Selaat arkistoa kohteelle rv 40.

Ensi viikolla laskettuaika

14.3.2015 Äitin asioita

Ensi viikolla se on.. Laskettuaika. Maanantaina on neuvola. Minulla on ollut nyt kaksi päivää todella hyvä olla. Olen ollut pirteä, jaksanut touhuta ja siivota sekä kävin kävelylenkin. Hyvin lyhyen mutta kuitenkin. Aurinko on paistanut ja antanut voimaa. Iltaisin on supistellut hyvin harvoin mutta sen verran että se on nostanut toiveita, jos tänä yönä tulisi lähtö. En voi kieltää ettenkö aamulla herätessäni ole ollut hieman pettynyt ettei lähtöä ole tullut. Mutta se pettymys jää kun nousen sängystä ylös. Synnytyksen ponnistus vaiheen kipu hieman pelottaa ja ajatus sairaalassa oloista. En viihdy sairaaloissa. Hieman myös tulevasta arjesta ja sen muuttuminen jännittää muttei enään niin paljoa. En ole siitä paljoa uskaltanut kenellekään puhua, miehelleni vain ja se varmaan riittää. Mutta tästä päivästä tulee taas hyvä :) ei enään kauaa aikaa

rv 39+0

11.3.2015 Äitin asioita, Yleinen

voi tylsyys. Aamulla satoi vettä.. Vettä maaliskuussa! Nukun öisin todella huonosti ja katkonaista unta. Maha on sekaisin ja todella vikkelällä. Eilen supisteli hyvin epäsäännöllisesti ja reisiin meni sellaisia sähköiskuja. Ilmeisesti vauvan pää painaa hermoon. Olen usein puolet päivästä hyvin ärtynyt ja vihainen. En jaksa nähdä ketään tai mennä minnekkään. Jos saisin, olisin sängyssä ja katsoisin telkkaria. Mutta meillä ei ole telkkaria makuuhuoneessa. Olen syönyt herkkuja ja paino on varmasti noussut. Vaikka viikko laskettuunaikaan vielä, olen ihan kypsä. Kypsä näihin juttuihin, kuten vatsan löysyyteen ja siihen jännitykseen että ehdinkö vessaan. Minulla on ollut kaksi kuukautta hermosärkyä oikean rinnan ja kylkiluiden kohdalla. Kohta puutuu ja kihelmöi. En saa siksi nukuttua. Häpyluu on todella kipeä, tuntuu kuin se halkea Limpisi. Limakalvot alapäässä ovat todella todella kuivat. Mitähän vielä.. Tulipa oikea valitusvirsi. Eilen ostin uuden pöytäliinan ja kaksi saintpauliaa sekä ison nipun kauniin vaaleanpunaisia neilikoita. Voi että niistä tuli keväinen olo. Limpparin himo on edelleen ja janottaa koko ajan. Juon noin 3L päivässä pelkkää vettä. Mulla on Tupperwaren vihreä litran pullo vieressä ja niitä menee kolme päivittäin. Päälle tietenkin ruoalla juomani nesteet; piimä ja mehu sekä kahvi, joskus tee. Olen miettinyt lapsille vesirokko rokotteen ottamista. Monet mieltävät sen perus lasten taudiksi mutta joka vuosi yksi lapsi kuolee siihen ja lisäksi vesirokolla on vaikeat jälkitaudit. Lisäksi se on vittumainen tauti, joka saattaa kestää ja voi jättää arpia. Miksi se pitää sairastaa jos siihen on olemassa rokote. En ole kuullut sen aiheuttavan mitään sivuoireita. Kolmen lapsen kanssa taudin sairastaminen voi olla aika rankkaa kaikille perheen jäsenille. Back to bisnes, enään maksimissaan 3vko odotusta. Miksiköhän loppuajasta muuttuu mieli kärsimättömäksi? Takana on jo yli 8kk odotusta ja nyt tuntuu että riittää.. Ehkä se on osa synnytykseen valmistautumista. Sairaala kassi on valmiina ja poikien vaatteet. Se on vaan menoa sitten kun sen aika on :)

Kohta vaihtuva rv40

9.3.2015 Äitin asioita

Olen jo kolme yötä mennyt nukkumaan ajatuksella, jospa tänä yönä ja aina vaan herään omasta sängystä. En tiedä miksi näin.. Olen muuttunut hyvin levottomaksi synnytyksen suhteen. Syntyis jo niin ei tartteis odottaa. Minulle on tullut napakoita supistuksia jotka herättävät toivoa mutta ei. Koko kroppa on turvonnut; kasvoista jalkoihin. Varsinkin alapäästä.. Helvetti kun kunnon kamelin varvas. Niin kuivat limakalvot. Ceralan öljy ei auta. Onneksi ei sentään peräpukamia ei ole tullut. Närästys on loppunut, paine jalkojen välissä kasvanut ja vauva vähentänyt liikkeitä. Näin jollyroomin Facebook sivuilla kuvan raskaana olevan naisen mahasta, jossa on raskausarpia ja teksti kuinka ne on ansaittuja. Minun maha on täynnä arpia, osa pitkiä ja leveitä. En koe että voin ikinä arpiani ja varmasti löysää nahkaa ylpeydellä kantaa. Harmittaa hieman etten voi alle 30 vuotiaana enään pitää bikineitä. Mutta ehkä ajatus on turhamainen ja onkin. Eihän kaikille luoja suo lapsia vaikka he kuinka toivovat ja minulle on tullut kolme lasta ja tärpännyt hedelmöitys heti ekaan kiertoon. Neuvolan tädistä en enään mahan kanssa neuvolassa käy mutta ajatukselle olen skeptinen. Lapsellisen ajatuksen muistan myös poikien ajalta, että ei tämä koskaan synny. Sinne mahaan se jää. Tuskin näin käy :)