Selaat arkistoa kohteelle resepti.

Paras makaronilaatikko

7.1.2017 Reseptit

En erityisemmin välitä tavallisesta makaronilaatikosta. Eihän siinä paljon ole muuta kuin jauhelihaa, makaronia ja vähän kanamunaa. Ei siis ravintoarvollisesti mitään erityisen hyvää ruokaa. Söimme ystäviemme luona makaronilaatikkoa, joka oli otettu Kari Aihisen kaappaus keittiössä -ohjelmasta. Tähän tykästyin heti, joten kotiin nappasin tästä hyvän perusruokaohjeen. Tämäkin riittää nelihenkiselle perheelle pariksi päiväksi vallan mainiosti. Tässä laatikossa on myös ideana, että sen annetaan maustua jääkaapissa, joten makua tästä ei puutu.

Kari Aihisen makaronilaatikko

5 dl makaronia
1 pkt pekonia (170 g)
1 sipuli
1 punainen paprika
1 prk (180 g) aurinkokuivattuja tomaatteja
rypsiöljyä paistamiseen
400 g jauhelihaa
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ l kuohukermaa
2 munaa

Pilko sipulit, paprika ja aurinkokuivatut tomaatit. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan. Jätä mielummin hieman al denteksi. Ruskista jauheliha pienissä erissä, ei tarvitse maustaa. Paista pekoni hyvin ja lisää pannulle myös sipuli, paprika ja tomaatit. Anna kasvisten hieman kuullottua. Sekoita kaikki ainekset uunivuokaan ja laita mausteet sekaan myös. Lopuksi sekoita munat ja kerma hyvin ja kaada seos makaronilaatikon päälle. Voi vielä hieman sekoitella. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti, mutta suosittelen pitämään koko yön. Paista uunissa 200c noin tunti.

Tämä on helppo tehdä vaikka illalla ja paistaa töiden jälkeen uunissa, niin säästää hyvin aikaa. Tämä on tosi herkullista!

Kasvisruokaa

6.1.2017 Reseptit

Meilläkin aika harvoin kasvisruokapäiviä. Pitäisi olla enemmän, mutta ei vaan tule tehtyä. Minusta kasvikset vaativat jotenkin aina sen lihan seurakseen. Tällä viikolla teimme siis poikkeuksen ja tein kasvispihvejä. Yllättävää kyllä, tykkäsin näistä tosi kovasti ja lapsetkin söivät hyvällä ruokahalulla. Olin varma ettei perheen pienin koskekaan niihin, mutta tänään hän yllätti minut positiivisesti.

Kasvispihvit

4 porkkanaa

Palsternakka

4 perunaa

Sipuli

Korppujauhoja

1dl raastettua parmesania

3 kananmunaa

Suolaa

Mustapippuria

Kuivattua persiljaa, meiramia ja juustokuminaa

 

Kuori ja raasta kaikki juurekset, myös sipuli. Pistä korppujauho, raastettu parmesania ja munat joukkoon ja sekoita hyvin. Paista voissa tai öljyssä, itse paistan niiden sekoituksessa. Itse sain tästä n.24 pihviä. Eli annoksesta riittää pakastettavaksi tai pariksi päiväksi.

Liitutaulumaalin lumoissa

7.3.2016 Remontit, Reseptit, Sisustusideat

Ihastuin edellisessä asunnossa liitutaulumaaliin ja sen moniin mahdollisuuksiin. Maalasimme silloisen kerrostalokaksiomme keittiön seinän liitutaulumaalilla. Tarkoituksena oli kirjoitella siihen reseptejä, viestejä, ruokalistoja ym. muuta mukavaa. Lisäksi esikoisemme oli tuolloin 1,5 -vuotias ja kovasti innostunut kynistä. Ajattelimme, että yksi luvallinen piirustusseinä säästäisi muita seiniä. Nautimme tästä ihanasta seinästämme noin kuukauden, kunnes myimme kotimme isomman tieltä :) Tämän kuvan ottamisesta meni noin kuukausi asuntokauppoihin.

4. LIITUSEINÄ

 

Uudessa kodissamme olenkin sitten testaillut erinäisiin paikkoihin liitutaulumaalia. Heti ensitöikseni maalasin tytön huoneen seinän liitutaulumaalilla. Tytön huoneeseen on eksynyt myös hengariin ja leluämpäreihin liitutaulumaalia. Hengarissa on kulloinkin aina tytön lempparimekkoja roikkumassa. Leluämpärit on kierrätetty vanhoista pyykinpesuaineämpäreistä.

Phototastic-7_3_2016_38dceecf-f5df-48d9-bc64-7615edc9abe9(1)

 

Keittiössä tein korkean kaapin seinään ”taulun” mihin saa aina rustailla ajankohtaiset tekstit ja tervehdykset. Tänä viikonloppuna se sai koristeeksi viikonlopun menun. Synttäreillä se on toiminut onnittelutauluna. Työhuoneessa on inspiraatiotaulu ko. maalilla ja nimikyltit eri arkistointikoteloille :)

Phototastic-7_3_2016_ab209f88-002d-43b0-93c2-61a273ddee5a

www.tikkurila.fi Lisätiedot koulutaulumaalista, jos innostuit ☺

Tähän loppuun vielä herkkusuille viikonlopun resepti :P Löydetty vuoden 2012 Glorian Ruoka ja Viini-lehdestä

Lohiburgerit

600g lohifileetä (500g nahatonta)

1 pieni salottisipuli

1 tl raastettua piparjuurta

1 kanamuna

1 tl suolaa

½ tl musta- tai valkopippuria

1 rkl voita ja 1 rkl rypsiöljyä

Lisäksi 4 täysjyväsämpylää, rapeaa salaattia, tomaattiviipaleita, tillitartarkastiketta (ohje) ja marinoituja punasipuleita (ohje)

Poista lohesta ruodot ja nahka. Leikkaa lohi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Sekoita sipuli lohen joukkoon. Halutessasi voit kuullottaa sipulin ensin öljyssä. Lisää piparjuuri ja kananmuna. Mausta seos suolalla ja pippurilla ja sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä jääkaapissa noin 30 minuuttia. Muotoile lohimassasta neljä pihviä. Paista niitä voi-öljy-seoksessa keskilämmöllä n. 4min per puoli. Käännä varoen, sillä pihvit ovat aluksi hauraita.

Omat huomiot: Riippuen sämpylän koosta, pihvejä tulee seoksesta 4-8. Itse käytän melko vähän suolaa, joten tässäkin voi suolan määrää vähentää esim. puolella.

Tillitartar

1 pieni suolakurkku

1dl täysmajoneesia (esim. Hellman´s)

3 rkl hienonnettua tilliä

2 rkl kapriksia

1 tl raastettua sitruunankuorta

2 tl sitruunan mehua

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ tl sokeria

Leikkaa suolakurkku pieneksi kuutioiksi. Sekoita kurkkukuutiot, hienonnettu tilli ja kaprikset majoneesiin. Mausta sitruunankuoriraasteella, -mehulla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna makujen tasaantua jääkaapissa noin 30 minuuttia. Käytä kalaruokien kastikkeena.

Marinoidut punasipulit

2 pientä punasipulia ( tai 1 iso)

1 dl puna- tai valkoviinietikkaa

1 rkl sokeria

½ tl suolaa

Kuori ja leikkaa punasipulit ohuiksi viipaileksi. Laita sipulit kulhoon. Kiehauta etikka, sokeri ja suola kattilassa. Kaada kuuma liemi kulhoon sipulien päälle. Anna maustua noin 5 minuuttia. Marinointi vähentää sipulin kirpeyttä.

Valitettavasti todistusaineistoa ei jäänyt… Ei ehtinyt ottaa kuvia ennen kuin burgerit katosi parempiin suihin :P

 

Päivä 49, 7 viikkoa!

25.10.2015 Yleinen

edesta25102015Aamulla otin ylös aamupainon, joka oli ilokseni viime maanantaihin verrattuna -1,9 kg. Sitten räpsittiin kuvia muutama ja kuten näkyy, siinäkin huomaa eron. Sama paita päällä ja on aika väljä :) Tyytyväinen olen.

Päivä kului asioita hoidellen, mm. Ikeassa käyden. Hieman saatiin taas työhuonetta raivattua, joten pääsen siivoamaan kunnolla ensi viikolla :D

Kokkailin täytettyä lihamureketta, joka ei aivan onnistunut suunnitelmien mukaan, mutta silti… :D Resepti löytyy täältä »

Ateriat

  • klo 9.05 Cappuccinopirtelö, 138 kcal
  • klo 12.30 Chocolate Velvet, 153 kcal
  • klo 15.20 Täytetty lihamureke, salaattia 20g ja kirsikkatomaattia 40g, 160 kcal
  • klo 18.00 Täytetty lihamureke ja kukkakaalimuusia, 199 kcal
  • klo 21.25 Suklaaminttupirtelö, 145 kcal

2015-10-25 15.40.52

”Vaavi” ruokaa

17.7.2015 Yleinen

20150601_182455

 

Tällä kertaa lihapullia, ruskeaa kastiketta ja spaghettia.

Lihapulliin laitoin jauhelihaa porkkanaa ja sipulia, sekä tietenkin mausteita ja yrttejä. Pyörittelin pienen pieniä pullia jotka paistoin uunissa. Paistorasvasta tein sitten perus ruskeankastikkeen.

 20150524_155030

Lisäksi keitin vihanneksia.

Voin sanoa että pullat upposi stereoihin todella hyvin. Hyviä sormipaloja.

Iltapalaksi tein pienille uunimunakasta.

Munia joihin lisäsin korviketta sekä sipulia ja munakoisoa.

Alkuun tutkittiin rakennetta ihmeissään. Sitten maistettiin ja ihmeteltiin makua. Saivat ensimmäistä kertaa munaa ja ihmetys oli suuri. Mutta hyvin maistui.

20150601_182446

Nyt pitäisi alkaa siirtymään kokonaan tavalliseen maitoon. Osittain saakin jo mutta kynnys jättää korvike kokonaan pois on suuri.  Meillä kun pieniin uppoaa se litra päivässä. Selkä vääränä saa maitoa kantaa.

Yöt onneksi hwlpottaneet, paitsi nyt kun mä sanon niin alkaa yö kekkuloinnit  ja ilta humpat.

Esikoinen ollut kotona juhannuksesta lähtien ja nyt alkaa tuntumaan että seinät kaatuu jo neidilläkin päälle. Kaikki lajitoverit on lomalla jossain päin maailmaa. Eikä asiaa ainakaan helpota että ulkona sataa.  On vaikea keksiä jotakin ylikivaaa aktiviteettia jokaiselle päivälle.

Viimeisin keksintö on taulutussit kouraan ja pakastimen eteen. Ei lähde ihan niin hyvin kun koulussa aikoinaan mutta ainakin luvallinen paikka ja saa tohon rumilukseen väriä :D

piirakat

7.4.2015 Yleinen

riisijamaito

Riisipuuron keitolla alotellaan.

Itse teen aina puolitoista kertaisen puuron koska piirakoissa pitää olla täytettä rutkasti. Mutta tässä yksinkertaisesti ohje kun kaikki ei ole niinkun minä.

 

2dl puuroriisiä

2dl vettä

1l itra maitoa (yleensä käytän punaista maitoa)

suolaa n. Tl

ja voita

 

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää riisit. Lisää ensin puolet maidosta ja sekoittele. Kun taas kiehuu niin lisää loppumaito. Kun puuro on valmista lisää suola ja voi. Nosta jäähtymään.

 

 

 

puuro ja voi

 

Sitten ruistaikinan tekoon.

Luonnollisesti ruisjauhoja n. 3dl

 vehnäjauhoja 2dl

n.Rkl öljyä.

 2dl vettä

reilu tl suolaa.

 

Mittaa kylmä vesi, suola ja jauhot. Sekoittele puuhaarukalla. Lisää öljy ja sitten vaihdetaan  käteen kun taikina alkaa paksuuntumaan. Turhaa alustella taikinaa kauheesti.

 

 

taikinaa

 

Kieputa kelmuun ja tuuppaa jääkaappiin.

 

taikinapallo

 

Puolisen tuntia kun taikina ollut kylmässä niin leivo tasanen pötkylä taikinasta ja tee pylpyröitä tai (tästä kikasta ukkini varmaan nirhaisi minut) kaulitse taikina ja ota juomalasilla pyöreitä paloja. Näin saat tasakokoisia piirakoita.

 

kaikki valmiina

 

vinkki

 

Kaulitse puikulalla ohueksi ja levitä puuro keskelle taikinaa.  Ja rypytä. Omat rypytykseni ovat kaikkea muuta kun kauniita. Ukkini oppi ei koskaan mennyt perille.

 

täyttöpiirakka

 

Uuni 275 astetta ja noin 10 min uunista riippuen.

Paiston jälkeen upotetaan piirakat suoraan pelliltä voimaitoon. Ihan kunnon upotus ja valutus.

 

 

 

 

voimaitouitto

 

 

 

 

 

 

Ja avot! Eikun syömään vaan.
valmiit

Suklaa sydämiä

14.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

”Kauneinta on elämässä
lämpö kahden ihmisen.
Vaikket tänään ole tässä,
ystävyys jää, ikuinen.”

Mulla on niin kova ikävä Suomen ystäviä ja perhettä. Tänään on ollut tunteikas tunnelma. On itketty, naurettu, rakastettu ja voitu pahoin. Kaiken kaikkiaan mahtava päivä takana, käyty shoppailemassa ja ulkoilemassa. Täällä on niin keväinen sää että minussa heräsi sellainen muuttumis vietti. Tekisi mieli värjätä hiuksiin turkoosia, pinkkiä tai jotain shokkiväriä, vähän piristystä. Maisteltiin sushia ja tekasin ihanan suklaakakunkin. Ateriat on kyllä tänään ollu kohdillaan. Mitäs tässä nyt enempiä löpisemään joten päästetään kuvat valloilleen.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

gluteeniton/jauhoton suklaakakku, nami nami.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

ystävänpäivä sushia ja motzarella tomaatteja.

Suklaakakun resepti:

200g tummaa suklaata, 120g voita, 2 dl tummaa ruokosokeria, 2rkl kaakaojauhetta, 3 kanamunaa, 1 ja puol dl kuohukermaa

vuoraa kakkuvuoka leivinpaperilla tai voitele ja jauhota vuoka mantelijauholla. Uuni 180 asteeseen. Sulata voi ja suklaa tasaiseksi seokseksi. sekoita joukkoon loput ainekset. Kaada seos vuokaan ja paista noin 20-30 min, niin kauan kunnes kakku on noussut reunoilta ja keskeltä kiinteähkö.

Helppo ja nopea tehdä ja vie makean himon. Suosittelen!

Eilen unohtu kirjottaa Blogia joten kirjottelen tähän nyt blogihaasteen vastaukset kahdelta päivältä. Eli eilen ois pitänyt kertoa kuinka korjaisin puhjenneen renkaan. No tämäpäs olikin helppo, laulaisin pikkumatin autosta on kumi puhjennut laulua ja ottaisin neuvosta vaarin. Eli ”purukumilla me paikkaamme sen”. Niin tai sit pyytäisin jotain fiksua immeistä mua neuvomaan tai oikeestaan joku sais paikata sen mun puolesta.Ehkä turvallisin vaihtoehto. Ja tän päivän kysymys oli että viimeisin ääneen laulettu laulu? Romanssi, laulan sitä aina ku se on varmaan ainut kipale mistä sanat muistan :D

Mitä lankkuhaasteeseen tulee eilen oltiin 60 sekunttia ja tänään 90 sekuntia. Hienosti meni, mut toi 90 sekuntia on ihan kuoleman pitkä aika… :D huomenna sit lepopäivää nautiskellaan lasten synttäreillä. Jippii! Kiitti kuitti ja nukkumaan, Hyvää yötä!

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3

hubbabubba purkan paluu. tuli ihan lapsuus mieleen <3

Au pair kokkaa

13.2.2015 Treeniblogi, Yleinen

noniin eli tästä kaikille aivan mahtavan herkullinen ruokaohje! Blogi haaste eli mitä ruoaksi. Ei ole ehkä yhtä kaunis kuin Henri Alenin teokset, mutta en minä mikään kokki olekkaan. Suosittelen kokeilemaan ja jos kokeilit niin kerro ihmeessä siitä meille. Teitkö jotakin eritavalla? Teitkö spätzlit itse, miten onnistui? Se sanotaan spetzlit mutta videolla kuulet sille monen monta eri nimitystä. :D Enjoy!

-jauhopeukalo aupair

p.s. Mitä pidit videosta? Saitko kaiken tarvitsemasi reseptiin? Jos et kysy rohkeasti. :)

p.p.s. Ohjeet voi olla hieman sekavat tai videoni saattaa olla sekava, ole armollinen sillä tämä oli videoistani ensimmäinen. Harjoittelemisen varaa on, mutta toivottavasti viihdyit :)

sitten vielä tein eilisen haasteen 60 sekuntia lankussa ja ihan kivasti meni. Tämänpäivän kohtalo jännittää kun vuorossa taisi olla 90 sekuntia. Ja tämän piti olla eilinen postaus mutta nukahdin kesken videon latauksen… Railakasta perjantaita!

Taatelia taatelia

21.12.2014 Yleinen

Elikkäs joulu tekee tuloaan ja minun jouluuni kuuluu taatelikakku. Päätin nyt jakaa ja aloittaa blogini kunnolla jakamalla mummini taatelikakku reseptin. Joulu ei ole mitään ilman taatelikakkua.

 

2dl vettä

1 pkt kivettömiä taateleita

1,5 dl sokeria

200g voita tai margariinia

1dl kermaviiliä

2 munaa

1tl leivinjauhetta

1tl ruokasoodaa

1tl vaniliinisokeria

1tl kardemummaa

1tl kanelia

3,5 dl vehnäjauhoja

 

Luonnollisesti aloitamme siis siitä etä laitetaan 2dl vettä kattilaan ja sinne 1 pkt taateleita pehmenemään. Anna hetken jäähtyä

.taatelit

Lisää sokeri. Sekoittele sekaan. Anna taas hieman jäähtyä.

sokerit

  Lisää sekaan voi tai margariini. sekoita sekaan.

voi

 

 

Tämän jälkeen lisää mausteet ja kermaviili. sekoittele sekaisin.

mausteet

 

 

Sitten munat ja lopuksi jauhot. Jauhot laitan kolmessa erässä. Ensin 1,5 dl, sitten desi ja desi. Menee helpommin sekaisin  eikä jää jauhopaakkuja.

 

munat

jauhot

 

Itse käytän silikonivuokaa jonka öljyän ja kaadan taikinan sinne

 

vuoka

vuuassa

 

Uuniin asteet 175 astetta ja 45-60 min. Riippuen uunin tehosta.

valmis vuoassa

Anna jäähtyä kunnolla ennen kumoamista ettei jää vuokaan kiinni. Ja AVOT.

 

valmis kakku

 

 

Olen tehnyt näitä lapsen päiväkotiin joka joulu kahvihuoneeseen ja kotiin joulupöytään. Eräänä vuotena lahjoin kaveripiirin ja sukulaisia tällä kakulla ja lisäksi putelillinen itsetehtyä sinappia.