Selaat arkistoa kohteelle Pyhä Henki.

Pyhästä Hengestä

22.11.2017 Raamatusta

Onko Herra minulle rakkain? Onko hän todella elämäni Herra? Kun alan liian helposti murehtimaan, tuonko asiani hänen eteensä suoraan vai yritänkö ratkaista ne itse? Näenkö Herran tuntemisen rinnalla kaiken muun roskana? Kuka tai mikä istuu sydämeni valtaistuimella? Näenkö Jumalan koroitettuna korkealle vai näenkö olosuhteeni hallitsevan mieltäni ja ajatteluani?

Näitä mietin, kun aloin kirjoittaa tätä blogi kirjoitusta. Lähdin palauttelemaan kroppaani lenkille tovi sitten päästyäni kotiin työpäivän jälkeen, kun ajatusmaailmani alkoi pyrkiä huolia, vaikka kuuntelin ylistystä. Minäkin olen vain ihminen, ja alan murehtimaan menneisyyttä ja tulevaisuutta joskus. Sitten ymmärsin alkaa keskittymään palvomaan hengessäni Jeesusta ja koin Pyhän Hengen läsnäolon. Jatkoin matkaa, kunnes alkoi soimaan Hengessä syntynyt laulu, joka sai minut huomaamaan, mikä on arvokasta. Käännyin ja palasin kotiin, koska olen pikku hiljaa oppinut, että kun Pyhä Henki tahtoo puhua sydämelleni, silloin on parempi olla lähellä jotain, mihin voi kirjoittaa :D

Miksi Pyhän Hengen voiman kokeminen on tärkeää ja arvokasta? Miksi on niin tärkeää täyttyä jatkuvasti Pyhän Hengen voimalla? Apostolien teot on erittäin hyvä kirja lukea, mitä tapahtuu, kun Pyhä Henki alkaa vaikuttamaan ihmisissä:

Apostolien teot 1:8

Mutta te saatte voiman, kun Pyhä Henki tulee päällenne, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.

Apostolien teot 2:1-4

Kun helluntaipäivä oli tullut, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä tuli taivaasta humaus, niin kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko huoneen, jossa he istuivat. He näkivät ikään kuin tulisia kieliä, jotka jakautuivat la laskeutuivat heidän itse kunkin päälle, ja he täyttyivät kaikki Pyhällä Hengellä ja alkoivat puhua muilla kielillä sen mukaan, mitä Henki antoi heille puhuttavaksi.

Jeesus lupasi Pyhän Hengen kasteen niille, jotka uskovat. Seurakunta odotti kärsivällisesti ja sai vastaanottaa tuon arvokkaan lahjan, joka teki heistä todistajia. Jokainen Jumalan lapsi tarvitsee Pyhän Hengen voimaa elämäänsä, jotta voisimme olla rohkeita todistamaan siitä, mitä Herra on tehnyt elämässämme ihmisille, jotka eivät vielä tunne Jumalaa. Katsotaanpa pari jaetta Pietarin puheesta kansalle, joka ihmetteli, kun alkuseurakunnan jäsenet puhuivat kielillä:

Apostolien teot 2:22-24a

Israelin miehet, kuulkaa nämä sanat! Jeesus Nasaretilainen oli mies, josta Jumala todisti teille voimateoilla, ihmeillä ja merkeillä, joita Jumala teki hänen kauttaan teidän keskuudessanne, niin kuin itse tiedätte. Hänet Jumala antoi teidän käsiinne edeltäpäin tekemänsä päätöksen ja ennaltatietämisensä mukaisesti, ja hänet te laista tietämättömien miesten kätten kautta naulitsitte ristiin ja tapoitte. Mutta Jumala herätti hänet ja päästi hänet kuoleman tuskista.

Huomaa, kuinka Pyhällä Hengellä täyttyminen vaikutti Pietarissa, joka alkoi puhua kansalle. Pyhä Henki kirkastaa aina Kristusta ja sen huomaa heti näistä jakeista. Kenellekään ei jäänyt epäselväksi, mitä oli tapahtunut ja miten pitäisi toimia. Pyhä Henki vaikutti niin, että Pietari kykeni yhdistämään puheeseen erilaisia elementtejä, jotka puhuttelivat juuri tuota koolla olevaa kansaa. Kun Pyhä Henki saa vaikuttaa Jumalan lapsissa, keskitymme siihen, mitä Jeesus on muuttanut sydämissämme, jotta lähimmäisemme voivat myös vastaanottaa tuon suuren armon myös omaan elämäänsä.

Apostolien teot 2:36-38

Varmasti tietäköön siis koko Israelin huone, että Jumala on tehnyt hänet Herraksi ja Kristukseksi, tämän Jeesuksen, jonka te ristiinnaulitsitte. Tämän kuullessaan he saivat piston sydämeensä, ja he sanoivat Pietarille ja muille apostoleille: ”Miehet, veljet, mitä meidän pitää tehdä?” Pietari vastasi: Kääntykää, ja ottakoon kukin teistä kasteen Jeesuksen Kristuksen nimeen syntienne anteeksi saamiseksi, niin te saatte Pyhän Hengen lahjan.

Kun päätämme olla kuuliaisia Pyhälle Hengelle, hän vaikuttaa ihmisissä mielenmuutoksen tarpeen. Pietari oli oppinut viimeisten vuosien aikana Jeesuksen seurassa, ettei ole kyse hänen kyvyistään, vaan siitä, että hän on täysin riippuvainen Jumalasta. Nyt kun Pietari julisti kirkasta evankeliumia Pyhän Hengen voimassa, ihmiset tahtoivat vapautua synnin kahleista! Näemme myös, että kun ihminen tekee päätöksen seurata Jeesusta, sitä aivan luonnollisesti seuraa kaste, joka todistaa, että ihminen päättää sitoutua häneen.

Apostolien teot 2:41-42

Ne, jotka ottivat Pietarin sanat vastaan, kastettiin, ja uskovien joukkoon tuli sinä päivänä lisää noin kolmetuhatta henkeä. He pysyivät apostolien opetuksessa, keskinäisessä yhteydessä, leivän murtamisessa ja rukouksissa.

Mitä tapahtuu, kun Jumala saa johtaa seurakuntaansa? Yhteys kasvaa. Uskovat tahtovat juurtua syvälle Jumalan sanan periaatteisiin, auttaa toinen toistaan, muistella Jeesuksen kärsimyksiä ehtoollisen nauttimisen muodossa ja rukoilla sekä yksityisesti, että yhdessä. Mitä siitä seuraa? Vahvoja uskovia, jotka voivat auttaa niitä, jotka heidän jälkeensä tulevat uskoon. Meillä olisi paljon opittavaa tästä. Kyse on siis opetuslapseuttamisesta, jonka Herra vaikuttaa sydämissämme.

Jos todella tahdomme oppia, miten juurtua syvälle Jumalan tahtoon ja olla hänen todistajiaan, tarvitsemme jatkuvasti täyttymistä Pyhässä Hengessä. Ei vain joskus, vaan jatkuvasti. Siellä missä Pyhän Hengen ilmeinen läsnäolo vaikuttaa uskovissa, tapahtuu ihmeitä ja ihmisiä pelastuu. Sellaisia paikallisseurakuntia johtaa Pyhä Henki. Mitä jos päättäisimme opetella olemaan kuuliaisia Pyhälle Hengelle, kun hän puhuu henkeemme? Sinä voit olla rohkea Jeesuksen todistaja. Vietä aikaa Herran parantavassa läsnäolossa ja näe lähimmäisesi hänen silmillään. Silloin alat rukoilemaan heidän puolestaan ja tilanteen salliessa voit kertoa mitä Jeesus on tehnyt elämässäsi. Sellaisia todistuksia ihmiset kaipaavat tänä päivänä! Ole siunattu :D

Tulenkantajat

23.6.2017 Raamatusta

Sain viime lauantaina viettää aikaa seurakuntamme nuorten ja nuorten aikuisten kanssa. Seinäjoen ILTA pidettiin hienossa, keväällä rakennetussa ILTA Caféssa. Koin voimakkaan Jumalan läsnäolon, kun palvoimme Jeesusta. Perhon Pekka jakoi sydäntään aiheesta terve usko ja rohkaisi tavoittelemaan sekä armolahjoja, että kasvamaan pyhityksessä.

Illan jälkeen lähdimme pienellä porukalla syömään ja nauttimaan kauniista kesäillasta ja yöstä. Heräsin äsken juuri siihen todellisuuteen, että ympärilläni on valtavan lämpimiä ihmisiä, jotka jaksavat kuunnella ja heitä kiinnostaa kuulla, mitä itte kullekin kuuluu. Kun mietin näitä rakkaita ihmisiä, kuvailisin heitä Jumalan läsnäolon innoittamiksi, rakkaudellisiksi, pyhyyttä kantavaksi Jumalan miehiksi ja naisiksi. Kun palvoimme Jeesusta ja kuuntelimme puheen, he keskittyivät siihen täysillä. He nauttivat siitä, että saavat kohdata Herraansa.

Kun ILTA oli ohi, jatkoimme keskustelua hetkisen aikaa kahvilassa, josta lähdimme eteenpäin. Näen heidät tavallisina nuorina, jotka palavat Jumalan rakkautta ja tahtovat kasvaa jatkuvasti yhteydessä. Kun olimme syöneet Hesburgerissa ja lähdimme Kyrkösjärven rantaan pitämään hauskaa ja siitä eteenpäin, en muista milloin viimeksi minulla on ollut näin hauska ilta! Jos jäisin yhtäkkiä pois Seinäjoen Illasta, enkä palvelisi enää siellä, en menettäisi vain paikkaa, missä vietän pääosin lauantai iltoja, vaan nämä tulenkantajat, jotka saavat itsenikin kokemaan olevani elossa.

Minusta on aivan timanttia, että meitä käy ja palvelee nuorisotyössä varmaan neljästätoista vuodesta lähelle neljäänkymmeneen vuoteen ikäisiä miehiä ja naisia, jotka rakastavat Jeesusta kokosydämisesti! Se ei tarkoita vain sitä, että tulemme lauantaisin koolle ja lähdemme kukin kotiimme sen jälkeen, vaan sitä, että nautimme ylistää ja palvoa Jumalaa, palvella häntä, mutta uskallamme avautua ja pitää hauskaa ja kokea, että Jumalakin nauttii siitä, että nautimme yhteydestä!

Näen heissä sukupolven, jolle ei riitä vain pintaliito, vaan he tahtovat jatkuvasti syvemmälle jumalasuhteessaan. He eivät seuraa Jeesusta siksi, että se on jotenkin coolia, vaan siksi, että he aidosti ja palavasti rakastavat ja kunnioittavat Herraansa. He ovat viettäneet aikaa kahden kesken Herransa kanssa, sekä muiden hänen sytyttämien ihmisten kanssa, ja he voisivat sanoa esimerkiksi näin: ”olemme kiitollisia siitä, mitä Jumala on jo antanut, mutta emme tyydy tähän, vaan tahdomme enemmän, jatkuvasti enemmän, koska meillä on rikas taivaallinen Isä, joka nauttii siitä, että saa siunata meitä ja viettää aikaa kanssamme ja jakaa sydäntään meille! Mikään ei ole parempaa, kuin täyttyä hänen rakkaudellaan ja rakastaa eteenpäin.”

Itse asiassa kun siunaan näitä nuoria, olen nähnyt useamman kerran kuvan, jossa on armeija, joka kulkee rintarinnan. Heillä on päämäärätietoinen katse suoraan eteenpäin. He tietävät keitä he ovat Jumalassa. He eivät pelkää vastoinkäymisiä, vaan tahtovat mennä eteenpäin uskossa, koska kapteenimme on Jeesus, joka on edellä juossut ja valmistanut meille tien voittoon! Emme taistele, jotta voittaisimme, vaan taistelemme Jeesuksen voitosta käsin!

Jos tahdot nähdä mitä nämä rakkaat nuoret kantavat sydämissään ja miten se heijastuu ilmapiiriin, olet lämpimästi tervetullut heinäkuun puolessa välissä Seinäjoelle Summerfest – keskellä elämää tapahtumaan. Nuorten vastuulla olevat tilaisuudet ovat perjantaina 14.7. ja lauantaina 15.7. klo 21 Seinäjoki areenan uudessa osassa. Molemmissa tilaisuuksissa pastori Ryan Adams puhuu ja meidän omat rakkaat nuoret, ILTA Live palvelee ylistyksessä! Tervetuloa!

Mietitäänpä miten Jeesus toimi. Hän vietti paljon aikaa opetuslastensa kanssa ja opetti heille paljon henkilökohtaisesti. Hän otti heidät toisinaan erilleen ja opetti Jumalan valtakunnan periaatteita ja mentoroi erinomaisesti.

Johannes 14:15-17

Jos te rakastatte minua, te pidätte minun käskyni. Ja minä rukoilen Isää, ja hän antaa teille toisen Puolustajan olemaan teidän kanssanne iankaikkisesti, Totuuden Hengen, jota maailma ei voi ottaa vastaan, sillä se ei näe eikä tunne häntä. Mutta te tunnette hänet, sillä on pysyy teidän luonanne ja on teissä.

Nämä jakeet ovat Jeesuksen viimeisestä puheesta lähimmille opetuslapsilleen. Hän lataa jotain sellaista, mitä meidän on syytä kunnioittaa ja miettiä, mitä nämä sanovat meille, jotka tahdomme kokosydämisesti rakastaa häntä. Hän tahtoi jättää testamentin, jonka nämä veljet opettaisivat tuleville Jumalan lapsille. Siksi ne ovat meidänkin Raamatussamme. Jae viisitoista on yksiselitteinen: Jos sanomme rakastavamme Jumalaa, tahdomme tehdä hänen tahtonsa, kuolla itsekkäälle lihallemme, joka nauttii synnin tekemisestä. Koska asenteemme syntiin on muuttunut: me vihaamme syntiä, kuten Jumala vihaa sitä. Miksi? Koska se tuottaa murhetta Isän sydämelle, kun valitsemme tehdä pahaa sekä toisille, että itsellemme. Isä tahtoo eheyttää sydämemme, ja tahtoo, että ymmärrämme hänen rakastavan meitä niin paljon, ettemme eläisi enää riippumattomina hänestä.

Miten voimme elää Jumalan tahdossa? Pyhän Hengen avulla! Hän on puolustajamme, joka ilmaisee, kun joudumme kiusaukseen. Hän tahtoo opettaa meille, miten taistella lihallista luontoamme, sekä paholaisen kavalia juonia vastaan hengellisin asein. Pyhä Henki siis asuu jokaisessa Jumalan lapsessa, ja meidän tehtävämme on oppia tuntemaan Jumala hänen kauttaan ja olla kuuliaisia.

Johannes 14:18, 20-21

En minä jätä teitä orvoiksi vaan tulen luoksenne. Sinä päivänä te ymmärrätte, että minä olen Isässäni ja te olette minussa ja minä teissä. Se, jolla on minun käskyni ja joka noudattaa niitä, rakastaa minua. Ja joka rakastaa minua, häntä minun Isäni rakastaa, ja minä rakastan häntä ja ilmaisen itseni hänelle.

Eikö ole valtavan lohduttavaa, että vaikka Jeesus ei ole enää fyysisesti maan päällä, hän ei jättänyt meitä orvoiksi?! Tässä on kyse todella intiimistä suhteesta, meillä on kaikki, kun meillä on suhde elävään Jumalaan! Pyhän Hengen kautta Jumala asuu meissä! Hän ilmaisee tahtonsa hänen kauttaan ja kun päätämme seurata Jeesusta, ei ole ollenkaan hankalaa tehdä hänen tahtoaan, koska Pyhä Henki vaikuttaa elämässämme, kun annamme hänelle luvan siihen.

Johannes 14:26

Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä lähettää minun nimessäni, opettaa teille kaiken ja muistuttaa teitä kaikesta, mitä minä olen teille sanonut.

Kun katson näitä rakkaita nuoria ja nuoria aikuisia, näen heidän elämässään tuoreen Pyhän Hengen vaikutuksen. He nauttivat olla lähellä Jumalaa. He ovat rohkaistuneita ja kasvavat jatkuvasti, koska tahtovat eteenpäin. He tiedostavat, että Jumala voi kaiken, mikään ei ole mahdotonta hänelle! Kun me kaikki rakastumme Jeesukseen, saamme ilmestyksen hänestä Jumalan Poikana, syntiemme sovittajana ja Pyhä Henki tekee sen meille eläväksi ja muistuttaa eri elämän olosuhteissa, mitä Jeesus on sanonut meille. En tiedä parempaa tapaa elää, kuin kuuliaisena Jumalalle, tiedätkö sinä? Jumalan runsasta siunausta elämääsi :)

Kenelle me elämme?

5.5.2017 Raamatusta

Jesaja 53:3-5

Hän oli halveksittu ja ihmisten hylkäämä, kipujen mies ja sairauden tuttava, jota näkemästä kaikki kasvonsa peittivät, halveksittu, jota emme minäkään pitäneet. Mutta totisesti, meidän sairautemme hän kantoi, meidän kipumme hän kärsi. Me pidimme häntä rangaistuna, Jumalan lyömänä ja vaivaamana, mutta häntä haavoitettiin meidän rikkomustemme tähden, runneltiin meidän pahojen tekojemme tähden. Rangaistus oli hänen päällään, että meillä olisi rauha, ja hänen haavojensa kautta meidät on parannettu.

Näenkö hänen kärsimisensä syynä omat syntini? Ymmärränkö, että ilman hänen uhriaan minulla ei olisi tätä lapsen asemaa Isän edessä, eikä todellista vapautta? Osaanko arvostaa sitä? Muistammeko me, että kun maailman synnit ja sairaudet laskettiin Jeesuksen kannettavaksi, Jumalan täytyi hyljätä hänet? Hänet, joka oli täysin viaton, täysin synnitön. Jeesus oli ”sairauden tuttava” siksi, että sinä voit olla terve, joko täällä maan päällä tai viimeistään taivaassa. Miltä Jeesuksesta mahtoi tuntua, kun hänet hylättiin kaikkien ihmisten taholta, hän oli täysin yksin ja silti hän päätti rakastaa!

Galatalaiskirje 5:16, 24-25

Minä sanon: Vaeltakaa Hengessä, niin ette täytä turmeltuneen luonnon himoa. Kristuksen Jeesuksen omat ovat ristiinnaulinneet turmeltuneen luontonsa himoineen ja haluineen. Jos me elämme Hengessä, niin myös vaeltakaamme Hengessä.

Elänkö lihan vai Hengen mukaan? Antaudunko lihan mielen valtaan, vai annanko Pyhän Hengen johtaa elämääni todelliseen vapauteen. Ymmärränkö, etten ole enää itseni oma, koska Jeesus Kristus osti minut itselleen? Hän elää minussa. Tahdonko antautua hänen johtoonsa? Jos todella sanomme rakastavamme Jeesusta ja hänen täydellistä uhriaan edestämme, se näkyy arjessamme päätöksissämme.

On todella helppo antautua lihan mieleen, koska olemme syntisiä, joiden täytyy opetella elämään uudella tavalla. Meidän täytyy ohjelmoida mielemme samalle aaltopituudelle Jumalan kanssa. Opetella hyviä tapoja pahojen tilalle. Ilman tätä elämme itsellemme ja synti saa otteen meistä. Se koukuttaa ja tuhoaa sitä uuden luomuksen elämää, johon meidät on kutsuttu. On vaarallista antautua vanhan luonnon ruokkimiseen ja hellimiseen, koska silloin se vahvistuu pikku hiljaa, ja näemme myöhemmin, ettei todella olisi kannattanut tehdä niin.

 

Mikä avuksi? Ilmestys Jeesuksesta ristiinnaulittuna minun syntieni tähden. Jos katselen tuota rakkautta, se saa aikaan terveen Jumalan pelon. Emme tahdo lisää tuskaa Jumalalle, joka on kalliilla hinnalla ostanut meidät. Kun katsomme tuota näkyä, jolta maailma sulkee silmänsä, koska se ei kestä nähdä syntiensä hirvittävyyttä ja Jeesuksen tuskia, me polvistumme hänen herruutensa alle. On paljon marttyyreitä, jotka ovat olleet ja ovat edelleen valmiita kuolemaan uskonsa tähden. Olemmeko me? Onko hyvinvointi saanut meidät ansaan? Saako hyvinvointini minut itsekkääksi vai saako Jumalan sana johtaa meidät hänen lähelleen ja rukouksen kautta ilmestyksen hänen suuresta rakkaudestaan?

Roomalaiskirje 8:1-2

Mitään kadotustuomiota ei siis ole niille, jotka ovat Kristuksessa Jeesuksessa. Elämän Hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on näet vapauttanut sinut synnin ja kuoleman laista.

Sinä ja minä olimme toivottomia ennen, vailla mahdollisuutta elää vapaana synnin orjuudesta. Olisimme syntiemme tähden ansainneet ikuisen rangaistuksen, mutta Jeesus astui väliin ja otti meidän paikkamme. Kun nöyrryit Jumalan edessä tunnustamaan syntisi ja kaduit niitä sydämessäsi ja päätit uskoa ilosanoman Jeesuksesta, vastaanotit syntien anteeksiantamuksen, sinusta tuli Jumalan lapsi ja asemaltasi vapauduit synnin vallasta! On edelleen olemassa synnin ja kuoleman laki, mutta sinä olet nyt Jumalan omaisuutta, se ei hallitse elämääsi, vaan olet Hengen lain vaikutuspiirissä vapaa elämään Herrallesi!

Roomalaiskirje 8:3-4

Mitä laki ei voinut saada aikaan, koska se oli turmeltuneen luonnon kautta tullut heikoksi, sen Jumala teki lähettämällä oman Poikansa syntisen ihmisluonnon kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin ihmisluonnossa, että lain (vaatima) vanhurskaus tulisi täytetyksi meissä, jotka emme vaella turmeltuneen luontomme mukaan, vaan Hengen.

Jumalan rakkaus sai aikaan täydellisen uhrin. Ilman sitä, ei olisi mitään pelastusta Jeesuksessa. Jumalan oikeamielisyys ja täydellisyys vaati, että synti täytyi peittää ja hyvittää. Vain hänen rakas Poikansa pystyi peittämään meidän syntimme. Synnin ja kuoleman laki osoitti, että ihmiset ovat syyllisiä Jumalan edessä, mutta se ei antanut mahdollisuutta muutokseen. Lain tehtävä oli vain osoittaa, kuinka syyllisiä me olemme. Sen jälkeen Jumalan rakkaus vaati uhria, joka sovittaa sen, koska Jumala ei voi katsoa syntiä läpi sormien. Mitä lunastuksen pitäisi vaikuttaa uskovissa?

Roomalaiskirje 8:5-6

Niillä, jotka elävät turmeltuneen luontonsa mukaan, on sen luonnon mieli, mutta niillä, jotka elävät Hengen mukaan, on Hengen mieli. Turmeltuneen luonnon mieli on kuolema, mutta Hengen (vaikuttama) mieli on elämä ja rauha.

Kommentaarissa Hengen mielestä sanotaan: Sydämen halu elää kuuliaisuudessa ja rakkaudessa Jumalan sanan käskyjen ja opetusten mukaan. Sinulla ja minulla on siis täysi vapaus elää Jumalan tahdossa, koska me muutumme pyhityksessä Jeesuksen kaltaisuuteen askel askeleelta. Sinut ja minut on tehty pyhiksi. Pastori Jacob Huttunen sanoi osuvan ajatuksen: Meitä kutsutaan armahdetuiksi syntisiksi. Mutta meidän ei pidä muistuttaa enää itseämme sukunimestä, vaan etunimestä.

Silloin alamme elämään siinä identiteetissä, jossa taivaallinen Isämme tahtoo meidän kasvavan. Emme voi elää tätä uskovan elämää ilman syvää kunnioitusta Herraamme kohtaan, koska lihan mieli on edelleen olemassa ja kutsumassa meitä elämään itsekeskeisesti ja täyttämään turmeltuneen luontomme fantasioita. Siksi, kun päätämme kunnioittaa elämämme Herraa, se näkyy uuden identiteetin vahvistumisena: Ravitsemalla Henkeä jatkuvasti alamme nauttimaan siitä! Ei ole hankalaa ylistää ja palvoa Kuningasta, joka nöyryytti itsensä. Ole siunattu Jeesuksen rakkaassa nimessä rakas lukijani :D

Miks uskonelämäni ei skulaa?

4.12.2016 Raamatusta

Tämän viikon kirjoitus ratkesi viikko sitten maanantai aamuna salilla. Silloin Herra puhutteli minua ystävällisesti, kun aloin tuskastua, nimittäin kun olin aikomassa treenaamaan ”kulmasoutua” kutsuttua liikettä ja laittamassa kaiteita alemmaksi, jolle tangon voi laskea lepäämään, huomasin, etten toisen puolen kaidetta saa pistettyä kiinni millään ilveellä. Valehtelematta siinä yritin kymmenen minuutin ajan lukuisia kertoja saada kohilleen, mutta ei vain onnistunut. Lopulta luovutin.

Silloin aloin miettimään, että ehkä Herra tahtoo jotain opettaa minulle tämän kautta. Totesin, että jos tästä vetää johtopäätöksen hengelliseen elämään, voi kysymyksen muotoilla otsikon mukaisesti. Miksi lankean helmasyntiini edelleenkin? Miksi jumalasuhteen hoitaminen voi tuntua raskaalta? Mihin olen keskittynyt elämässäni? Olenko ruokkinut enemmän syntiin langennutta lihaani vai Henkeä? Kumpi silloin hallitsee?

Huuda niin että tuntuu! Älä tyydy tähän! Sydän huutaa Herran puoleen! Minä tarvitsen enemmän sinua Jeesus!

Psalmi 51:3-14

Jumala, ole minulle armollinen hyvyytesi tähden, pyyhi pois syntini suuren laupeutesi tähden. Pese minut puhtaaksi rikoksestani, puhdista minut synnistäni. Minä tunnen rikokseni, ja minun syntini on aina edessäni. Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi. Sinä osoittaudut vanhurskaaksi puheessasi ja puhtaaksi tuomitessasi. Katso, synnin alaisena olen syntynyt, synnin alaiseksi sikisin äitini kohdussa. Totuutta sinä tahdot sisimpään saakka, ja salassa sinä ilmoitat minulle viisauden. Puhdista minut synnistä iisopilla, niin minä puhdistun. Pese minut, niin tulen lunta valkeammaksi. Anna minun kuulla iloa ja riemua, ratketkoot riemuun luut, jotka olet murskannut. Peitä kasvosi näkemästä syntejäni ja pyyhi pois kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni. Älä heitä minua pois kasvojesi edestä äläkä ota minulta pois Pyhää Henkeäsi. Anna minulle jälleen pelastuksesi ilo ja tue minua alttiuden hengellä.

Tästä Psalmista ja näistä jakeista voisi kirjoittaa paljon, mutta on hyvä muistaa kuka ja missä oloissa nämä sanat kirjoitettiin. Daavid oli tehnyt aviorikoksen ja profeetta Naatan ilmaisi sen hänelle. Tämän jälkeen Daavid vuodatti sydämensä Jumalalle tämän psalmin kautta. Psalmi kuvaa kokosydämistä parannuksen tekemistä, siinä ei ole mitään puolustelua vaan syvää murhetta oman syntisyyden tähden.

Minua puhuttelee monikin kohta näissä jakeissa, mutta silmiini nousee ensimmäisenä nämä: ”Sinua Ainoaa vastaan olen syntiä tehnyt, olen tehnyt sitä, mikä on pahaa sinun silmissäsi.” Nämä sanat opettavat meille, että kun teemme syntiä, teemme jotain, mikä rikkoo meidän ja Jumalalle suhdetta, koska hän erottuu synnistä ja se on kapina häntä vastaan, siksi nämä sanat opettavat meitä paljon.

”Peitä kasvosi näkemästä syntejäni ja pyyhi pois kaikki pahat tekoni. Jumala, luo minuun puhdas sydän ja uudista vahvaksi henki minun sisimmässäni.” Jotta Herra voisi uudistaa meidät, meidät täytyy puhdistua kokonaan Jeesuksen verellä. Aina kun teemme syntiä, Pyhä Henki osoittaa meille sen. Ei syyttäen, vaan rakkaudessa, jotta ymmärtäisimme tilanteemme ja katuisimme sitä välittömästi. Vasta katumisen jälkeen Herra täyttää ihanalla läsnäolollaan ja eheyttää meidät. Hän tahtoo opettaa meille, että jos tahdomme seurata häntä kokosydämesti, meidän täytyy hoitaa suhdettamme häneen ja haluta irtisanoutua vanhan luonnon tavasta elää. Silloin hän kasvattaa meistä vahvoja, koska ymmärrämme täydellisen riippuvuussuhteemme hänen kanssaan.

No Man’s Band: Raunioilla

”Olisithan ystäväni kun muut näyttää selkää
Pitäisithän kädestäni kun kun mä pelkään elämää
Ohjaisithan oikeaan kun suinpäin juoksen harhaan
Antaisithan anteeksi kun tilaisuus tekee varkaan
Ainakin mä toivon niin

Että pidät musta kii, purista mua lujempaa
Purista niin et sattuu, mä tahdon antautua
Pidä kii, ethän päästä milloinkaan
Purista niin et sattuu mä tahdon antautua

Nostathan langenneen jaloilleen
Vaihdathan pukuni mustuneen puhtaan valkoiseen
Annathan siipien repaleisten kantaa jälleen
Puhallathan Henkesi tähän kivisydämeen

Ainakin mä toivon niin

Että pidät musta kii, purista mua lujempaa
Purista niin et sattuu, mä tahdon antautua
Pidä kii, ethän päästä milloinkaan
Purista niin et sattuu mä tahdon antautua”

Tämä Partalan Miikan tekemä biisi on vuosia puhutellut minua, koska se lähtee sydämestä. Se on sydämeni rukous jatkuvasti. Siinä on tavoitettu jotain todella tärkeetä, myönnetään reilusti oma heikkous ja pyydetään Jeesusta puhdistamaan verellään kaikesta synnistä ja täyttämään Pyhällä Hengellä. Kuka istuu sydämeni valtaistuimella? Siellä istun egoni kanssa tai Jeesus, molemmat sinne ei mahu.

Samana aamuna jolloin Herra puhutteli minua kaiteiden kautta salilla tapahtui muutakin. Kun lähdin ajamaan töihin, aloin rukoilemaan tällaista rukousta, uskoakseni Hengen johtamana: Kiitos armosta. Ilman sitä en olisi tässä, vaan maailmassa, vailla toivoa. Armo ei ollut halpa, vaan maksoi Poikasi hengen. Se saa minut ylistämään sinua, ilman sitä minulla ei olisi oikeutta lähestyä pyhää ja oikeamielistä Jumalaa. Armo saa minut nöyräksi. Se saa aikaan oikeanlaisen, kunnioittavan suhteen Herran kanssa.

Parhaimpia hetkiä ovat ne, jolloin Herra pääsee opettamaan ja me päätämme kuunnella ja totella. Tuo rukous nousi koko sydämestäni ja huomaan, että Herra työstää minussa jotain uutta. Tällainen kuva nousi jonakin toisena aamuna menneellä viikolla, kun olin rukouksessa:

Näin suuria vuoria ja niiden välissä syvän laakson. Kuvittelin olevani korkeammalla tasolla, mutta todellisuus oli, että olin laaksossa. Ymmärsin tilanteen niin, että Herra tahtoo viedä minut vuoren huipulle, uudelle tasolle hengellisessä todellisuudessa. Hän tahtoo, että hyväksyn hänen tapansa kasvattaa minua. Laaksossa voi olla rauhallista, koska perkele jättää rauhaan ne, jotka tyytyvät nykyiseen tasoonsa. Mutta siellä ei tapahdukaan mitään. Jos tahdomme elää siellä, jämähdämme, emmekä kasva Hengessä vahvoiksi. Nyt on aika antautua kasvuprosessiin Herramme kanssa, vaikka joudummekin maksamaan siitä hintaa! Älä enää tyydy neutraaliin kristillisyyteen, vaan antaudu sataprosenttisesti Herralle. Hän ei jätä sinua milloinkaan vaan tukee sinua! Luota häneen. Älä anna pelon estää sinua, koska hän tahtoo rohkaista sinua olemaan esimerkki muille!

Kun olin joku aamu taas treenaamassa ja pysähdyin hengittämään, huomasin Herran laskevan sydämelleni syvän kaipuun siihen, että oppisin haluamaan hänen tahtonsa tapahtumista elämässäni jatkuvasti, koska tiedän varmasti, että hänen tahtonsa on aina paras. Sen seurauksena lihallisuuteni kuolee pikku hiljaa ja Pyhä Henki saa johtaa elämääni kokonaisvaltaisemmin. Vaikka tunnemaailmani vastustaisi Jumalan tahtoa en alistu sille, vaan valitsen mennä eteenpäin Hengen voimassa!

Tämän päivän maailma perustuu itsekkyydelle ja nautinnolle. Kun joku päättää pettää aviopuolisoaan ja se selviää, ihmiset kauhistuvat, ja ihan aiheestakin. Mutta mikä aiheuttaa tuon käytöksen? Näemme ja kuulemme viattomien ihmisten kuolemista. Miksi niin tapahtuu? Yksi syy molempiin kysymyksiin on se, että ihminen on turmeltunut ja syntinen, eikä tahdo kääntyä pois pahuudestaan. Tarvitsemme pelastajaa, Jeesusta!

Mielestäni uskovien täytyisi ymmärtää, että ilman Jumalan pyhyyden läsnäoloa mekin alamme tekemään kompromisseja maailman arvojen kanssa. Pyhyys ilman armoa johtaa lakihenkisyyteen, mutta armo ilman pyhyyden kokemista seuraa kurittomuus ja lankeemukset. Kun perjantai aamuna olin rukouksessa koin Hengen laskevan sydämelleni ajatuksen, että kun koemme Herran pyhän läsnäolon alamme vihaamaan syntiä, koska se tuhoaa ihmistä sisältäpäin. Synti on aina kapinaa Herraa vastaan ja sen takana on pimeyden ruhtinas, joka itse lankesi ylpeyteen ja heitettiin ulos taivaan kirkkaudesta. Kun sinä ja minä saamme käsityksen Jumalan pyhyydestä, tahdomme elää Jumalaa miellyttävällä tavalla ja muuttua jatkuvasti Jeesuksen kaltaisiksi.

Tänään voi vain sanoa, että tarvitsen ystäviä, tarvitsen seurakuntayhteyttä, pastoreita joille voin vuodattaa sydämeni ja elää läpinäkyvää elämää. Aina se ei tunnu helpolta, koska oma lihallinen luonto on itsepäinen ja ylpeä, mutta kun päätän seurata Jeesusta täysillä, sitä ei voita mikään. Rohkaisen sinua elämään läpinäkyvästi ja uskoutumaan ongelmista jollekin läheisellesi. Se vapauttaa. Jos sinulla ei ole sellaista ihmistä, pyydä Herralta. Jumalan runsasta siunausta elämääsi!

Onko Pyhä Henki tervetullut?

6.11.2016 Raamatusta

Annanko hänelle kaikki valtuudet toimia elämässäni, niin kuin näkee parhaaksi?

Kun lukee ensimmäistä lukua Luukkaan evankeliumista, ei voi olla huomaamatta, kuinka voimallisesti taivas on yhteydessä ihmisiin. Ensin Jumala lähetti enkelinsä kertomaan Sakariaalle ilouutisen Johannes Kastajan syntymästä, sitten Marialle Jeesuksen syntymästä. Katsotaanpa mitä tapahtui sen jälkeen, kun Maria kuuli enkeliltä, että hänen sukulaisensa Elisabet on raskaana vanhoilla päivillään:

Luukas 1:39-45

Niinä päivinä Maria lähti matkaan ja kiiruhti vuoriseudulle erääseen Juudean kaupunkiin. Hän meni Sakariaan taloon ja tervehti Elisabetia. Kun Elisabet kuuli Marian tervehdyksen, hypähti lapsi hänen kohdussaan ja Elisabet täyttyi Pyhällä Hengellä. Hän huudahti kovalla äänellä ja sanoi: ”Siunattu olet sinä naisten joukossa, ja siunattu on sinun kohtusi hedelmä! Kuinka minulle tapahtuu tällaista, että Herrani äiti tulee minun luokseni? Samalla hetkellä kun tervehdyksesi ääni tuli korviini, lapsi hypähti riemusta kohdussani. Autuas se, joka uskoi, sillä se, mitä Herra on hänelle puhunut, on käyvä toteen!”

Kelaa nyt vähän! Elisabet on oikeasti jo iällä ja Maria on teini ikäinen. Jotain mieletöntä kätkeytyy näiden naisten ja Sakariaan elämään. He olivat Hengessä palavia, sen minä ainakin aistin näitä jakeita lukiessa. He olivat halukkaita olemaan yhteistyössä ja kuuliaisia Jumalalle. Huomaa, miten ylenpalttisella riemulla ja kunnioituksella Elisabet tervehtii nuorta serkkuaan, kun Pyhä Henki on paljastanut hänelle, että hän kantaa Jumalan Poikaa, vaikkei kukaan ole hänelle siitä kertonut. Nämä naiset olivat todella samalla aaltopituudella ensikohtaamisessaan.

Roomalaiskirje 5:5

Mutta toivo ei tuota pettymystä, sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

1 Johanneksen kirje 4:16

Me olemme oppineet tuntemaan sen rakkauden, joka Jumalalla on meitä kohtaan, ja me uskomme siihen. Jumala on rakkaus. Joka pysyy rakkaudessa, pysyy Jumalassa, ja Jumala pysyy hänessä.

Mitä näistä jakeista pitäisi ajatella? Raamattu osoittaa selkeästi, että Jumala on rakkaus. Kun tulimme uskoon, opimme Jeesuksen kautta tuntemaan Jumalan rakkauden, samalla meistä tuli Pyhän Hengen temppeleitä ja hän asuu meissä. Jos valitsemme olla avoimia Pyhälle Hengelle ja kuuliaisia hänen neuvoilleen, täytymme jatkuvasti Jumalan rakkaudella! Eikö olekin mahtava uutinen! Miksi on niin tärkeää täyttyä Pyhällä Hengellä ja Jumalan rakkaudella? Koska jokaisen uskovan tehtävä on loistaa Jumalan valoa maailmaan! Sinua ja minua ei olla pelastettu vain itseämme varten, vaan siksi, jotta muutkin voisivat löytää todellisen vapauden ja rauhan sydämeensä hänessä.

Tänä aamuna Pyhä Henki puhui henkeeni, että uskovien tulisi tehdä parannusta. Ai mistä? Siitä, miten kohtelemme lähimmäisiämme, jotka ovat jääneet sivuun seurakunnan keskeltä ja kenties elävät nyt maailmassa. Maailma on oikeasti todella julma. Se voi näyttää hetken aikaa kauniilta ulkoapäin, mutta se muuttaa ihmistä tämän maailman herran, saatanan toivomaan suuntaan. Siksi meidän uskovien on aika herätä. Tiedostammeko, että jos olemme välinpitämättömiä tuntemastamme henkilöstä, se on väärä toimintatapa Isän silmissä? Hän antoi Jeesuksen kuolemaan hänen vuokseen aivan yhtä lailla kuin meidänkin. Isä rakastaa häntä samalla rakkaudella kuin minuakin.

Kenties saatana sai valehdeltua näille henkilöille ja koska ei ollut ketään lähellä, joka olisi voinut rakkaudellisella tavalla oikaista väärän käsityksen, he luulivat, että Jumala ei voi antaa heille enää anteeksi. Se on totta, että jos henkilö tietoisesti sanoo hyvästit Jumalalle ja tekee sen alleviivaten, ettei tahdo enää kuulla Jeesuksesta tai Jumalasta mitään, hänen on vaikea tulla takaisin, koska on tehnyt harkitun päätöksen. Silti tällaistakin henkilöä meidän tulee rakastaa, eikä sulkea pois yhteydestä, ellei hän sitä itse toivo.

Mutta on varmasti niitä, jotka ovat sekoittaneet pahasti asiansa maailmassa ja miettivät, onko joku joka voi pelastaa minut tästä sotkusta? Jos aidosti joku osoittaisi heille Jumalan rakkautta, eikä alkaisi moralisoida tai tuomita synneistä ja kertoisi, että Herran armo kuuluu niille, jotka aidosti tekevät parannuksen ja tahtovat seurata Jeesusta kokosydämisesti, moni saattaisi tarttua tuohon pelastusrenkaaseen. Tunnetko ihmisiä jotka ovat kenties tällaisessa tilassa?

Pyhä Henki tuo läheisyyden, koska kolmiyhteinen Jumala on rakkaus. Siellä missä kunnioitetaan Jumalaa, siellä myös voidaan tuntea hänen voimakas läsnäolonsa. Huomaa, että rakkaus rakentaa ja antaa anteeksi, kovuus erottaa ihmiset toisistaan. Siellä missä Herran Henki on, siellä on vapaus. Vapauden ilmapiirissä ihmiset hyväksytään, ollaan aidosti kiinnostuneita heistä, osoitetaan empaattisuutta, eikä vaadita tiettyä tasoa, jotta he pääsisivät kosketuksiin kanssamme.

Meidän täytyy muistaa, että itse olimme Jumalan vihollisia ennen kuin Jeesus tuli tekemään synnin ja perkeleen orjat vapaaksi, jotta meillä oli mahdollisuus päästä tähän lapsen asemaan! Me emme saa enää sulkea ihmisiä pois ja vaatia heiltä tekoja, jotta he ansaitsivat pelastuksen ja hyväksyntämme. Jos osoitamme ihmisille aitoa välittämistä ja kuljemme rinnalla, he alkavat ihmettelemään mistä tämä rakkaudellinen toimintatapa on peräisin? Kun olemme luoneet kontaktin, kohdanneet ihmisen, Pyhä Henki antaa meille ohjeet johtaa heidät rakastavan Jumalan yhteyteen. Kuten yksi biisintekijä asian ilmaisi, rakkaus on aseemme, älkäämme väheksykö sitä. Juuri näin Jeesus toimi, siksi fariseukset närkästyivät, kun hän tahtoi viettää aikaa syntisten kanssa, siksi Jeesus sanoikin, etteivät terveet tarvitse parantajaa, ja ettei hän ole tullut kutsumaan parannukseen vanhurskaita vaan syntisiä (Luukas 5:30-32).

Eilen illalla sain todistaa jotain sanoinkuvaamattoman kaunista, kun Seinäjoen Vapaakirkolla järjestetty LakeusHope tapahtumassa koimme voimakasta Jumalan läsnäoloa, kuulla Frans Rautalahden, Niklas Niemelän ja Pekka Perhon lyhyet puheet ja palvoa Jumalaa ILTA Musicin johdattamana. Uskon, että jotain merkittävää tapahtui ja tulee tapahtumaan, koska tulimme yhteen riippumatta siitä mistä seurakunnasta itse olemme. Jos aidosti kunnioitamme toinen toisiamme, toimimme Jeesuksen osoittamalla tavalla ja Herra laskee silloin voimakkaan läsnäolonsa! Juuri tätä saimme kokea ja juuri siksi uskon, että muutamien oli helppoa antaa elämänsä Jeesukselle tuona iltana!

Pyhä Henki on sillanrakentaja, eli yhteyden rakentaja, hänellä on sama päämäärä kuin Isällä ja Pojalla: ohjata rakastamaan, jotta Jumalan rakkaus saisi kanavoitua kaikkiin ihmissuhteisiin ja jatkuvasti lisääntyä! Jos Jumalan rakkaus lisääntyy kauttamme, kun jaamme sitä eteenpäin, silloin maamme todella voi muuttua. On kyse siitä, mitä me päätämme tehdä. Jos alistumme Jumalan tahtoon, tottelemme Pyhää Henkeä. Meidän tulee toimia kuten Jeesus teki: hän todella osoitti rakkautta kaikille ihmisille, hän ei työntänyt heitä pois läheisyydestään, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta: tekopyhiä hän ei silittänyt päähän, vaan osoitti heille kovimmat sanansa, koska he eivät tahtoneet tehdä parannusta, koska näyttelivät olevansa muita parempia ja pyhempiä kuin todellisuudessa olivat. Tällaisia ihmisiä on vaikea tavoittaa, koska he eivät ole läpinäkyviä. Jos ihminen ei nöyrry pyhän Jumalan edessä myöntämään omaa syntisyyttään ja on päättänyt jatkaa valitsemallaan tiellä, sille emme voi tehdä mitään.

Työssäni kohtaan todella monenlaisia ihmisiä. Viime viikolla tapasin erään henkilön ja koska olen käynyt hänen työpaikallaan useita kertoja ja keskustellut, hän avautui elämästään ja tunnisti stressitasonsa nousseen erinäisten tapahtumien johdosta. Hänellä oli yksi pakokeino unohtaa elämänsä haasteet hetkeksi ja se oli jalkapallon seuraaminen. Kun olin melko kauan kuunnellut hänen tarinaansa rohkaistuin lopulta sanomaan (uskoakseni Hengen johdatuksesta), että olen uskovainen ja ilmaisin, että uskon tän tapaamisen olevan Jumalan johdatuksen tulos, jotta hän sai purkaa sydäntään jollekin. Kun ehdotin, että rukoilisin lyhyesti hänen puolestaan hän kieltäytyi ja sanoi, että tietää kyllä kenen puoleen kääntyä, jos tarvii apua.

Tällä kertaa hän ei ollut valmis, mutta nyt hän tietää, että mikä minä olen miehiäni. Ikäväkseni huomasin hänessä tiettyä patoutunutta negatiivisuutta, ehkä jopa katkeruutta esimiestään kohtaan. Muutos lähtee siis sydämestä. Ilman, että tunnustaa olevansa heikko ja tarvitsevansa apua ja rukousta, muutos ei voi tapahtua. Pois ajaessani rukoilin tän miehen puolesta, jotta hän voisi parantua ja antaa anteeksi. Muuta ei voi, kun rukoilla, että hän pystyisi ei vain purkamaan sydäntään, vaan myös vapautumaan vihasta, joka kalvaa sydäntä. Rukous on silta Jumalan luo, jota emme saa väheksyä. Sen kautta me kaikki olemme vastaanottaneet Jumalan armon elämäämme.

Jos sanomme, että Pyhä Henki saa hallita elämäämme kaikilla osa-alueilla, sitä tullaan koettelemaan. Usko kasvaa koetuksissa ja koetusten kestäminen antaa voimaa uskoa, että olemme oikealla tiellä. Rukoilen, että Pyhä Henki todella saa hallita elämäämme, niin että toimimme Jumalan rakkauden välikappaleina arjessamme ja osaamme myös myöntää omat puutteemme ja virheemme. Siunausta sinun viikkoosi :)

Pyhän Hengen tulta

29.10.2016 Raamatusta

“Sinä näit tämän kylmenneen rakkauden

Ehkä näit muutakin

Sinä tiesit tämän kalvavan kaipauksen

Tai kuinka paljon odotin

 

Kuinka jaksatkaan

Meitä rakastaa

 

JOKAISEN SIELUN, JOKAISEN SYDÄMEN

VOI TAIVAS VIELÄ SYTYTTÄÄ UUDELLEEN

 

Tiedän kyllä näet syvälle sydämeen

Kaiken minkä tahdon piilottaa

Vie mua eteenpäin sillä horjuu askeleet

Kuinka kanssasi tahtoisinkaan vaeltaa”

-bass’n Helen: Jokaisen

 

ILTA Conferencessa saimme rukoilla Pyhän Hengen tulta nuorten elämiin, ja tippa tulee nyt linssiin, kun kelaan voimakasta hetkeä jossa aistin, että muutamat nuoret syttyivät sillä voimalla, jota he tulevat tarvitsemaan palvelutyössään Jumalan valtakunnassa. He tulevat astumaan sellaiseen johtajuuteen, jota saamme ihailla. He ovat sydän juuria myöten rakastuneet Jeesukseen! He ovat Jumalan mielen mukaisia ja nöyriä.

Itse kukin tarvitsee uudistumista, jotta rakkaussuhde Jeesuksen kanssa voisi hyvin. Tässä kohtaa minua puhuttelee yllä oleva Harri Heleniuksen sanoittama biisi, jossa ollaan läpinäkyviä! Vasta kun sinä ja minä ymmärrämme, että olemme täysin riippuvaisia Herrasta päivittäin, alamme löytämään syvyyttä jumalasuhteeseemme. Syvyys tulee opettelemalla ja oman riittämättömyyden tiedostamisen kautta. Silloin armo alkaa vaikuttaa kasvua.

Kun mietin tätä aihetta, Herra laski sydämelleni ehkä monellekin tutun tarinan Eliasta ja Baalin profeetoista. Mitä ennen tätä kohtaa on tapahtunut? Kun lukee ensimmäistä kuninkaiden kirjan lukua 18, se kertoo, että Elia tapasi Obadjan joka oli Jumalan palvelija. Eliaa on etsitty monista maista, eikä ole löydetty. Nyt hän tahtoo kohdata kuningas Ahabin ja Herra on antanut Elialle tehtävän.

1 Kun. 18:17-20

Nähdessään Elian Ahab sanoi hänelle: ”Sinäkö se olet, sinä, joka syökset Israelin onnettomuuteen?” Elia vastasi: ”En minä ole syössyt Israelia onnettomuuteen, vaan sinä ja sinun isäsi suku, koska te olette hylänneet Herran käskyt ja koska sinä seuraat baaleja. Mutta nyt, lähetä kutsu ja kokoa luokseni Karmelinvuorelle koko Israel ja neljäsataaviisikymmentä Baalin profeettaa ja myös neljäsataa Aseran profeettaa, jotka syövät Iisebelin pöydästä.” Ahab lähetti kutsun kaikille israelilaisille ja kokosi profeetat Karmelinvuorelle.

Kuten näemme tästä introsta, Ahab syyttää nälänhädästä ja ongelmista profeettaa, mutta hän antaa selkeän syyn miksi niin on käynyt. Mielestäni maininta ”jotka syövät Iisebelin pöydästä” kuvaa osuvasti, kuka hallitsee näitä profeettoja. Iisebel on saanut heidät otteeseensa ja he profetoivat hänen johdollaan ja kun kuningatar ja kuningas ovat itse eksyksissä, kansakin on langennut pois. Jumalalla näyttää olevan suunnitelma, jotta Israel palaisi hänen luokseen ja näin tarina jatkuu:

1 Kun. 18:21-24

Elia astui koko kansan eteen ja sanoi: ”Kuinka kauan te horjutte puolelta toiselle? Jos Herra on Jumala, seuratkaa häntä, mutta jos taas Baal, seuratkaa häntä.” Kansa ei vastannut hänelle mitään. Silloin Elia sanoi kansalle: ”Minä yksin olen jäljellä Herran profeetoista, mutta Baalin profeettoja on neljäsataaviisikymmentä miestä. Antakaa meille kaksi sonnimullikkaa. He saavat valita itselleen niistä toisen, paloitella sen ja panna kappaleet puiden päälle, mutta he eivät saa sytyttää tulta. Minä valmistan toisen sonnin ja asetan sen puiden päälle mutta en sytytä tulta. Huutakaa sitten jumalanne nimeä, ja minä huudan Herran nimeä. Se jumala, joka vastaa tulella, on tosi Jumala.” Koko kansa vastasi: ””Niin on hyvä.”

Tosiasioiden myöntäminen ei tunnu aina hyvältä, totuus satuttaa. Kun profeetta kertoo israelilaisille, että he harhailevat, sitä ei ole helppo hyväksyä. Elia on saanut selkeät ohjeet Herralta miten osoittaa hänen valtasuuruutensa konkreettisella tavalla ja kansakin hyväksyy ehdot. Kenellekään ei jää tämän kokeen jälkeen epäselväksi, kuka on todellinen Jumala.

1 Kun. 18:30-38

Silloin Elia sanoi koko kansalle: ”Tulkaa minun luokseni.” Niin kaikki tulivat hänen luokseen. Sitten hän korjasi Herran alttarin, joka oli hajotettu. Elia otti kaksitoista kiveä, yhtä monta kuin on Jaakobista polveutuvia heimoja, hänestä, jolle oli tullut tämä Herran sana: ”Sinun nimesi on oleva Israel.” Hän rakensi kivistä alttarin Herran nimelle ja kaivoi sen ympärille ojan, johon olisi mahtunut kaksi sea-mittaa jyviä. Hän latoi puut, paloitteli sonnimullikan ja pani kappaleet puiden päälle. Sen jälkeen hän sanoi: ”Täyttäkää neljä ruukkua vedellä ja kaatakaa vesi polttouhrin ja puiden päälle.” Sitten hän sanoi: ”Tehkää se toistamiseen.” He tekivät niin toisen kerran. Vielä hän sanoi: ”Tehkää se kolmannen kerran.” Ja he tekivät niin kolmannen kerran. Vesi valui alttarin ympärille, ja ojakin täyttyi vedellä. Kun ruokauhrin aika oli tullut, profeetta Elia astui esiin ja sanoi: ”Herra, Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala. Tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että olen tehnyt kaiken tämän sinun käskysi mukaan. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa tietäisi, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin puoleesi.” Silloin Herran tuli iski alas ja kulutti polttouhrin sekä puut, kivet ja mullan ja nuoli veden, joka oli ojassa. Kun koko kansa näki tämän, kaikki heittäytyivät kasvoilleen ja sanoivat: ”Herra on Jumala! Herra on Jumala!”

Jotta tää jaejakso todella avautuisi meille, meidän täytyisi ymmärtää juutalaista kulttuuria, jossa vuosisatojen ajan uhrattiin lain mukaan uhrit, joiden kautta tunnustettiin oma syntisyys ja käännyttiin pois synnistä. Uhraaminen osoitti sydämen päätöstä ja katumusta. Uhrien tarkoituksena oli päästä takaisin yhteyteen Jumalan kanssa, ja kokea anteeksianto. Se viittasi esikuvallisesti Jeesuksen tulevaan täydelliseen uhriin, joka ennalleen asetti ihmisen ja Jumalan välisen suhteen. Katsotaanpa näitä jakeita tarkasti:

Jumala tahtoi saada kansan profeetan lähelle, jotta he eivät kokisi itseään ulkopuolisiksi. Herran alttari vaati korjausta, se kuvastaa sitä, että kansa ei ollut pitkään aikaan uhrannut Jumalalle, vaan epäjumalille, se täytyi korjata. Jotta voi tapahtua jotain muutosta, tarvitaan läpinäkyvyyttä. Seuraavaksi Elia yhdisti vanhat sukupolvet tähän kansaan ottamalla kaksitoista kiveä, kaikkien Israelin kantasukujen mukaan. Kaikki olivat edustettuina. Kun alttarin ”perustus” oli laskettu, hän viimeisteli sen, kuten Herra oli häntä todennäköisesti käskenyt, jottei olisi mitään epäselvää siitä, kuka on todellinen Jumala. Seuraavaksi Elia rukoili kansaa yhdistävän ja polttavan rukouksen:

”Herra, Abrahamin, Iisakin ja Israelin Jumala. Tulkoon tänä päivänä tiettäväksi, että sinä olet Jumala Israelissa ja että minä olen sinun palvelijasi ja että olen tehnyt kaiken tämän sinun käskysi mukaan. Vastaa minulle, Herra, vastaa minulle, jotta tämä kansa tietäisi, että sinä, Herra, olet Jumala ja että sinä käännät heidän sydämensä takaisin puoleesi.”

Huomaa, että hän ensimmäisenä yhdistää kansan kantaisiin ja rukoilee Jumalan tahdon mukaan, koska on viettänyt aikaa Herran läsnäolossa ja tuntee hänen sydämensä sykkeen. Hän ilmaisee täydellistä alamaisuutta Auktoriteettinsa edessä ja vetoaa Jumalan sydämeen omaisuuskansansa puolesta, jotta se tekisi parannuksen ja syttyisi rakkaussuhde jälleen! Ja juuri niin tapahtui: Jumala vastasi tulella ja kansa polvistui Jumalan edessä ja tunnusti hänen kuninkuutensa. Mitä tämän pitäisi kertoa meille tänään?

Sen, että jos meidän tahtotilamme on uudistua suhteessamme Jumalaan, meidän täytyy astua hänen läsnäoloonsa. Jeesus sanoi Matteus 11:28:ssa ”Tulkaa minun luokseni, kaikki te, jotka teette raskasta työtä ja kannatte taakkoja, niin minä annan teille levon.” Herra ei koskaan pakota meitä tulemaan luokseen, se ei kuulu hänen persoonaansa eikä toimintatapoihinsa, vaan hän odottaa, että meissä syttyy tahtotila, jota seuraa muutos. Herra tahtoo, että meillä on henkilökohtainen rakkaussuhde hänen kanssaan, sekä tahto juurtua häneen.

Hän odottaa, että ymmärrämme todella seurakuntayhteyden merkityksen. Ilman, että israelilaiset olisivat yhdessä tulleet Elian lähelle, ei kansa olisi kääntynyt. Tuo kokemus yhdisti ja sitoi heidät kansana ja sitä Herra todella tahtoo tehdä. Jumala on sitoutunut seurakuntaansa ja tahtoo, että kunnioitamme sen kautta häntä. Jos seurakuntalaiset ymmärtäisivät tämän merkityksen, Jumala vuodattaisi Pyhän Hengen tulta yllemme entistä voimallisemmin! Haastan sinua rohkaisemaan ja siunaamaan kaikkia uskon veljiä ja siskoja, jotta seurakunta kokisi yhteyttä, jota ei mikään voi korvata. Kun alamme ymmärtämään, kuinka arvokkaita ja rakkaita olemme Jumalalle, se heijastuu sitoutumisessa seurakuntaamme ja asenteessamme kaikkia kohtaan. Ole siunattu :)

Pneumatologia

22.5.2016 Raamatusta

Jos otsikko ei kerro vielä sinulle, mistä on kysymys, on kyseessä oppi Pyhästä Hengestä kurssista. Aihe on mitä mielenkiintoisin, koska Pyhä Henki asuu jokaisessa Jumalan lapsessa. Siksi on tärkeää myös pohtia muutamia asioita liittyen häneen. Tällä kurssilla olen saanut oppia paljon Pyhästä Hengestä, siitä miten hän on toiminut maailman luomisesta alkaen. Itselleni tärkein asia on se, että hän on persoona, jonka kanssa voi kommunikoida milloin ja missä tahansa.

Mikä on länsimaisen kristillisyyden voimattomuuden syy? Olemme niin analyyttisia ja tykkäämme järkeillä, niin ettemme läheskään aina vastaanota Jumalan sanan totuuksia niin kuin ne on ilmoitettu. Siksi Pyhällä Hengellä ei ole tilaa tehdä Jumalan sanaa todelliseksi. Jospa antaisimme Jumalan sanalle sen arvovallan ja sanoisimme: Pyhä Henki saat luvan tehdä minut kykeneväksi näkemään Jumalan valtakunnan todellisuuden. Avaa minun hengen silmäni näkemään yli tämän näkyvän maailman. Jos rukoilemme näin vilpittömästi, se kuullaan ja Herra alkaa muuttamaan asennettamme ja näemme mitä Jumala tekee jopa Suomessa!

Onko Pyhä Henki persoona?

Room. 15:30

Kehotan teitä, veljet, Herramme Jeesuksen Kristuksen kautta ja Hengen rakkauden kautta auttamaan minua taistelussani rukoilemalla puolestani Jumalaa.

Room. 8:27

Hän, joka tutkii sydämet, tietää, mikä Hengen mieli on, sillä Henki rukoilee Jumalan tahdon mukaan pyhien puolesta.

1.Kor. 2:11

Kuka muu tietää, mitä ihmisessä on, paitsi ihmisen henki, joka hänessä on? Kukaan ei myöskään tiedä, mitä Jumalassa on, paitsi Jumalan Henki.

1.Kor. 12:11

Kaiken tämän vaikuttaa yksi ja sama Henki, joka jakaa kullekin erikseen niin kuin tahtoo.

On todella surullista, että monet kristityiksi itseään kutsuvatkin ovat ihan pihalla perus asioista, jotka liittyvät Pyhään Henkeen. Pyhä Henki ei ole mikään persoonaton voima, jolla ei ole tunteita, tai pienempi, vähempi arvoisempi Jumala, vaan hän on Jumala samassa merkityksessä kuin Isä ja Poikakin. Kuten näemme näistä muutamista jakeista aivan selkeästi, Pyhä Henki rakastaa, hänellä on mieli, eli tieto ja älykkyys ja tahto.

Apt. 8:29

Henki sanoi Filippokselle: ”Mene lähemmäs ja pysyttele noiden vaunujen vierellä.”

Apt. 10:19-20

Pietarin yhä miettiessä tuota näkyä Henki sanoi hänelle: ”Kolme miestä etsii sinua. Nouse, mene alas ja lähde epäröimättä heidän kanssaan, sillä minä olen lähettänyt heidät.”

Apt. 16:6-7

He kulkivat Frygian ja Galatian alueen kautta, sillä Pyhä Henki esti heitä julistamasta sanaa Aasiassa. Tultuaan Mysian kohdalle he yrittivät lähteä Bityniaan, mutta Jeesuksen Henki ei sallinut sitä.

Nämä kolme kohtaa eivät mielestäni anna tulkinnan varaa siitä, onko Pyhä Henki todellinen persoona, joka tekee omia päätöksiä, hän puhuu ja neuvoo niitä, jotka ovat alistuneet hänen auktoriteettinsa alaisuuteen, Hän suorastaan käskee Jumalan lapsia eri tilanteissa, sekä estää joskus meitä toimimasta, jos olemme riippuvaisia Jumalasta. Mutta, jos tahdomme pitää oman päämme, emmekä alistu Pyhän Hengen johdatettaviksi, hän ei estä sitä, koska Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon. Sen sijaan ihmiset, jotka ovat antautuneet kokosydämisesti Jumalalle, ovat ajan saatossa ymmärtäneet, että on todella tärkeää olla kuuliainen Pyhälle Hengelle, koska se tuo aina menestyksen.

Otetaan esimerkki: Jos saat kutsun hienoihin juhliin, ymmärrät, että yleensä kutsuun vastataan ja ilmoitetaan hyvissä ajoin, että olet tulossa. Juhlan järjestäjät toivovat, että ne, jotka ovat ilmoittaneet tulevansa, myös oikeasti tulevat paikalle, eivätkä syö sanaansa, koska jos moni kutsuvieras ei pidäkään sanaansa, juhlat ovat pannukakku! Jos tahdomme kulkea Jumalan tahdossa elämässämme, meidän on syytä olla halukkaita kuuntelemaan Pyhän Hengen ääntä ja alistuttava hänen johtoonsa. Silloin voimme luottaa Jumalan suunnitelmaan. Jos emme tahdo kuunnella ja kulkea Pyhän Hengen johdatuksessa, voimme katsoa peiliin, kun kohtaamme epäonnistumisia. Vaatii nöyryyttä alistua Jumalan tahtoon, mutta se on silti parasta mitä voi olla!

Jos kerran Raamattu todistaa selkeästi, että Pyhä Henki on persoona, meillä kaikilla voi olla henkilökohtainen suhde hänen kanssaan, eikö totta? Miten Pyhän Hengen kanssa kommunikoidaan? Hän tuli sydämeemme kun vastaanotimme pelastuksen Jeesuksessa. Kun kasvamme uskovina, voimme alkaa harjoittelemaan hänen äänensä kuulemista virittymällä ”oikealle taajuudelle”: Kun tutkimme Sanaa, voimme anoa, että Pyhä Henki opettaa meille sitä, koska hän tuntee Jumalan salaisuudetkin. Hän ei koskaan opeta vastoin Jumalan sanaa, eli jos ajattelet Pyhän Hengen sanoneen sinulle jotain, mikä on ristiriidassa Raamatun kanssa, se ei ole tullut häneltä. Joskus lihamme ja ihmisten mielipiteet voivat vaikuttaa siihen miten ymmärrämme Raamattua, mutta on turvallista tietää, ettei Pyhä Henki johda koskaan pois Jumalasta, hänhän itse on täysin tasapainossa Isän ja Pojan kanssa.

Kun rukoilet, voi ajatuksiisi tulla jokin henkilö, jonka puolesta koet kehoitusta rukoilla. Sen vaikuttaa Pyhä Henki. Jos keskustelet jonkin ihmisen kanssa ja ajatuksiisi tulee jokin rohkaiseva ajatus ja mietit, mistä ihmeestä keksit sen, sen vaikutti Pyhä Henki. Ole vain avoin hänelle ja huomaat, että Jumala alkaa käyttää sinua jatkuvasti missä tahansa! Valmistaudu siihen, että Herra tahtoo käyttää sinua tutkimalla Sanaa säännöllisesti ja pyydä ennen päivän askareita, että Herra johdattaa sinun askeleesi tänäänkin ja täyty jatkuvasti Hengellä, silloin voit loistaa Jumalan rakkautta ja rohkaista toisia. Tällaisista henkilöistä ihmiset monesti sanovat: Siinä kaverissa on jotain erikoista, hänen lähellään on hyvä olla. Tahdotko sinä olla sellainen uskova?

Olen saanut huomata, kuinka Jumala ilmestyy voimakkaalla tavalla siellä, missä ei ole asetettu raja-aitoja ja ennakkoluuloja hänen ympärilleen. Tällainen paikka on hengellinen kotini Seinäjoen Helluntaiseurakunta. Otan esimerkin: Kun rukoilin lauantai aamuna nuorten illan (Seinäjoen ILTA) puolesta, koin vahvasti hengessäni, että Jumala tulee yllättämään meidät aivan uudella tavalla. Koin, kuinka taivas oli auki, ja hän vuodatti voimakkaan läsnäolonsa kirkkosaliin, jossa nuoret palvoivat Jeesusta. Tuossa läsnäolossa Jumala synnytti uusia kutsumuksia palvella häntä ja uudisti niiden kutsuja, jotka janosivat sitä.

Kun ILTA starttasi ja aloimme palvomaan Jeesusta Arttu Koskenrannan ja bändin johdolla, saimme kokea jotain taivaallista: Kun lauloimme Vellu Suonperän biisiä Sinua kaipaan, tunsin kehossani, kuinka Jumalan voimakas läsnäolo valtasi minut ja koko paikan, siinä oli vaan niin hyvä olla. Polvistuin Herrani edessä palvomaan häntä, tunsin hänen rakkautensa ja pyhyytensä. Olen niin kiitollinen nuorille siitä, kuinka heidän sydämensä ovat avoimet palvomaan Kuningastaan ja sen tähden itsekin 34 vuotiaana en tahdo olla muussa paikassa lauantai iltana kuin täällä! En ikinä missään ole kokenut näin voimakasta Jumalan läsnäoloa, jossa on vapaus synnistä, kaikesta syyllisyydestä ja riippuvuuksista. Siinä aistii, kuinka Jumala vapauttaa jatkuvasti ihmisiä, jotka janoavat häntä koko sydämestään. Siksi rakastan meidän nuoria, jotka viikko toisensa jälkeen tahtovat palvella Jumalaa seurakunnan keskellä ja elää täysillä Jeesukselle. Se antaa voimaa palvella näiden timanttien kanssa. Jos jokainen kristitty antautuisi täysillä Jumalalle ja olisi avoin kuten nämä Seinäjoen illassa Jumalan tulta kantavat nuoret, en epäilisi yhtään, emmekö näkisi todellista muutosta maassamme. Jumalan siunausta sinun viikkoosi :)

ILTA Talvileiri: Ruurikkala, Evijärvi

28.2.2016 matkustaminen, Raamatusta

Bussi saapui perjantaina ennen puolta seitsemää rauhan tyyssijaan, Ruurikkalaan! Aistin täällä Jumalan rauhan ja läsnäolon. Odotan tältä viikonlopulta paljon. Tiedän, että Herra tahtoo ilmestyä keskuudessamme voimallisella tavalla! Paikalla olevat Ruurikkalan ihmiset (YWAM Finland ry:n työntekijät) toivottivat meidät lämpimästi tervetulleiksi ja ohjasivat oikeisiin huoneisiin. Tämän viikonlopun puolesta on rukoiltu ja Ruurikkala on siunattu paikka keskellä metsää, järven rannalla. Tänään kahdeksalta pastori Pekka Perho opettaa ensimmäistä kertaa riihikirkossa ja odotan voimakasta Hengen täyttämää iltaa. Uskon, että nuoret jotka ovat saapuneet leirille osoittavat janoa Herran puoleen, kun timantti ILTA Live (Seinäjoen illan ylistysbändi) johdattaa meidät palvontaan. Iloitsen suunnattomasti, että saan osallistua tälle leirille, koska koen vahvasti, että Herra tulee yhdistämään meitä voimakkaalla tavalla. Uskon, että moni saa eheytyä, vapautua ja löytää oman kutsumuksen tämän viikonlopun aikana. Ja monien kutsumus vahvistuu entisestään. Rukoilen, että Herra saa vapaasti johtaa koko tämän viikonlopun ajan ja saamme myös pitää hauskaa!

Psalmi 63:2-5

Jumala, sinä olet minun Jumalani, sinua minä etsin varhain. Sinua minun sieluni janoaa, sinua kaipaa minun ruumiini kuivassa ja nääntyvässä, vedettömässä maassa. Minä katselin sinua pyhäkössä nähdäkseni voimasi ja kunniasi. Sillä sinun armosi on parempi kuin elämä; minun huuleni ylistävät sinua. Minä ylistän sinua koko elämäni ajan ja kohotan käteni sinun nimessäsi.

Psalmi 42:2-3, 6

Niin kuin peura kaipaa vesipururoille, niin minun sieluni kaipaa sinua, Jumala. Minun sieluni janoaa Jumalaa, elävää Jumalaa. Milloin saan tulla ja nähdä Jumalan kasvot? Miksi olet masentunut, sieluni, ja olet minussa niin levoton? Odota Jumalaa. Sillä vielä minä saan kiittää häntä hänen kasvojensa suomasta pelastuksesta.

Mikä saa minut janoamaan Jumalaa? Joskus se, että olosuhteet ajavat minut etsimään hänen kasvojaan. Kun huomaan, että mieli on maassa, tai koen vihollisen hyökkäävän elämääni, minulle tulee välittömästi tarve päästä Herran läsnäoloon, kokemaan hänen rakkautensa ja armonsa suuruus. Kun tulen hänen pyhään läsnäoloonsa, silmäni kiinnittyy häneen. Koen hänen voimansa. Kun Isä vuodattaa läsnäoloaan, alan entistä palavammin janoamaan häntä. En tee kokemuksestani tärkeintä, vaan keskityn hänen persoonansa palvontaan. Kun aamuisin kohtaan Herraa, siitä tulee osa identiteettiäni Kristuksessa. En tahdo jättää niitä välistä, vaan kohdata hänet syvällisellä tavalla. En pärjää ilman aamuhetkiä hänen kanssaan. Hän on saanut minut ikään kuin saaliikseen, ja minä tahdon viipyä hänen lähellään, en pakene pois. Saan päivittäin ylistää ja palvoa häntä siitä, että hän kuoli puolestani ja tahtoo johdattaa elämääni.

Perjantai-iltana vietimme aikaa Herran hoitavassa läsnäolossa. Pastoreidemme Pekan ja Villen lyhyet opetukset, voimakas ylistys ja lopussa rukouspalvelu koskettivat monia. Jotain murtui aivan varmasti. Itse näin tällaisen näyn: Kun palvoimme Jeesusta, hän iloitsi syvästi ja muutuimme hänen läsnäolossaan.

Roomalaiskirje 8:11

Jos siis teissä asuu Jumalan Henki, hänen, joka herätti Jeesuksen kuolleista, niin hän, joka herätti Kristuksen kuolleista, on tekevä eläviksi myös teidän kuolevaiset ruumiinne teissä asuvan Henkensä voimalla.

Siis wau mikä jae! Tässä ei sanota, että Pyhä Henki vain vierailee, vaan hän asuu meissä! Aivan mieletön totuus! Tämän totuuden pitäisi saada meidät ymmärtämään ja hyväksymään, että koska Jumala asuu meissä, voimme tehdä asioita, mitä ”normaali” ihminen ei koskaan voisi tehdä. Nyt ei ole pätkääkään kyse siitä, että ihminen on rajoittunut, vaan siitä, että kaikkivaltias Jumala asuu meissä ja hän tahtoo toimia uskomattomilla tavoilla, mihin itse emme ikinä kykenisi omassa voimassa. Toiseksi, tässä rinnastetaan voimakkaasti Kristuksen kuolleistaherääminen meihin. Sama Pyhän Hengen voima asuu ja vaikuttaa elämässämme. On kyse jostain sellaisesta, mitä ei sanoin voi kuvata. Tuo voima oli mieletön, se sai Jeesuksen herämään elämään jälleen ja tuo voima vaikuttaa meidän sisällä! Hän on persoona, ei mikään persoonaton voima! Hän tekee meidät eläviksi, jos vain suostumme siihen. Jumalalla on niin paljon enemmän annettavaa kuin me koskaan voimme kuvitella, koska hänellä todellakaan ei ole rajoja, kuten meillä ihmisillä. Pyhä Henki tahtoo herättää meissä jotain eläväksi, mitä emme uskalla edes toivoa tai odottaa. Hän tahtoo vallita elämämme jokaista osa-aluetta ja tehdä sanan eläväksi, jotta saisimme intohimon kytkeytyä Jumalan virtaan jatkuvasti.

Perjantai-iltana kun palvoimme Jeesusta, Herra näytti minulle kuvan, jossa katseemme siirtyi itsestämme ja olosuhteistamme häneen ja välittömästi kasvomme alkoivat loistaa ja iloitsimme syvästi, kun kohtasimme Jeesuksen ja hänen valtavan rakkautensa.

1.Kor. 2:14

Sielullinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä on Jumalan Hengestä, sillä se on hänelle hullutusta, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska sitä on tutkittava hengellisesti.

Tästä jakeesta opetettiin, että Jumalan läsnäolon voi kokea ensisijaisesti hengellämme ja siksi meidän tulee harjaantua ajan kanssa tunnistamaan se. Se taas ei ole kovinkaan helppoa meille rationaalisille länsimaalaisille, koska luotamme mieluummin järkeemme kuin Jumalan Henkeen. Mutta jos janoamme  Jumalaa syvällisellä tavalla, tulemme oppimaan!

Heprealaiskirje 5:14

Vahva ruoka taas on täysi-ikäisille, niille, joiden aistit ovat tottumuksesta harjaantuneet erottamaan hyvän ja pahan.

Myös tähän jakeeseen viitattiin, kuinka meidän tulee janota kasvua uskossamme. Siitä seuraa se, että kun kasvamme uskossa, opimme erottamaan hyvän ja pahan toisistaan. Tarvitsemme vahvaa ruokaa, Sanaa, päivittäin, jotta uskomme ei perustu ihmisten mielipiteisiin vaan Raamattuun.

Perjantai-iltana juttelimme huonekaverini, Akun kanssa ja huomasin, kuinka lähellä Herraa tää mies elää. Koin alusta pitäen huoneessa Jumalan läsnäolon voimakkaasti. Siellä oli vaan todella helppo olla! Kun aloimme rukoilla, olimme välittömästi samalla aaltopituudella Hengessä. Sitä on mahdoton selittää: En tuntenut kaveria ollenkaan ennestään, mutta hänen rukouksessaan aistin syvällisen suhteen Herran kanssa. Tällaisia miehiä ja naisia Ruurikkala on täynnä! Jos sinulla on mahdollisuus, lähde opiskelemaan DTS:ään tai aktioon! He palavat Jumalan tulta ja saavat muutkin syttymään. Kun rukoilimme siinä, mieleeni nousi (Herran vaikutuksesta?), että Herra antaa meidän nuorille palon lähetystyötä kohtaan.

Se Jumalan tuli, joka näistä miehistä ja naisista loistaa, heijaistuu kaikessa mitä he tekevät. He huolehtivat viimeistä piirtoa myöten meistä: He heräsivät aamuisin laittamaan aamupalaa, kahvia, lounasta, päivällistä ja iltapalaa. Sen lisäksi he lämmittivät saunat, tekivät avannon ja pitivät kahvilaa. Kaiken tämän he tekivät sydämestään, kaikella rakkaudella. Tällaisten ihmisten lähellä on todella helppo vaan olla! Heidän elämänsä todistavat hyvin hoidetusta jumalasuhteesta ja he voivat neuvoa erilaisissa tilanteissa varmasti. Kiitos Roope Laukkonen! Sinulla on aivan timantti tiimi!

Aamupalan jälkeen pääsimme kolmen nuoren kans palvelemaan keittiöllä. Minua ja Mikkoa onnisti, saimme tiskata astioita ja löytyi tehokas tapa tehdä homma hyvin! Tiimi toimi näin: joku tiskasi, toinen kuivasi, kolmas toimitti astioita oikeille paikoille ja neljäs pyyhki pöytiä :). Yhdessä tekemisen meininkiä parhaimmillaan! Opetushetkissä Pekka opetti Jumalan äänen kuulemisesta ja toimimisesta erittäin hyvin, Markus, Neea ja Ville kertoivat omat todistuksensa ja lopuksi rukoiltiin toistemme puolesta tiimeissä. On vaan niin timanttia olla täällä!

Tänä aamuna kun heräsin ja kohtasin Jumalaa, näin näyn, jossa ymmärsin olevan meidän leiriläiset yhdessä soihdut kädessä, itsevarmoina siitä, että Herra on puolellamme. Tuliarmeija lähti liikkeelle Pyhän Hengen voimassa levittämään tulta ja rakastamaan.

Näky sai minut iloitsemaan näistä rakkaista, joiden sydämet ovat kokosydämisesti antautuneet Herralle tänä viikonloppuna! Ai että!

Yksi mieleenpainuvimmista hetkistä leirillä oli se, kun lauantai-iltana yksi nuori mies, Markus, kävi heittää, että kiitti kun oot nuorten työssä mukana. Se merkkas todella paljon! Tämmöisten timanttien kanssa kun saa tehdä nuorisotyötä yhdessä, se on itsessään sellainen palkka, miksi edelleen jaksan jatkaa. Viikonlopun aikana, mutta erityisesti tänään, opetussessiossa koin Herran vahvistavan kutsuani palvella tässä työssä. Kaikki meistä tarvitsevat rohkaisua, ja kun Herra vielä vahvistaa kutsumustamme, kaikki on kunnossa. Kun jonakin päivänä tulee minun aika jatkaa matkaa jossakin muussa työmuodossa, tiedän Herran vahvistavan sen niin selkeällä tavalla, ettei siitä ole epäselvyyttä. Olen niin kiitollinen tästä nuorten ryhmästä ja jokaisesta ILTA liideristä, etten voi sanoin kuvailla! Sanoin pastori Pekalle eilen illalla kun katsoin, kuinka voimakkasti Herra toimi keskellämme ja tunsin hänen valtavan rakkaudellisen läsnäolonsa, että nää nuoret tulee tekemään mitä tahansa mihin Herra kehottaa. Se puhuttelee isosti, kun näkee, kuinka he siunaavat toisiaan, eivätkä pelkää käyttää armolahjoja, jotka he ovat saaneet. Kiitos Jeesus ja rakkaat leiriläiset! Ole siunattu Jeesuksen nimessä! T. Jukka

Mielen taistelukentällä

13.12.2015 Raamatusta

Mitkä asiat ovat meille tärkeitä? Jos katsomme viikon tai kuukauden päähän, ja tutkimme mihin aikamme on kulunut arjessa, se kertoo totuuden, niin simppeliä se vaan on. Saako tämän maailman huolet ja asiat täyttää päämme? Vai saako Raamattu täyttää sen ja uudistaa meidät? Miksi pitäisi jättää esim. salkkarien katsominen ja pyytää, että Herra anna mulle halu tulla sun eteesi viettämään laatuaikaa ja uudistaa mieli,- ajatus- ja tahtomaailma Jumalan sanalle kuuliaisiksi.

Väitteeni: Ei ole olemassa neutraaleja tv-ohjelmia ja sarjoja, jotka eivät vaikuttaisi siihen, miten ajattelen, toimin ja asennoidun. Jumalan sana vaikuttaa tervehdyttävästi koko olemukseemme. Sen tulisi antaa määrittää keitä olemme, eikä maailman, joka on paholaisen vallassa. Mihin perustan väitteeni?

Galatalaiskirje 5:16-17 (Raamattu kansalle)

Minä sanon: vaeltakaa Hengessä, niin ette toteuta lihan himoa. Liha himoitsee Henkeä vastaan ja Henki lihaa vastaan. Ne ovat toisiaan vastaan, niin ettette tee sitä, mitä tahdotte.

Gal. 5:16 (Amplified Bible)

Mutta minä sanon, kulkekaa ja eläkää [jatkuvasti] [Pyhässä] Hengessä [herkkinä ja Hengen hallitsemina ja opastamina]; silloin ette varmasti tyydytä lihan himoa ja mielihaluja [jumalattoman ihmisluonnon].

 

Gal. 5:16-17 (Elävä Uutinen)

Totelkaa Pyhää Henkeä. Hän ilmoittaa teille, miten teidän on elettävä. Kun tottelette häntä, ette tee sitä, mihin vanha ja paha minänne teidät muuten ajaisi. Luonnostamme näet teemme pahaa ja taas pahaa – aivan päinvastoin kuin Pyhä Henki tahtoo. Mutta kun Pyhä Henki saa tahtonsa toteutumaan, teemme hyvää vastoin luontoamme. Nämä kaksi voimaa taistelevat meissä jatkuvasti vallasta.

Huomaatko, miten rikas Jumalan sana on? Kun välillä näkee vaivaa, ja tutkii eri käännöksiä, löytää uusia puolia tuttuihinkin jakeisiin. Amplified Bible ja Elävä Uutinen luo uutta syvyyttä jakeeseen kuusitoista soveltamalla sen arkeemme selkeästi: Meidän tulee siis olla tiiviissä yhteistyössä Pyhän Hengen kanssa, jotta voimme vastustaa syntiinlangenneen ihmisen viettiä tehdä pahaa koska, jos emme vastusta vanhaa luontoamme, joudumme ansaan välittömästi. Meillä on siis selkeä taipumus tehdä vastoin Jumalan tahtoa.

Mutta mehän emme enää kuulu tähän maailmaan, emmekä enää tahdo totella paholaista! Joten Pyhä Henki rohkaisee meitä olemaan kuuliaisia Jumalalle ja vastustamaan paholaista ja kiusauksia. Vain hän voi antaa meille kyvyn elää pyhää elämää, käsittäen, että meidän ei ole pakko antautua syntiin vaan meillä on jo voitto Jeesuksessa! Huomaa, miten rohkaisevasti Amplified Bible sanoo, että kun päätämme alistaa tahtomme Jumalan alle, totella Henkeä, niin hän lupaa, ettemme varmasti tyydytä lihan himoa ja jumalattoman ihmisluontomme mielihaluja! Halleluja, mikä lupaus! Huomaamme myös, että on käynnissä kova taistelu siitä, saako paha luontomme vai Pyhä Henki johtaa. Miten tämä heijastuu elämäämme?

Olli Helenius: Pisin matka

“Sanoin sanottavani ja lähdin kauas pois/kylmän maailman syliin ylpeyteni toi/luulin että onnistun jälkeni peittämään/historiani mielestäni häivyttää/kuinkas kävikään.

Pisin matka on tulla luoksesi jälleen/pisin matka on tulla takaisin.

Aivan liikaa näin, sieluni vanheni/tieto lisäsi tuskaa, totuus satutti/meistä jokainen kaipaa, niin teen minäkin/tuntea taivaan kosketuksesi/tahdon pitää susta kii.

Pisin matka on tulla luoksesi jälleen/pisin matka on tulla takaisin/saanhan takaisin tulla luoksesi jälleen/saanhan luoksesi tulla takaisin.”

Kiitän sydämestäni Jumalaa tämän laulun tekijästä. Hän on hengellinen isoveljeni Olli Helenius. Tällaiset biisit ovat minulle todella rakkaita. Kun minulla oli kylmä vaihe uskonelämässäni asuessani Kokkolassa ja Olli julkaisi muistaakseni vuonna 2008 Aikalisä LP:n jolta tää löytyy, tästä tuli mun ehdoton suosikki. Niinä vuosina kuuntelin, lauloin ja itkin. Se vaikutti sydämessäni paljon ja tänään saan kiittää Jumalaa hänen kärsivällisyydestään ja armostaan, että olen saanut palata hänen luokseen. Siksi uskon sanojen ja laulujen voimaan, koska ne julistavat, halusimme sitä tai emme. Siksi itse rakastan tutkia biisien sanoituksia, rohkaisevatko ne minua kasvamaan suhteessa Jeesuksen kanssa.

Jokaisella on välillä vaiheita elämässään, jolloin menee heikommin uskossa. Silloin tärkeään rooliin asettuu seurakuntayhteys ja ystävät, jotka ovat Pyhällä Hengellä täytettyjä. He voivat nähdä tilamme, jos ovat läheisiä, vaikkemme sanoisi sanaakaan. Jokainen tarvitsee tukiverkoston, johon voi luottaa sata prosenttisesti, jotta voi puhua täysin avoimesti mitä oikeasti kuuluu, eikä tarvii pelätä koskaan, tuomitaanko ja torjutaanko minut. Seurakunnan tulisi olla paikka missä on rohkaiseva ilmapiiri, olit ollut poissa enemmän tai vähemmän aikaa. Kukaan ei ole niin pyhä, että voisi sanoa pärjäävänsä omin avuin, koska kun paholainen saa eristettyä uskovan, hän on helppo saalis. Meillä jokaisella on silti vastuu elämästämme ja valinnoistamme, emme voi syyttää muita vääristä päätöksistä. Mutta sen voimme tehdä, että hoidamme jumalasuhdettamme, rakastamme tutkia Jumalan sanaa, lähestyä Jumalaa, viettämällä aikaa hänen lähellään ja lähtemällä palvelemaan kotiseurakunnassamme. Tiedätkö mitä silloin tapahtuu? Se, että vanha, paha luontomme alkaa kuolemaan. Emme lähde jokaiseen houkutkseen mukaan, vaan tunnistamme ja torjumme ne Jeesuksen auktoriteetissa. Sitä on kristillinen elämä ja taistelu lihaa vastaan.

Aloitin päiväni keskiviikkona kiittäen ja palvoen kunnian Kuningasta suuresta pelastuksesta. Kohta koin olevani Hengessä hänen valtaistuinsalissaan, jonne minulla ei olisi koskaan ollut mitään pääsyä ilman Jeesuksen täydellistä sovitusta. Palvoin polvillani häntä, joka eroaa kaikista muista. Koin hänen valtavan, mittaamattoman suuren armonsa ja se sai sydämeni kunnioittamaan häntä. Jumalan pelko syntyy siis sydämissä, jotka ymmärtävät, että hän on pyhä ja täydellinen armo. Se saa arvostamaan syvästi suhdetta hänen kanssaan, kaikki mitä maailmassa on, menettää silloin merkityksensä. Siihen Herramme meitä tahtoo mielestäni opettaakin: Aivan kuten apostoli Paavali piti kaiken muun roskana Jeesuksen tuntemisen rinnalla. Uskon, että Paavali oli useita kertoja, kenties satoja kertoja, kokenut hetkiä, joissa hän oli Hengessä Jumalan valtaistuinsalissa palvomassa. Se muistuttaa sydämellemme, kuka on Herramme ja kenen omaisuutta olemme.

Filippiläiskirje 3:7-9 (Elävä Uutinen)

Nyt olen kääntänyt selkäni kaikelle sille, mitä ennen pidin suuressa arvossa. Olen pannut luottamukseni ja toivoni yksin Kristukseen. Kaikki muu menettää arvonsa, kun vertaan sitä aarteeseen, joka on omani siksi, että tunnen Jeesuksen Kristuksen, Herrani. Olen työntänyt kaiken muun arvottomana syrjään omistaakseni vain Kristuksen ja saadakseni olla yhteydessä häneen. Enää en kuvittele pelastuvani siksi, että olen hyvä ihminen, tai siksi, että noudatan Jumalan lakeja vaan uskon, että Kristus yksin pelastaa minut. Jumala hyväksyy minut yhteyteensä, koska turvaudun yksin Kristukseen ja siihen, että mitä hän teki puolestani.

Eikö ole selkeää? Miksi sitten maailma saisi viedä aikaani valtavasti, joka tuottaa vain tuskaa, ahdistusta ja toivottomuutta? Pysyvää onnellisuutta ei vain löydy maailmasta, vaan ainoastaan henkilökohtaisesta suhteesta Luojaamme. Itsekin kun taistelin sen kanssa, että miksi tykkään katsoa tv:tä, sarjoja ja elokuvia enemmän kuin lukea Jumalan sanaa, tajusin Pyhän Hengen avulla myöhemmin, ettei minulla ollut läheistä suhdetta Jeesuksen kanssa. Parempi vain nöyrtyä myöntämään se ja katua, tehdä mielenmuutos. Kun tunnustamme syntimme, että aikamme on mennyt aivan joutavaan, ja pyydämme Jeesukselta anteeksi sydämestämme, hän antaa anteeksi. Hän antaa meille voiman ja tahdon iloita suhteestamme häneen. Se on valtavaa armoa! Kiitos Jumalalle siitä.

Jesaja 30:18 (Kirkkoraamattu 1992)

Kuitenkin Herra vain odottaa, että voisi olla teille armollinen, hän nousee armahtamaan teitä. Herra on oikeuden Jumala. Autuaita ne, jotka häntä odottavat!

Tää jae puhuu minulle tällä kertaa näin, että Herramme odottaa mahdollisuutta olla meille armollinen. Se edellyttää meidän päätöstämme astua hänen läsnäoloonsa. Hän ei koskaan pakota meitä siihen. Jos muut asiat syrjäyttävät suhteemme häneen, hän ei voi osoittaa armoaan, niin kuin tahtoisi. Hän on täynnä armoa ja totuutta. Tahdommeko me häntä yhtä paljon, kuin hän meitä? Hän janoaa olla jatkuvasti lähellämme! Jos opit arvostamaan suhdettasi häneen, saat kokea hänen uskollisuuteensa, johdatuksensa ja luotettavuutensa vaikeissakin olosuhteissa. Millaiset uskovat ovat Jumalan voimakkaasti käyttämiä? Sellaiset, jotka ovat hänen ystäviään, joille hän paljastaa salaisuuksia, joita ei voi kaikille kertoa. Tahdotko tulla Jumalan ystäväksi? Ollaan rehellisiä, tahdommeko asettaa hänet todella elämämme keskipisteeksi, vai turvaudummeko hänen apuunsa vain silloin kun olemme pulassa? Sellaisia uskovia Herramme itkee. Hän tahtoisi olla heidän läheisiä ystäviään, jos he vain suostuisivat pistämään hänet prioriteeteissa ensimmäiseksi. Jakeen lopussa viitataan niihin, jotka kärsivällisesti odottavat häntä. Heitä kutsutaan autuaiksi eli Jumalan hyväksymiksi ja syyttömäksi julistetuiksi. Siihen liittyy siis syvä jano nauttia hänen läheisyydestään. Onko meillä aikaa hänelle? Onko kalenterimme niin täynnä, ettemme ehdi olla hänen lähellään? Ovatko muut asiat minulle rakkaammat kuin Pelastajani?

Pelastus on suuri lahja. Ihmisen osa on lopultakin pieni, verrattuna Jumalan osaan. Mutta koska meillä on vapaa tahto, voimme pilata senkin osan, emmekä voi syyttää siitä kuin itseämme, jos niin teemme, valitettavasti. Siksi meidän todella kannattaa miettiä, mitä kylvämme ajatuksiimme, mieleemme ja tahtoomme. Ruoki hengellistä olemustasi, niin kasvat vahvaksi Jumalan lapseksi. Ole siunattu Jeesuksen nimessä.. T. Jukka

Jumalan läsnäolossa

21.6.2015 Raamatusta

Zau :) Vietin juhannusta Keuruulla Juhannuskonferenssin 70 vuotisjuhlilla. Lauantai aamuna kun ajelin kohti aluetta, yhdyin ylistykseen Petri Kosonen & Undivided Heartsin kanssa. Biisi joka mursi minut matkalla oli Apa Ali-Löytyn sanoittama Sun läsnäolossas. Sanat menevät näin:

”Sun läsnäolossas mun sydän huokaisee: ei kaltaistas oo, ei kaltaistas oo! Ja arkuus pelko vaihtuu Sun täyteytees, ei kaltaistas oo, ei kaltaistas oo! Kohtaa mua taas Jumalani, Sun rakkautes on voimani, kohtaa mua taas Jumalani, Sun rakkautes on voimani!” 

Palvoaessani Herraa, sydämeni alkoi murehtia, koska tiedostin Herran puhuvan henkeeni etteivät kaikki tule ylistävällä, palvovalla mielellä juhille, vaan toiset tulevat riitojen keskeltä, sydän rikki ja ajatukset sekaisin. Siinä tapauksessa on hankala keskittyä hengelliseen antiin. Herra tahtoisi antaa meille niin paljon enemmän, jos vain me olisimme vastaanottavaisia. Ei ne rajoitteet oo koskaan olleet Jumalan puolella, vaan meissä ittessämme. Jostain syystä liian helposti annamme Jumalan Hengelle vain tietyn alueen elämässämme jossa hän saa toimia, ja sitten sanomme stop. Nyt on aika uudistua ja täyttyä Hengellä, antaa koko elämämme hänen hallintavaltansa alle ja virrata arkemme keskellä Jumalan rakkautta. 

Kelaa uudestaan noita sanoja, mitkä Apa Pyhässä Hengessä on kirjoittanut. Siis aivan timantti biisi! Siinä on palanen Herran läsnäolon kirkkautta, jota on vaikea pukea sanoiksi. Kun me tulemme poteroistamme ulos ja annamme Pyhän Hengen tehdä työtään meidän sisällämme, alamme eheytymään, parantantumaan ja vapautumaan. Se mitä tämä maailma tarjoaa on täysin päinvastaista: Huolia, murheita ja ahdistusta niin paljon kuin vain vastaanotat. Kumman valitset: Rauhan vai ahdistuksen? Olemmeko menettäneet yksilöinä ja seurakuntina janomme päästä syvälle Jumalan läsnäoloon? Herra tahtoo uudistaa meidät. Avaammeko sydämemme hänelle? Osoita janoa olosuhteiteistasi riippumatta. Ole periksiantamaton – Herra palkitsee sellaiset aina. 

2. Kor. 3:17-18

Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siellä on vapaus. Me kaikki, jotka kasvot peittämättöminä katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kirkkauden kaltaisiksi, kirkkaudesta kirkkauteen. Tämän saa aikaan Herra, joka on Henki. 

Näissä raamatunjakeissa on sanottu paljon. Tahdommeko tulla Herran läsnäoloon kasvot peittämättöminä? Onko meillä jotain pois laitettavaa, ennen kuin lähestymme häntä ja kohtaamme hänet kasvoista kasvoihin? Jeesuksen kallis sovintoveri puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä kun tunnustamme ja hylkäämme ne. Saamme lähestyä häntä rohkeasti, koska hän on lunastanut meidät omikseen ja hänen kauttaan meillä on rohkea luottamus lähestyä Kuningastamme. Kun lähestyt Jumalaa rukoillen, palvoen, laulaen, tanssien – miten tahansa itsesi ilmaisetkin, alat elämään, koska tulet hänen vaikutusalaansa jossa on todellinen, pysyvä vapaus. Mikä valtava totuus ystäväni! Ja tuossa pyhässä kohtaamisessa me aina muutumme hänen kaltaisekseen vähän kerrallaan. 

Kun huomaat kuinka rakastava ja hyvä Isä sinulla on, nautit tulla hänen lähelleen päivittäin, eikä se tunnu vastenmieliseltä ollenkaan. Kyse on rakkaussuhteesta Isääsi, joka nauttii siitä, että saa viettää aikaa juuri sinun kanssasi. Hän iloitsee sydämestään sinusta, kun alat näkemään hänen valtavan rakkautensa omalle kohdallesi.  Se saa sinut palvelemaan ja antamaan koko elämäsi hänelle uhrina. Hänen rakkautensa suuruus ei riipu meidän hyvistä teoistamme, vaan koska hän yksinkertaisesti on hyvä. Mutta ne, jotka todella tahtovat palvella häntä kokosydämisesti, niille hän tahtoo tulla läheiseksi ystäväksi ja ilmaista salaisuuksiaan. Niitä ei paljasteta muuta kuin läheisille ystäville joihin luotetaan, Jumala toimii itsekin siis tämän periaatteen mukaisesti. 

Pelkäätkö kohdata taivaallisen Isäsi? Traumamme voivat tulla esteeksi läheiselle suhteelle Jumalamme kanssa ellemme anna hänelle oikeutta parantaa meitä. ”Miksi hän salli sen ja sen asian tapahtua mulle, jos hän muka rakastaa?” Jokaiseen miksi-kysymykseen emme saa vastausta täällä elämämme aikana, mutta voimme luottaa Jumalamme hyvyyteen silti. Jeesus ymmärtää meitä täydellisesti, koska hän eli ihmisen elämän aivan niinkuin mekin, sisältäen kaikki mahdolliset tunteet ja koetukset joiden läpi kuljemme. Siksi hän voi auttaa meitä, koska voi samaistua meihin täysin. Eikö tämän pitäisi saada meitä rohkaistumaan, että hän on aina kanssamme, rukoilee puolestamme ja asuu meissä Pyhän Henkensä kautta?

Uskommeko tunteitamme ja kokemuksiamme enemmän kuin Jumalan Sanaa? Toisin sanoen, meneekö omat vaikuttimemme yli Jumalan arvovallan? Sallimmeko sen, että meidän omat vaikuttimet määrittelee identiteettimme vai tahdommeko omaksua sen identiteetin, joka meillä on Jeesuksessa? Näitä on toisinaan hyvä pohtia ja pyytää Pyhää Henkeä valaisemaan, jos identiteettimme rakentuu väärälle perustalle. Silloin kasvamme terveeseen uskoon ja kasvamme vahvoiksi Jumalan miehiksi ja naisiksi, joita mitkään olosuhteet eivät voi horjuttaa, koska luottamuksemme kaikkivaltiaaseen, rakastavaan Isäämme on saanut määritellä keitä me todella olemme. Ole siunauttu Jeesuksen nimessä :)