Selaat arkistoa kohteelle Sebastien Bourdais.

Bourdais Milwaukeen valtias

15.7.2015 Indycar, Moottoriurheilu

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa ajettu Milwaukeen IndyCar-kilpailu mailin mittaisella, lähes moottorirataa muistuttavalla ovaalilla oli jälleen viihdyttävää seurattavaa. Kallistusta ei ole kaarteissa ollenkaan, joten sitä ei voi pitää kunnon ovaaliratana. Mainittakoon, että aikaeron vuoksi katson sarjan kisat pääosin jälkilähetyksenä netin kautta – se on nykyaikaa.

Kipailua hallitsivat paalulta lähtenyt Josef Newgarden ja Ranskan Sebastien Bourdais, sillä he johtivat eniten kierroksia 250:stä. Turva-auto vieraili kolmesti, kun James Jakes keskeytti konerikkoon, Will Power kolaroi Ryan Briscoen kanssa. Entisen F1-kuskin Justin Wilsonin moottori petti 31 kierrosta ennen maaalia.
Bourdais hyödynsi viimeisen uusintastartin ja piti kärkipaikkansa ruutulipulle asti. Hän otti kauden toisen voittonsa. Penske-tallin Helio Castroneves ajoi toiseksi, vaikka kävi kovan taistelun Grahan Rahalin kanssa. Rahal tuli hänen perässään kolmanneksi.

Sarjan pistekärjessä jatkaa neljänneksi sijoittunut Juan Pablo Montoua. Kilpailu kiinnosti myös paikallisia tv-katsojia, sillä se oli NBC:n urheilukanavan katsotuin kilpailu neljään vuoteen.

Kausi jatkuu ensi lauantaina Iowan ovaaliradalla.