Selaat arkistoa kohteelle salille.

Miten tästä voi enää palautua? -En jaksa.

9.4.2015 Yleinen

Jo tämän tekstin kirjoittaminen tuottaa ylitsepääsemätöntä tuskaa, enkä haluaisi sitä tehdä. Teen sen kuitenkin koska psykologi on kehoittanut joskus vain tekemään asioita vaikka ei haluaisikaan ja vaikka ei siltä tuntuisikaan. En vain jaksa enää pohtia tätä tilannetta, en jaksa kirjoittaa siitä, enkä jaksa mitettiä miten siitä pääse yli. Haluan mennä vain sänkyyn peiton alle ja sulkea silmäni.

Siitä on varmasti yli viikko kun olen ollut salilla. En edes muista mitä sielä olen viimeksi tehnyt. Ajatuskin siitä, että pitäisi lähteä salille alkaa hengästyttämään ja ahdistamaan. Se kaikki mitä olen tehnyt: käynyt salilla 5kertaa viikossa ja saanut aktiivisuusmittarin päivän tavoitteet täyteen tuntuu kauhean raskaalta. MÄ EN VAAN PYSTY ENÄÄ SAMAAN! Tuntuu että tein kauhean raskaan työn kun raahasin itseni salille, en pysty siihen enää.

Korvatulehdus on ilmeisesti nyt parantunut. Lääkekuuri on loppunut. Mutta silti tuntuu olo flunssaiselta ja murukin on vielä kipeä. Valitti kurkkukipua juuri ennen kuin lähti töihin. Tässä menee kai kolmas vai neljäs viikko siis sairastaess.

Paino ei ole nyt kolmeen viikkoon laskenut tai noussut. Tämä kai on oikeastaan hyvä, mutta pelkään koko ajan, että lauantaina puntari näyttää +2kg. Ja mitä sen on enää väliä? Miksi en eläisi läskinä koko loppu ikäni? Miksi en vain makaisi sohvalla ja söisi? Miksi näen niin paljon vaivaa salaatin tekemiseen ja uusien ruokien kokeiluun? Ihan turhaan! Mä en onnistu tässä kuitenkaa. Mä olen vain niin huono ja paska. Mä kannan loppuelämäni näitä läskejä tässä vyötäröllä ja katson rumaa naamaani peilistä. Miksi mä teksisin yhtään mitään?

2015-04-09 04.46.23

Liikunta ei pudota painoa

6.3.2015 Yleinen

Tätä mä olen miettinyt viime päivät paljon. Pelkällä liikunnalla ei saa painoa putoamaan, mutta omalla kohdallani se oli ainakin välttämätöntä. Tosin tuon liikunnan takia ei paino kai putoa mulla niin hyvin kuin mä toivoisin. Lähtökohta mulla oli kuitenkin, että olisin paremmassa kunnossa ja jaksaisin tehdä asioita.

Lähtökohta mulla:

  • saada paikat kipeäksi (lihakset siis tuntumaan)
  • olla voimakkaampi
  • tuntea kipua joka unohduttaa kaiken muun

Eli laihdutus ei ollut edes se asia mistä tämä kaikki alkoi. Sitten kun olin käynyt salilla niin syöminen jotenkin vain helpottui. Ei ollut treenin jälkeen nälkä ja turha herkuttelu jäi pois kun päivässä oli oikeasti rytmiä ja sellainen 1,5h kovaa liikuntaa. Ollaan alettu murun kanssa tekemään ruokaa jossa on aina salaatti tai vihanneksia mukana. Aina olen syönyt kotitekoista ruokaa ja kasviksia, mutta nyt keskityttiin niihin vielä enemmän. Kerran viikossa tai kerran kahdessa viikossa käydään kyllä pitsalla tai syömässä kiinalaista. Mäkkärissä en edes muista koska ollaan viimeksi käyty.

Huomenna on taas punnituspäivä ja kyllä jännittää. Tällä viikolla syömisissä on ollut lipsahduksia. Lipsahdukset ovat myös sitä että ei ehdi tai muista syödä kun kello on 10 tai 11. Eli liian pitkiä taukoja tullut ja silloin tulee ahmittua… Ollaan kyllä ostettu proFeel juomia jääkaappiin jotka ovat olleet tosi hyviä treenin jälkeen tai töihin mukaan jossa ei pysty kunnolla syömään.

Mun laihduttaminen (en vieläkään halua sanoa sitä laihduttamiseksi) Mun elämänmuutos vaatii murultakin todella paljon. Iltasin mä olen menossa ja se joutuu oleen yksin kotona. Ruokaa pitää miettiä ja tehdä… joskus olis ihan kiva vaan ostaa valmiina ja syödä ilman ajattelemista.

Pikkunen flunssa kutittelee kurkussa mutta tekis silti mieli mennä salille… tehä ihan rääkkitreeni niin että sykemittari huutaa.