Selaat arkistoa kohteelle Sairas.

Syksy etenee

16.9.2015 byrokratiaa, elämää, Yleinen

Ja taudit jylläävät jonkin aikaa sitten alkaneissa kouluissa. Itselläni sairastaminen ja muu tekeminen on aiheutanut noin kahden viikon katkoksen bloggaamiseen.

Puolitoista viikkoa sitten tuli käytyä kotopuolessa Pohjois-Pohjanmaan eteläisimmässä kolkassa, Kalajoella. Oli mukava nähdä taas omaa perhettä ja kavereita, jotka eivät Tampereella asu.

Mutta sen jälkeen rupesi taudit rymyämään omassa kropassa; nenä valskasi kuin viimeistä päivää, kurkkuun kertyi limaa ja oksennettuakin tuli. Viime viikonloppuun mennessä aloin kuitenkin olemaan voiton puolella, eikä oireista ollut jäljellä kuin yskähdys silloin tällöin ja vähän vuotava nenä.

Tänään kuitenkin huono olo palasi… Oksentanut en ole, mutta ei tämä hyvältä tunnu. Päätä jomottaa, eikä ruokahalu ole ainakaan parhaimmasta päästä tällä hetkellä. Mielenkiintoisena asianhaarana on se, että minulla yön kylässä ollut kaveri alkoi valittamaan huonoa oloaan jo aamulla ennen kuin lähdin kouluun ja hän kotiin. Oma huono olo palasi vasta jonkin aikaa koulussa oltuani. Mikälie nyt sitten taas iskenyt.

Tarkoitus olisi kuitenkin päästä mahdollisimman nopeasti kuntoon, sillä viikonloppuna olis tarkoitus lähteä Peurunkaan Narkolepsia yhdistyksen järjestämään kuntoviikonloppuun. Onneksi jo pienet päiväunet tuntui helpottavan jonkin verran. Ja eikös siitä ole sanonta, että uni paras lääke on? Toisaalta, ei se kyllä ainakaan narkolepsiaan passaa.

 

 

Ps. Edelleen kuntoutusrahapäätöstä odotellessa. Jotain tuntuu olevan nyt Kelan suunnalta pielessä, kun hakemuksen arvioitu käsittely aika* on umpeutunut jo melkein kaksi viikkoa sitten, ja melkein viikko sitten hakemus laitettiin kiireelliseksi kun soitin Kelaan. Sen lisäksi olen kuullut viime päivinä ihan liian monesta tapauksesta, joissa kuntoutusraha on jäänyt saamatta. En tiedä miten tämä on mahdollista, onko Kelan kriteerit k.o. tuelle kasvanut vai onko hakemuksissa itsessään ollut puutteita.

 

*Kuntoutusrahahakemuksen arvioitu käsittelyaika on n. 2viikkoa.

 

 

Edit. Näin illaksi olo on muuten parantunut kummasti, en tiedä mikä mikrobi kropassa nyt jylläsi, mutta ainakin lopetti suhteellisen nopeasti :)

Kipeä.

14.5.2014 Yleinen

Meillä on kyllä nyt joku ihme sairastelukausi meneillään, lapsi järkyssä yskässä taas. Kiitos tammikuussa aloitetun päiväkodin…..Mutta nyt koirakin on kipeä, Nelly siis. Olen jo pidemmän aikaa ihmetellyt koiran haluttomuutta lenkillä. Tosin se on muutenkin sellainen p*rskärpänen, että ihan oikein tosissaan sai miettiä että mättääkö joku. Siitä sen on ainakin huomannut kun ei irtipääsemisen jälkeen juokseminen tai leikkiminen innosta vaan läähättää ja löntystää perässä. Lisäksi koiran karva on mennyt hamppuiseksi ja harmaaksi, paikoitellen sitä on lähtenyt jopa kaljuksi asti :( Ruokahalu on hyvä, jopa liiankin eli on koko ajan nälkäinen :/ Jouduin jättämään siltä kuivamuonan pois ( Orijen ) koska kaasuntui ihan mielettömästi ja sitä löyhkää ei kestä kukaan….sanomattakin selvää ettei ruoka silloin sovi, tätä on käynyt myös muiden merkkien kanssa. Nyt syö lihaa ja NEU:ta ja sopii suht hyvin. Pidän nyt tämän ruokinnan eläinlääkäriin asti ( 20.5.) ja konsultoin häntä. Itse epäilen koiran kärsivän joko sydänongelmista (kakoo satunnaisesti) tai suuremmalla todennäköisyydellä kilpirauhasen vajaatoiminnasta. Oli mikä oli, niin toivottavasti syy löytyy ja saadaan neiti vielä kuntoon! Laitan myöhemmin kuvia Nellystä, niin näkee miten karmaisevan näköinen se on :( Nellyhän on löytökoira alkujaan, joten en tiedä ollenkaan sen vanhemmista tai sisaruksista mitään, terveystiedoista puhumattakaan. Juoksuhan meillä on heitellyt tässä parin vuoden sisään aina sen pari kk, mutta nyt vasta tajusin sen saattavan liittyä tuohon kilppariongelmaan.

Tänään onneksi intoutui meidän pihalla leikkimään, kun Rocco sitä aikansa yritti saada leikkimään <3 Toivon kovasti, että palaisi ennalleen!

 

Being alone is much better than being with someone who really doesnt care about you.

27.3.2014 Yleinen

Heeii,
Eilen en ollukkaa koulussa kun oli vähä huono olo, päivä meni sit palautelles univelkoja takasin & miettiessä et mikä ihmisiä oikeesti nykyää vaivaa.. Miks pitää joka asiast valehella ja yrittää tahrata toisen maine ? Ei vaa mene minun ymmärrykseen. Eiks se myt olis paljon järkevämpää et menis kertoo ne asiat mitkä vaivaa siin ihmises nii suoraa sille, tai jos ei siihen kykene niin olis sit hiljaa. Kui säälittävää se oikeesti on et menee kylil puhuu jotai turhaa muist.. Mut no jospa täs sais asiat selviteltyy pikkuhiljaa.. Jospa kaikki oppis täst jotai !
image

image

Sit vähä ilosempii uutisii, huomenna on perjantai ja meitsi lähtee Kuopioon 8) Nään samal mun isovelji. Superhappy* PLUS pääsen vähäks aikaa pois tästä tuppukylästä.. Taidanki sulkee fbn kokonaan pois päältä viikonlopun ajaks. Lue artikkeli kokonaan →