Selaat arkistoa kohteelle selostaminen.

Keihästä ja kilvanajoa

18.8.2014 Indycar

Kirjoittaja on viskannut nuorempana turbokeihästä 14 metriä ja onnittelee Antti Ruuskasta ja Tero Pitkämäkeä keihäänheiton mitaleista. Keihäänheitto on vuosia ollut yleisurheilun lajeista mitalivarmin, eikä tämäkään vuosi tuottanut poikkeusta. Ainoa harmitus on 90 metrin heittojen puute.

Radalla tapahtui niin Milwaukeessa kuin Tšekin Brnossa. Will Power osoitti kylmäpäisyytensä ja hallitsi kauden kolmanneksi viimeisintä Indycar-kilpailua voiton arvoisesti. Juan Pablo Montoya varmisti Penske-tallille kaksoisvoiton ja kolmanneksi ajoi Tony Kanaan. Power johtaa sarjaa 39 pistellä ennen Helio Castronevesiä, mutta mitä tahansa voi vielä tapahtua Sonomassa ja Fontanan ovaalilla, missä on tuplapisteet jaossa.

Mika Kallio taisteli itsensä komeasti toiseksi ja pysyy edelleen mukana Moto2-luokan mm-taistossa. Koska tallikaveri Esteve Rabat johtaa 12 pisteellä, niin luulen tallimääräysten jossain vaiheessa kallistavan mestaruuden kummalle tahansa. Ihannetilanteessa annetaan molempien ajaa täysillä mestaruudesta. Dani Pedrosa onnistui katkaisemaan Marc Marquezin voittoputken MotoGP-luokassa, mutta edelleen Marquez on ylivoimaisessa MM-johdossa.

Manchester United jatkoi siitä, mihin se viime kaudella jäi – häviämällä Swansealle 1-2. Valmentaja Van Gaalilla on paljon töitä tehtävänä.

Edellisten kausien tapaan Valioliigan tv-sopimus estää englanninkielisen selostuksen käytön, joten joudun tyytymään kohtuulliseen suomi-selostukseen, joka tulee Pasilan kopista. Englanninkieliset selostukset tulivat aina paikan päältä, mikä oli plussaa asiantuntevan löpinän lisäksi.