Selaat arkistoa kohteelle Siili.

Siiliä säkissä

23.6.2015 Yleinen

Säkki on kyllä liioittelua, sillä kyseessä oli Atrian pikku muovipussi. Jokatapauksessa aamuni alkoi normaalisti 5.05 ylös sängystä aamutoimet ja autolla kohti Janakkalaa.

Saavuin kello 5.59 pääkirjaston parkkipailalle. Noustessani autosta kuulin autoni edessä olevasta pusikosta rapinaa. Oksatkin heilahtelivat. Ihmettelin asiaa, sillä normaalisti kun ihminen lähestyy eläin pakenee tai pysyy paikoillaan. Näin pusikossa vain muovipussin. Yritin liikuttaa oksia pois tieltäni, että näkisin paremmin. Päättelin että pussissa on jokin eläin loukussa. En tiennyt mikä eläin, joten päätin hakea sisältä mopinvarren ja katsoa saisinko pussin sisällön selville.

20150623_085122Tässä tapahtumapaikka, kuva tosin otettu työpäivän jälkeen.

Tulin sisään, leimasin itseni pikaisesti paikalla olevaksi, nappasin mopinvarren ja ilmoitin työparilleni meneväni tarkistamaan mikä eläin siellä pinteessä olikaan.

Saapuessani takaisin autolle huomasin kauempana pari miestä tupakalla. Kurkistuin pusikkoon ja tökkäsin hellästi pussin sisältöä. Pussi pompahti, mutta kukaan ei tullut ulos. En vieläkään tiennyt mikä eläin pussissa oli. Huikkasin tupakoivat miehet apuun. Miehet tulivat luokseni uteliania ja lievästi hämmentyneinä. Voin vain kuvitella mikä näky olin… nuori siivooja tyttö pusikossa mopinvarsi ojossa. Selitin tilanteen miehille ja kerroin etten tiedä mikä eläin pussissa oli. Nostin oksia mopinvarren avulla jotta näkisimme paremmin. Toinen miehistä huudahti ”Siilihän se siellä, tulee noi piikit läpi pussista”. Mietimme hetken kuinka vapautamme ressukan. Lopulta toinen miehistä sanoi ottavansa pussin pusikosta. Pidin oksia sivussa kun mies tarttui pussiin. Pelkäsimme kaikki kolme, että pelokas siili purisi. Lopulta pussi saatiin pusikosta ja mies nosti pussia varovasti, siili oli edelleen jumissa. Varovasti pussia ravistamalla sähisevä piikkipallo kuitenkin putosi maahan ja kömpi rähisten autoni alle. Kiitin miehiä avusta ja otain roskan ja vein sen sinne minne se kuuluu. Roskiin!

 

20150623_085059

Tässä siilin vankila. Siilistä en kuvaa saanut tämäkin kuva otettu työpäivän päätteeksi.

Siili pelastettu ja kaikki hyvin. Olin todella iloinen että sain apua operaatioon. Kaikkein hölmöintä tilanteessa on se, että kirjaston piha on täynnä roskiksia, mutta silti joku oli päättänyt heittää pussin luontoon ja täten aiheuttia siilin ahdingon. Pääasia että siili säilyi hengissä.

Kiva jos jaksoit tänne asti. Mukavaa, turvallista ja roskatonta loppupäivää sinulle missä ikinä tallustatkin ♡