Selaat arkistoa kohteelle Raparperi.

Makea raparperipiirakka

30.5.2015 Kaikki

Makean raparperipiirakan kanssa sopii mainiosti kevyt raparperisorbetti, kuin kylmä vaniliajäätelö. Gluteeniton!


 

Helppo                    20min + 30min uuni

 

Ainesosat;

pohja;

2 munaa

2dl sokeria

4dl vehnäjauhoja

2tl leivinjauhetta

2dl maitoa

100g voita sulatettuna (1dl)

 

päälle;

0,5dl raparperin paloja

0,5dl sokeria

2tl kanelia

 

murut;

50g voita tai margariinia

1dl sokeria

1tl vaniliinisokeria

1dl vehnäjauhoja

 

Valmistus;

Voitele piirakka vuoka hyvin. (24cm leveä 3-4cm korkea)

IMG_2694

 

 

 

 

 

 

Vaahdota munat ja sokeri ja lisää joukkoon jauhot jophon olet sekoittanut leivinjauheen. Lisää joukkoon maidon ja sulan rasvan soes. Sekoita hyvin jotta rasva sekoittuu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_2692

 

 

 

IMG_2693

 

 

 

 

 

Kaada taikina vuokaan. Kaada kuorittujen raparperinpalojen päälle sokeri ja kaneli ja sekoita, jotta mausteet levittyvät kaikkialle paloihin.

IMG_2695

 

 

 

 

 

 

Ripottele tasaisesti piirakkapohjan päälle ja valmista murut sekoittamalla kaikki muruihin tulevat ainekset vain yhteen. Ripottele nämäkin piirakan päälle.

IMG_2697

 

 

 

 

 

 

Paista 175-asteisessa uunissa noin. 30-40 minuuttia uunin alatasolla.

IMG_2701

 

 

 

 

 

 

Tarjoile vaikka vaniliajäätelön kanssa, tai valmista helppo kevyt raparperisorbetti joka sopii erittäin hyvin vielä hieman lämpimän piirakan seuraksi!

IMG_2710IMG_2702

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

resepti muunnettu Pirkammaan s-kanavan lehdestä, kuvat omiani

Kevyt raparperisobetti

29.5.2015 Kaikki

Kevyt raparperisorbetti sopii hyvin lisäkkeeksi makeaan, vielä hiukan lämpimään, piirakaan. Se keventää sopivasti annosta, mutta myös viilentää mukavasti kuumaa kesäpäivää! Gluteeniton.


Muuta; tekemiseen ei tarvita jäätelökonetta!

Helppo                      20min+ 5h jäätyminen

 

Ainekset;

3 raparperinvartta ( 0,5dl paloja)

1dl vettä

1dl tomusokeria

2 kananmunanvalkuaista (keskikokoista)

 

Huuhtele, kuori ja paloittele raparperit. Keitä raparperipaloja 1/2 dl tomusokerin ja veden kanssa muutama minuutti tai kunnes pehmeää ja raparperin palat ”murskautuneet”.  Soseuta ja kaada astiaan josta tarjoat sorbetin. (Kuva enne soseutusta)

IMG_2699

 

 

 

 

 

 

 

Nosta seos jäähtymään pakastimeen. Seoksen pitää olla täysin kylmää ennen sorbettiin lisäämistä. Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kun käännät astian ei valkuainen valu pois astiasta!) ja lisää loppuvaiheessa joukkoon loppu tomusokeri.

IMG_2700

 

 

 

 

 

 

 

Kääntele valkuainen täysin jäähtymeeseen raparperi soseeseen ja nosta uudeleen pakastimeen. Anna pakastua ensin tunnin ajan. Sekoita ja toista puolen tunnin välein muutamaan kertaan, kunnes seos on jähmettynyttä.

Katso myös makean raparperipiirakan ohje johon tämä sorbetti sopii hyvin!

IMG_2708

 

resepti on Yhteishyvältä, mutta olen hieman muuttanut sitä