Selaat arkistoa kohteelle seinäjoen helluntaiseurakunta.

ILTA Conference 30.10. – 1.11.15

1.11.2015 juhlat, Raamatusta

Tällä viikolla blogikirjoitus kietoutuu Seinäjoen Helluntaiseurakunnassa järjestettyyn ILTA Conference tapahtumaan. Koin, että Jumala tahtoo jotain osoittaa siitä, mitä hän teki tapahtumassa ja ennen sitä. Nyt kun kirjoitan tätä kirjoitusta lopulliseen muotoonsa, olen erittäin kiitolllinen siitä, että monet Seinäjen illan aktiivinuoret ja tiimijohtajat ovat avoimesti kertoneet siitä, miten heidän elämänsä ovat muuttuneet tänä viikonloppuna.

Ennen tapahtumaa Herra laski sydämmelleni seuraavanlaisia tuntemuksia. 

Koen, että Jumala tahtoo tehdä jokaisesta seurakuntalaisesta lämminhenkisen. Kun todella sisäistämme mitä Jeesus on tehnyt ihmiskunnan hyväksi, meistä paistaa Isän agape rakkaus. Tämän seurakunnan ja tapahtuman yksi teema on aito välittäminen, olemme oikeasti Jumalan läsnäolon innoittama, lämminhenkinen ja palveleva seurakuntaperhe. 

Moni ei arvaa miten kiitollinen olen, kun saan palvella sataprosenttisesti Jumalalle antautuneiden nuorten ja vanhempien kanssa kotiseurakunnassa. Tähän ei kyllästy koskaan, koska kaikki ovat niin sitoutuneita. Jokaisesta tiimijohtajasta näkyy ja kuuluu, kuinka he rakastavat palvella Jumalaa. Se sytyttää tiimiläiset! 

Johannes 11:3-4, 38-44
Niin sisaret lähettivät Jeesukselle sanan: ”Herra! Hän, joka on sinulle rakas, on sairaana.” Sen kuultuaan Jeesus sanoi: ”Tämä sairaus ei ole kuolemaksi vaan Jumalan kunniaksi, että Jumalan Poika tulisi kirkastetuksi sen kautta.” Jeesus järkyttyi jälleen sisimmässään ja meni haudalle. Se oli luola, ja sen suulla oli kivi. Jeesus sanoi: ”Ottakaa kivi pois.” Martta, kuolleen sisar, sanoi hänelle: ”Herra, hän haisee jo, sillä hän on ollut siellä neljättä päivää.” Jeesus vastasi: ”Enkö minä sanonut sinulle, että jos uskot, saat nähdä Jumalan kirkkauden?” Niin he ottivat kiven pois. Silloin Jeesus nosti katseensa ylös ja sanoi: ”Isä, minä kiitän sinua, että olet kuullut minua. Minä kyllä tiedän, että sinä kuulet minua aina, mutta kansan tähden, joka seisoo tässä ympärillä, minä sanon tämän, jotta he uskoisivat sinun lähettäneen minut.” Tämän sanottuaan Jeesus huusi kovalla äänellä: ”Lasarus, tule ulos!” Kuollut tuli ulos, jalat ja kädet siteisiin käärittyinä, ja hänen kasvojensa ympärille oli kääritty hikiliina. Jeesus sanoi heille: ”Päästäkää hänet siteistä ja antakaa hänen mennä.”

Jeesus oli haudalla ja itki, koska hän rakasti Lasarusta. Martta yritti vielä estellä kiven siirtämistä pois, koska Lasarus oli ollut jo kuollut neljä päivää ja haisi pahalle. Jeesus kutsui hänet takaisin elämään. Kukaan ei uskonut, että Jeesus voisi herättää kuolleen. Mutta koska hän tiedosti oman asemansa Isän rakkaana poikana, hän toimi vastoin kaikkien odotuksia. Hän oli varma Jumalan tahdosta, eikä kukaan voisi pysäyttää häntä. Hän teki jotain ennenkuulumatonta, joka tuotti suurta kunniaa Jumalalle! Tällaisten ihmeiden tekeminen oli häkellyttävää, joka sai ihmiset miettimään omaa suhdettaan Jeesukseen. Jumalan valtakunta tuli ilmi poikkeuksellisella tavalla. 

ILTA konferensissa tulee tapahtumaan samoin: Hengellisesti kuolleet ja Jeesukselle selkänsä kääntäneet palaavat mestarinsa luo. Sillä ei ole mitään merkitystä, miltä he haisevat, vaan meidän tulee rakastaa heitä Jumalan agape rakkaudella ja hyväksyä heidät perheeseemme. He tarvitsevat rakkaudellisen perheen ympärilleen, koska maailma on niin rakkaudeton. He todella saavat huomata eron ilmapiirissä, kun tulevat seurakuntaan ja Jumalan läsnäoloon! Jeesus vapauttaa myös siteistä, kuten Lasaruskin vapautettiin. 

Psalmi 110:3
Altis on sinun kansasi sinun sotaanlähtösi päivänä: pyhässä asussa sinun nuori väkesi nousee eteesi, niinkuin kaste aamuruskon helmasta. 

Uusi sukupolvi nousee Suomessa! Herra varustaa armeijan tänä viikonloppuna. Sanoma koskettaa erityisesti heitä. Herra ei ole hylännyt Suomea. Nyt on Suomen aika. 

Rukoile luottaen ja epätoivoisesti: Vain Sinä voit! Uskomme kohdistuu ainoastaan sinuun Jeesus. Rukoile niin, että tiedostat Herran olevan kaikkivaltias. Älä epäile kun rukoilet, vaan katso uskon silmälasien kautta ja kiitä. 

Kun rukoilimme torstai-iltana nuorten kanssa tapahtuman puolesta, koin, että paholaisen valheet riisutaan pois ja uskovien identiteetti vahvistuu. 

Nyt on korkea aika vahvistua Jumalassa ja kuolettaa liha. Kun keskitymme viikonloppuna kohtaamaan ja palvomaan Jeesusta, monien keskipiste vaihtuu maailmasta Herraan. Jeesuksesta tulee elämämme Herra ja keskipiste. Muu menettää merkitystään ja alamme nähdä sen roskana, niin kuin se todella onkin. Emme tahdo enää ruokkia turmeltunutta luontoamme, lihaa, vaan sisällämme asuvaa Henkeä! Emme tahdo valinnoillamme, ajatusrakenteillamme ja toimintatavoillamme enää murehduttaa Pyhää Henkeä, vaan tehdä hänet iloiseksi keskitymmällä Jeesukseen ja tottelemalla häntä :)

Jesaja 30:18
Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat!

Kun tulemme Herran eteen janoisina ja annamme hänelle luvan osoittaa armoaan ja rakkauttaan, hän tulee. Hän parantaa ja halaa kuin Isä lapsiaan. Tahdomme viipyä tässä kiirehtimättä pois. kaikki stressi, huolet ja murheet otetaan pois kun annamme ne hänelle ja syvä ilo ja rauha täyttää meidät.

Siinä oli mietteitä, jotka nousivat ennen viikonloppua. Seuraavassa, mitä viikonlopun aikana nousi.

Kuinka moni meistä matkustaisi putkeen 30 tuntia ilman unta, ja sen jälkeen hyvällä mielellä julistaisi ilosanomaa ja palvelisi rukouspalvelussa puheen jälkeen? Scott Thompson toimi näin. Hänen vaimonsa Lacey, yritti nukkua auton takapenkillä matkalla Seinäjoelle Helsingistä. Heillä on suuret sydämet! He ovat todella kuolleet monia kertoja lihalleen ja päättäneet rakastaa ja totella kutsumustaan, jonka Herra on antanut. Ei siis ihme, että he sytyttävät uskovia olemaan radikaaleja Jeesukselle. Jos tämänkaltaiset esikuvat eivät sytytä nuoria, niin sitten ei mikään! 

Mikä on Jumalan miesten ja naisten salaisuus? Se, että he ovat päättäneet kuolla lihalleen ja alistua Jumalan tahtoon. Jumalan tahto on heidän kotinsa. 

Teemat, jotka nousivat mielestäni tapahtuman aikana esille olivat suhde Jumalaan ja lähimmäisiin ja identiteetti Jeesuksessa. 

Nyt kun tapahtuma on finaalissa, voin omasta puolesta sanoa suuren kiitoksen kaikille, jotka olivat mahdollistamassa tapahtuman. Mika Kivisalo, joka toimii seurakuntamme äänentoistotiimin johtajana suunnitteli jälleen kerran lavan ja johti kasausta ja purkua, sekä teki valoja koko viikonlopun. Siinä mies, jota syvästi arvostan. Jokainen tiimi ja sen jäsenet toimivat Jumalan rakkauden välikappalaleina ja se loisti koko ajan! Se on tunnusmerkki seurakuntamme nuorille! Siitä syntyy hyvä ilmapiiri viikko toisensa jälkeen. Rukouspalvelijat tekivät uskomattoman timanttia työtä, suuri kiitos jokaiselle rakkaalle veljelle ja sisarelle! Tämä on vasta alkua, moni meistä sai uudistua tänä viikonloppuna ja vaikka päivät olivat jollaikin erittäin pitkiä, teitte kaikkenne, että tapahtuma onnnistuu. Kaikki kiitos Jumalalle, joka yllätti meidät jälleen kerran ja kaikki työ ei ollut millään muotoa turhaa, vaan saimme lähettää konferenssi vieraamme voimaantunteina arkeen ja uskomme, että vielä moni paranee, joiden puolesta rukoiltiin! Kiitos!