Selaat arkistoa kohteelle riisipuuro.

Päivä 109, jouluaatto

24.12.2015 Yleinen

20151223_181314Eilen illalla paistoimme luomukinkkumme. Sen koko oli tänä vuonna 2,7 kg. Varmasti riittää ? Koon sijaan haluamme panostaa ruuan laatuun ja eettisyyteen.

Valmentajani käskystä, lomailen Cambridgestä nämä kolme päivää. Silti kohtuus syömisessä.

Aamu alkoi riisipuurolla, kuten perinteisestikin. Uusi Kiehu-maito toimi hienosti eikä miehen (joka siis perinteisesti keittää minulle 2015-12-24 10.28.00joulupuuron, vaikkei itse sitä syö) tarvinnut vahtia kattilaa kokoajan. Riisipuuroni söin perinteisesti kanelin ja sokerin kera :)

Joulurauhan julistuksen seuraamme perinteisesti telkkarista. Jotenkin tänä vuonna sitä oli hassua katsoa. Ilma oli aurinkoinen ja tuntui, että joulurauha julistettiin keskellä kesää :D

Mieheni kävi joulupukkikeikalla kahden maissa. Sen jälkeen alkoi jouluruokien laittaminen ja vanhempani tulivat meille neljän maissa. Miten hyvältä kinkku ja laatikot maistuivatkaan, kun ei tänä vuonna ole syönyt niitä aiemmin yhtään! Ja luomukinkku oli aivan taivaallista!

Isäni on huonossa kunnossa ja jokin lääke muuttaa kaiken ruuan maun epämiellyttäväksi, 2015-12-26 15.40.50mutta onneksi edes vähän maistui jouluruokakin.

Vanhempani lähtivät kotiin kuuden maissa ja lämmitimme saunan. Nautimme saunomisesta rauhassa ja fiilistelimme joulua. Olen niin onnellinen, että saan viettää joulun rauhassa kotona. Ennen aatto meni vieraillessa mieheni vanhemmilla, minun vanhemmillani ja lopuksi vielä pukkikeikalla veljeni luona. Nyt nautin kotona olemisesta.

Aattoilta kului laadukkaan shampanjan, suklaiden ja kynttilöiden tunnelmassa. Joululahjoista taidan kirjoittaa ihan erillisen postauksen.

Rauhallista Joulua <3

piirakat

7.4.2015 Yleinen

riisijamaito

Riisipuuron keitolla alotellaan.

Itse teen aina puolitoista kertaisen puuron koska piirakoissa pitää olla täytettä rutkasti. Mutta tässä yksinkertaisesti ohje kun kaikki ei ole niinkun minä.

 

2dl puuroriisiä

2dl vettä

1l itra maitoa (yleensä käytän punaista maitoa)

suolaa n. Tl

ja voita

 

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Lisää ensin puolet maidosta ja sekoittele. Kun taas kiehuu niin lisää loppumaito. Kun puuro on valmista lisää suola ja voi. Nosta jäähtymään.

 

 

 

puuro ja voi

 

Sitten ruistaikinan tekoon.

Luonnollisesti ruisjauhoja n. 3dl

 vehnäjauhoja 2dl

n.Rkl öljyä.

 2dl vettä

reilu tl suolaa.

 

Mittaa kylmä vesi, suola ja jauhot. Sekoittele puuhaarukalla. Lisää öljy ja sitten vaihdetaan  käteen kun taikina alkaa paksuuntumaan. Turhaa alustella taikinaa kauheesti.

 

 

taikinaa

 

Kieputa kelmuun ja tuuppaa jääkaappiin.

 

taikinapallo

 

Puolisen tuntia kun taikina ollut kylmässä niin leivo tasanen pötkylä taikinasta ja tee pylpyröitä tai (tästä kikasta ukkini varmaan nirhaisi minut) kaulitse taikina ja ota juomalasilla pyöreitä paloja. Näin saat tasakokoisia piirakoita.

 

kaikki valmiina

 

vinkki

 

Kaulitse puikulalla ohueksi ja levitä puuro keskelle taikinaa.  Ja rypytä. Omat rypytykseni ovat kaikkea muuta kun kauniita. Ukkini oppi ei koskaan mennyt perille.

 

täyttöpiirakka

 

Uuni 275 astetta ja noin 10 min uunista riippuen.

Paiston jälkeen upotetaan piirakat suoraan pelliltä voimaitoon. Ihan kunnon upotus ja valutus.

 

 

 

 

voimaitouitto

 

 

 

 

 

 

Ja avot! Eikun syömään vaan.
valmiit