Selaat arkistoa kohteelle soitto.

Päivä 134, ulkoilua lumisateessa

18.1.2016 Yleinen

2016-01-18 15.45.40Miten ihana olikaan kävellä ulkona, valosalla, lumisateessa. Lämpötila huiteli -12 asteessa ja fiilis oli hyvä. Huutelin Facebookissa kaveria ulkoiluun, mutta eipä liiemmin ollut ketään…

Sain tänään kivan ja mielenkiintoisen soiton, josta lisää, jos poikii jotain enemmän ;)

Mieheni lähti tänään työmatkalle viikoksi. Hieman orpo olo ja tiedän, että unirytmini tulee heittämään häränpyllyä!

Ateriat

  • klo 10.55 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 13.30 Kanaa ja salattia, 70 kcal
  • klo 16.45 Spagetti Bolognese ja salaattia, 215 kcal
  • klo 17.37 Porkkanaa 200g, 80 kcal
  • klo 20.30 Minttusuklaapatukka, 184 kcal

Yousician-peliin piano-päivitys

10.9.2015 Yleinen

Nykyään pelissä toimii pianokin. En ehtinyt vielä kokeilla, koska käytin jo tämän päivän aikani kitaralla. Omistan sellaisen ihan OK kosketinsoittimen kuin Roland RS-50, jonka voi liittää tietokoneeseen samalla johdolla, jota käytän kitaraa soittaessa. Odotan innolla, että pääsen harjoittelemaan pianonsoittoa! :)

Nyt ajattelin pelata vähän CS:GO:ta ennen kuin TV:stä alkaa koripallo-ottelu Suomi – Puola. Muistakaa kaikki urheilunystävät kääntää kanavalle 2 klo: 15:30! =)

Yousician kitaransoittopeli

15.8.2015 Yleinen

Löysin ilmaisen kitaransoitonopettelupelin nimeltä Yousician tällaisesta osoitteesta: https://get.yousician.com/. Ideana on soittaa erilaisia kappaleita ja harjoituksia jonkin sortin tabulatuurien pohjalta. Ohjelma sitten kertoo, miten hyvin soitat ja avaa uusia tehtäviä onnistuneiden suoritusten jälkeen. Ilmaista versiota voi käyttää kerralla vain lyhyen ajan, kunnes tulee ilmoitus, että ohjelma ei enää toimi 12 tuntiin kunnolla (peli ei anna enää palautetta ja uusia tehtäviä ei avaudu), ellei sitten osta pelin premium-versiota. Pelistä on tulossa pianoversio, joka myös kiinnostaisi minua kovasti.

Olen siis vasta vähän aikaa ehtinyt pelata. Peli on suunniteltu tosi yksinkertaiseksi, josta annan kiitosta. Lisäksi peli tuntuisi sopivan ihmisille, jotka eivät osaa soittaa kitaraa vielä ollenkaan. Pelissä on myös kitaranviritysominaisuus. Itse olen yhdistänyt kitarani tietokoneeseen Xbox 360:n Rocksmith-pelin (voi ostaa esimerkiksi täältä: http://www.verkkokauppa.com/fi/search?q=rocksmith) mukana tulleen usb-johdon avulla. En tiedä, onko jotain muitakin tapoja.

Pelin maksullisen version hinta on 9,99 dollaria kuukaudessa.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemista (jos omistat kitaran ja voit liittää sen tietokoneeseen)! :)

Lisätty 10.9.2015:

Nykyään pelissä toimii pianokin. En ehtinyt vielä kokeilla, koska käytin jo tämän päivän aikani kitaralla. Omistan sellaisen ihan OK kosketinsoittimen kuin Roland RS-50, jonka voi liittää tietokoneeseen samalla johdolla, jota käytän kitaraa soittaessa. Odotan innolla, että pääsen harjoittelemaan pianonsoittoa! :)

En kaipaa nyt just muuta :)

22.5.2015 Yleinen

11174790_697542240373894_3692655809936145904_n

9 vuotta takana pianon soittoa, joista 8 vuotta Saivitaipaleen musiikkikoulussa hyvässä opetuksessa ja yksi vuosi Lappeenrannan Taidekoulu Estraadissa. Oon kyl niin onnelinen et oon saanu oppia kaiken tän näiden 9 vuoden aikana. Nytkin opetteleln itsenäisesti Amelie elokuvasta kappaletta Comptine d’Un Autre Été- Die fabelhafte Welt der Amélie Piano [Large Version 2010]. Jonka voit kuunnella napsauttamalla värillistä tekstiä :)

11219073_705886759539442_530276488746795512_n

Nyt on perjantai ja viikonloppu edessä. Maanantaihin on vielä aikaa :) Kesäkin on tulossa ihanaa.

Hellyyttävä Joulu. 12 päivä joulukuuta

12.12.2014 Alma ja Jaska löysivät tarhasta mieluisan tehtävän, Oli niin ihana leipoa lasten kanssa., Yleinen

Yö oli nukuttu ja lehmät pusertaneet utareistaan viimeisenkin valkoisen maitopisaran pois. Oli taas lähtö Sykerölle katsomaan tilannetta. Ja tänään olisi lähtö lastentarhaan Alman ja Jaskan kanssa. Vilho Hokkanen istui takapenkillä, ainakin sellaisen nimen hän antoi Taavetille eilen saunassa. Lopulta päästiin Sykerön pihaan ja mentiin sisään. Vilho käveli viimeisenä ja kainona miehenä jolle tälläisen avun saaminen ei tietenkään tuntunut mukavalta. Keittiöstä löytyi myöskin uusi kahvinkeittäjä Liisa Himmeli. Hän oli jo eläkeiässä mutta pirteyttä tuntui löytyvän häneltä. Alma vielä näytteli hänelle kuinka kähvinkeittäminen sujuu tälläisellä isolla hellalla jossa lämmönantajana olisi puu.

kynttilä 5

Alma joka oli laittanut itsensä oikein hienoksi samoin kuin Jaskakin, olivat nyt lähdössä lastentarhaan. Irene heidät sinne kyyditsi ja lupasi tulla sieltä takaisin kun asiat saadaan siellä sujumaan. Vilho jäi istumaan keittiöön kun Liisa kahvinkeiton välissä aina jotain Vilholta kyseli. Siinä kyseltiin missä sinä oikein asut, ja oletko eläkkeellä, mitä sinä harrastat sun muuta. Toisaalta Vilho pitikin siitä kyselemistä ja kun sen vielä teki noin pirteä nainen. Liisaa oikein säälitti Vilhon tilanne. ”Oletko sinä saamassa apua tilanteeseen, että sinun olisi taas lämmin asua”. ”Eiköhän Taavetti jostain hanki puita minulle, katsotaan nyt miten tässä käy. Heillä kun tuntuu olevan aika kiirettä muutenkin kun on oma maapaikka ja sitten vielä tämä remontti”. ”Voi kun minä voisin sinua auttaa jotenkin. Itse olen ollut ilman miestä jo viisi vuotta kun mieheni kuoli. Ja kyllä siellä meilläkin pitäisi aina välillä joku naula seinään lyödä. Mitä se aina hakkailen vasaralla peukalooni”. ”Enhän minä nyt voi heti luoksesi muuttaa, ehkä pitäisi ensin seurailla tilannetta, käymmekö me toisillemme”. ”Niinhän se tietenkin on”. Ja naurua laitettiin päälle. Kyllä vanhemmat ihmiset sitten nopeasti tutustuvat toisiinsa ja hoitavat suhteensakin siinä samalla kuntoon.

Niilo oli saannut vesisulun vedettyä pesutilaan ja seuraavaksi olisi vuorossa keittiön kaapistojen laitto. Alma oli jo jonkin verran kerennyt kaappeja tyhjentämäänkin mutta vielä oli tyhdennettävää. Liisa ei ylettynyt ylähyllyltä enään ottamaan vaan pyysi Vilhoa nousemaan tuolille ja antamaan astioita hänelle. Työ tuntui heiltä käyvän oikein iloisesti ja mallikkaasti. Lopulta oli kaapit saatu tyhjennettyä ja Niilo pääsi purkaamaan vanhat kaapit seinustalta pois. Vilho tietenkin auttoi minkä pystyi vanhuudesta huolimatta. Myös Vilho auttoi Niiloa kantamaan vanhoja kaappeja ulos, että päästiin sitten asentamaan uusia paikoilleen.

Traktori kaivoi ojaa viemäriputkistolle ulkoja. Siellä oli kolme miestä asantamassa putkia samanaikaisesti maahan. Onni oli, että maa oli hiekkapohjainen niin jäi kuravellissä kävelyt pois ja työ joutui nopeaan tahtiin.

Tuli kahvinaika ja porukka myöskin ulkoolta tuli kahville. Kahvipöydässä alkoi keskustelu ihmisten auttamisesta. Jopa traktori mieskin lupasi nämä työt tehdä talkoilla vaikka ei oikein töitä ole tänätalvena ollutkaan. Muutkin paikalla olevat halusivat tulla oikein kunnolla mukaan Irenen auttamis-projektiin. Ja asiaa luvattiin viedä yhteisesti eteenpäin. Tarktorimies heitti ilmoille, että saisimmekohan jonkun illanvieton järjestettyä josta saataisiin rahaa tähän auttamiseen. Hän ainakin tuntee kirkonkylästä erään kaverin jolla on tanssiorkesteri. Varmasti saisimme hänet ilmaiseksi soittamaan. Paikka pitäisi vielä katsoa missä voisimme tanssia. Kerrassaan hieno esitys tuli traktorimieheltä Ville Haapaselta ja asiaa päätettiin esittää Irmalle kun hän sieltä lastentarhalta tänne tulee.

kynttilä 3

Lastentarhalla oli myöskin asiat edenneet siihen pisteeseen, että Alma oli tehnyt piparkakkutaikinan ja nyt alkoivat lapset kaulimaan taikinaa ohueksi. Lapsista oli hauskaa leipoa kun monessa paikassa ei äiti anna leipoa. Paikat kuulemma likaantuvat liiaksi. Jaska kertoili osalle lapsista kaikesta vanhasta ajasta kun kaikki eivät kerralla mahtuneet leipomaankaan. Jaska kertoili hevosista kuinka hän oli puita tuonnut metsästä isomman tien varteen. Jaskasta löytyi hieno kertomisen lahja. Hän sai kaikki lapset tarkasti seuraamaan kertomusta. Hän sai kertomuksesta jännittävän jota lapset hyvinkin tarkkaan seurasivat.

Samoin Almakin kertoili pieniä juttuja joita lapset aina kilvan kyselivät leipomisen yhteydessä. Alman kasvoilta näkyi, että hän piti tästä tilaisuudesta. Ja kun puolilta päivin kävivät lapset nukkumaan, meni Alma heidän sänkyjensä viereen ja hiljaa hyräili laulua joita eivät edes tarhan täditkään tunteneet. Ei kestänyt montaakaan minuuttia kun kaikki läpset olivat unten mailla.

Irene oli jo aikaisemmin lähtenyt tarhalta kohti Sykerön paikkaa. Häntä vaivasi Vilhon tilanne, mitä me hänelle oikein tehdään. Kun hän pääsi takaisin taas remontti paikkaan ja sisään tullessa hän huomasi Vilhon olevan täydessä työntouhussa Niilon kanssa. Kaappeja asennettiin paikoilleen ja Vilholta tuli aina joskus hyviäkin neuvoja. Asia selvisikin kun hän kertoi olevansa timpuri silloin joskus. Liisa vinkkasi Inenen sivummalle ja kyseli, minkälainen tuo mies on oikein sivilissä. Mutta ei Irenekään häntä tuntenut aikaisemmin. ”Minä kun jo kerkisin häneen ihastumaan oikein kunnolla. Pyysinkin häntä asumaan meille mutta mies oli sitä mieltä, että katsellaan nyt jonkin aikaa onko meistä pariksi”. ”Tämähän olisi hieno asia. Kehitelkää nyt vielä asiaa ja ota itse asiat puheeksi. Minusta tuntuu, että Vilho on hiukan kaino puhumaan tälläisistä asioista”.

Työt sujuivat hienoa tahtia ja keittiön kaapit saatiin kiinni seinään. Nyt sitten asentamaan astiat kaappiin kun kaapit on ensin pyyhitty. Irene lähti hakemaan Almaa ja Jaskaa tarhalta pois kun soitto tuli. Tarhalta kerrottiin, että Alman ja Jaskan täällä käynti osottautui erittäin onnistuneeksi tapahtumaksi. Lapset kyselivät koko ajan, että koska tulette taas tänne tarhalle käymään.

myrskylyhty

Kellon tullessa kuusitoista oli Alma ja Jaska taas kotona. Traktori peitteli viemäriojaa, josta vielä kaivo puuttuu. Se on huomisen päivän asia. Alma, Jaska ja Irene astuivat sisään. Alman iloisuus tarhalla käynnin jälkeen muuttui oikein suoranaiseksi onnellisuudeksi kun hän käsi suun edessä päästi kiljaisun. ”Herttanen sentään kun Te luotte meille aina suuria onnellisuuden tunteita. Tänään jo meillä oli niin hauska matka kun saimme touhuta lasten kanssa. Ja kun tänne tulimme olimme saanneet uudet keittiön kaapit. Mitä me oikein ollaan tehty, että meitä näin palkitaan”.

Vielä kokoonnuttiin kahvipöydän ympärille. Tuotiin esille Liisan ja Vilhon auttamisesta ja vähän muustakin pelistä. Sekä illanvieton pitämisestä. Rahat menisivät Irenen avustustilille. Ville voisi kysellä orkesterin pojilta missä olisi hyvä paikka tanssia vaikka sukkasiltaan. Ja saisimmeko sinne jotain muutakin ohjelmaa. Kaikkein hienointa olisi jos vielä ennen joulua saisimme juhlan pidettyä, se toisi määrätynlaista tunnetta lisää.

Niin lähtivät taas kaikki koteihinsa. Taavetti oli soittanut Klapi-Pojille, että puut olisivat jo varmaan pihalla. Sähköstäkin soitin ja maksoin laskun. Sitä en tiedä ovatko vielä sähkön yhdistäneet. Taavetti vei Himmelin Liisan ja Hokkasen Vilhon ensin villen kotiin. Molemmat jäivät sinne kantamaan puita liiteriin. Liisa lupasi kävellä kotiin kun tästä kuitenkin on niin lyhyt matka. Jos ei sitten toisin käy.

Illan mittaan saatiin puut liiteriin vaikka ei sähköt olleet vielä tulleetkaan, oli kuitenkin kynttilä valoa antamassa ja puut paloivat uunissa lämpöä tuoden. Ei kuitenkään Liisa jäännyt yöksi tänne kun oli niin kapea sänky. Eikä Vilhokaan lähtenyt Liisan kotiin vielä. Saattamaan kuitenkin Vilho lähti ja käänöpaikalla jossa Liisa oli käveltävä kotiin ja Vilho kääntyi kotiin annettiin halaukset ja pusunkin tarjosi vielä Liisa huulille.

 

Jatkuu huomenna

piki

 

Kaksi vanhaa rokkijätkää

6.8.2014 Huumori, Sekoseko, Yleinen

Kaksi vanhaa rokkijätkää
(Kaksi vanhaa tukkijätkää–valssi)

 

Kaksi vanhaa rokkijätkää istuu tummetessa illan,
bändi hiljaa on, laulaa upeasti Ian Gillan.
Toinen polttaa marisätkää, jossa heinää paljon lienee,
toinen nielee oksennustaan, muistot eilisiltaan vienee.

Muistatkos bailut ne hurjimmat ennen,
laskettiin reisille vaan.
Toinen on hiljaa niin kauan ja vastaa:
nyt ei ne nuoret, nyt ei ne nuoret,
saa enää seisomaankaan.

Kaksi vanhaa rokkijätkää, jätkää vaan, mitäs ne muuta,
jostain viinaa sai, se pontikkaa on ja hellii suuta.
Likka siinä keimahdellen tanssii hetken, sammuu patjaan,
lempi leiskuu ilman muuta, porot torveen sisään Katjaan.

Muistatkos, tytöt ne kauneimmat ennen,
huumattiin tipoilla vaan.
Toinen on hiljaa niin kauan ja vastaa:
nyt ei ne nuoret, nyt ei ne nuoret,
pysty runkkaamaankaan.

Kaksi vanhaa rokkijätkää reissun päällä, tuttu juttu,
yötä myöten yhä tiellä, haistakaa te pitkä vittu.
Bussi kulki, piikki sulki, joku rahaa kyllä hankki,
jätkä soitti, aamu koitti, jätkän suu on jätkän pankki.

Muistatkos lavat ne suurimmat ennen,
koluttiin yhdessä vaan.
Toinen vetää Siljaa niin kauan ja vastaa:
nyt ei ne nuoret, nyt ei ne nuoret,
pärjää dildollekaan.

Pensselsson 6.8.2014