Selaat arkistoa kohteelle saalis.

KalaVerkkomiehen seikkailut osa 1

4.2.2015 kalastus, Yleinen

Normipäivä Kala-alalla

Tilasin Samfishing verkkokaupasta:) viisi metriä korkean Kivikankaan markkinoiman, mutta ilmeisesti Kiinassa poljetun käsin pauloitetun Lokka halpis-verkon. Verkko on 55 millinen, 60 metriä pitkä ja 0,17 millin langalla tehty monofiili ja siis viisi metriä korkea.

Näitä tarttis saada lisää..

Kuhat mielessä sen hankin 49 € hintaan, eli hinta oli varsin kohtuullinen.
Olen todennut ko. verkot 3 metrin korkuisin todella hyvin kalastaviksi.
Vertasin niitä esim. viime keväänä ja syksynä Kivikankaan Pietarin verkkoihin, ja totesin nämä  paremmin kalastaviksi.

Niin Lokka Verkko on siis käsin pauloitettu, todella herkkä, johtuen pienestä yläpaulan nosteesta. Pieni noste taas johtuu kevyistä, kalastuslangan vahvuisista apupauloista. Myös pääpaulat on hieman ohuempia kuin normiverkossa. Eli kun verkko on kevyt, yläpaulan kellutustarve on pienempi myös, ja kala ei tunne verkossa suurta vastusta uidessaan liinaan eikä rupea peruuttelemaan ennen kuin on liian myöhäistä.

Tuntuukin, että kinuski on saanut halpaa tehdessään kerrankin vahingossa? aikaan  myös hyvin toimivan verkon.

Verkon huonona puolena on sen repeily suht helposti jos jääpi esim. pohjahakoihin tai ahtojäihin kiinni. Mutta mielestäni verkon päätehtävä on kuitenkin kalastaa, ja siihen tämä kinuski Lokka on erinomainen.

Viime maanantaina sitten käytiin Jukan kanssa uittamassa verkko Pohjois-Kallaveteen. Oli tarkoitus samalla selata aiemmin vuoden vaihteessa  uitetut neljä verkkojataa. Mutta tarkistamatta jäi ! Uittohomma meinasi mennä munilleen moneen kertaan, kun uittolautaa ei näkynyt eikä kuulunut jään alla.  Puuskittainen kova tuuli ja lumisade haittasivat vielä laudan kuulumista entisestään.  Luotiin jäätä puhtaaksi ja pumpattiin hulluna kairan reiästä vettä jäälle jotta lauta näkyisi, mutta turhaan. Hämäräkin alkoi jo haitata.

Homma venyi viiden tunnin askarteluksi, kuitenkin lopulta verkko saatiin uitettua, kun tehtiin uittoreitille ”väliavanto puoleen väliin.

Lisäharmina oli jäällä lumen alla oleva vesi, joka tarttui haalarin lahkeisiin lumen kanssa. Lahkeissa olikin monen kilon paakut lumipallomaisia jääkokkareita kun lopulta pääsin kotiin niitä sulattelemaan.  Haalari oli onneksi kalvomallia, muuten ne olisi polvet ja muukin kohta ollut läpimärkänä.
Myöskin ”veturi” eli ahkio, jossa kuljetamme tuuran, lapiot ym. tykötarpeet, nappasi itseensä ja jäätyi puuterilumen ja veden yhdistelmässä  ”kyntöauraksi” tai ”lanaksi”,
ja oli muuten helevetin raskas vedettävä jopa kahden ison miehen toimesta. Toki puhdistelin sitä välillä, mutta illan jo hämärtyessä ei viitsinyt koko ajan pysähdellä.
Tulipahan kunnon kuntoilu tehtyä ja eipä tarvinnut illalla unta suuremmin houkutella.

Lauantaina on tarkoitus tsekata verkot, joita nyt on sitten viisi 60 metriä pitkää jataa lähellä toisiaan.
Saapa nähdä onko kuhia ja haukia eksynyt palkaksi kovasta työstä. Käyhän tsekkaamassa tätä treenaus blogiani niin saat kuulla myös saaliista kuvien kera !

-KalaVerkkomies

Voihan susi!

2.2.2015 Yleinen

Tämä pitää sitten sisällään avautumista koirien raakruokinnasta, barffista ja mikä lie luonnonmukaisesta ruokinnasta. Fia ja Tepi on siis raakruokinnalla ja saa siihen lisäksi vitamiinilisät ja kalkit yms. Mutta, koirien ruokinta herättää paljon keksustelua ja mielipiteitä on paljon, todnäk yhtä paljon kun ruokkioita ja syöjiä. Ihmisillä on aikaa vängätä netissä keskustelupalstoilla koirien ruokinnasta ja siitä miten sudetkaan luonnossa ei saa mitään lisiä. Tänään sitten törmäsin ihmiseen joka väitti että susi ei syö lihaa. Mitä se sitten syö? Ja mistä ihmiset repii näitä mielipiteitään? Ja miksi verrata luonnossa elävää sutta joka kumminkin kuolee ennenaikaisesti koska ei saa asianmukaista ruokaa ja vammoja ei hoideta, koiraan jolla on mahdollisuus kaikkiin hoitoihin ja elämää helpottaviin tekijöihin, hivenaineisiin ja vitamiineihin yms? Kaksi ääripäätä jos ihan rehellisiä ollaan. Kyllä susikin eläisi sen yli 10 vuotta ellei se eläisi paljon vaarallisempaa elämää kun meidän perus-sesset ja saisi asianmukaista hoitoa ja tasapainoista ruokaa.

No, mutta kumminkin, eli minun koirat eivät syö luonnonmukaisesti, niiden lihat on yleensä jauhettu tai paloiteltu ja ihan itse lisään vitamiinit ja kalkit. Ne syö ruokakupista tai kongista eikä se niitä haittaa. Todennäköisesti ei haittaisi suttakaan, helpompaahan se on kun ensin jahdata saaliseläintä kilometritolkulla ja EHKÄ saada se kiinni. Jos ei saa kiinni niin nälkähän siinä tulee. Harvempi kotikoira on joutunut kokemaan samaa nälkää minkä kanssa susi elää. Joten, jospa ei verrattaisi sutta ja koiraa keskenään, ne elää aivan eri elämää, ne on ääripäitä.

 

Ja raakaruokinnalla ei voi saada tervettä elinvoimaista koiraa. Uskallan olla eri mieltä. Eiliset kuvat puhukoon puolestaan.

20150201_150712_6_bestshot IMG_20150201_150016 IMG_20150201_153139 20150201_150711_3_bestshot 20150201_150639_6_bestshot 20150201_150638_4_bestshot Burst02 20150201_150639_7_bestshot