Selaat arkistoa kohteelle Saukkonen.

Ihanaa narrit?

13.5.2014 Indycar, Jääkiekko, Urheilu

Suomalaisten suuri karnevaalijuhla, jääkiekon maailmanmestaruuskisat alkoivat surkeimmalla tavalla miesmuistiin, kun leijonat hävisivät ensin Latvialle ja sitten Venäjälle. Keskustelupalstoilla haukutaan joukkuetta narreiksi, sillä valmentaja Erkka Westerlund on ensi kaudella KHL-Jokereiden päävalmentajana, ja tätä on käytetty perusteluna joukkueen kokoamiselle.
Eilinen peli kaatui Pekka Jormakan jyräämiseen ja puolueelliseen tuomaritoimintaan, sillä hänet taklannut Shipatsev ei saanut rangaistusta, jälkikäteen kyseiselle kaverille annettiin ansaitusti kolmen pelin pelikielto. Uusintoja katsomalla huomaa, että Jormakalla on pää alhaalla, katse syöttämässään kiekossa ja Shipatsev taklaa hänet kyynärpää edellä olkapäähän. Aivotärähdys syntyi todennäköisesti pään iskusta jäähän. Jääkiekon perusasioihin kuuluu pitää pää ylhäällä.
Reaktiona kehnoon alkuun Westerlund pisti ketjut uusiksi tämän iltaiseen Saksa-peliin ja Pekka Rinne palaa maalitolppien väliin.

On menossa kolmas vuosi, kun MTV:llä on mm-kisojen tv-oikeudet suomessa ja kuten arvata saattaa, tarkoituksena on saada ihmiset ostamaan maksu-tv paketteja kansakunnan suurimman äänen, Antero Mertarannan takia ja pistää muut tyytymään Mika Saukkosen kakkosluokan selostukseen ja mainostulvaan. Olen itse kritisoinut Mertarantaa aikaisemmin ja ihan aiheesta, nuorempana pidin hänen innostuvasta selostustyylistä, nykyään haluaisin asiantuntevampaa ja sujuvampaa selostusta ja senhän osaavat mm. Jani Alkio ja Antti Mäkinen. Ei kiitos ”räpäräpärällää” ja ”entiset neidot” maneereille. Saukkosta ja Ylen Mikko Hannulaa yhdistävä tekijä on ammattimainen työskentely uutisten lukemisessa, mutta molemmilla on sietämätön selostusääni. Tosin äänelle ei voi mitään, vaan siihen pitää tottua.

Indy-kuumetta

Lauantai-iltana ajettiin kauden neljäs Indycar-osakilpailu Indianapoliksen ovaaliradan sisään tehdyllä moottoriradalla. Kilpailu oli tapahtumarikas, sillä startissa paalumies Sebastian Saavedra jäi paikoilleen ja venäläinen Mihail Aleshin täräytti hänen peräänsä.
Will Power ja Scott Dixon kävivät tiukan taistelun radalla, joka päättyi uusiseelantilaisen pyörähdykseen, kun aussipoika osui renkaallaan punaisen auton kylkeen.
Britti Martin Plowman kimposi ratareunuksesta Franck Montagnyn takasiiven päältä.

Kilpailun loppuhetkillä bensataktiikka korostui, kun tallit laskivat polttoaineen riittävyyttä varikkomuurilla. Parhaiten tässä onnistui Ranskan Simon Pagenaud, joka otti uransa kolmannen voiton, Ryan Hunter-Reay oli toinen ja Helio Castroneves oli kolmas.
Sarjan kärjessä jatkaa Will Power, kun kuljettajat ajavat tällä hetkellä harjoituksia 25. päivänä ajettavaan Indy 500-kilpailuun.

Espanjan Grand Prix oli yhtä tylsä, kuin aikaisemmatkin. Hamilton voitti ja Rosberg oli toinen, Valtteri Bottas oli viides ja Kimi Räikkönen jätettiin tarkoituksella Fernando Alonson taakse seitsemänneksi.

Manchester City juhlii ansaitusti valioliigan mestaruutta, jonka Liverpoolin Steven Gerrard melkein lahjoitti liukastumalla Chelsea-ottelussa.

Kiitos ja kuulemiin.