Selaat arkistoa kohteelle sairastaminen.

Flunssakautta odotellessa

10.1.2015 Aikakausi kaksi lasta

Nyt kun kaikki puhuvat vanhempien ja erityisesti äitien jaksamisesta, on minua alkanut askarruttamaan eräs seikka, joka jostain syystä ei ole vielä tullut eteeni. Nimittäin sairastuminen. Minun sairastumiseni. Vaikka kuumeeseen, flunssaan tai vatsatautiin. Eikö se syö aika paljon vanhemman jaksamista, jos hän ei saa sairastaa sairauttaan rauhassa sängynpohjalla vaan hänen henkitoreissaankin pitää hoitaa pilttiä yrjöämpärin äärellä?

Aiemmassa elämässä olen sairastellut melko paljon. En mitään vakavaa, mutta sain helposti flunssan, lievän kuumeen tai vatsapöpön. Stressitilanteessa reagoin sekä vatsallani että päällä. Mahaa kivisti, päätä särki, en saanut nukutuksi. Kaksivuotisen äitiurani aikana en kuitenkaan ole sairastanut mitään. Siis päänsärkyä, vatsakipua, kurkun käheyttä ja nenänvuotoa lukuun ottamatta. Aivan kuin kehoni olisi saanut aimo annoksen vastustuskykyä vain siitä tiedosta, että lomaa ei ole tiedossa.

Kela myöntää isälle vanhempainpäivärahaa isälle äidin äitiyspäivärahan sijaan silloin, kun äiti on sairaana vähintään kymmenen päivää putkeen. Aika mukavasti ovat asian suunnitelleet. Ei varmaankaan kovin usein tarvitse maksaa.

Se, miten isän työnantaja suhtautuu isän poissaoloon, varmasti vaihtelee puulaakista toiseen. Saako palkatonta tai etäpäivän? Kuinka pitkäksi aikaa? Entä paljon työmatkoja tekevä tai yrittäjä?

Mielestäni on aika kohtuutonta, että kotonaan työtä tekevä äiti on tuomittu menettämään lounas-, kahvi- ja wc-taukojen ja mukavien työkavereiden lisäksi myös oikeuden kesä- ja sairaslomaan. Kun flunssakausi kolkuttelee ovella ja itsellä alkaa kurkussa tuntua, pelkää pahinta. Sitä, että ei saa sairastaa kerralla kunnolla tautia pois, vaan edessä on hidas kituminen parhaassa tapauksessa muutaman muun sairaan kanssa. Parhaassa tapauksessa siinä mielessä, että kipeän lapsen voi istuttaa sohvalle katsomaan piirrettyjä ja väsynyt vauva paranee parhaiten nukkumalla. Jos taas käteen ei jääkään ässää, sekä esikoinen että kuopus ovat pirteitä, täynnä tarmoa ja vaativat äidiltä jatkuvaa huomiota ja leikittämistä vähät välittämättä äidin oikeuksista inhimilliseen toipumiseen.Kelaa armottomampia ovat vain terveet pikkulapset.

 

Nallekarhu sairastaa

11.11.2014 Yleinen

häntä hellikäämme… Voi pikkusta kun se on ihan reppana aina välillä kun kuume nousee. Hän käpertyy syliin tarraa tiukasti kiinni ja painaa päänsä rintaani vasten. Nämä on niitä ihania hetkiä jotka muistaa aina! Isompipoika kun tuli koulusta niin hänelläkin oli vähän lämpöä ja nukahti syliini. Näin tänään ihanaa veljes rakkautta, kun isompi nukkui sylissäni niin pienempi tuli herättämään veljeään antamalla paljon suukkoja. Kuinka hellyyttävää se voi olla! <3 tänään ollut siis iisi päivä koska kuumeilen vägän itsekin. Huomennakin on täysi kotipäivä ja ehkä teemme poikien kanssa majan jonne linnottaudumme pääiväksi. Paripäivää joudun nyt olla urheilematta mutta se ei haittaa. Nyt aion käpertyä peitonalle jossa sisällä vielä lämpöpullo, sammuttaa valot, aukaista television,nauttia suklaata ja ihan olla vain. Oohh en edes muista millon viimeksi olisin näin toiminut mutta nyt minä nautin!

Nallekarhu sairastaa. Ostin hänelle ihanan pehmoisen hupparin jossa korvat hupussa.

Nallekarhu sairastaa. Ostin hänelle ihanan pehmoisen hupparin jossa korvat hupussa.

Kumman kaata katottiin päivällä sylikkäin <3

Kumman kaata katottiin päivällä sylikkäin <3

Näin meillä katotaan televisiota --nautiskelija

Näin meillä katotaan televisiota
–nautiskelija