Selaat arkistoa kohteelle Soseita.

Sosesavotta

27.1.2015 Yleinen

Tänään oli edessä sosesavotta.

Tein aikoinaan esikoisenkin soseet itse. Miksi siis en nytkin olisi yhtä fiksu. Säästyy rahaa. Aikaa ei niinkään. Onhan noita kuitenkin kaksi pupeltajaa. Tiedänpähän ainakin mitä suuhunsa saavat. Tänään tuli tehtyä reilu viikon pöperöt pakastimeen.  Teen yleensä lihat ja kasvikset itse. Hedelmät helpompi ostaa purkista. Ei sitä nyt ihan niin supermamma olla :)

 

Näillä lähdetään liikkeelle. Tänään pamiksin alle joutuu:

porkkana

bataatti

peruna

maissi

makaroni

jauheliha

Ja uusi maku tomaatti.

2015-01-19 13.07.14

 

 

 

Tarvittavat aineet ovat tässä kohtaa koottu kokkiohjelmalaisittain valmiiksi.  ;)

Sitten purkit ja muotit valmiiksi.

 

 

2015-01-19 13.06.22

 

 

pilkoin siis potut, porkkanat ja bataatit samaan kattilaan. Kaikki ovat tuttuja makuja ja tiedän että eivät kumpikaan ole allerginen millekkään näistä.

 

mausteeksi valkopippuria, laakerinlehteä ja valkosipulirouhetta.

 

2015-01-19 13.06.55

 

Toiseen kattilaan ensin makarooni kiehumaan hetkeksi ja samoilla mausteilla mennään. Kun makaroonit ovat lähes kypsiä sekaan menee jauheliha.

 

2015-01-19 13.05.36

 

Kun tämä seos on valmista nostan pois syvään kulhoon odottamaan pamixia. Samaan keitin veteen laitan maissit.

Nyt tomaatin teloitus. Ensin pestään tomaatti ja viillotetaan ja laitetaan kiehuvaan veteen hetkeksi.  Jonka jälkeen kylmään veteen ja kuori irtoaa helposti.  Lohkota ja poista siemenet. Keitä pehmeäksi tarvittaessa.

 

2015-01-19 13.04.44

 

Kun kaikki on kiehunut voidaan aloittaa pamix hommat.

 

2015-01-19 13.03.01

 

 

Sosetus kaikki erikseen ja vikana tietenkin tomaatti koska siitä ei tietoa onko allergiaa. Lihat ja makaroonit soseutin samaksi ja purkkeihin. Lisäsin lopuksi vielä eri vihanneksia kaveriksi. Yhdestä purkista nuo syö parisen päivää.

 

2015-01-19 13.02.16

 

Kun muotissa olevat ovat jäätyneet, siirrän ne pieniin minicrip pusseihin annoksiksi paria makua ja kolme-neljä palaa per pussi. Helppo sulattaa ja kun sulaneet niin lisään korviketta joukkoon. Helppoa kun heinän teko :)