Selaat arkistoa kohteelle rentoutuminen.

Syksy saapuu, illat pimenee, miten sinä rentoudut?

15.9.2016 Yleinen

Pikku hiljaa illat ovat alkaneet pimentyä myös pohjoisessa ja hiipii mieleen, että kynttilät voisi illalla sytyttää. Sohva, viltti ja hyvä kirja tai ohjelma houkuttelee. Itse olen kevät-kesä-ajan todella aktiivinen liikunnan, ystävien, kodin, lasten ja kaiken suhteen. Huomaan mahduttavani päiviini todella todella paljon kaikkea ja juoksen välillä pää kolmantena jalkana. Keväällä auringon valo, räystäiltä valuvat vesipurot ja pikku hiljaa lämpenevät ilmat saavat heräämään talviunesta ja kesän koittaessa puhkean kukkaan. Tuntuu, että virtaa riittää kesän yöttömien öiden ansiosta paljon enemmän kuin normaalisti, vaikka viimeisen vuoden aikana yöunetkin ovat olleet 4-8 tunnin väliltä ja katkonaisia.

Heinäkuu paahdettiin täysillä, kun oli tytöllä uimakoulu, 11. vuosipäivä minulla ja miehelläni, mieheni ja äitini synttärit, kesälomareissuja, kodin kunnostusta, pakkaamista jne. Nyt kun illat alkavat hämärtymään ja öisinkin on pimeää, lehdet ovat kellastuneet ja välillä sataa vettä kuin saavista kaatamalla, niin virtavarastot tuntuvat ehtyvän ja on mukava rauhoittua ja rentoutua. Muutama viikko takaperin, viikonloppuna vietimme ”älä tee mitään”-päivää, ihan huomaamatta. Tai no salireissut teimme, mutta muuten vain köllimme olohuoneessa touhuamassa muksujen kanssa, välillä telkkaria katsoen ja hamppareita syöden.

Syksyllä iskee sellainen ”kaivaudun pesäkoloon enkä tule sieltä pois”-olo. Rakastan vilttejä ja vielä enemmän koristetyynyjä. Syksyisin erityisesti iskee tyynyvimma ja tahtoisin rakentaa pieniä pesiä joka sänkyyn ja sohvalle, kun taas keväisin olisin niitä heivaamassa vähemmäksi. :D Minusta kodikkuutta ja lämpöä, muuten valkoiseen/mustaan saa parhaiten tekstiileillä. Parhaita paikkoja meillä kotona rentoutumiseen onkin sohva (vaikka siihen minulla onkin viha-rakkaussuhde ja aion sen heivata elämästäni heti kun mahdollista), meidän kodin sängyt ja sauna. Sohva siksi, että olohuoneessa vietämme vähäisen kahdenkeskisen ajan mieheni kanssa, lasten mentyä nukkumaan, katsomalla yleensä jotain sarjoja. Sängyt, oikeastaan joka huoneessa, koska niissä on niitä tyynypesiä ja vilttejä. Erityisesti viihdyn meidän makuuhuoneessa, koska se on kotimme valoisin paikka ja sisustukseltaan (lähes) valmis. Myös tytön huone on valoisa ja sängyllä on mukava seurailla lapsen leikkejä tai lueskella yhdessä. Varsinkin nyt kun sänkyä jatkettiin tytön kasvaessa ja se on kuin pieni sohva.

Olohuoneen tyynypesä

013

012-2

Makuuhuone, jossa viimeksi eilen torkuin päivällä pienemmän nukkuessa päikkäreitä ja isomman kölliessä kainalossa kirjan kanssa.

045

Esikoinen on sisustanut myös ;)

044

Isomman tytön sänky

040

035

Vierashuoneen sänky

031

032

026

021

Jos haluaa ihan vain oman hetken, omassa rauhassa ja hiljaisuudessa, niin täytyy mennä saunaan… yksin! Sauna oli aiemmin todella karu, mutta vuosi sitten keväällä mieheni remontoi sen täysin alusta alkaen uudestaan. Kaikki pinnat ja pinnan aluset (vesieristeet ym.) uusittiin ja minä suunnittelin tilaan sopivan mahdollisimman tilavan lauderyhmän. Nyt sauna on aivan ihana ;)

3

2

4

Ihania löylyjä ja muutenkin lämpöisiä hetkiä syksyyn!

Huomaattehan, että voitte nyt laittaa palautetta, kysymyksiä ja muuta mieleen tulevaa myös sähköpostilla osoitteeseen

valkoinenvillakorva@gmail.com

Kolmannen päivän aamun tajunnanvirtaa

3.1.2016 Yleinen

Nukuin ihan jees, vielä on edessä rauhalliset yöunet mutta jo on positiivista tapahtunu: ahdistus lieventy, itkuisuus jäänyt, yövalvomiset lyhentynyt. Sitä pirteetä ja levollista aamua odotan. Niinku sitäkin että olen hyvällä tuulella. Iloitsen pienistä asioista. Ne fiilikset tulee vielä, tiedän. Kun olen juomatta.

Keskusteluja kun lueskellut niin moni painottaa, ettei kannata odottaa että juomisen lopettaminen muuttaa elämää. Tottakai odotan että muuttaa, miksi muuten edes harkitsisin lopettamista. Hyvä sanonta on ”anna voimia muuttaa sen mitä voin, hyväksyä se mitä en voi muuttaa ja erottaa nämä toisistaan”.

Minulla kun on oikeesti asiat hyvin, Mukava oma yritys ja mukava työ, harrastuksia, oma (tai oikeesti pankin) talo maalla, olen terve tai ainakin ilman fyysisiin tai psyykkisiin vaivoihin vakilääkitystä jne. Miksi sitten join? Niimpä – hyvää oloa on pieni hetki nousussa. Ei muuta. Join siksi kun olen riippuvainen., Ainut syy.

Mitään ulkopuolista en haluakaan muuttaa. Haluan pirteyttä, ajatusten kirkkautta, elämään muutakin sisältöä kuin alkoholi, vapaa-ajassa muutakin kuin nousua, humalaa, laskua, krapulaa. Elämää ilman ahdistusta, väsymystä, itseinhoa. Ystäviä minulla ei ole, joten kaveruuksista voisi kehittyä ystävyyttä – jos joskus olisi aikaa muille ihmisille. Ja aikaa nimenomaan saan kun olen juomatta.

Jännä että koitan nyt aktiivisesti olla positiivinen. Jos kirjoitan ”en halua olla krapulassa” korjaan sen muotoon ” haluan olla ilman krapulaa” Paljon positiivisempi ilmaisu :-) Ja kaikki ”juon” sanat korjaan muotoon ”join”

Aamulla kun heräsin niin normi vaparitapaan mielessä heti kiire ja mitä kaikkee pitäs tehdä. Ja siitä seurasi hermostunut olo – elimistö stressiin (kai?). Tiedostin tämän, vedin henkeä, koitin hengittää syvään ja rauhallisesti. Tämä juomattomuuden etu, ennen en tätä ole tiedostanut ja se vain lisännyt huonoa olo. Myös pinna on löysemmällä, huomattavasti rauhallisempi olo.

Rantoutumiskeinoja

2.1.2016 Yleinen

Aivan varmaan tulee olemaan pinna kireellä, turhautumista, hermostuneisuutta, stressaantunutta oloa jne, jolloin tekee mieli juoda. Koitan miettiä etukäteen rentoutumiskeinoja, asioita jotka rentouttaa ja joiden avulla pääsen vaikeista tilanteista ja oloista yli. Koitan pitää itseni rentona, hyväntuulisena jolloin pystyn paremmin hallitsemaan eteen tulevat vaikeat kohdat

Rentoutumisen lisäksi pitää muistaa puolen tunnin tauko – eli jos meinaan hakea juomaa niin pidän puolen tunnin tauon, mietin miksi lopetin juomisen

Rentouttavaa on
– takkatuli
– metsälenkit
– sauna
– liikunta – kunnon hiki, jäsenet tärisee. Sauna kruunaa
– lukeminen
– värityskirjan värittäminen :-)

 

Kävelyretki meren rannalla!

17.5.2015 Yleinen

Kuvasatoa eiliseltä Reposaaren kävelylenkiltä! Ole hyvä. :) Onneksi oli isännällä puhelin mukana, muuten olisivat kuvat jääneet ottamatta.
reposaari1

reposaari

reposaari4

reposaari3

reposaari2

Tämä kasvisöpöläinen kurkisteli kivien kolosta.

reposaari5

Hilkka paineli tuhatta ja sataa kallioiden päällä, vahti ettei isäntä kävele liian lähelle veden rajaa ja tutki uteliaana kaikki mahdolliset kiven kolot. :)

hilkka

Jos tämän kevään yöpakkaset ovat ohi, on kesän mustikkasato ihan valtaisa! Toivottavasti säät suosivat muitakin marjoja, jotta päästään niitä keräilemään. Hilkkakin rakastaa marjoja. Mansikat ja karviaiset ovat lemppareita. Raa’at karviaiset häviävät aina pensaiden alimmilta oksilta. Oksat vain heiluvat ja pensaat huojuvat, kun neiti marjastaa :)

mustikka

Mustikka

Käenkaalista tulee aina lapsuus mieleen. Niitä käytiin metsässä napostelemassa, olivat vähän niin kuin karkkia.

ketunleipä.

ketunleipä1

Käenkaali eli ketunleipä ♥

Suosittelen hetken rauhoittumista ja pientä kävelylenkkiä luonnon keskellä ihan kaikille. Se saa ihmeitä aikaan; stressi ja kiire unohtuvat, ajatukset selkiintyvät raittiissa ilmassa ja liikunnastahan saa aina uutta energiaa. Ei muuta kuin töppöstä toisen eteen! :)

Iloista alkuviikkoa! ♥

~Saara~