Selaat arkistoa kohteelle sairaalakassi.

Äitiysloma/sairausloma

8.4.2016 Yleinen

Täällä siis vietellään Kelan mukaan äitiyslomaa. Työnantajalle toimitin juuri sairauslomalapun laskettuun aikaan asti. Kyllä lääkärin ilme oli hyvä, kun kerroin sille tilanteen. Ei ole kuulemma 15-vuoden aikana, jonka on työskennellyt äitiysneuvolassa, koskaan törmännyt moiseen. Mutta onneksi lääkäri oli sitä mieltä, että ehdottomasti näin sillä nyt minun pitää keskittyä vain ja ainoastaan siihen, että vauva syntyy pian ja kaikki muu stressi ja huoli pitää siirtää syrjään.

Äitiysloman kunniaksi kävin myös neuuvolassa ja meidän pieni oli terkan mukaaan kääntynyt vihdoin lähtökuoppiin. Ei kuulemma synny vielä hetkeen, mutta itseäni helpotti se, että nyt oltais kuitenkin oikeinpäin tulossa maailmaan. Ens viikolla on sitten äitipolilla käynti, synnytystapa-arvio. Saapi nähdä mitä siellä reissulla sit paljastuu. Jotenkin pelottaa ja jännittää ihan hirveesti taas tuo käynti, kun ne ei oo ihan putkeen menny tässä viime aikoina. Mutta jospa siellä nyt oikeesti olisi semmoinen lääkäri joka ymmärtää ja kuuntelee.

Tällä viikolla kävi myös meidän tulevat doulat kylässä. Oli kyllä ihan kivaa ja tultiin tosi hyvin juttuun. Harvoin ekalla tapaamisella pystyy noin avoimesti puhumaan asioista, mitä heidän kanssa puhuttiin. Käytiin siis läpi meidän historiaa ja puhuttiin näistä peloista. Sit käytiin läpi synnytystä. Puhuttiin siitä, mitä me odotamme doulilta jne. Lopuksi sain ohjeen kirjoittaa synnärille kirjeen siitä mitä toivon synnytykseltäni. Nyt oon sitä pikku hiljaa kirjoitellu ja tuntuu tosi hyvältä kirjoittaa asioita konkreettisesti ylös. Kirjeen toimitan varmaan ensi viikolla jo äitipolille omien paperieni sekaan ja samaa kirjettä sitten tulostellaan kummallekin doulalle sekä itselleni mukaan synnärikassiin. Kirjeeseen olen kirjoittanut meidän historiasta ja peloistani. Mitään tarkkaa suunnitelmaa synnytyksen suhteen en ala edes tekemään, kun en osaa sen kulusta sanoa mitään saatikka lääkkeistä. Vaikka synnytys pitääkin kirjata siihen vaihe vaiheelta niin enemmän olen kirjoittanut siihen toiveita mitä toivon kätilöltä jne. Itselleni on muodostunut tärkeimmäksi pointiksi koko synnytystä ajatellen se, että kemiat kätilön kanssa kohtaavat. Ja kätilön tulee omalla toiminnallaan ja asiantuntijuudellaan saada minut tuntemaan oloni turvalliseksi, ja sama homma koskee myös lääkäreitä. Jos en nytkään kestä yhtään sitä, että ilmoille heitellään asioita joita ei perustella ja ne jätetään vaan minun päähäni ja mieleen kummittelemaan niin mitä mahtaa tulla synnytyksestä jos pelkoa ja paniikkia vaan lisätään. En myöskään halua, että minut yleistetään vaan toivon, että minut kohdataan minuna itsenäni. Minua ei kiinnosta mitkään prosentit siitä, miten monta vauva kuolee synnytyksessä tai että tulee joku komplikaatio. Se ei lämmitä siinä tilanteessa yhtään, jos se osuu omalle kohdalle. Edelleen minua nimittäin vaivaa ne lääkäreiden ilmoille heitetyt asiat siitä, mikä voi olla syy siihen, että vauva kasvoi puolessa välissä raskautta alakäyrällä. Kukaan ei ole niistä sen jälkeen puhunut eikä niitä arvailuja ole myöskään kumottu. Koita tässä sitten rentoutua ja olla miettimättä asioita.

Eilen tuli mieleeni, että pitäisi varmaan pakata sairaalakassi. Vaikea pakata, kun en oikein tiedä mitä sinne ottaisi mukaan. No, tällä hetkellä mukaan olen pakannut muutamat omat sukat, imetysliivit, juotavaa, ristikkolehden ja suklaata. :D Eiköhän niillä pärjää. Eka ajattelin, että otan osastolle omat vaatteet, mutta tällä hetkellä tuntuu siltä että taidan nauttia niistä sairaalan vaatteista nuo pari päivää. Eipähän tule kotiin pyykkiä. ;)

Vointi on edelleen ihan hyvä omasta mielestäni. Väsymys painaa kyllä todella paljon. Viime yönäkin nukuin kuin tukki 8tuntia ja nyt alkaa jo silmät painaa. Yleensä on pakko nukkua ainakin yhdet tai kahdet päiväunet ja silti yöt menee todella hyvin. Pahoin pelkään, että tämä enteilee sitten sitä, että vauvan synnyttyä meillä ei enää nukuta. ;) Kyllähän tuo liikkuminen alkaa olla jo melkoista puhinaa ja ähinää, mutta sitkeesti sitä yrittää vaan pärjätä ilman apuja. :D

Sairaalakassi

7.5.2015 Yleinen

Aloitan sairaalakassista
Sairaalaan kannatta ottaa mukaan mm.
Äitiyskortti, ajokortti tai muu kuvallinen henkillisyystodistus ja käteistä rahaa jos haluat käydä kanttiinissa.

Vauvalle kotiinlähtö vaatteet: Body, puolipotkuhousut, pitkähihainen potkupuku, villasukat, villarasat (tai pehmeät sukat) hyvin korviasuojaava myssy (muista ettei vauvasi ole syntyessään välttämättä niin pieni että 50cm vaatteet mahtuu)

Imetysliivit ja liivinsuojia, rintakumi jos haluat käyttää, sain itse ainakin vauvan helpommin juomaan kun käytin rintakumia ensimmäisinä päivinä, myös tutti mukaan jos haluaa, ja nänni rasvaa. Jos et aio imettää ota kotimatkaa varten mukaan tuttipullo. Jos haluat käyttää vauvalla kestovaippoja ota ne mukaan.

Huulirasvaa ja itse otin bebanthenia mustelmiini.

Kamera, kännykkä ja molempiin laturit jos huonot akut.

Lämmintä vaatetta kannattaa varata mukaan, ainakin villasukat.(synnytys sali on toosi kylmä!)
Sairaalassa saa käyttää omia vaatteita, kannattaa ottaa mukaan ainakin omia sukkia ja vaikka croksit (koska sairaalan sukat ja tossut eivät olleet mitään mukavia pitää.)
Mitään farkkuja en suosittele mukaan ottavan eli mielummin hyvät oleiluasut, ja muistahan että se maha ei muutu muutamassa päivässä ennalleen joten mitään pieniä vaatteita ei kannata itselleen ottaa. Alushousut voi myös itse ottaa mukaan mutta ei mitään stringejä.. iso side pitää mahtua housuihin ja luultavasti joudut ne kymmenen kertaa vaihtamaan ja itse pesemään.

kaurapussi tai vastaava jos se helpottaa.

Periaatteessa tämä hyvin henkilökohtaista mihin on tottunut ja mitä haluaa käyttää mutta itse koin tarpeelliseksi ottaa mukaan hammasharjan ja tahnan, dödöä, omat shamppoot ja hoitoaineet ja vartalopesuaineet ja vartalorasvat. Myös oman käsi- ja naama pyyhkeet otin. Myös itse tykkäsin käyttää mietoja intiimialueen puhdistusliinoja.Meikkejä, kiharrinta, suoristusrautaa ym. voi ottaa mukaan jos haluaa. Harja ja kampa

Sairaalasta saa kyllä eväät mutta jos itse haluaa mukaan eväät voi ne ottaa.
karkkia, suklaata, sipsiä,keksiä, leipää, hedelmiä,säilykkeitä,purkkaa?
Otin mukaan piltin luumusosetta, koska usein on ummetusta synnytyksen jälkeen ja luumu auttaa siihen.
Juotavaa suosittelen ottamaan. (toki sitä saa automaateista ja voihan sitä sulle joku tuodakkin.) Tykkäsin sairaalan ruuasta mutta mies toi mulle suolapurkin kun pyysin, kaikki ei varmaan tykkää suolaisesta ruuasta mutta sai vähän edes makua! :)

Turvaistuimen voi varmasti Teidän kotiinhakija tuoda tullessaan! :)

Tämä lista on minun näkökulmasta ja toivon että se jotain kiinnostunutta auttaa. Sairaalaan ei tietenkään tarvitse mennessään ottaa välttämättä juuri mitään muuta kuin äitiyskortti ja henkkarit. Jos on hyvä tukiverkosto ja lapsen isä tai tukihenkilö sielä käy päivittäin niin tottakai he voivat aina tarvittaessa tuoda mukanaan mitä koet tarvitsevasi.