Selaat arkistoa kohteelle sokeri.

Päivä 109, jouluaatto

24.12.2015 Yleinen

20151223_181314Eilen illalla paistoimme luomukinkkumme. Sen koko oli tänä vuonna 2,7 kg. Varmasti riittää ? Koon sijaan haluamme panostaa ruuan laatuun ja eettisyyteen.

Valmentajani käskystä, lomailen Cambridgestä nämä kolme päivää. Silti kohtuus syömisessä.

Aamu alkoi riisipuurolla, kuten perinteisestikin. Uusi Kiehu-maito toimi hienosti eikä miehen (joka siis perinteisesti keittää minulle 2015-12-24 10.28.00joulupuuron, vaikkei itse sitä syö) tarvinnut vahtia kattilaa kokoajan. Riisipuuroni söin perinteisesti kanelin ja sokerin kera :)

Joulurauhan julistuksen seuraamme perinteisesti telkkarista. Jotenkin tänä vuonna sitä oli hassua katsoa. Ilma oli aurinkoinen ja tuntui, että joulurauha julistettiin keskellä kesää :D

Mieheni kävi joulupukkikeikalla kahden maissa. Sen jälkeen alkoi jouluruokien laittaminen ja vanhempani tulivat meille neljän maissa. Miten hyvältä kinkku ja laatikot maistuivatkaan, kun ei tänä vuonna ole syönyt niitä aiemmin yhtään! Ja luomukinkku oli aivan taivaallista!

Isäni on huonossa kunnossa ja jokin lääke muuttaa kaiken ruuan maun epämiellyttäväksi, 2015-12-26 15.40.50mutta onneksi edes vähän maistui jouluruokakin.

Vanhempani lähtivät kotiin kuuden maissa ja lämmitimme saunan. Nautimme saunomisesta rauhassa ja fiilistelimme joulua. Olen niin onnellinen, että saan viettää joulun rauhassa kotona. Ennen aatto meni vieraillessa mieheni vanhemmilla, minun vanhemmillani ja lopuksi vielä pukkikeikalla veljeni luona. Nyt nautin kotona olemisesta.

Aattoilta kului laadukkaan shampanjan, suklaiden ja kynttilöiden tunnelmassa. Joululahjoista taidan kirjoittaa ihan erillisen postauksen.

Rauhallista Joulua <3

Suklaa vs. rusina. Suklaarusina.

18.2.2015 Yleinen

Suklaapatukka: 13 sokeripalaa, rusinapaketti: ainakin sata sokeripalaa.

Törmäsin aamulla facebookissa erääsen ajatuksia herättävään kuvaan, johon oli kerätty joitakin perustuotteita ja niiden viereen ladottu sokeripaloja paketin/ tölkin ilmoittaman määrän verran. Kyseisessä kuvassa ei ollut eroteltu erikseen erilaisia sokereita, vaan se oli vaan suuntaa antava ajatuskuva siitä, ettei kaikki terveellisenä pitämämme olekaan loppujen lopuksi kovin terveellistä. Näin niinkun sokeripitoisuuksiensa kannalta.

Tästäpä sitten innoittuneena (yhtään ei tietenkään sen takia, että saisin itselleni synninpäästön) laittamaan ystävälleni Sali Säpikäiselle viestiä kuvan kera, että katsoppas tätä. Hänen askeettinen ruokavalionsa ei salli herkkuja, mutta se sallii rusinoita, minusta nähden sen verran, että hän muuttunee jossain vaiheessa itsekin rusinaksi. Perustelu, mikä häneltä tuli kuulosti enemmän siltä, että se olisi tullut minun suusta; ”rusinat ei ole karkkia”. Muahahahhahaaaa, anna mun kaikki kestää :D . Hän ei kuulemma ole rusinalakossa, vaan herkkulakossa, mutta herkkunälkään täytyy saada sokeria. Öö..? Ihanaa, hänkin on vain ihminen :D ! Välillä olen epäillyt, että miten nainen pystyy hillitsemään itsensä nuin rautaisesti, jos se on lihaa ja verta. Itsehän en siis tietenkään tälläisiin tekosyihin ole koskaan sortunut. En ikinä. Paitsi ehkä kerran, kun olin namilakossa, mutta onneksi keksihyllyltä löytyi siihen aikaan kismet-keksejä ;). Sittemmin en ole sortunutkaan herkkulakkoon. Ainakaan semmoiseen, joka olisi lyöty lukkoon ”aikuisten oikeasti”..

Miksen siis söisi ennemmin sitä suklaapatukkaa, onhan siinä paljon vähemmän sokereita, kun rusinoissa? Kyllä minä ainakin saan ennemmin tyydytyksen siitä, että syön suklaapatukan, kun kurppasia rusinoita. Mä en vaan tajuu!

Tosin olisiko tässä vaiheessa paljastettava spesiaaliherkkuni: suklaarusinat.. :D Omnomnom!!

Ps. Eilen minua kohtasi ultimaattinen suklaahimo. Pitkään mietin kauppaan lähtöä, mutta onneksi olen sen verran laiskaa tekoa, etten jaksanutkaan. Korvasin sen vaniljajäätelöllä (vain makujäätelöissä on kaloreita, vanilja nyt on niin tavallista, ettei siihen ole osannut edes kaloreita eksyä) ja mansikkasurvoksella (ihan itse tehtyä, ei lisättyä sokeria) ja lakritsi strösselillä. Aika hyvin, eikös? ;) Ai niin, ja kaikkihan sen tietää jo ennestään, että elimistö kuluttaa energiaa lämmittääkseen jäätelön, joten sehän oli siis silkkaa laihdutusta. Makujäätelön kanssa se olis saattanut mennä pari kaloria plussan puolelle.