Selaat arkistoa kohteelle raittius.

Alku

27.1.2016 Yleinen

Mikä herätti

Herätys ongelmaan alkoi Uuden Vuoden lomista kun olimme sukuloimassa, join kolme iltaa putkeen joka ei ole ollenkaan normaalia minua. Lähdin aamulla krapulassa kävelylle ja yritin tsempata tyttäreni vuoksi itseni kuntoon mutta olin siltikin aika väsynyt. Kun tuli ilta, otin pikkasen taas ja aijaijai kun se maistui taas hyvälle, liian hyvälle.

Lähdimme kotiinpäin sunnuntaina. Mies otti puheeksi että nyt tuli aika paljon otettua, pitäiskö tehdä jotain, pidetäänkö tipaton tammikuu? Ja siitä ajatus lähti käytäntöön.

Meni 3 vk jotenkuten… ja sitten perjantaina ahdisti niin maan pirusti, piikiteltiin koko ajan toisillemme, olimme kiukkuisia vaikka mukava saunailta tiedossa, mikään ei ollut hyvin, tytär oli hiljaa vieressä.

Se oli minun aloite, siis MINUN… kohta haen viiniä kaapista sanoin eikä tarvinnut miestä paljon yllyttää kun hän jo lähti hakemaan olutta ja 3 litran viinitonkkaa kupasta. Ilta oli hirveä, agressiivinen ja riittaa vaikka olimme saaneet tahtomme läpi. Morkkis oli taattua tavaraa lauantaina mutta lauantaina otimme taas lisää. Mies sammui sohvalle, hän joi koko laatikollisen kaljaa ja minä lopetin sitten onneksi ajoissa. Morkkis oli kuitenkin jälleen sunnuntaina… me heikot.

Miten olen ottanut ennen

Olen ottanut aina viikonloppuisin, joka perjantai-ilta ja ehkä vähän myös lauantai-iltana kun tytär menee nukkumaan, mutta puolen vuoden sisällä olen alkanut ottaa niin paljon sen illan aikana että unia tulee vain 4-6h ja kun tytär herää samaan aikaan klo 8 aamulla niin välillä olen vielä kännissä ja krapula on tulossa päivällä. Aivan hirveää touhua kun asiaa ajattelee.

Elämäni rakkain henkilö herättää

Kohta tytär täyttää 5-v ja kohta hän ymmärtää asian, hänelle jää muistikuvat asioista jotka nousevat myöhemmin pintaan. Haluanko todellakin tätä hänelle, EN HALUA !

Lopputulos

Siksi olen siis tässä jamassa kuin nyt olen. 3 vk meni selvinpäin sitten tuli retkahdus ja nyt yritän taas jotain. En tiedä haluanko olla täysin raittiina mutta kohtuudella en voi ottaa enää, en vain pysty koska se viini maistuu liian hyvälle ja sen tuoma rento olotila. Kunpä se vain jäisikin siihen pariin lasiin mutta ei se jää, ei ikinä.

100 PÄIVÄÄ VIINAA! kiitos

1.1.2015 Yleinen

Yle aloitti kampanjan tai mitä lie viihdettä pääasiassa sisältävän tempauksen
SATA PÄIVÄÄ ILMAN VIINAA
Ylen ohjelmaan on värvätty julkkiksia, näitä koko kansan lempilapsia, joita ei ole koskaan huimannut. He saavat tietysti mukana olostaan palkkion ja se palkkio heille tulee vaikka on selviö, että sataan täysraittiiseen päivään yhtäjaksoisesti ei jokaisen kohdalla tulla pääsemään. Jos jonkun kohdalla päästään, on alamäki sitten sadan päivän kuluttua sitä jyrkempi. Monta kertaa tuo on voitu median kertomana, todeta pidempienkin vankilapaastojen jälkeen päässeen käymään.

Eihän ohjelman tarkoitus olekaan raitistaa kansaa tai julkkista, vaan saada uteliaille tyhjänpäiväistä viihdettä ja siinä sivussa katsojalle hiukan huono omatunto siitä, että katselijakin saattaa tilastojen valossa joskus yömyssyn ottaa. Tämä on sitä syyllistä ja rahasta sitten syyllisyydellä menetelmää, jota meillä viljellään.

Henkilökohtaisesti olen aika alkoholineutraali ihminen, ei haittaa jos joku ottaa. Jos ei satu sitten yöllä yli kahden ja kahden promillen jurrissa soittelemaan. Tosin siihen soitteluun on syy, sosiaalinen kanssakäyminen on tehty hinnalla ja huonoilla yhteyksillä mahdottomaksi. Ei kai kukaan soittelisi humalassa tuohon aikaan, jos se varmasti samasta pitäjästä löytyvä toinenkin humalainen valvoja sattuisi olemaan saman katon alla juhlaa jakamassa. Ja mitäs sitä pitää julkista numeroa kantavaa puhelinta itse auki yöaikaan, jollei ole varautunut vastaamaan. Aika helpoilla asetuksilla juopon puhelu jää soimatta yöaikaan, jos aidosti haluaa. Toisaalta se juopon soittelu on hyvää sisältöä seuraavan päivän sosiaalisessa vuorovaikutuksessa kahvitauoilla. Sillä saa myötäelämistä ja keskustelun pään auki tukahtuneesta hiljaisuudesta.

Itse otan alkoholia silloin harvoin, kun sattuu hyvä hetki ja mieli sekä puteli yhtä aikaa paikalle, tuo sata päivää ei ole ongelma eikä mikään, siis ilman viinaa, mutta jos ottaisin sata päivää putkeen, se olisi jo tv ohjelman ja dokumentin arvoinen asia, tai se, että minulla olisi niin paljon viinaa.

On Nykäsellä esikuvia.

Viina keventää sydämen sanoo se kirkollisverojen taustalla oleva pumaska ja kertoo Nooankin ensimmäiseksi kuivalla maalla sitä valmistaneen ja juotuaan riittävästi panimonsa tuotetta, alasti hilluttuaan sammuneen keskelle kämppänsä lattiaa. Jeesuksen ensimmäisen ihmeenkin sama kirja kertoo olleen saman tuotteen pikavalmistus suoraan vedestä. Luther joi muuten 6 litraa sen aikaista tummaa olutta päivässä normaaliannoksena ja juhliessaan vielä hiukan enemmän. Ei hän niistä ottamisistaan saanut kirkonkirousta, vaan kritisoidessaan sen ajan paavinkirkon vallankäyttöä ja maallista vallanhalua kohtaan joille ei perustetta tuosta kirjasta löytynyt.

Alkoholivero on valtiolle kannattavaa, ja alkoholin käyttöä halutaan entisestään lisätä. Telakoilla ja muulla teollisuudella tai energiantuotannon saroilla voidaan omaisuus kyllä yksityistää ja myydä ulkomaille, olla säännöissä kuinka hövelöperusteisia tahansa, kuten kalliot ja maaperäkin jopa yksityisiltä pakkolunastamalla, mutta ei alkoholin vähittäismyynnissä, se on ehdottomasti valtion käsissä pidettävä monopoli.

Kulutuksen vähenemistä pyritään torjumaan värväämällä Alkoon valtion palkkaamana kannustajaa ja helppoheikkiä ostokynnystä madaltamaan, suosittelemaan ja kehumaan tuotteita. Sliipatun lobbarin naamasta ei kuitenkaan kas kummaa, mitenkään voi päätellä suosittelijan omakokemusperäistä tietoa. Miten voi ilman pöhöä ja punanenää esitellä tuotteen kuin tuotteen, satojen merkkien ja väkevyyksien valikoimista vivahteet, aromit ja vaikutukset, kuitenkaan sen erottumatta naamasta?

No tietysti siksi, että viinan suurkulutuksen negatiiviset vaikutukset eivät ole totta, vaan kolikon toinen puoli, eli se seikka jollla kannustuksen alla langennut nolo asiakas sitten vaiennetaan ja kynitään putipuhtaaksi valtion toimesta. Ensin pitää saada asiakas koukuun ja ostamaan, sitten luodaan syyllisyys ja kuvitteellisia oireita ja sitten rahastetaan.

VIINAN PLUSSAT

Viina on suuri työllistäjä

Se työllistää ravintoloitsijoita, Alkon henkilökunnan, rahtareita, merimiehiä, raittiusviranomaisia, raittiusjärjestöjen toimihenkilöitä, sosiaaliviranomaisia, asianajajia, poliiseja, tuomareita, vartijoita, järjestysmiehiä, lehdistöä ja yleensä mediaa aina tv:n pääuutisia myöten. Se työllistää synnytysosastoja, lääkäreitä, ambulanssikuskeja, hotelleja, kyläkauppoja, kirvesmiehiä ja yleensä korjaajia, siivoojia ja paljon paljon muuta, se pistää rahan liikkeelle sieltä missä se muuten homehtuisi jossain piirongin perällä. Tätä luetteloa voisi jatkaa valehtelematta vaikka kuinka pitkästi.

Viina lisää

Tuttavuuksia, syntyvyyttä, verkostoja, netin käyttöä, puhelimen käyttöä, liikevaihtoa, investointeja , yleistä rohkeutta ja riskinottoa ja paljon muuta.

Viina antaa

Joustavuutta, suvaitsevuutta, huumorintajua, itseluottamusta, varallisuuden mielikuvaa, itsetyytyväisyyttä jne..

Viina poistaa

Yksinäisyyttä, stressiä, kipua, huomisen pelon ja turhia ennakkoluuloja, rumuutta, turhaa kranttuutta, heikotusta, pitkästymistä, pahoja muistoja ja toimettomuutta.

Viina on hyvä

Lahja, neuvotteluväline, kaupanvahvistaja, kiitos, voitelija, desinfioija, puheenaihe, tunnelman kohottaja ja ruokahalun antaja ja raha jonka arvo pysyy yläkurssissa aina (maksuvälineenä kovin käytetty, mutta tekopyhästi kielletty).

Viina piristää harmaimmankin päivän ja tuo esiintymisrohkeutta.

Itse olen aina kiitollinen jokaisesta alkoholia sisältävä pullosta, satunko sen sitten ostamaan itse, tulipa se syntymäpäivänä, muusta muistamisesta tai kannustuksesta, älkää koskaan miettikö mitään muuta monimutkaista ja hankalasti valittavaa tuliaista tai lahjaa minulle. Olen siitä narskahtavasta korkista ja vatsasta lähtevästä lämpöaallosta paljon kiitollisempi, kuin naamakirjan tykkäävästä peukutuksesta tai ajan nopeasti ohi ajavasta muotisälästä. Kenties sitten joku päivä niitä pulloja kertyy niin paljon, että tuo sadan päivä kokeilun dokausmenttiohjelman toteuttaminen on mahdollista.

Ja muista! Ilo ilman viinaa, on yhtä hyvää ja rehellistä iloa kuin viinankin kanssa, jos olet fyysisesti ja henkisesti niin terve, aktiivinen ja sosiaalinen, että voit kieroon katsomatta nähdä ja kuulla tasavertaisena itsesi kanssa, sen pullosta ilon löytävän kanssaihmisen. Hänen varassaan maa meillä pyörii ja herrat ovat siitä kihteineen oikein hyvin perillä. Sitä paitsi; suomalaisella luonteenlaadulla ei esiinnytä, esitetä tai teeskennellä muuten kuin humalassa! Joten raitista ilon teeskentelijää ei voi olla.