Selaat arkistoa kohteelle sokerimassa.

Paavo Pesusienen ananastalo sokerimassakoriste 1/2

20.1.2017 Yleinen

Hei,

meidän lapset tykkäävät kovasti Paavo Pesusienestä. He ovat kovasti toivoneet Paavo kakkua, joten päätin toteuttaa heidän toiveensa.

En löytänyt googlettamalla minkäänlaisia ohjeita kyseiseen kakkuun, joten tässäpä tulos omasta päästä tehtynä. Laitoin tähän myös teille  ohjeet Paavo Pesusienen ananastaloon. Seuraavassa postauksessa esittelen teille Paavon, Patrikin ja Karin ohjeet.

Nautinnollisia hetkiä kakkuilun parissa! <3

1. Valmista foliosta pallon muotoinen sisus ananastalolle. Kauli oranssi sokerimassa tasaiseksi levyksi.

2. Aseta sokerimassa foliopallon päälle kuvan mukaisesti. Tee massan pintaan salmiakin muotoisella muotilla kuviointi, vastaavasti voit käyttää myös veistä apunasi kuvioinnissa.

3. Valmista lehtimuotilla lehdet ananaksen päälle.

4. Muotoile kuvan mukaisesti ovi, ikkunat ja savupiippu taloon.

5. Asettele kaikki osat omille paikoilleen käyttäen liimana vettä tai sokerilientä.

6. Valmiin talon voit maalata vedellä laimennetulla pastaväreillä.

1-vuotissynttäreiden aattona <3

1.9.2016 DIY, Yleinen

Jännitystä, haikeutta, odotusta… näitä kaikkia on ilmassa, kun nuorimmainen täyttää huomenna vuoden <3

Jännittää, kun nuorimmainenkin saavuttaa ensimmäisen synttärietappinsa. Haikeaa, koska vauva kasvaa koko ajan isommaksi ja isommaksi ja ei ole kohta enää vauva (jos nyt enäänkään niin kovin). Odotusta, kun juhlitaan kolmena päivänä. Huomenna juhlitaan ihan oikeana päivänä kera appivanhempien ja isomummin. Lauantaina on varsinainen kutsujuhlapäivä ja suurin osa vieraista tulee. Luonnollisesti juhlapäivä ei kuitenkaan sovi kaikille vuorotöiden, välimatkojen ym. juttujen takia, niin myös sunnuntaina saamme juhlistaa pientä suurta vauvaamme <3

Valmistautuminen on aloitettu jo hyvissä ajoin. Olemme koko perheen voimin askarrelleet mehupurkit juhliin. Mieheni teki pilttipurkin kansiin reiät, vanhempi tytöistäni leikkasi sopivat pillit ja minä askartelin ykköset.

025

031

036

073

Purkkeihin sisällöksi tulee itse tehty smoothie/mehu. Laitan tarkemmat reseptit juhlien jälkeen, että jännitys säilyy. Tiedän nimittäin muutamien vieraidenkin lukevan tätä… ;)

Kakun päälle tulee sokerimassasta kukkia ja nimi. Väreinä on punainen ja valkoinen. Muutenkin juhlissa väreinä valkoinen, vaaleanpunainen ja punainen. Väriteema näkyy serveteissä, tarjoiluastioissa, mehupurkeissa, koristeluissa ja kakussa.

Isosiskon maalamista papereista leikatut kukat keittiön ikkunoihin <3

069

Kakun kukat kuivumassa… ihan välttävästi onnistui ekaksi kerraksi ;) Kerran olen tehnyt isänpäiväkääretorttuun kuorrutteen sokerimassasta, joten kokemus on vielä hyyyvin vähäistä. Nimi onnistui kukkia paremmin, mutta se jääköön kuitenkin täältä blogista pois.

081

Näihin astioihin sitten katetaan synttäriherkut <3

057

Ensimmäinen kattaus huomiselle valmis… liina päälle ja huomista kahvittelua odottamaan :)

079

Myös sankarin vaatetus ja isosiskon vaatetus on väriteeman mukaiset :D

Alla sankarin juhlavaatteet

051

Isosiskon vaatetus

044

Viimeisimpänä tärkein… lahja on ostettu ja mukailee isosiskonkin yksivuotispäivänä saamaa lahjaa. Päivittelen blogiin sitten ensi viikolla juhlien reseptejä, tunnelmia, kattauskuvia ym. mieleenpainunutta. Mukavaa viikonloppua! <3

038