Selaat arkistoa kohteelle sairauspäiväraha.

Pikkasen helepottaa

17.5.2014 Terveys, Vakavasti otettava, Yleinen

Vajaan viikon todella huonon terveysjakson jälkeen alkaa paha olo vähän helpottaa, kun sain puhelinneuvonnassa hoiturilta ohjeet puolittaa uuden diabeteslääkkeen päivittäisen annostuksen. Ennen otin uutta diabeteslääkettä 1 tabletti 2 kertaa päivässä, nyt vaan yhden päivää kohden, ja senkin vasta ennen nukkumaan käyntiä, jotta se suurin pahanolontunne jäisi sinne unen taakse. Tuntuu ainakin hieman rauhoittavan vellovaa tilannetta. Muita reseptilääkkeitä menee 4-5 lajia 1-2 kpl päivässä + tietysti ne ’tarvittaessa otettavat lääkkeet’. Tämä hiljattain todettu diabetekseni on pitkän sairauslistani viimeisin ”sulka”, hyvin olisin pärjännyt näillä entisilläkin vaivoilla ilman tätä.

Oksentanut en oo nyt pariin päivään, nieleskellyt vaan urheasti kurkkuun tulleet takaisin alaspäin pötsiin. Silti vessassa saan juosta aivan saatanan liian usein. Arsehole on sekin melko kiukkuinen.

Painoa on lähtenyt viikossa n. 6-7 kiloa, ei sen enempää. Just eilen kerroin pojalleni, joka tuli käymään mulle apteekissa ja kaupassa, että 85 % mun ajatuksista on ruoassa (jota en kykene syömään), 10 % olemattomassa rahatilanteessa (vähillä kolikoilla elellään ties kuinka kauan, ei mitään hajua seuraavista seteleistä) ja loput viis prosenttia sit ties missä. Kolmatta kuukautta mennään saikulla, eikä Kelan sairauspäivärahoista ole hajuakaan.

Ulkona kämpästä oon ollut viimeks viikko sitten, en oo käynyt edes parvekkeella. Poitsu on käynyt mulle apteekissa ja kaupassa, ja velikin on tuonut kevyttä safkaa, jos sitä nyt ruoaksi edes voi kutsua. Jokunen riisipiirikka ja vihreä salaatti (heti saman tien jommastakummasta päästä Idon nieluun), muutama litra mustikkasoppaa, nyt viimeisemmäksi mehua, piimää ja jogurttia. Ai niin, ja parit banaanit, ne kun kuulemma kovettavat vatsaa.

Niin tai näin, mun ruokamäärä / vuorokausi on ollut keskimäärin 1 riisipiirikka (heti pönttöön), vajaa litra mustikkasoppaa (pönttöön), 1 banaani (vähän auttaa), pari lasillista piimää ja saman verran jogurttia. Ja kourallinen lääkkeitä tietysti, ja vettä.
Voihan noi ruokamäärät kuulostaa jonkun mielestä paljoltakin, mut kun valtaosa niistä menee suoran suolen kautta vessanpönttöön, niin ei siitä liiemmälti kaloreita oo mulle jäänyt. Paha olo on koko ajan, koko ajan.