Selaat arkistoa kohteelle rv 42.

rv 41+1 ja yliaikaiskontrolli sairaalassa

28.3.2015 Äitin asioita

Eilen oli yliaikaiskontrolli aika.. Syke oli hyvä, istukka kunnossa, lapsivettä riittävästi ja vauva kunnossa. Koko oli 3800g ja kohdunulko suu kahdelle sormelle auki ja sisäsuu yhdellä. Lääkäri teki aika kipeän sisätutkimuksen. Siitä ei tullut muuta kuin arka kohdunsuu johon kaikki vauvanliikkeet sattuu. Tänään herätessä on valtava paine jalkojen välissä ja olo tukala. Aamuyöllä särki päätä ja olen todella väsy. Vituttaa oikein kun mies nukkuu vain.. Joka viikonloppu sama asia. Ei vaan voi herätä muun perheen kanssa suunnilleen yhtä aikaa.. No ensi viikolla käynnistykseen.

Rv 41+0

26.3.2015 Äitin asioita

Huomenna on yliaikaiskontrolli aika. Kyllä jännitttää.. soitin sairaalaan ja pyysin siirtämään sitä maanantaihin että voisivat samalla käynnistää jos nyt huomenna on liian aikaista. Kätilö kyseli syitä ja minä pillahdin itkuun ja pahoittelin asioita. Kerroin, että minua on ruvennut pelottamaan se, että koska minua on supistellut kovastikkin yli viikon ja viime yönäkin kolme ja puoli tuntia, että lapsi syntyy matkalla sairaalaan (1½h matka ainakin riippuen kelistä) tai, että jos vauva on iso kokoinen saati nämä kaksi tekijää yhdessä. Kerroin olevani väsynyt koska öisin supistelee ja ne valvottaa.. samoin supistelee päivällä ja jalkovälini on kipeä liitoskipujen vuoksi. Kerroin, että olen fyysisesti ja psyykkisesti väsynyt, mikä tuntuu itsekkäältä. Kätilö oli onneksi ihana ja sanoi, että tule vain huomenna niin käynnistellään, että se saattaa kestää päiviä ja jos syntyy nopeasti niin synnytys olisi alkanut muutenkin kohta. Voi, että mikä rauhan tunne minut valtasi. Nytkin kun kirjoittelen tätä minua supistelee vaihtelevin voimakkuuksin. Tiedän, että iltaa kohden rupean jännittämään. Pesen kodin ja pakkaan kassit moneen kertaan.. Autossa sitten pääsi itku toisen kerran, että jos käynnistys kestäisi monta päivää, että miten pärjään sairaalassa monta päivää.. ilman lapsia ja saanko nukuttua siellä. Mitä enemmän syntymä menee yli lasketun ajan mietin että eikö vauva synny siksi etten ole valmis. Voiko vaikka kyseessä on kolmas lapsi siihen olla sen valmiimpi kuin edellisiin lapsiin?

Synnytys on jotenkin voimauttava kokemus kaikkine kipuineen ja niistä selviämiseen sekä vauvan syntymään mutta se kipu pelottaa..