Selaat arkistoa kohteelle ruis.

Olutarvio – Saimaan Juomatehdas Brewer’s Special Rye IPA

7.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Columbus, Cascade, Chinook, Citra
Maltaat: Pale Ale, Wheat, Rye
Voltit: 6,5 %
EBU: 75

Saimaan Juomatehtaan olut Alkon tämänvuotisessa Käsityöläisolut -kampanjassa on Brewer’s Special -sarjaan kuuluva Rye IPA. Kuten nimestäkin voi päätellä, kyseessä on siis IPA, jonka valmistuksessa on käytetty ruista. Viime vuonna Jyväskyläläinen Panimo Hiisi toi samaiseen kampanjaan oman rukiilla maustetun IPA:nsa, Aarnin, joka olikin erinomainen olut. Odotukset Saimaan Juomatehtaan ruis-IPAa kohtaan ovat siis melko korkealla, joten kaadetaanpa olut pidemmittä puheitta lasiin!

Väriltään Rye IPA on utuisen keltaoranssia olutta, jonka päälle kertyy varsin maltillisesti nopeasti haihtuvaa vaahtoa. Tuoksu on aika erikoinen IPA:ksi: nahkainen, viinimarjainen ja myös hieman ruohoinen. Maku ei ole myöskään ihan sitä perinteistä IPAa, vaan sama hapan viinimarjaisuus korostuu maku-osastollakin, seuranaan hieman sitrushedelmää ja karamellia. Suutuntuma on aika kuiva ja myös varsin kireä, selvästi kireämpi kuin mitä 75:stä EBU:sta voisi päätellä.

Ei tämä ole ollenkaan niin hyvää, kuin mitä etukäteen odotin. Erikoinen makukokonaisuus yhdistettynä kuivaan kireyteen on aika kaukana raikkaan hedelmäisestä IPA:sta. Tiivistettynä voisi todeta, että ei pahaa, muttei valitettavasti myöskään kovin hyvää.

ARVOSANA: 2 / 5

2016-02-05 22.22.27_889x500

Gluteenittomat karjalanpiirakat

15.3.2015 Kaikki

Yllätyin itse positiivisesti  karjalanpiirakoiden mausta ja  ulkonäöstä.  Itsetehdyt karjalanpiirakat kannattaa  ehdottomasti kokeilla! Myös ruisjauhoilla!


Gluteenittomien karjalanpiirakoiden maku yllätti! Kannattaa kokeilla!

Lue artikkeli kokonaan →