Selaat arkistoa kohteelle saison.

Olutarvio – Mathildedalin Kyläpanimo Kevät

7.7.2017 Käsityöläisoluet 2017, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Mausteet: Viherherukan lehdet
Voltit: 5,5 %
EBU: 15,2

Kesä on jo ehtinyt pitkälle mutta silti arvioitavana olut nimeltä Kevät! Tämäkin olut oli osana Alkon helmikuista Käsityöolut -kampanjaa, joskin näyttääpä ainakin tätä kirjoitettaessa olevan edelleen saatavilla Alkon verkkokaupasta. Edellisvuoden Käsityöolut-kampanjan paras olut oli itselleni nimenomaan Mathildedalin Pirske, joten odotukset myös tälle oluelle on vähintäänkin kovat!

Käydäänpä sitten asiaan. Kullankeltaista ja varsin raikkaannäköistä olutta valuu lasiin melko maltillisesti vaahdoten. Tuoksu on ruohoinen ja sellainen ”herukkaisen kirpeä”, joten herukanlehdet selvästi havaittavissa ainakin tuoksun osalta. Makuosastolla sitten ehkä vähän yllättävästi tuota herukkaisuutta ei juurikaan löydy, vaan maku on enemmänkin banaaninen, viljainen ja mausteinen.

Raikasta oluttahan Kevät ehdottomasti on! Se vähän harmittaa, että tuo herukkaisuus on esillä lähinnä tuoksussa, maussa sitä on aika vaikea havaita. Tällaisenaan Kevät on ”vain” perushyvä saison, mutta ainakin maukas sellainen!

ARVOSANA: 3 / 5

Olutarvio – Kansan Kaiku 2015

7.7.2015 Olutarviot

Humalat: Pacific Jade, Motueka, Nelson Sauvin
Maltaat: Vehnä, Münich, Carapils, Pils, kaurahiutale
Mausteet: appelsiinin kuori, mustapippuri, korianterin siemen
Voltit: 4,5 %
EBU: ei tiedossa

Kymijoki Beer Festivalin oma virallinen olut Kaiku on tänä vuonna tyyliltään saison. Kahtena edellisenä vuonna tyylilaji on ollut American Pale Ale ja etenkin viime vuoden mallista tykkäsin paljon. Tämän vuoden Kaiku on suunniteltu avoimen reseptiäänestyksen perusteella ja ääniä kertyi yli 3 000 kpl! Kauppoihin sekä ravintoloihin olut saapui hieman ennen juhannusta ja itsekin nappasin pullon testimielessä mukaani. Saison ei ole tyylilajina ihan omia suosikkejani, mutta appelsiinin kuorella, mustapippurilla ja korianterin siemenillä maustettu olut vaikutti sen verran eksoottiselta, että kyllähän tämä piti testiin ottaa!

Lasiin kaadettuna olut on väriltään samean keltaista, vaahtoa kertyy pinnalle muutama sentti. Tuoksu on melko mausteinen: Ensin appelsiinin kuorta ja pippuria, johon sekoittuu sitrusta, hiivaleipää ja hieman yrttisyyttä. Maku on aika samoilla linjoilla, joskin tuo hiivaleipäisyys vaihtuu kirpeään greippisyyteen ja maku onnistuukin olemaan yhtäaikaa sekä mausteinen, että raikas. Paljon parempaa kuin mitä etukäteen oletin!

Itselleni Kansan Kaiku 2015 on todella positiivinen yllätys. En heti keksi toista olutta, jossa mausteisuus ja raikkaus olisi näin hyvin tasapainossa. Suosittelen ehdottomasti maistamaan!

ARVOSANA: 4/5

2015-07-02 16.26.30_889x500

Kyllä kansa tietää!

 

Kannattaa käydä tutustumassa Kymijoki Beer Festivalin nettisivuihin, sekä Tuopin Ääressä -blogin juttuun Kansan Kaiku 2015:n suunnittelusta:
http://www.beerfestival.fi/
http://tuopinaaressa.blogspot.fi/2015/06/kaikua-rakentamassa.html

Kansan Kaiku 2015 on saatavilla seuraavista paikoista:

Vähittäiskaupat

Prisma Kouvola
S-Market Inkeroinen
S-Market Jaala
S-Market Jokela Valkeala
S-Market Koria
S-Market Myllykoski
S-Market Tornionmäki
Citymarket Kouvola
Prisma Kotka

Ravintolat

Irish Pub Old Tom, Kouvola
Ravintola Aula, Kouvola
Ravintola Kuja-Kolli, Koria
Koskikeidas (Koski-golf), Kuusankoski
Hospoda Papirna, Kuusankoski
Sam’s Pub, Karhula
Pub Albert, Kotka
Brygga City Bar, Lahti
Birra, Lappeenranta
Porvoon Paahtimo, Porvoo