Selaat arkistoa kohteelle sitoutuminen.

ILTA CONFERENCE 2016

23.10.2016 juhlat, Raamatusta

Aivan aluksi myönnän rehellisesti, että väsy meinaa painaa tapahtuman jälkeen, mutta samalla syvä kiitollisuus valtaa koko olemukseni. Kiitollisuus Jeesukselle ilosanomasta, joka muuttaa ihmisten elämät ja tuo pimeydestä ihmeelliseen valoon ja vapauteen kaikenlaisesta pimeydestä ja synnistä! Kiitollinen olen myös siitä, että sain mahdollisuuden olla toteuttamassa ehkä Suomen parasta tapahtumaa, jossa seurakunnan nuoret ja nuoret aikuiset järjestivät aivan timantin viikonlopun, jossa keskipisteenä oli Jeesus!

Syvä kiitollisuus myös Scott Thompsonista ja Ryan Adamsista, jotka jakoivat aivan uskomatonta settiä Joona Rantasen ja pastori Pekka Perhon tulkkaamina! Jos missasit nämä uskomattoman timantit setit, voit palata niihin Seinäjoen Helluntaiseurakunnan youtube kanavan kautta, josta ne löytyvät arkistosta enemmin tai myöhemmin.

Kun mietin jokaisen vapaaehtoisen työpanosta, olen hämmentynyt, miten antautuneiden nuorten kanssa saan palvella Jumalaa! Sanoin kuvaamattoman paljon kiitän jokaisesta seurakuntalaisesta jotka olivat tukemassa tapahtumaa eri tavoin: leipomalla kakkuja brunssille, rukoilemalla viikonlopun puolesta, osallistumalla rukouskokouksiin ennen tapahtumaa ja osallistumalla encounter neljään, jossa saimme kokea yhteyttä koko seurakuntaperheen kanssa!

Uskallan väittää, että ilman voimakasta esirukoustaistelua tämä tapahtuma olisi ollut pannukakku. Emme ikinä voi ymmärtää kokonaan, miten rukoukset todella saavat Jumalan läsnäolon tulvimaan voimakkaalla tavalla! Sen tiedän, että perjantai aamuna seurakuntamme toimistoa pyörittävä Mirja Tuppurainen oli saliin tullessaan aistinut voimakkaan Jumalan läsnäolon! Ja kun vapaaehtoiset kokoontuivat ennen jokaista tilaisuutta rukoilemaan, koimme läpimurtoja joka kerta!

Kuulimme opetusta hengellisen perinnön merkityksestä ja olen aivan varma, että nuorempi sukupolvi on alkanut pikku hiljaa ymmärtämään mitä merkitsee järjestää suurtapahtumia, jotka muuttavat ihmisten elämiä. Ilman esirukoustaistelun käymistä emme koe todellisia läpimurtoja. Tämän seurakunnan DNA:ssa rukous on todella merkittävä osa, siksi onkin niin tärkeää sitoutua siihen jo nuorena, jotta Jumalan kirkkaus pääsee valloittamaan ihmiset. Rukous vaikutti myös siinä, että ihmisiä tuli uskoon, parantui sairauksista, nousi uusia Pyhän Hengen tulella sytytettyjä hengellisiä johtajia, moni sai uutta rohkeutta olla Jeesuksen todistaja omalla vaikutusalalla jne.

Nämä jakeet kuvaavat minulle mennyttä viikonloppua konkreettisella tavalla:

Psalmi 42:2-3

Niin kuin peura kaipaa vesipuroille, niin minun sieluni kaipaa sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla ja nähdä Jumalan kasvot?

Totuus on, että aina kun näen nuoria, jotka janoavat palaa Jumalalle kokosydämisesti ja palvovat koko olemuksellaan Jeesusta, syvä kiitollisuus valtaa minut. Se rohkaisee itseäni syvemmälle Jumalan läsnäolossa ja palvonnassa. Se saa minut rohkaisemaan heitä eteenpäin, jotta he voisivat kasvaa jatkuvasti kiinni Jeesukseen ja hänen Sanaansa.

Kun perjantai iltana saimme siunata rukouspalvelijoiden, tiimijohtajien ja opetuslapseuskoululaisten kanssa nuoria jotka tulivat eteen, aistin hengessäni syvän ja vilpittömän janon antautua Herralle. Silloin nämä jakeet nousivat sydämelleni, koska ne kuvaavat syvää janoa Jumalan puoleen. Huomaatko, miten Jumala kutsuu meitä olemaan epätoivoisia hänen puoleensa näissä jakeissa? Hän tahtoo olla yhteydessä meidän kanssamme. Ja kun hän vuodattaa Pyhää Henkeään olemukseemme, meistä tulee todella riippuvaisia hänen läsnäolostaan. Silloin kun tämä läpimurto tapahtuu elämässämme, meille ei riitä enää perusrutiinit, vaan tahdomme jatkuvasti kasvaa rakkaussuhteessa Jumalamme kanssa!

En edes enää uskalla miettiä mitä Herra tuleekaan tekemään näiden rakkaiden nuorten kautta, koska he ovat syttyneet Jumalan Hengen tulesta ja janoavat jatkuvasti syvemmälle Hengen virtaan! Se mitä olemme tähän mennessä kokeneet, on vasta alku! Tiedostan, että on suuri etuoikeus olla varustamassa nuoria eteenpäin ja iloita siitä, mitä Herra tulee tekemään heidän kauttaan tässä maassa, aina maailman ääriin saakka! He eivät ole vielä oppineet laittamaan rajoja sille, mitä Jumala voi tehdä heidän kauttaan, kiitos siitä Jumalalle!

Kolossalaiskirje 3:15-17

Vallitkoon teidän sydämissänne Kristuksen rauha, johon teidät myös on yhdessä ruumiissa kutsuttu, ja olkaa kiitollisia! Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana. Opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikella viisaudella, psalmein, kiitosvirsin ja hengellisin lauluin, laulaen kiitollisina sydämissänne Jumalalle. Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttaan.

Meidän tulee myös rohkaista nuorta sukupolvea juurtumaan terveeseen, raamatulliseen opetukseen ja oppia tuntemaan Jeesus sen kautta. Nämä Paavalin kirjoittamat jakeet rohkaiskoon jokaista meitä vaelluksessamme muutamaan tärkeään asiaan:

  1. A) Viettämään aikaa Herran läsnäolossa, jotta rauha ja ilo kasvaisi riippumatta olosuhteista. Jos vietämme aikaa hänen kanssaan, emme varmasti muutu kielteisiksi, vaan ihmisiksi, jotka loistavat Jeesusta!
  1. B) Jumalan Sanan arvovalta elämässämme. Jotta voisimme oppia tuntemaan Jumalan tahdon ja hänen yksilöllisen suunnitelmansa elämällämme, meidän tulee opiskella säännöllisesti hänen sanaansa. Itse en aiemmin erottanut päivästä aikaa Jumalalle rukoillakseni ja tutkiakseni Raamattua. Sitten ymmärsin sen olevan elinehto, jotta voisin palvella Jumalaa kokosydämisesti ja olla hänen käytössään voimallisemmin. En ansaitse mitään lukiessani Sanaa, vaan opin tuntemaan Ystävää sen kautta. Opin vastustamaan paholaista, vetoamaan Jumalan lupauksiin ja kasvamaan armolahjoissa sen kautta!
  1. C) ”Opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikella viisaudella, psalmein, kiitosvirsin ja hengellisin lauluin, laulaen kiitollisina sydämissänne Jumalalle.”

Kun opin soveltamaan omaan elämääni Jumalan sanan periaatteita, voin myös opettaa muita rakkauden hengessä. Minusta ei tule ylpeää sen tähden, että olen ”oppinut”, vaan käytän Jumalalta saamaani tietotaitoa muiden rohkaisemiseksi. Joskus rohkaisua on myös se, että kun näet ystäväsi elämässä jonkin asian, joka ei ole sopusoinnussa Sanan edessä, voit ystävällisellä tavalla oikaista häntä. Enkä tarkoita mitään saarnaamista, vaan luonnollista kommunikointia, jossa et asetu tuomariksi, vaan kuljet hänen rinnallaan aidosti.

  1. D) Mitä teettekin, sanoin tai teoin, tehkää kaikki Herran Jeesuksen nimessä, kiittäen Isää Jumalaa hänen kauttaan.

Meidän tulee oppia tekemään kaikki asiat Jumalan kunniaksi, eikä oman egomme pönkittämiseksi. Miksi? Koska kaikki mitä meillä on, on silkkaa Jumalan armoa! Emme ole ansainneet yhtään mitään. Siksi jokaisen Jumalan lapsen tulisi valita antautua Jumalalle sataprosenttisesti, sitoutua Raamattuun ja tahtoa elää Jumalan kunniaksi, tuli sitten paljon tai vähemmän vastoinkäymisiä.

Lopuksi tahdon vain sanoa, että meidän olisi syytä alkaa siunaamaan kokosydämestämme kaikkia Jumalan lapsia ikään katsomatta ja ymmärtää, ettei yksikään Jumalan lapsi ole turha, vaan erittäin tarpeellinen Jumalan seurakunnan keskellä. Me tarvitsemme yhteyttä, jotta seurakuntamme täyttäisi sen tehtävän jonka Jeesus on sille antanut. Ole siunattu Jeesuksen nimessä :)

Jumalan valinta 

25.10.2015 Raamatusta

2. Aik. 16:9

Sillä Herran silmät tarkkaavat kaikkea maata, että hän voimakkaasti auttaisi niitä, jotka ovat ehyellä sydämellä antautuneet hänelle. 

”Tämä jae kuuluu Kuningas Jaakon käännöksessä näin: ”Jumala katsoo niihin, joiden sydän on täydellinen Häntä kohtaan.” Mitä täydellisellä sydämellä tarkoitetaan? Se tarkoittaa, että meidän on sydämestämme toivottava tekevämme oikein ja miellyttävämme Jumalaa. Jos ihmisellä on ehyt sydän, hän rakastaa Jumalaa vilpittömästi, vaikkei itse olekaan täydellinen. Hänessä saattaa yhä olla lihallisuutta, joka vaatii hoitoa. Hänen suunsa voi yhä saattaa hänet vaikeuksiin. Hän voi tehdä erehdyksiä tai menettää malttinsa. mutta kun niin käy, hän katuu nopeasti ja sopii asian Jumalan kanssa. Jos hän on loukannut jotakuta toista, hän nöyrtyy ja pyytää anteeksi. Kun Jumala etsii ihmistä käyttöönsä, Hän ei etsi henkilöä, joka käyttäytyy täydellisesti, mutta on sydämen asenteeltaan väärämielinen. Hän etsii ihmistä, joka ei ehkä käyttäydy täydellisesti, mutta jolla on Häntä kohtaan oikea sydämen asenne. Jumalalla on Valtakunnassaan avoinna kaikenlaisia työtehtäviä. Näiden paikkojen täyttämiseksi Hän alentaa jonkun ihmisen ja korottaa toisen. Ellemme osaa käyttäytyä ja ellei asenteemme ole oikea, emme voi saada tehtävää, jossa Jumala voisi käyttää meitä haluamallaan tavalla. Hän voi korottaa meidät, mutta Hän voi myös alentaa. Kun järjestömme valmistautuu antamaan työntekijöille ylennyksen, emme etsi kaikkein lahjakkaimpia. Etsimme niitä, joilla on oikea sydämen asenne ja jotka ovat valmiita tekemään vähän ylimääräistä, kun heitä pyydetään. Näin Jumala toimii. Nimenomaan ehyttä sydäntä Hän etsii, kun Hän haluaa jonkun korottaa.”

-Joyce Meyer: Uusi päivä, uusi sinä (s. 278-279)

1.Kor. 1:26-31
Katsokaa omaa kutsumistanne veljet (ja sisaret). Ei ole monta inhimmillisesti viisasta, ei monta mahtavaa eikä monta jalosukuista. Mikä maailman mielestä on hullutusta, sen Jumala valitsi saattaakseen viisaat häpeään. Mikä maailman mielestä on heikkoa, sen Jumala valitsi saattaakseen voimakkaat häpeään. Mikä maailmassa on syntyperältään alhaista ja halveksittua, mikä ei ole mitään, sen Jumala valitsi saattaakseen voimakkaat häpeään. Mikä maailmassa on syntyperältään alhaista ja halveksittua, mikä ei ole mitään, sen Jumala valitsi tehdäkseen mitättömäksi sen, mikä on jotakin, ettei mikään liha voisi kerskailla Jumalan edessä. Hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa. Hänet Jumala on antanut meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi, jotta tapahtuisi niin kuin on kirjoitettu: ”Joka kerskaa, kerskatkoon Herrasta.”

Miksi on yhdentekevää, minkälainen menneisyys sinulla on? Ensiksi: Menneisyytesi ei määritä tulevaisuuttasi. Toiseksi: Koska Jumala valitsee ihmisiä, jotka ihmisten (itsensä ja muiden) silmissä eivät ole mitään. Miksei sitten ole merkitystä? Koska jakeessa 30 sanotaan, että Jeesus on annettu meille viisaudeksi, vanhurskaudeksi, pyhitykseksi ja lunastukseksi. 

Nöyrät Jumalan ihmiset pyytävät viisautta (kuten viime blogissa esimerkkinä ollut Salomo) Jumalalta. Jeesus on saattanut meidät jotka uskomme häneen vanhurskaiksi oman uhrikuolemansa kautta. Eli olemme tulleet oikeaan asemaan Jumalan edessä, emme enää ole syntisiä, jotka ovat matkalla iankaikkiseen eroon hänestä. Jeesus on pyhityksemme. Tätä aihetta olemme tutkineet aiemminkin, mutta sanotaanko vaikka niin, että Jumala pyhittää meitä, jotka olemme tulleet uskoon. Hän tahtoo osoittaa meille, että kun Jeesus on elämämme herra, ja alamme osoittaa vastarakkautta, me muutumme hänen kaltaisikseen! Mikä valtava ilo, että emme enää ryve synnissä kuten joskus, vaan tahdomme pyhittyä Jeesuksen kaltaiseksi, erottua tästä pahasta maailmasta. Jeesus on lunastuksemme. Hän osti meidät vapaiksi synnin orjuudesta. Lunastus osoittaa, kenen omaisuutta olemme. Kun elämämme täällä maan päällä päättyy, koko olemuksemme lunastetaan ja saamme olla aina Herran kanssa. 

Huomaa, ettei Jumalan sana sano, ettei hän valitse niitä, jotka ovat inhimmillisesti viisaita, mahtavia tai jalosukuisia. Jumala tahtoo pelastaa heidätkin, ja tämän päivän seurakunnassa näemme koko yhteiskuntamme kirjon: Siellä on yksinhuoltajaäitejä, työttömiä, työssäkäyviä, sinkkuja, perheellisiä, opiskelijoita, lääkäreitä, yritysjohtajia jne. Pelastus ei ole suljettu myöskään heiltä pois. Kun nämä ihmisten silmissä menestyneet nöyrtyvät tunnustamaan oman syntisyytensä, tulevat elävään uskoon, he voivat esimerkiksi palvella varoillaan Jumalan valtakuntaa tehokkaasti. On totta, että Jeesus sanoi, ettei rikkaan ole helppo päästä Jumalan valtakuntaan, mutta ei se mahdotonta ole. Hän sanoi, että kamelin on helpompi mennä neulansilmän läpi kuin rikkaan pelastua. Kun opetuslapset hämmästelivät, etteivät rikkaat voi päästä taivaaseen ja kysyivät, kuka sitten voi pelastua, Herramme vastasi: Se mikä on ihmiselle mahdotonta, on Jumalalle mahdollista. Jopa rikkaatkin voivat pelastua! Kaikki ihmisethän tarvitsevat Jeesusta elämänsä herraksi riippumatta sosiaaliluokastaan. 

Opetuslasten CV:t eivät olleet kaikista parhaimmat. Kuten huomasimme, Jumala valitsee sellaisia, jotka eivät välttämättä ole kaikista kyvykkäimpiä, vaan nöyriä, ja valmiita alistumaan hänen auktoriteettinsa alle ja oppivat virheistään. 

Jeesus valitsi kaksitoista opetuslasta hengellisiksi johtajiksi. Tai paremminkin: Hän valitsi heidät olemaan lähellään, ja opiskelemaan ”hänen yliopistossaan”, jonka päämääränä oli heidän varustamisensa ja valtuuttamisensa, niin että he voivat tavoittaa silloisen maailman ilosanomalla. 

Ehkä syy oli oikea sydämen asenne johtajalleen. Jos sitä ei oo, ei jää oikeestaan mitään. Jeesus ei etsinyt ja valinnut supertiimiä, vaan miehiä, jotka ovat aitoja omia itsejään, kaikkineen puutteineenkin, mutta pystyivät ja halusivat muodostaa tiimin Jeesuksen ympärille. Jeesus ei etsi sooloilijoita, vaan joukkue pelaajia! Näillä kavereilla ei ollut suuria auktoriteetti ongelmia, vaan halu oppia (vaikka joskus se kesti tuskallisenkin kauan), ja alistaa järki Jumalan alle sen sijaan, että olisivat torjuneet kaiken näkemänsä Jumalan valtakunnan demonstroinnin hullutukseksi. 

Kun suuri joukko jäi pois Jeesuksen vaatiessa kokonaisvaltaista antautumista muun kustannuksella, nämä kaksitoista jäivät. Kaikki olisi ollut turhaa, jos nämä miehet eivät olisi enää seuranneet. Jeesuksen työllä ei olisi ollut enää tulevaisuutta. Jumala tarvitsee niitä veljiä ja sisaria, jotka eivät luovu koskaan uskostaan. Herramme täytyy voida luottaa meihin, ettemme vaikeuksien keskellä luovuta, vaan kävelemme myrskyjen läpi Jeesuksen kanssa yhdessä! Näissä koettelemuksissa joihin meidät on pantu (1. Tess. 3:3) uskomme pääsee kasvamaan, ja meistä kasvaa hengellisiä esikuvia ja johtajia. Tottakai Luojamme tuntee meidät kuten huomaamme:

Psalmi 139:1-6
Herra, sinä olet minut tutkinut ja sinä tunnet minut. Sinä tiedät, milloin minä istun ja milloin nousen, sinä ymmärrät ajatukseni kaukaa. Polkuni ja makuusijani sinä olet vaaksalla mitannut, kaikki minun tieni ovat sinulle tutut. Minun kielelläni ei ole sanaakaan, jota sinä, Herra, et täysin tuntisi. Edestä ja takaa sinä olet minut saartanut, olet laskenut kätesi päälleni. Tämä tieto on minulle ylen ihmeellinen, niin korkea, etten voi sitä käsittää. 

Miten rajallinen, Luojan luoma ihminen voi käsittää, että Jumala tuntee meidät täysin? Järkemme ei alistu tällaiseen, koska moni selittää itselleen, ettei kukaan tunne minua paremmin kuin minä itse. Mutta Luojamme tuntee, kuten selkeästi näemme. Raamattu ei valehtele. Miten tämä liittyy Jumalan valintaan? Siten, että hän kutsuu meidät palvelemaan itseään, mutta ei pakota meitä siihen. Hän odottaa, että vapaaehtoisesti annamme hänen olla elämämme Herra. Hän tahtoo johtaa elämäämme, jos vain suostumme. Hän näkee ominaisuutemme, jotka hän on antanut meille sitä varten, jotta hän voisi kirkastaa itsensä muille meidän kauttamme. Hän antoi ne meille, koska tahtoo käyttää meitä valtakuntansa kasvamiseksi. Ominaisuutemme ja lahjamme toimivat parhaiten, kun käytämme niitä Jumalan kunniaksi. Ne toimivat Jumalan rakkauden kautta ihmisten parhaaksi. 

Ilman, että apostolit olisivat olleet uskollisia loppuun asti, meillä ei olisi tänään suhdetta Jumalaan. Jokaisella päätöksellämme on vaikutus. Joko positiivinen tai negatiivinen. He olivat Jumalan valtakunnan periksiantamattomia taistelijoita. Voidaanko meistä sanoa samaa? Olemmeko valmiita kärsimään uskomme tähden? He olivat. Monet heistä kuolivat marttyyreina (tiettävästi vain Johannes kuoli luonnollisen kuoleman). 

He päättivät miellyttää Jumalaa, sen sijaan, että ensisijaisesti miellyttäisivät ihmisiä. Siksi maailma piti heitä hulluina, koska olivat alistuneet Jumalan tahtoon, eikä ihmisten. Usko ei koskaan tule olemaan muodikasta, vaan siihen liittyy aina Jeesuksen häpeän kantaminen. Jeesusta pidettiin hulluna, samoin apostoleja, alkuseurakuntaa ja myös meitä. Maailma ei tule koskaan ymmärtämään meitä, koska emme jaa samoja arvoja heidän kanssaan. Seurakunnan ja maailman välillä tulee aina olemaan tietty jännite, joka johtuu suhteesta Jeesukseen. Jos seurakunta maallistuu, niin, ettemme enää julista täyttä evankeliumia, kerro synnistä ja iankaikkisesta helvetistä, taivaskaan Jeesuksen kanssa ei tunnu miltään. Meidän täytyy pystyä sanomaan synti synniksi, ja korostaa, että juuri siksi Jeesus tuli maailmaan pelastamaan meidät, jotka emme ikinä omilla ansioilla voi ansaita paikkaa taivaassa. Risti ei saa menettää voimaansa koskaan, kuten Linda Bergling julisti tovi sitten Seinäjoella vieraillessaan. 

Jos syntiä ei sanota enää synniksi, vaan puhutaan mieluummin inhimmillisestä heikkoudesta, joka voidaan voittaa esimerkiksi tahdonvoimalla, mihin Jeesusta ja ristiä silloin enää tarvitaan? Ei mihinkään. Jumalan omistaman seurakunnan on aika julistaa kuten Jeesus itse julisti, samoin alkuseurakunta. Synti on turmellut ihmiskunnan ja ainoa lääke on Jeesus. Käsitys, joka kieltää perisyntiopin (ihminen on erossa Jumalasta Aadamin lankeemuksen tähden, ja siksi kaikki ihmiset syntyvät syntisinä maailmaan) on harhaoppi. Sillä osoitetaan, ettemme tarvitse pelastajaa, eikä ole Jumalaa. Meidän tulee pysyä Raamatun ilmoituksessa kirjainmellisesti loppuun asti, eikä muokata teologiaamme ihmismielen mukaiseksi, koska Jumalan Sana ei muutu sellaiseksi kuin ihmiset toivovat. Jos Jumala on auktoriteettimme, silloin kunnioitamme hänen Sanaansa, emmekä ala etsimään omia tulkintoja, jotka eivät kunnioita häntä. 

Voinko perustella edellisen jotenkin? Katsotaanpa.

2.Tim. 4:1-5
Kehotan sinua vakavasti Jumalan ja Kristuksen Jeesuksen edessä, joka on tuomitseva elävät ja kuolleet, ja hänen ilmestymisensä ja valtakuntansa kautta: saarnaa sanaa, astu esiin sopivalla ja sopimattomalla ajalla, nuhtele, varoita ja kehota, kaikin tavoin kärsivällisesti opettaen. Tulee näet aika, jolloin ihmiset eivät kärsi tervettä oppia vaan omien himojensa mukaan haalivat itselleen opettajia korvasyyhyynsä. He kääntävät korvansa pois totuudesta ja kääntyvät tarujen puoleen. Mutta ole sinä raitis kaikessa, kärsi vaivaa, tee evankelistan työ ja hoida palvelutehtäväsi täydellisesti. 

Paavali tunnetaan siitä, kuinka hän julistaa Jeesus keskeistä armon evankeliumia. Mutta tässä hän jättää perintöä rakkaalle työkaverilleen Timoteukselle. Huomaa, että jo alkuseurakunnan aikaan oli ongelmia näillä alueilla, samoin kuin tänäänkin. Jos mahdollista, nyt vielä enemmän, siksi, että puhutaan suvaitsevaisuudesta isoin kirjaimin. Nämä ohjeet käyvät jokaiselle uskovalle, joita voimme soveltaa omassa elämässämme: Meidän tulee rakastaa Jumalaa, tuntea Raamattu ja soveltaa sitä silloinkin, kun se ei ole samaa mieltä kaikkien muiden kanssa. Siitä Jeesuksen seuraajat tunnetaan. Jos emme toimi Jumalan valtakunnan periaatteiden mukaisesti, seurakunnat voivat pahoin ja ihmiset alkavat määrittelemään, mitä tahtovat kuulla. Silloin ollaan eksytty pahasti. Paavali kehottaa Timoteusta olemaan raitis kaikessa. Timoteuksen tulee siis opettaa täyttä Jumalan sanaa, jos joku pahoittaa mielensä siitä, että pastori puhuu niin kuin Jumala on käskenyt, se ei ole hänen ongelmansa. Jonain päivänä tämä eksynyt lammas voi palata takaisin ja kiittää häntä, että opetti Sanaa niin kuin se on kirjoitettu, eikä ihmisten korvaasyyhyyn. Miksi näin? Koska Jumalan Sana ei palaa tyhjänä. Ihmisten sanat katoavat ja menettävät merkityksensä, mutta Raamattu pysyy aina. 

Kiitos teille lukijat, jotka jaksoitte lukea tänne asti. Pahoittelen, että tästä tuli näin pitkä. Jumala valitsee ystävikseen ja työtovereikseen, niitä jotka ovat koeteltuja. He rakastavat Jumalaa ja hänen Sanaansa. He ovat sitoutuneet Herraansa. Siksi he tottelevat häntä. Apostolit olivat juuri tällaisia. Riippumatta siitä, millainen lapsuus, nuoruus ja elämäsi on ollut, sinä olet hänelle erittäin rakas. Siksi hän lähetti oman Poikansa. Jos vain tahdot antaa elämäsi kokonaan hänen käyttöönsä tee se nyt. Se on paras päätös minkä voit tehdä. Sitoudu seurakuntaan, palvele ja ole lämminhenkinen kaikkia ihmisiä kohtaan. Pitäydy Raamatussa ja seurakunnan opetuksessa, joka opettaa koko Raamattua. Älä luovu Jumalan periaatteista, vaan pidä kiinni loppuun asti. Sinä olet tärkeä, sinä olet arvokas ja rakastettu. Ole siunattu Jeesuksen nimessä :)

Jumalan sanan vaikutuksia

13.8.2015 Raamatusta

Jostain syystä tänä yönä ei vaan meinaa nukuttaa. Joten pitkästä aikaa kerkeän kirjoittamaan blogia :) Mielessäni on ollut jo muutaman viikon ajan yksi jae, jonka koin Herran laskevan sydämelleni.

Matteus 22:29

Jeesus vastasi heille: Te olette eksyksissä, koska ette tunne Kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa. 

Ihan aluksi tahdon sanoa avoimesti, että Raamattu on minulle tänään erityisen rakas siksi, että kun sain uudistua asuessani vielä Kokkolassa, sain Jumalan armon kautta ymmärtää, ettei uskoni koskaan voi kasvaa vahvaksi ellen tunne Jumalan sanaa. Sitä ennen luin Raamattua epäsäännöllisesti ja vasta kun aloin tutkimaan tätä Sanaa säännöllisesti, (päivittäin) se alkoi vaikuttaa minun ajatteluuni, tahtooni, toimintaani ja käytökseeni. 

Siksi tahdon tästä aiheesta jotain kirjoittaa, jotta sinun ystäväni arvomaailma ei perustuisi enää siihen mitä ihmiset sinusta ajattelevat ja sanovat, vaan siihen, mitä Jumala, taivaalinen Isäsi ajattelee ja sanoo. Sanon sen myös, että vaikka Jumala on opettanut minua Sanastaan, minun täytyy viettää aikaa rukouksessa, ylistyksessä ja Sanan tutkimisessa jotta voisin jatkuvasti edistyä Jumalan tuntemisessa. Siksi se, mitä nyt kirjoitan on vajavaista, sen mukaan mitä Pyhä Henki minulle näistä edellä olevista jakeista nostaa. Pyhä Henki voi (ja tahtoo) opettaa sinua myös henkilökohtaisesti: Jos tutkit näitä jakeita rauhassa, voit pyytää häntä avaamaan ja opettamaan koska hän asuu meissä ja yksi hänen tehtävistään on olla meidän opettajamme. Ole vain avoin ja pyydä, että Herra opettaa sinua ja saat janon tutkia Kirjoituksia yksityisesti säännöllisesti, niin voit kasvaa uskovana vahvaksi. 

Lähdetään liikkelle siis Matteuksen evankeliumin kohdasta jossa Jeesus sanoo saddukeuksille, että he eksyvät, koska eivät tunne Jumalan Sanaa eikä hänen voimaansa. Silloinhan ei ollut vielä Uutta testamenttia luettavana, vaan pelkästään Vanha testamentti jota juutalaiset opiskelivat. Mitä tämä kohta kertoo meille tämän päivän uskoville? Sen, että Jumala on sitoutunut sanaansa sataprosenttisesti, koska hän ei voi valehdella. Jeesus sanoo kaikella arvovalla meille tänään, että jos tahdot elää elämää jolla on voimakas vaikutus tämän maailman keskellä, opettele tuntemaan Jumalan Sanan periaatteet ja hänet henkilökohtaisesti. Jumala tahtoo, että sinulla on henkilökohtainen, intohimoinen, kunnioittava, ylistävä suhde hänen kanssaan! Se on valtava totuus. Sinulla ja minulla ei olisi oikeutta tulla synnistä erottuneen pyhän Jumalan eteen vaatimaan, että tahdot oppia tuntemaan hänet, mutta koska hän rakastaa meitä niin paljon, ja tahtoi suhteen kanssamme, hän lähetti oman Poikansa ja ilmaisi itsensä täydellisesti hänen kauttaan. Muista, että kun elät Jumalan sanan muikaista pyhää elämää, sillä on menestys.

Siksi voimme uskoa, että Jumala tahtoo antaa sinulle elämän, josta vaikutusalassasi olevat ihmiset totetavat: Hän on Jumalan mies/nainen. Kyse ei ole statuksesta, jolla voisimme ylpeillä, koska se on Jumalan armosta! Ilman, että Herra olisi pelastanut meidät, kutsunut yhteyteensä ja alkanut vaikuttaa meissä halua olla lähellä häntä, emme kasvaisi uskossa. Kunnia kuuluu siis aina Jumalalle. Meidän osamme on hyväksyä ja janota, että kasvamme uskossa vahvoiksi, hengellisesti aikuisiksi jotka voivat opettaa myös muita ensisijaisesti elämällään. 

Luukas 24:32

Ja he sanoivat toisillensa: ”Eikö sydämemme ollut meissä palava, kun hän puhui meille tiellä ja selitti meille kirjoitukset?”

Tämä jae on siitä kohtaa, jossa kaksi opetuslasta olivat palaamassa Jerusalemista Jeesuksen kuoltua jonka jälkeen hän ilmestyy heille Emmaukseen vievällä tiellä ja selitti Kirjoitukset, miksi hänen täytyi kärsiä ja kuolla jokaisen syntisen edestä. Huomaa, että kun rakastut Jumalaan ja hänen sanaansa, sydämesi alkaa palamaan hänelle. Kun sovellamme Jumalan sanaa elämässämme, rakkaus ja into välittyy meistä, sillä voimme todistaa ihmisille kuinka hyvä Jumalalle on! Hän tahtoo vapauttaa kaikki synnin orjat ja meillä on ilouutinen heille Jumalalta. Kun siis itse luet Raamattua, pyydä Pyhää Henkeä opettamaan sinua, jotta ymmärtäisit mitä luet ja voit soveltaa sitä omassa elämässäsi. Kun toteutat tätä säännöllisesti sinun luonteesi alkaa heijastamaan Jumalan kaltaisuutta, kasvat Hengen hedelmissä ja muutut rakastavammaksi, kärsivällisemmäksi ja tahdot auttaa toisia, koska alat ymmärtää, että Jumala on tarkoittanut meidän elävän epäitsekästä elämää kuten mestarimme Jeesus eli. Siksi on niin äärettömän tärkeää imitoida Jeesusta, koska hän todellakin on Isän täydellinen ilmentymä. 

2.Tim 3:14-17

Pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut. Olet myös jo lapsuudestasi asti tuntenut pyhät Kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa. Koko Raamattu on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, ja se on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi vanhurskaudessa, jotta Jumalan ihminen olisi täydellinen ja varustautunut kaikkiin hyviin tekoihin. 

Tässä jaejaksossa on paljon asiaa, enkä varmasti voi tyhjentää pankkia täydellisesti, mutta huomaa muutama sana: Kun opimme pienestä pitäen arvostamaan Jumalan sanaa ja kuulemme sitä, meistä kasvaa varmoja uskovia. Ei sellaisia, jotka eivät ymmärrä perusasioita ja ovat harhaoppien vietävissä. Siksi on äärettömän tärkeää oppia tuntemaan Raamattu ja soveltaa sitä käytännössä, silloin emme eksy pois tältä tietä, koska Jumala ilmaisee tahtonsa meille tämän sanan kautta ja opettaa mikä on hyödyllistä ja mikä ei. Ja mikä parasta: Raamattu sanoo, ettei tältä tieltä eksy hullutkaan. Hän varjelee niitä jotka tahtovat seurata häntä :)

Toiseksi, kun opit tuntemaan Raamattua sinusta tulee viisas. Jumalan viisaus on aivan eri asia kuin tämän maailman viisaus. Jumala tahtoo sinun tulevan viisaaksi, jotta voit opettaa muita ja koska ymmärrät, että pelastumme yksin Jumalan armosta voit opettaa muitakin elämään pyhää elämää, joka on prosessi vaeltaesamme kohti taivasta. Jumalan Sanassa on kaikki mitä tarvitsemme: Hän opettaa meitä kaikenlaisten kirjoitusten kautta: Sananlaskujen, psalmien, saarnojen, vertausten jne, jotta oppisimme elämään Herraa kunnioittaen. Jos esimerkiksi luet, miten joku Raamatun henkilö lankesi syntiin ja siitä seurasi rangaistus jossain muodossa, voit ymmärtää, ettei sinun kannata toimia samoin ja varoa sielunvihollisen kavalia juonia. 

Joskus Jumala nuhtelee meitä Sanansa kautta. Itse olen löytänyt elämästäni syntiä kun olen tutkinut sanaa ja Totuuden Henki on paljastanut sen. On suurta armoa, että saa tehdä parannusta. Meidän täytyy muistaa, että pyhitys on kertakaikkinen sekä etenevä prosessi. Mitä tarkoitain? Sitä, että Jeesuksen sovitustyö oli täydellinen ja pelastumme ainoastaan sen kautta ilman yhtään hyvää tekoamme. Pyhitys liittyy myös vaellukseeni uskovana, ja kun pysyn lähellä Jeesusta en lankea pois uskostani. Uskoontulo on alku tälle vaellukselle ja taivaassa olen vasta perillä, siksi tarvitsen jatkuvasti Jumalan apua, jotta varjellun uskossa loppuun asti. 

Huomaa, että kun Jumala nuhtelee ja ojentaa, se kasvattaa meitä. Se kuuluu pyhitykseemme, että kasvamme kaikenlaisten koetusten kautta. Ilman koetuksia usko ei kehity, koska sitä ei haasteta, testata. Uskon koetus (test of faith) kasvattaa jumalallisen luonteen, joka ei koskaan anna periksi. Kun olemme kaatuneet, meidän täytyy nousta pystyyn! Kun teemme syntiä, Jumalan miehet ja naiset tekevät sydämestään parannuksen ja jatkavat matkaa, koska he eivät jää katselemaan itseään ja syntisyyttään, vaan katsovat Jeesukseen, joka on heidän elämänsä Herra. Silloin vastaanotamme puhdistuksen hänen verensä kautta. Kun olemme kompuroineet, kaatuneet riittävästi, ja näemme miten synti tuhoaa sisäistä ihmistämme, jonka Jumala on jo vapauttanut, meissä syttyy halu elää tuossa vapaudessa. Silloin ymmärrämme, että olemme sataprosenttisesti riippuvaisia Jeesuksesta! Alamme haluta viettää aikaa Jeesuksen lähellä, naulitsemme päivittäin vanhan syntisen luontomme ristille ja kuolemme sille. Kun alamme näkemään, ettei minun tarvitse kompuroida enää heikolla alueellani, vaan rakastamalla ja sitoutumalla Jeesukseen voin voittaa kaikki kiusaukset, luottamussuhteemme rakentuu Herraamme. Jumalan Sana saa meidät rakastumaan Jumalaan jolla on kaikki valta sekä taivaassa että minun elämässäni. Kun janoamme, että Raamattu tulee osaksi luonnettamme, että Pyhä Henki voi muistuttaa asemastamme Kristuksessa, huomaamme, että vihollisella ei ole mitään todellista valtaa meihin, koska Jeesus voitti hänet jo! Elämme hänen voittosaatossaan ja palvomme elämällämme ainoastaan häntä. 

Lopuksi apostoli Paavali kertoo Timoteukselle, että kaikki edellämainitulla on päämäärä: 

jotta Jumalan ihminen olisi täydellinen ja varustautunut kaikkiin hyviin tekoihin. 

Kuka meistä on täydellinen? Ei kukaan. Mutta Jeesus on :) Kun kasvamme Jumalan tuntemisessa, siis rakastumme häneen ja hänen Sanaansa meistä alkaa muotoutua Jumalan kaltaisia. Sitten taivaaseen perille päästyämme olemme täydellisiä, koska siellä ei ole enää mitään vajavaista, silti taivoitteet auttavat meitä kasvuprosessissa. Jos tavoite on tarpeeksi korkealle asetettu, ymmärrämme, että omassa voimassamme emme voi saavuttaa sitä, vaan tulemme entistä riippuvaisemmiksi Jeesuksesta. Sinä ja minä emme pärjää ilman häntä koskaan, hyväksytään tämä fakta ja antaudutaan hänelle sataprosenttisesti. Näin kun kilvoittelemme tällä tiellä eläen todeksi uskoamme Jeesukseen, voimme tehdä Jeesuksen kuuluisaksi siellä missä elämme tehden hyvää. Tee päätös sanoa jotain positiivista lähimmäisillesi joita kohtaat tänään ja rohkaise heitä jollain sanalla. Elämme sellaisen maailman keskellä, missä ei rohkaista, vaan ollaan itsekeskeisiä ja negatiivisia. Pelkästään sillä voit erottua jo massasta. Jumalan runsasta siunausta elämääsi rakas lukijani :)

Jeesuksen elämä on täydellinen esimerkki uskoville

19.11.2014 Raamatusta

 

Hillsong Stockholm viime talvena :)

Hillsong Stockholm viime talvena :)

Morjensta! Taas on aika kirjoittaa blogia. Tällä kertaa se liittyy teologian opintoihini Global University Finlandille ja Kristuksen elämä kurssiin. Suoritan tällä tavalla käytännön harjoitukseni ja toivon, että voit rakentua ja saada uutta voimaa arkeesi, välillä niin mustan marraskuun keskellä.

1. Jeesuksen tausta

Galilean asukkaista voidaan sanoa seuraavaa:
• he olivat yleensä köyhiä ja yksinkertaisia
• toisaalta myös tarmokasta isänmaallista toimeliaisuutta
• sen tähden kykenivät tekemään voimakasta vastarintaa sodassa vihollista vastaan
• pitivät vapautta ja kunniaa rahaa tärkeämpänä
• eivät saaneet arvonantoa Juudean juutalaisilta
• runsaasti asukkaita jotka pitivät kiinni isien uskosta
• elinolojensa ansiosta olivat avoimia uusille vaikutteille
• siksi muita ennakkoluulottomammin kuuntelivat Jeesusta
• ei varmasti ollut sattuma, että Jeesus kasvoi Galileassa ja suoritti siellä suurimman osan elämäntyöstään
– Jeesus kasvoi kansainvälisessä ilmapiirissä, jossa kasvoi ystävälliseksi
– hän tuli toimeen kaikenlaisten ihmisten kanssa tästä johtuen empaattisuus kasvoi positiivisessa ilmapiirissä

Sovellus

Jokaisella on oma taustansa. Silti se ei ole este Jumalalle, vaan osa yksilöllistä suunnitelmaa, jonka kautta kasvamme ihmisinä. Kun hyväksymme oman taustamme sellaisenaan, voimme nähdä, että Jumala on sen kautta muovannut meistä sellaisia, jotka voivat sitoutua häneen kokosydämisesti.

 

2. Jeesus esimerkkinä sitoutumisesta
– hänen oma esimerkkinsä sitoutumisesta Isän tahtoon
– korosti opetuksessaan yhteyttään Isän kanssa
– pohjana Isän toimintamalli, tiivis rukousyhteys ja kuuliaisuus
Jeesuksen toimintamalli: Kuuliaisuus Isälle

Joh. 6:37–38, 5:19
Jokainen, jonka Isä antaa minulle, tulee minun luokseni, ja sitä, joka tulee minun luokseni, minä en ikinä heitä ulos. Minä en ole tullut taivaasta toteuttamaan omaa tahtoani vaan lähettäjäni tahdon.

Totisesti, totisesti minä sanon teille: Poika ei voi tehdä mitään omasta aloitteestaan vaan ainoastaan sen, mitä näkee Isän tekevän. Mitä tahansa Isä tekee, sitä tekee samoin myös Poika.

– koska toimi kuuliaisesti, vaatii myös seuraajiltaan samaa
– perustuu ystävyys- ja luottamussuhteeseen
– ei enää kaveri vaan Herra ja ystävä
– hän ilmaisee itsensä ystävilleen, jotka ovat sitoutuneet häneen
– kukaan ei tahdo uskoutua syvällisesti puolitutulle vaan ystävälle

Matt. 10:38–39
Joka ei ota ristiään ja seuraa minua, se ei kelpaa minulle. Joka varjelee elämäänsä, kadottaa sen, mutta joka elämänsä minun tähteni kadottaa, on sen löytävä.

Joh. 5:21–23
Niin kuin Isä herättää kuolleet ja antaa elämän, niin myös Poika antaa elämän niille, joille hän tahtoo. Isä ei myöskään tuomitse ketään, vaan hän on antanut kaiken tuomiovallan Pojalle, että kaikki kunnioittaisivat Poikaa, niin kuin he kunnioittavat Isää. Se, joka ei kunnioita Poikaa, ei kunnioita Isää, joka on hänet lähettänyt.
• Isän suunnitelma antaa samat valtaoikeudet Pojalle, jotta häntä kunnioitettaisiin samoin kuin Isää

Joh. 14:21, 15:14–16
Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni.

Te olette ystäviäni, kun teette sen minkä käsken teidän tehdä. En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut. Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät, ja minun tahtoni on, että te lähdette liikkeelle ja tuotatte hedelmää, sitä hedelmää joka pysyy. Kun niin teette, Isä antaa teille kaiken, mitä minun nimessäni häneltä pyydätte.

• ei ole todellista rakkautta ilman kuuliaisuutta
• hänelle Jumala ilmoittaa itsensä!
• ystävyyden tunnusmerkki on kuuliaisuus Jeesukselle
• ystävälle ilmaistaan salaisuuksia
• taustalla Jumalan suunnitelma pelastaa ihmiskunta
• hän tiesi, että valitset seurata Jeesusta
• hänen tahtonsa on julkituoda ilosanoma kaikille ja tuottaa Hengen hedelmiä
– silloin Isä antaa kaiken mitä tarvitsemme

Sovellus

Näemme halki Raamatun kuinka tärkeänä Jumala pitää uskollisuutta, kuuliaisuutta ja sitoutumista. Sitä seuraa aina siunaus ja menestys. Tarvitsemme saada ilmestyksen päivittäin Jeesuksen esimerkistä, kuinka hän toimi ja sitoutua samaan toimintamalliin. Silloin Herra saa kaiken kiitoksen ja kunnian, joka hänelle todella kuuluu. Ole siunattu lukijani :)

Sitoutumisen siunaus

2.9.2014 Raamatusta

 

Miksi meidän pitää sitoutua?

Ensin näemme oman syntisyytemme. Sen jälkeen vastaanotamme armon. Koemme Jumalan hyväksynnän, armon ja rakkauden konkreettisesti. Murrumme tuon rakkauden äärellä. Kun Herra alkaa osoittamaan hänen lävistettyjä käsiään, ymmärrämme, että hän ei katso meitä syyttäen vaan rakastaen. Katsomme Jeesukseen ja sydämemme murtuu, kun näemme hänen maksaman hinnan. Emme jää miettimäään: ”miten kaukana voin elää Jeesuksesta, hylkäämättä häntä kokonaan”, vaan saamme syvän halun olla hänen lähellään, totella ja kunnioittaa häntä.

Raamattu alkaa elämään meille, kun olemme hänen lähellään. Elokuvat, jotka ennen tuottivat nautintoa, alkavat maistumaan puulta. Suuremman nautinnon koemme ylistäessämme kuningastamme. Koska hän on valloittanut sydämemme. Kun Jeesus on sydämemme Herra, se heijastuu käytökseen ja sitoutumiseemme häntä kohtaan. Ymmärrämme, että Herra tahtoo käyttää meitä vajavaisuuksista huolimatta. Saamme sellaisen tahtotilan, että sanomme: ”Herra, olen tässä, tahdon olla kuuliainen ja sitoutua tahtoosi, teen mitä tahansa jotta valtakuntasi menestyy kotikaupungissani, että ihmisiä voi tulla uskoon ja alkaa elämään sinulle kokosydämisesti.”

Esimerkki arjestani. Työssäni tarjoan yrityksille mahdollisuutta saada teollisuudessa laajasti käytössä oleva tulostin, joiden materiaalit ovat sitä mitä niiden pitääkin olla, laadukkaita. Kun asiakas päättää hankkia meidän tulostimen, tulen henkilökohtaisesti asentamaan sen ja opastamaan sen käytössä. Olen puhelinsoiton päässä, kun he kaipaavat apua. Firmamme ei veloita koulutuksesta, tahdomme palvella ja sitoutua yhteistyöhön. Emme ole hakemassa yhtä isoa kauppaa, vaan partnereita, jotka oppivat hyödyntämään kaikessa laajudessa tulostimen mahdollisuudet ja tehostamaan työajan käyttöä sen kautta.

Paras esimerkki sitoutumisesta on Jeesus. Hän teki kaikessa Isän tahdon. Hän vietti aikaa rukouksessa, jotta tiesi tarkalleen mihin suuntaan hänen palvelutyönsä tuli keskittyä. Siksi hän pystyi esiintymään ja puhumaan ”niinkuin se jolla on valta”.

Jos ihmettelemme, miksi uskomme ei ole kasvanut, ikäänkuin olisimme pysähtyneet, vastaus voi olla sitoutumisen puutteesamme. Kyse voi olla mielen päätöksestä: ”Ei mun tarvii ihan kaikkea antaa Jeesukselle. Tahdon hoitaa itse tuon ja tuon alueen, tuon asian voin antaa Jeesuksen huoleksi.” Vasta kun hyväksymme, että omassa lihallisessa luonnossamme mokaamme asiamme ja luovutamme kaikki asiat Herralle, alamme elämään menestyksessä.

Kenelle Jeesus uskoi tehtävän kertoa ilosanomasta? Seurakunnalle, joka oli nähnyt, kokenut, elänyt Jeesuksen toiminnan läpi ja sitoutunut maaliin, jotta kaikki voisivat löytää pelastuksen. He eivät kyselleet palvelushintaa, vaan olivat valmiita tarvittaessa kuolemaan mestarinsa tähden. He rakastuivat hänen myötätuntoonsa ihmisiä kohtaan ja siitä tuli tunnusmerkki alkuseurakunnalle. He kokosivat kaiken omaisuuteensa ja jakoivat varat kaikille tarpeen mukaan. Se kertoo suuresta rakkaudesta, antautumisesta ja sitoutumisesta Jeesukselle, kun materialisimi ei ollut sitonut heitä.

He lähtivät ympäri Rooman valtakuntaa kertomaan ilosanomaa ja monet näkivät sen rakkauden joka pastoi heistä läpi. Siinä ei haettu ihmiselle kunniaa, vaan Jeesus oli keskipisteenä. Kaiken ikäiset ihmiset näkivät heissä Jeesuksen, jotka eivät pelänneet ahdistuksia. Vaikka heitä vangittiin, teloitettiin, vainottiin he eivät koskaan kieltäneet mestariaan, joka oli antanut esimerkin täydellisestä kuuliaisuudesta.

Miten tämän päivän kristityt? Olisimmeko valmiita menemään vankilaan Jeesuksen nimen tähden? Vaikkei meitä koskaan vankilaan pistettäisikään, meidän tulisi olla valmiita siihenkin. Koska rakkaus vaikuttaa tekoina.

Jaakob 1:19-27

Tietäkää, rakkaat veljeni, että jokaisen ihmisen tulee olla nopea kuulemaan mutta hidas puhumaan ja hidas vihaan, sillä miehen viha ei toteuta Jumalan vanhurskautta. Pankaa siis pois kaikki saastaisuus ja kaikenlainen pahuus ja ottakaa sävyisästi vastaan sana, joka on teihin istutettu ja joka voi pelastaa teidän sielunne. Olkaa sanan tekijöitä eikä vain sen kuulijoita, pettäen itsenne. Jos joku on sanan kuulija mutta ei sen tekijä, hän on kuin mies, joka kuvastimesta tarkastelee luonnollisia kasvojaan. Hän tarkastelee itseään, lähtee pois ja unohtaa heti, millainen oli. Mutta se, joka on katsonut täydelliseen lakiin, vapauden lakiin, ja pysyy siinä eikä ole muistamaton kuulija vaan todellinen tekijä, hän on oleva autuas tekemisessään. Jos joku luulee palvelevansa Jumalaa mutta ei hillitse kieltään, hän pettää sydämensä ja hänen jumalanpalveluksensa on turha. Puhdasta ja tahratonta jumalanpalvelusta Jumalan ja Isän silmissä on käydä katsomassa orpoja ja leskiä heidän ahdingossaan ja varjella itsensä niin, ettei maailma saastuta.

Ilkka Puhakka vieraili Seinäjoella heinäkuussa keskellä elämää tapahtumassa ja kertoi, että autas sana ei viittaa onnellisuuteen, vaan vanhurskauteen, eli Jumalan hyväksyntään. Miksi Jaakob tässä neuvoo ihmisiä valitsemaan sanansa tarkasti? Koska suumme paljastaa, ketä seuraamme, kuka hallitsee kielenkäyttöämme. Jos Jumalan sana on meille rakas, tutkimme ja sovellamme sitä ja näin istutamme taivaallisen kuninkaamme ajatusmaailmaa elämäämme.

Kun etsimme tavan olla kuuliaisia Jumalan tahdolle, emme petä itseämme. Kun me olemme kuuliaisia Jumalan sanalle, olemme siunattuja kaikessa mitä teemme. Tämä on Jumalan lupaus meille, johon voimme vedota Isän edessä.

Annetataan kaikki peliin Jeesukselle tänäänkin ja iloitaan pelastuksesta, jota emme koskaan ansaitse. Ole siunattu :)