö, eikä unta tarvinnut kauaa houkutella.

-happy aupair

Näiden tähtien alla

31.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

Vaikka ikäviä juttuja on sattunut niin yks Asia on varma täällä sveitsissä mun on hyvä olla. Maisemat joihin ei ikinä kyllästy ja illan hämärtyessä taivaalle aukeaa kirkas tähtien meri. Kaupunkien valot ja hälinä näkyy pieninä pisteinä kaukaisuudessa. Sinä hetkenä kun katsoo tätä kaikkea täällä unohtuu murheet ja mietteet, mielilepää ja saa hengittää ratista ilmaa silloin on oma hetki parhaimmillaan. Minä nautin.

tämän päivän kuntoilu muotoja oli reidet ja pakarat kuntoon, siivousta ja shoppailua. Mahtava päivä takana. DVD oli hyvä siinä sai kunnon hien ja joo lihakset myös tietää että töitä on tehty. Miinusta oli se että tahti oli nopea ja ohjeet hieman jänniä joten Kannataa katsoa DVD ennenkö Lähtee tekemään. Liikkeet kyllä oli helppoja. Suosittelen ja aikaakin Menee vain 20min! Sit siivoiltiin hyvällä sykkeellä ja tuli suht puhdasta mutta aika loppu kesken joten huomiselle jäi vielä luuttuaminen. Juosten hakemaan poika koulusta ja kun oli syöty sekä nukuttu niin lähdettiin shoppailemaan. Paljon tuli osteltua ja olen kyllä erittäin onnellinen ostoksista. Muutama joululahjakin eksy matkaan, koska joulu on Jo ovella! Jeeeee! Olen täpinöissäni.

sitten kuvia päivästä.

 

Rakastuin tähän takkiin, saa karvallisella hupulla, pelkällähupulla tai ilman huppua. Mainio ostoksista yendistä !

Rakastuin tähän takkiin, saa karvallisella hupulla, pelkällähupulla tai ilman huppua. Mainio ostos !

 

image

imageimage

image

 

Termo legginsit, ihanat!

Termo legginsit, ihanat!

 

Päätin räväyttää ja piristää syksyä oranssilla!

Päätin räväyttää ja piristää syksyä oranssilla! Ja uudet farkut kuvassa, ihan perus mustatimage

 

 

Ihana, ISO lämmin, lyhythihainen ja syksyinen takki! Tykkään! Upea myös aukinaisena

Ihana, ISO lämmin, lyhythihainen ja syksyinen takki! Tykkään! Upea myös aukinaisenaimage

 

Villapaita, ihanan tuntuista kangasta, helppoja vaan vetästä päälle Jo's ei Muuta keksi.

Villapaita, ihanan tuntuista kangasta, helppoa vaan vetästä päälle Jo’s ei Muuta keksi. 

Vetoketju yksityiskohta takana.

Vetoketju yksityiskohta takana.

Vähän pitsiä

Vähän pitsiä

Hanskat, vyö ja sukkia! Niitä tarvitaan aina.

Hanskat, vyö ja sukkia! Niitä tarvitaan aina.

Joulukorttien askarteluun välineitä

Joulukorttien askarteluun välineitä

 Ja tietysti itse lahjoja.

Ja tietysti itse lahjoja.

näihin kaikkia mennyt yhteensä vasta 200fr. Ei siis ollenkaan paha!

Ostoksista jointa olen aikaisemmin the nyt sveitsissä Eli vyö ja kukkaro

Ostoksista joita olen aikaisemmin tehnyt sveitsissä Eli vyö ja kukkaro

Ihanat kengät

Ihanat kengät

Toilet ihanat kengät

Toiset ihanat kengät

Kaulahuiveja pari

Kaulahuiveja pariimage

Paita joka sopii Juhlaan ja arkeen

Paita joka sopii Juhlaan ja arkeen

Säärystimet lämmittämään syysiltoja

Säärystimet lämmittämään syysiltoja

näihin ostoksiin meni noin 90fr. Ei paha tämäkään.

Saatiin nautin auringosta tänään

Saatiin nauttia tänään auringosta 

Yks hermoja koitteleva ihana riiviö <3

Yks hermoja koitteleva ihana riiviö <3

Poikien kanssa reissussa! Kivaa oli! Mailman parham makutuomarit!

Poikien kanssa reissussa! Kivaa oli! Mailman parhaat makutuomarit!

Hiki irtoo!

Hiki irtoo!

kivoja löytöjä tänään, nyt vain nautin elämästä ja tietysti venyttelen ja sit nukkumaan!

-tuhlari

kysymys

29.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

eli nyt olisi enemmän kuin suositeltavaa että kertoisitte minulle oman tarinanne huonoista työkokenuksista, onko sinun oikeuksia laiminlyöty, onko sinua kiusattu työelämässä, miten asiaa lähdettiin hoitamaan, annoitko asian vain olla, mikä oli lopputulos, ketkä sinua auttoivat asiassa, onko asialla ollut vaikutusta sinuun ja nykyhetkeen, oliko kyseessä julkinen vai yksityinen sektori, pieni vai iso kuntakyläkaupunki? Teen aiheesta videopostauksen viikonloppuna ja kaikenlaiset tarinat on tervetulleita. Facebookista minut löytää emmi pentikäinen tai sitten tänne voi kirjoitella. En aio paljastaa kenenköän nimiä

kiitän jo etukäteen avusta.laitetaan asiat järjestykseen ja Huolehditaan omista eduista.

mutta palataan tähän päivään. Tänään on siis ollut liikunnasta lepopäivä koska jalat ihan poikki eilisestä rääkistä. Pää on ollut leviämispisteessä koska tällä pienellä herralla alkaa olla uhmaikä. Huoh, on saanut kyllä olla olla huolissaan ja peloissaan toisesta osaa se suututtaa, mutta on siinä sitten niin huomaavainenkin poika että. Ei niin suloiselle ilmestykselle voi olla kauaa vihainen vaikka kuinka yritin etten periksi anna.. Hauskaakin oli välillä ja veljekset on veljeksiä. On toista purtu, härnätty,ärsytetty mutta välillä leikitään niin yhdessä sovussa ja kävellään käsikädessä. Paljon kokee lasten kanssa! Illalla oli sitten vielä ranskan kurssi ja en päässyt yhtään kärryille. Nyt on semmonen fiilis että voisi veittää kirjat vaikka roviolle.. Mutta ehkä se tästä pikkuhiljaa. Nyt odotan innolla huomista kun pääsee taas lenkkeilemään ja urheilemaan. Vielä edessä olisi venyttelyä ja kirjan lukua. Eikun bonne nuit kaikille! :)

-väsynyt

Rääkillä rennoksi

28.10.2014 Treeniblogi, Yleinen

Heips!

ihmiset joka ovat lukeneet blogiani tietävät tilanteen Ja että tänään olen käynyt monenlaisia tunteita läpi. Toivon ettei kukaan joutuisi kokemaan mitään vastaavaa. Toivon että tästä nousisi hälinä jotta ihmiset heräisivät, kunnioitus löytyisi ja vastaavilta tapauksilta vältyttäisiin. On surullista miten paljon sain yhteyden ottoja työntekijöiltä siitä mitä ovat joutuneet kokemaan ja että asiat on jäänyt hoitamatta. On tosin myös itsestä kiinni hoidetaanko asiat vai ei. Ihmisen ei pitäisi työelämässä tuntea että on väärin kohdeltu tai kiusattu. Hyvä aikuisten on lapsia kasvattaa ja saarnata kiusaamisesti, haukkua nuoria rettelijöiksi ja hulttioiksi kun ei itse Osata käyttäyttyä. Jos aikuisena ja työpaikassa on tuollaista en halua ikinä aikuiseksi. Nuoruus ajan kiusaaminen oli lievää tähän verrattuna, vaikka sekin sattui. Toki myös työntekijöiden täytyy kunnioittaa johtoporrasta, mutta jos kerta toisensa jälkeen lytätään ja kieroillaan niin ei työntekijä jaksa kunnioittaa. Siis johtajat arvostakaa työntekijöiden panosta, keskustelkaa ja toimikaa lain mukaan! Kaikesta selviää kun vain selvittää asiat. Haluan kiittää kaikkia tukijoitani, kiitos kommenteista ja neuvoista. ISO kiitos myös super liitolle  joka hoitaa asiaani, voin sano että työ on Tethy kunnolla.

On surullista myös hoitamieni lasten kannalta kun olen ollut tänään tunne myrskyssä, vaikka en haluaisi niin kyllä se näkyy olemuksessani. Lapset aistivat että nyt ei ole emmi normaali. Mutta ilman heitä en tiedä mitä tekisin. He hoivasivat ja piristivät minua. Olen niin onneks kun tänne olen päässyt! <3 tänään oli nimittäin ihanan aurinkoinen sää.

Mun pelastus <3

Mun pelastus <3

työt loppu ja ajattelin lähteä lenkille selvittämään ajatukset. En tiedä olio ihan hyvä idea. Juoksen itseni ihan loppuun. Mielessä pyörii vain ajatukset sekä Sanat aikuisten maailma ja vauhti kiihtyi. , melkein konttasin kotiin kun jalat ei kantanut oksensinkin lenkillä, mutta kyllä se hetkest lievitti tätä pahaaoloa ja agressiivisuutta! Mutta ei tämä Asia mielestä lähden vaikka kuinka juoksisin. Toivon vain että tämä on pian ohi. Nyt Oon ihan Poikki niin voisin suunnitella venyttelyä ja nukkumista. Huomannut onkin iisi liikunta päivä Eli palauttelua.

kiitän!

-rikkipoikkiväsynyt