Selaat arkistoa kohteelle rukoustanssi.

Terveisiä rukoustanssi-ohjaaja koulutuksesta Perheniemestä

20.10.2014 Yleinen

Tässä kurssin sisältö ja kouluttajat:
Tanssin ja liikkeen kautta voit kohdata Jumalaa!
Rukoustanssissa tutkitaan kehollista rukousta, liikettä ja tanssia turvallisessa ympäristössä.
 Rukoustanssin ohjaamisen peruskurssilla tutustut omakohtaisesti ja käytännönläheisesti rukoustanssin ulottuvuuksiin ja saat välineitä rukoustanssiryhmän tai -työpajan ohjaamiseen sekä ryhmän aloittamiseen.Kurssin aikana käydään läpi tanssin raamatullisia perusteita sekä kehon merkitystä Jumalan luomistyössä. Koulutuksessa tutustutaan erilaisiin rukoustanssin mahdollisuuksiin sekä pohditaan ohjaamiseen liittyviä kysymyksiä. Kurssi sisältää teoriaa, käytännössä oppimista, omaa prosessia sekä yhteistä jakamistaKurssi on tarkoitettu niille, jotka haluavat tutustua rukoustanssin maailmaan ja miettivät rukoustanssiryhmän perustamista nyt tai myöhemmin tulevaisuudessa. Myös rukoustanssiohjaajana toimivat ovat tervetulleita saamaan uusia näkökulmia aiheeseen ja jakamaan kokemuksia.

Kouluttajat:
Hannele Tenhu on pastori ja Suomen Kristillisen tanssin yhdistyksen, Kristanssi ry:n puheenjohtaja. Hän on aloittanut Turussa rukoustanssitoiminnan vuonna 2008 ja järjestänyt monia rukoustanssipäiviä. Hannele on suorittanut myös tanssiterapiaopintoja
Titta Hassila on psykologi ja täydennyskoulutuksena hänellä on psykofyysisiä opintoja. Titta on rukoustanssiohjaaja ja aktiivinen myös ylistystanssin alueella. Titta kuuluu myös Kristanssin hallitukseen ja perustajajäseniin.

Viikonlopun koulutus vahvisti näkyäni ylistys- ja rukoustanssiohjaajana. Koen olevani oikealla tiellä yhdistäessäni elämäni tärkeitä ja rakkaita asioita, tanssia ja uskoa.
Koskaan en ole kokenut niin voimakkaasti ja fyysisesti rukousta, kuin koin sen minulle tanssitun rukouksen kautta. Sanat eivät ole minulle niin helppoja, helpompaa on antaa kehon ja liikkeen puhua ja koskettaa. Olen nyt saanut jakaa tätä rukousta tanssimalla yksityisille henkilöille ja vaikutus on joka kerta hämmästyttänyt ja jopa hämmentänyt niin rukoiltavan kuin minutkin. Meidän ihmisten kehot ottavat vastaan liikkumalla ilmaissun rukouksen ilman suodattimia. Rukoustanssi tuntuu ja vaikuttaa. Sanat ovat silloin turhia.
Jos Luoja suo, ensi vuoden puolella aloitan rukoustanssiryhmän. Siinä olisi ajatuksena tanssia/liikkua Raamatun lauseita ja rukouksia ja samalla avautua kanavaksi Jumalalle ja Pyhälle Hengelle.