Selaat arkistoa kohteelle pupu.

Käsitöitä

14.12.2016 Yleinen

Hei olen swagman ja tämä artikkeli käsittelee käsinukkea jota olemme tekemässä käsityötunneilla. Näytän eri vaiheista kuvia ja kerron työvaiheista.

 

 

 

KUVAA KLIKKAAMALLA SAA KUVASTA ISOMMAN!!!

 

 

 

Kuvassa on nuken vartalon aloitus. Sen tekemiseen piti piirtää nuken vartalon malli, piirtää mallin ääriviivat kankaalle, ja leikata.

 

 

Tarvikkeet:

Kangasta

lankaa

neula

Käsinuken vartalossa on kaksi samanlaista palaa kangasta, että ne voi ommella yhteen. Palat ommeltiin yhteen reunoilta, mutta alaosasta ei, koska sinne laitetaan käsi.

 

Tarvikkeet:

Tyhjä vessapaperirulla.

sanomalehti.

teippiä

vettä

kipsinauhaa

  Tässä on nuken pää. Se näyttää minun mielestäni aika pelottavalta, koska sillä on nuo punaiset silmät.

Teimme pään sillä tavalla, että otimme tyhjän vessapaperirullan, otimme paperia, teimme siitä pyöreän muotoisen ja teippasimme paperisen pään vessapaperirullan päähän.

Seuraavaksi piti kipsata pää kipsinauhalla. Kipsinauha piti kastaa vedessä ja asettaa kohtaan mihin sen haluaa.

 

Tarvikkeet:

neulontalankaa

neulontapuikot

sakset

 Tuossa tein neulonta osiota. Neulonta oli alussa aika hankalaa, mutta kun oppi se oli paljon helpompaa.

Neulomisesta oli tarkoitus ensin tulla kaulahuivi, mutta joillakin ei ollut aikaa tehdä sellaista joten sai itse keksiä miten käyttää

 

Tarvikkeet:

vanerilevyä

saha

liimaa

maalia

maalipensseli

 

Tuo on nuken alusta jossa se voi olla kun sitä ei käytä. Kun tein alustaa niin ensin piti piirtää vihkoon minkä muotoinen alustasta tulee. Kun suunnittelu oli valmis malli leikattiin ja piirrettiin se reunoja pitkin puun palalle.

Pala piti sahata sähkösahalla. Se oli muuten helppoa, mutta sahaa piti liikuttaa varovasti, koska sen terä saattaisi mennä poikki.

Sahauksen jälkeen Piti sahata oikean kokoinen keppi, porata alustaan kepin kokoinen reikä ja liimata se reiän sisään.

Viimeiseksi piti vielä maalata alusta haluamillaan väreillä.

 

Tuossa on yksi hylätyistä alustamalleista. En ottanut sitä käyttöön, koska se oli liian yksinkertainen ja toinen oli paljon hienompi.

 

Käsinukke on viimeinkin valmis sen tekemiseen meni kuukausia. Oli kyllä pitkä aika, mutta lopputulos on sen arvoinen. Käsinukeilla oli tarkoitus tehdä näytelmä, mutta en tiedä aiommeko tehdä sitä. Nukesta ei tullut sellainen mitä olin suunnitellut, mutta se on silti hieno.

Tämä ei enää liity käsinukkeen, mutta me teemme myös tällaisen tavaransäilytyslaatikon jonka viereen voi laittaa kynätelineitä.

Ensin piti taivuttaa muovia. Se tehtiin jollain muovin taivutus koneella joka lämmitti kohdan josta piti taittaa ja sitten se piti taittaa haluttuun muotoon. Muovin lämpeneminen kesti ihan hullun pitkään ja välillä tuli tylsää kun odotin.

Alustan piti olla tarpeeksi iso, että siihen mahtuu muovista taitettu rasia ja lisä telineitä. Rasia liimattiin alustaan kuumaliimalla ja muut osat tavallisella liimalla.

Ideointia

4.2.2015 Yleinen

Rakennamme prototyypin koiran pois pitämiseksi keittiöstä, sillä koiralla on tapana rötöstellä isäntäväen poisollessa.

Prototyyppiin tulee liiketunnistin, joka reagoi koiran lähestyessä. Prototyypin takoituksena on pelästyttää koira matkoihinsa keittiöstä, joten jonkinnäköistä liikettä ja valoja on luvassa.

2015-02-04 16.25.56