Selaat arkistoa kohteelle rv 39.

tyttö ja poika raskauden eroja

5.3.2015 Äitin asioita

Aikaisemmat kaksi lastani ovat siis poikia ja nyt elelen sillä oletuksella, että kolmas lapsi on tyttö. Tässä raskaudessa verrattuen poikien raskauteen psyykkinen vointini on ollut erilainen. Toisaalta poikia odotin kesällä ja nyt odotan talvella. Tässä raskaudessa olen ollut väsyneempi ja voimattomampi. Olen ollut ärtyisempi sekä epäileväinen miten selviämme kolmen lapsen kanssa vaikka olen toivonut kolmatta lasta kaksi vuotta. Välillä taas en voi odottaa ja pakahdun rakkaudesta kun ajattelenkin syntyvää vauvaa. Tunnen itseni suureksi hyvin epäseksuaaliseksi mursuksi toisin kuin poikien raskaudessa. Tässä raskaudessa painon nousu on (vain) 16kg kun pojista lihoin 30kg (paino lähti kokonaan vuodessa pois melkein itsestään).

Pojista minulle tuli linea negre vai mikä lie ruskea viiva napaan asti ja koko napa oli ruskea. Nyt viiva on himmeämpi ja menee navan yli. Selkä on reistaillut ja liitoskivut nivusissa ovat kovat. En ole jaksanut välittää omasta ulkonäöstä ollenkaan. Voisin jäädä kotiin ja muuttua mökkihöperöksi. Pojista kävelin ja lenkkeilin mutta nyt kävely sattuu ja en vaan jaksa vaikka pitäis. Ihoni on nyt myös huonompi ja näppyläisempi kuin poikia odotttaessa. Pojista minulla olo raju ummetus ja koko ajan nälkä sekä paha närästys.

 

Lähestyvä synnytys on alkanut hieman jännittämään koska se sattuu niin kovasti. Varsinkin ponnistusvaihe. Ei minua oikeastaan muu pelota kuin se ponnistusvaiheen kipu. Jos vauva ei tulekkaan ulos alle 9min kuten pojat tuli. Mutta nyt lopetan märehtimisen ja menen siivoamaan kaappeja. Ihanaa kevättä kaikille :)

Rv 39 ja äidin vaatekaapin päivitys

4.3.2015 Äitin asioita, Arkipäivien asioita, Vaatemerkit, Yleinen

Nyt alkaa rv 39, kaksi viikkoa laskettuun aikaan. Voisi jo alkaa syntymään pikku hiljaa. Vauva on laskeutunut ja kiinnittynyt, mikä on helpottanut närästystä mutta kävely on vaikeutunut ja pienenkin matkan käveleminen sattuu/vihloo. Kaikki vauvan kamat on valmiina <3 Pinnasänkyyn olen laittanut vaaleanpunaisen Elodie details pinnasuojan, jossa on kätevä tasku tutuille. Sägyssä on NG Royal pussilakanat ja Gant peitto päiväpeittona sekä Elodie details fleece. Sänky on niin suloinen  :)

E Enn el eg

Elodien apple of my eye kuosia löytyy myös vaunupussista, joka on rattaissa sekä vaunun sadesuojasta. Sadesuojan myrskyikkuna on kätevä! Lisäksi hoitopöydältä löytyy lisää NG Royal kruunu kuosia.

en ee eee

 

Olen löytänyt käytettynä Marimekon ihania kuoseja tytölle. Kauniita vauvan vaatteita tekee myös Noa Noa, joka on minulle aivan uusi tuttavuus.

Olen kerryttänyt myös omaa vaatekaappiania. On ihana saada oma kroppa taas ihan omaan hallintaan. Olen mm. ostanut joulun alesta Lumoan mekkoja ja paidan, sekä Hobbyhallista Rukan ulkoilutakin sekä lenkkarit ja Blingolta pitkän neuletakin, mustaraitaisen topin, kuvassa olevat valkoiset ”töhrityn” näköiset housut sekä oversize paidan. En malta saada vaatteita käyttöön!

bll BLu BLi bl bbl bb

 

Olen niin väsynyt toisena päivänä ja uupunut ja taas toisena täynnä energiaa. Mutta jos touhuan jotain aamupäivän esimerkiksi, olen ihan poikki ja voisin nukkua pitkät päikkärit. Onneksi pojat nukkuvat vielä päiväunet. Ulkoilemme lasten kanssa aamu- ja iltapäivisin. Harmi ettei toppatakkini mene kunnolla enää kiinni. En voi olla ulkona pitkiä aikoja. Yksi projekti oli ylimääräisistä vaatteista eroon pääseminen. Lähetin kaksi jätesäkkiä vaatetta Emmy.fi second hand verkkokauppaan. Minusta mahtava palvelu, koska en itse jaksa viedä kirpparille vaatetta eikä täällä pienessä kylässä varmaan edes liikkuisikaan vaate niin kuin tuolla verkokaupassa tai isomman kaupungin kirppiksellä. Annoin myös sukulaisille yhden jätesäkin vaatetta. Käykäähän katsomassa www.emmy.fi / http://store.emmy.fi/

Itse ostin tuolta kaupasta vauvan Adidaksen gollege asun ja kaksi uutta Tinttu bodya 16e! Ei paha :)

Takaisin ostoksiini; Elodie details tuotteet tuntuvat todella laadukkailta, samoin kuin NG Royal pussilakanat. Ihanan pehmeitä ja napakoita ettei mitään liirum laarum kangasta. Samoin Lumoan kankaat tuntuvat erittäin miellyttävältä! Blingon tuotteet eivät ole vielä kotiutuneet. En ole ikinä omistanut kunnon lenkkareita, joten ihmetys oli suuri miten miellyttävät nuo New Balance lenkkarit olivat jalassa. Viihdyn niissä varmasti ulkoillessani lasten kanssa. Lisäksi kengät sopivat hyvin vaaleanpunaisen takin kanssa :)

 

Katsastin Me&i valikoiman mutta nyt en löytänyt mitään mielekästä itselle tai lapsille. Tänään tuli lisäyksiä mutta en innostunut niistäkään. Tässä lisäyksistä kuva:

m