Selaat arkistoa kohteelle sielunkummpani.

Tiistain syvällisyyksiä

24.3.2015 Yleinen

Heippa!
On taas vierähätnyt tovi enkä ole pahemmin kirjoitellut. Osa syynä on se, että olen ollut pitkään pedin pohjalla kovan flunssan takia, mutta nyt olen kuitenkin takaisin täällä.
Mietin päivällä mistä kirjoittaisin, kunnes yht’ äkkiä sain omasta mielestäni loistavan idean mistä voisin kirjoittaa. Joten eiköhän siis mennä asiaan..

Aivan yleisellä tasolla aloin miettimään ajatuksen keksittyäni, että kumpi on loppupeleissä hienompi ja kauniimpi asia; syvä rakkaus toista kohtaan vai ystävyyssuhde, mikä pitää sisällään toisenlaisen rakkauden ulottuvuuden? Olen pohtinut tätä jo jonkin aikaa ja nyt se vasta ikään kuin valmistui päässäni yhdeksi isoksi kokonaisuudeksi.
Itse olen tulossa vahvasti siihen lopputulokseen, että ainakin nyt luulen ”sielunkumppanuuden” sisältävän rakkauden olevan suloisempaa  ja omalla tavallaan jopa kauniimpaa. On totta kai hyvin mahdollista, että ”soulmate” on niin läheinen, että ystävyyssuhteesta saattaa myöhemmin muodostua jotakin isompaakin.

On kuitenkin hienoa, kun lähellä on ihminen, joka mahdollisesti ymmärtää jopa ilman sanallista viestintää ajatuksesi. Siihen kuitenkin saattaa tarvita pitkän tuntemisen toisesta ihmisestä, mutta tiedän, että on mahdollista tuntea niin kuin olisi tuntenut toisen jo monia vuosia vaikka olisit tuntenut toisen vasta hyvin lyhyen ajan. On myös ihana ajatella, että joku muu ajattelee asioista samoilla tavoilla ja ”telepaattinen yhteys” sekä henkilökemiat kohtaavat. Toisista saattaa tuntua siltä, kuin olisi toisen kanssa sisaruksia, vaikkei biologisesti olisi edes lähelläkään sitä. Se on hieno ja kaunis asia, ei voi muuta sanoa.

Tällaisia juttuja tänään, meni vähän syvälliseksi, mutta näitä tulee aina välillä ja hyvä niinkin. Hyvää viikon jatkoa kaikille! :)