Selaat arkistoa kohteelle rosvo.

bussi tarina

18.1.2017 Yleinen

Oli tavallinen  perjantaipäivä, Oulujoen  koulussa 1.luokka tiesi että, tiedossa oli luokkeretki Onnibussilla ja jokaisella oli omia eväitä jos tulee nälkä niinkuin yleensä pitkillä matkoilla. Jokainen ottaa myös mukaan omat kuulokkeet mukaan jos tulee pitkästyttävää mutta Albert otti pallon kuulokkeiden sijasta. Elis sa että, voimme vaihtaa välillä. Rahat oli saatu myymällä keksejä ja omalla tekemällä suklaata. Kuski oli vanha rallikuski  Heikki Paasonen  vähän kuuro ja 38 vuotias ja hän haki luokan koululta. Määränpää oli koulu mutta he kävivät keirtämässä suomea. Mukaan lähtivät Elis joka on 10 vuotias urhea sekä hullu, Albert on 10 vuotias viisas, urhea ja lempinimi on Ape, luokka on tavallinen ekaluokka, opettaja on huolehtiva ja kuski hurjapäistä hurjapäin.

 

He lähtivät matkaan ja ajoivat vähän matkaa kun yhtäkkiä rengas puhkesi tien reunassa. Kuski meni tarkistamaan mikä puhkaisi renkaan. Rengasta oli raapaistu  kynsillä jotka kuuluivat kissalle renkaan vieressä. Kuski ei muistanut missä renkaat olivat joten hän joutui etsimään niitä aika kauan. Luokkalaisia pelotti koska, tämä oli heidän ensimmäinen luokkaretki ja heti kävi ikävää. Yhtäkkiä hän muisti että, rengas oli ruumassa laatikossa kaikkien tavaroiden alla. Hän otti kaikki tavarat pois  aukaisi luukun vaihtoi renkaat, laittoi luukun kiinni ja laittoi vararenkaan paikalleen. Sitten lähdettiin taas matkaan.

 

Vähän ajan päästä bussi pysähtyi. Kuski ei pysäyttänyt bussia vaan se pysähtyi itsestään metsätielle. Kuski meni selvittämään syyn. Syy oli se että, bensa loppui. Albert muisti että, matkan varrella oli bensa-asema. Elis lähetettiin matkaan hakemaan bensaa. Aika kului ja kului eikä Elistä vieläkään näkynyt. monet kuuntelivat muusiikkia kun Eliksellä kesti. monella oli bluetooht kuulokkeet eli langattomat. Yhtäkkiä tiellä syttyi valo, se oli auton valo. Auton kyydissä oli Elis ja joku tuntematon mies. Elis kertoi että, mies oli bensa-aseman omistaja. Bensa laitettiin moottoriin. He kuitenkiin päättivät jäädä nukkumaan bussiin joka oli metsätiellä.

 

Aamulla lähdettiin sitten matkaan. Ajettiin vähän matkaa kun Alberttia alkoi kyllästyttää matka joten hän meni katolle mutta, yhtäkkiä ilmavirta veti Albertin pois katolta. Hän meinasi tippua maahan mutta sai kiinni tangosta joka roikkui bussin perässä. Elis huomasi Albertin roikkuvan tangosta mootoritiellä ja meni sanomaan kuskille että, pysäytä mutta kuski kuuli että, kovempaa kovempaa. kuski kiihdytti lähes kahteensataan kun vasta kuuli pysäytä. Kuski pysäytti ja Ape läsähti bussin perään kiinni ja tippui maahan. tien reunassa. Hänelle ei sattunut mitään mutta säikähti pahasti. Sitten lähdettiin syömään, he menivät syömään Vaasassa Hesburgeriin. Kaikki tilasivat kerrosaterin ja ateriat maksoivat melkein 200 €.

 

Kuski ajoi rauhallisesti päin Helsinkiä kun yhtäkkiä heidän edessä ryöstettiin  Turun pankki. Kaikkia pelotti kun rosvot ajoivat heitä takaa. Kuski oli ennen ajanut rallia joten se auttoi bussissa olevia. Yhtäkkiä rosvo kaivoi pyssyn esiin ja tähtäsi renkaisiin. yksi osui mutta ilmat pysyivät siinä. Kuski sai  karistettua rosvot kannoiltaan ja muisti auton merkin ja rekisteri numeron. Rosvon auto oli Fort mustang 2016 malli ja rekisterinumero on: LZN-100  Rengas puhkesi luodista joka oli osunut renkaaseen, vararenkaita ei ollut joten kuski joutui paikkaamaan renkaan ja ottamaan luodin pois.

 

Yllätykseksi rosvot löysivät taas bussin ja alkoivat jahtaamaan sitä. Kaikkia pelotti mutta Albert pystyi kuitenkin kuuntelemaan musiikkia siinä hälskeessä. Poliisit tulivat vastaan. He huomasivat että, jahtaajat olivat kuuluisia rosvoja. Poliisit lähtivät rosvojen perään ja rosvot jahtasivat bussia. Kuski muisti että, matkalla meni pieni, melkein huomaamaton metsätie. Kuski kiihdytti että, pääsisi pakoon ja pääsikin. Hän ajoi metsätielle ja  sen kautta he pääsivät Kalajoelle. Kaikillä oli kova nälkä joten he menivät ravintolaan Kalajoen lähistölle.-Kalajolla ei ole oikein ravintoloita joten tulimme tänne, sanoi kuski.   

 

Kaikkia kyllästytti jo vähän matka ja musiikin kuuntelu yhtäkkiä Albert huomasi että, olemme oulussa.He ajoivat sitten kouluun päin. Retki oli kestänyt viikonlopun niin kuin pitikin. Huomenna radiossa kerrottiin että, rosvot jotka olivat jahdanneet bussia oli saatu kiinni. Heidän nimensä  olivat Reme Arusvuono ja Antti Roisku. Luokkalaiset oppivat etteivät varasta ikinä eivätkä ala rosvoksi ja he oppivat pakokauhun kun sinua jahdataan. Koko reissu ei ollut mikään turha vaan opettavainen luokkaretki.

Hellyyttävä Joulu. 11päivä Joulukuuta

11.12.2014 Uusi avustuskohde, Yleinen

Aamu valkeni ja koko navettareissun aikana tuli viisi puhelu uusista remonttikohteista. Kaikki Irene kirjasi ylös mutta ei kenellekkään hän ei luvannut mitään. Kaikille tuli ilmoitettua, että tätä työtä tehdään vain täysin harrastepohjalta. Mihinkään kohteeseen ei ole rahaa vaan sitä koitetaan aina hankkia mistä milloinkin.

Puhelin vain pirisi ja siihen vastattiin samalla tavalla kuin muihinkin puheluihin. Vaikka kohteista ei tiedetty, tuntui auttamisen tarve aika suurelta. Siksi onkin paras kutsua toimikunta kokoon, että tulisi asiat heillekkin tiedoksi. Tänään on kuitenkin lähdettävä pankkiin Irmelin kanssa. Rahoituskuviot pitää saada kuntoon.

ukko ja pukki

Irmeli tulikin kymmeneltä hakemaan Ireneä. Matkalla keskusteltiin tietenkin pankkiin menosta ja uusista kohteista joita on tullut jo neljätoista. Kenellekkään ei ole luvattu mitään. Välillä tuntuu, että lehtikirjoitus oli syynä tähän soitteluun. Mutta onhan se tuonutkin rahaa. Olisiko joku avustusjärjestö mihinkä voisimme mennä mukaan vai onko keksittä aivan uusi juttu. Kuitenkaan en halua perustaa mitään firmaa tai järjestöä. Pitää kysyä, että voimmeko auttaa edelleenkin ihmisiä vaikka pienemmän mittapuun mukaan. Tilinumerohan tietenkin olisi hyvä että pysyisivät oman ja vieraat rahat erillään.

Pankin johtaja otti heidät heti aamusta vastaan. Hän oli jo kuullutkin Irenen tempauksista jolla lehden mukaan olisi suuri sydän. Johtajalle kerrottiin niistä ajoista kun tämä auttaminen lähti liikkeelle. Nyt vain tämä auttaminen nousi aika suureksi kun sattumoisin näimme Sykerön vanhusten elinolot. Kylmässä ulkosaunassa piti käydä pesulla. Ulkoveski ja ei mitään puhelinta tai televisiota. Ainoastaan sodanaikainen radio joka pätkittäin antoi ohjelmaa. Puhelimet ja television ostimme jo omalla rahalla että saavat vaikka soittaa sairasauton jos on tarvetta. Kuitenkin nämä vanhukset ovat suurisydämmisiä ihmisiä, mistään asioista he eivät valita. Heidän kanssaan on kiva tehdä yhteistyötä. Ja vielä tämän lehtikirjoituksen jälkeen soitti erä liikkeenharjoittaja ja lupasi lähettää huomattavan summan rahaa tilille. Firmaa tai mitään yhdistystä emme halua perustaa. Ehkä tämä remontti jää viimeiseksi tässä mittakaavassa. Jos teemmekin vielä tätä auttamistyötä niin keskitytään pienempiin hankkeisiin. Ja vielä eräs asia, kunnanjohta ilmeisesti maksaa tämän remontin se on vielä epävarmaa.

lumilyhty 2

Ehdottaisin tälläistä asiaa joka tietenkin pitää kysyä verottajalta tarkemmin. Avataan tili jonne tälläiset avustusrahat siirretään. Ja Te käytte kysymässä mitä mieltä verottaja on, pyytäkää oikein paperi päätöksestä. Jos toimitte ilman rahaa ja mitään palkkioita ei makseta, uskon että tälläinen menettely onnistuu. Ehkä kuitenkin joudutte pitämään kirjanpitoa avustuskohteista.

Asiat pankissa tulivat kuntoon ja samalla päätettiin käydä myöskin verotoimistossa. Sielläkin päästiin asioimaan heti asian tuntevan ihmisen luokse. Pankinjohtajan kertomus pankissa oli ollut aivan oikein. Joka vuosi joutuu tekemään verottajalle ilmoituksen. Nyt oltiinkin sitten paljon viisaampia ja lähdettiin katsomaan mitä remonttikohteelle kuului.

Sykeröllä oli täysi työ meneillään. Suikkasen Niilo kertoili, että ojan saa täyttää ja samalla kaivaa jätesäiliö maahan ja sinnekkin viemäriputkea varten oja. Säiliö pitää tietenkin hankkia vai menisikö tämä pelkällä kaivolla. Se pitäisi kysyä kunnalta tarkemmin, minkä ne vaativat. Irene sulkeutui makkariin soittamaan  puheluita.

Puhelut oli soitettu ja pelkälä kaivolla voi hoitaa jäteasian. Irene halusi ilmoittaa, että huomiseksi tarvitaan kahvinkeittäjää. Me lähdemme käymään tarhassa Alman ja Jaskan kanssa. Tai siellä voi mennä koko päiväkin.

Pesuhuone oli valmistumass kovaa vauhtia. Tänään saamme seinät ja katon tehtyä. Ja päivän päätteeksi vedämme vielä kosteussulun kuivumaan. Aamulla laitetaan toinen kosteussulku ja tuon matkassani kaapistot, niin saamme keittiön kaapit kuntoon. Putkimiestä ei tarvitse kysellä, voin tehdä nekin hommat. Ja vielä olisi sitten pesuhuoneen pinta. Laitetaanko laatat lattiaan ja seinille siitä pitäisi tehdä päätös. Ja hankkia sitten tarvikkeet tänne. Tässä pesuhuoneessa ei oikein enään tarvitse apua. Ainut apu olisi viemäriputkisto ja kaivon rakentaminen.

kynttilä 6

Irenen puhelin pirahti jälleen. Eräs mies kyseli apua kun hänen pienessä mökissä ei tahdo tarkentua. Kova kylmyys on joka päivä ja ei ole oikein puitakaan millä lämmittäisi. Ireneä kävi sääliksi ja hän lupasi tulla käymään miehensä kanssa siellä vielä tänään. Mennään nyt katsomaan mikä on tilanne. Onko hän laitapuolen kulkija vai mikä on saannut miehen tähän tilaan.

Jokiset ajoivat pienen mökin pihaan. Ikkunoista ei tullut valoa mutta he kuitenkin koputtivat ovelle. Ovea tuli aukaisemaan vanha mies. Hän käveli kovin vaikeasti kun johdatti vieraita asuntoonsa. Taavetti kyseli, että miksi on tultu tälläiseen tilaan. ”Tämä niin hullulta tuntuukin kertoa, että oikein hävettää. Olin aikaisemin aviossa mutta me sitten erottiin. Se ero kismitti kovinkin paljon ja kävin istumassa kaljakuppilassa useasti. Sieltä sitten otin erään naisen kerran mukaan. Hän asustikin tässä koko kesän ja vielä pitkälle syksyäkin. Sitten se vaan lähti, eikä kuulunut takaisin. Lähdin käymään kaupassa ja silloin huomasin rahojeni lähteneen. Ilmeisesti tämä nainen oli ne vienyt. Pidin aina rahat kotona mulla kun ei ole tiliä lainkaan. Niillä rahoilla piti ostaa polttopuita liiteriin. Luulin, että pärjäisin seuraavaan eläkkeeseen kun laitan vaatetta vain paljon päälle. Mutta kylmä vaan tuli kun ei voinut ostaa ruokaakaan.

Irma ja Taavetti katsoivat toisiaan.” Mitenkäs olisi jos Te lähtisitte meille ainakin yhdeksi yöksi. Söisitte siellä ja kävisitte pesulla. Katsotaan huomenna mitä voisimme asialle tehdä. Onko tämä asunto kylmä”. ”Kylmähän tämä tevytalo on. Ostin tämän silloin kun erosimme. Eipä paljon maksanutkaan. Vai että Teille minä tulisin häiriöksi. Ei tarvitse pelätä, en minä mikään juoppo ole enkä rosvo. Siksi olenkin sille naiselle vihainen. Hän kun siinä asui niin oppi huomaamaan missä minä rahojani säilytän.

Noustiin autoon ja lähdettiin ajamaan Jokisen taloa kohden. Miksei näistä ihmisistä kukaan puhu. Ehkä tämä talo on niin sivussa ettei siihen kukaan kiinnitä mitään huomiota.

Auto parkkeerattiin Jokisen pihaan ja astuttiin sisälle. Taavetti laittoi saunan lämpiämään ja Irene kahvin valumaan. Nyt vasta nähtiin kunnaolla tämä mies. ”Teillä oli niin pimeää, että emme oikein kasvoja nähneet”. ”Katkaisivat sähkön kun ei pystynyt sitä maksamaan”.

Irene ja Taavetti olivat käyneet navetassa ja tulivat sisälle. Vieras oli nukahtanut keittiön tuoliin ja oli melkein siitä putoamassa. Taavetti nosti miestä istumaan vähän paremmin kun hän kuitenkin heräsi. ”Tässäkö minä nukuin, ei sitä tarvitse olla kovinkaan suuri sänky kun uni tulee”. Mutta sauna oli lämmin ja miehet menivät kylpemään. Miehet rupattelivat pääasiassa vieraan asioista. Ja miten tälläiseen tilanteeseen oli oikein jouduttu. Vieras oli onnellinen kun tulitte häntä hakemaan, oli lehdestä huomannut se uutisen.

Miehet lähtivät pois saunasta syömään pientä iltapalaa. Ja Irene kävi kylpemässä miesten jälkeen. Kova nälkä oli vieraalla, syödessäänkin hän meinasi nukahtaa. ”Ehkä olisi parempi mennä nukkumaan ja jatkaa syömistä taas aamulla”. Näin oli tämäkin päivä saatu päätönseen ja oli aika sammuttaa valot.

Jatkuu huomenna

piki

 

 

Päivän kasvo – päivän rosvo

5.8.2014 Huumori, Sekoseko, Yleinen

Päivän rosvo -ohjelma esittelee päivittäin uuden huonosti käyttäytyvän hahmon tai inhottavan ilmiön. Esittelee, jos ehtii ja muistaa. Idea on osittainen lainaus Ylen Päivän kasvo -ohjelmasta pensselssonmaisesti mukaeltuna.

Perjantai 8.8.2014: Kreikka. Kaksi valtiontalouden tukipakettia on Kreikalle jo muulta maailmalta lähtenyt, vaan ei taida riittää. Nyt entinen sivistysmaa tarvii jo kolmannenkin puketin, näin uskovat talouden asiantuntijat. Suomen maksuosuus liki tuplaantuu, eli on kohta jo niin paljon, että mun näppäimistöstä loppuvat numerot.

Torstai 7.8.2014: Ampiaiset. Sadat ja tuhannet lentävät kamikazet eli epätoivoiset ampiaiset on jätetty kuningatareukkonsa toimesta kuin hyönteinen heitteille, ja sekös saa ukkokansan vallan kyrpiintymään. Ja kun uros oiken sapettuu, mitä se tuolloin tekee? Juuri niin, se hyökkää viattomien ihmistaimien päälle. Eikä kuulemma lopeta ennen yöpakkasten tuloa. Kliffaa hei!

Keskiviikko 6.8: Helle. Helli helle, paista päivä, ja kyllä sinä paistatkin. Kuinkahan kalliiksi tämä meille veronmaksajille tuleekaan. Vanhukset hakeutuu sairaalaan. Työikäiset hakeutuu saikulle, tai ainakin työpaikassaan rakennuksen viileimpään kohtaan, joka ei todennäköisestikään ole juuri se oma toimipiste.

Tiistai 5.8: Vladimir Putin.
Putin löi hutin, kun kielsi koneilla pärräilyn Venäjän ilmatilassa. Voipi sattua itse seppää sääreen tuo huitaisu.

Maanantai 4.8: Kova onni. Kaikki, mitä ei ole naulattu kiinni, joko putoaa ja särkyy tai rikkoontuu muuten vaan näissä käsissä.