Selaat arkistoa kohteelle Sijoitus.

Uusi vuosi, uudet kujeet!

5.1.2016 Sijaisperhe

20151231_141526Nyt todellakin tiedän, mitä tarkoittaa, kun sanotaan, että ollaan jännän äärellä!

Juuri ennen jouluahan meille tuli soitto meidät kouluttaneelta taholta, että nyt saattaisi olla meidän vuoro aloittaa sijaisperheenä. Yksi taimi odottaisi kasvattajaansa <3

Niin hienoa kun se olisikin, en oikein osaa olla täysillä iloinen ja innolla mukana, en ennenkuin taimen matkalaukut kolahtavat eteisen lattiaan ja voin uskoa todeksi. Aiemmin syksyllähän meille oli jo tulossa sisarukset, ja se sitten peruuntuikin jo alkumetreillä. Tämä on nyt toinen kerta, kun yritetään pitkäaikaisen sijoituksen toteutumista.

Viime kesänähän meillä asusteli sisarukset lyhytaikasina , ja heidän jälkeensä on vissiin viidesti jo kysytty meiltä lyhytaikaisen paikkaa, ja olemme olleet valmiita ottamaan, mutta kaikki ovat peruuntuneet viime metreillä. Tietysti nämä nopeat muutokset ovat arkipäivää näissä asioissa, mutta toisaalta harmittaa, kun enää ei itsekään täysillä luota ja odota, että lapsi on tulossa taloon.

Kaksi vuotta priden jälkeen olemme jo odotelleet, minusta se on kovin pitkä aika, kun tietää kuinka paljon lapsia on perheitä vailla. Pidän typeränä tätä nykysysteemiä, että kouluttava taho saa käyttää perhettä esim kaksi vuotta , jona aikana ei ole suotavaa muiden palvelukseen siirtyä. Eikö lapsia palvelisi paremmin ajatus siitä, että koulutetut perheet ovat kaikkien käytössä, riippumatta siitä kuka koulutti.Oltaisiin kaikki yhdessä ja samassa mappi öössä, josta mikä tahansa sijoittava taho saisi valita parhaan perheen omaan tarkoitukseensa. Eikö se nopeuttaisi perheiden ja lasten yhdistämistä?!

Jäämme nyt jännittämään kuinka tämä sijoitus sitten päättyykään, toivottavasti jokatapauksessa lapsen parhaaksi!