Selaat arkistoa kohteelle puolivälierät.

Leijonien hieno peli!!

18.5.2017 Yleinen

Ja lisää tietoa tästä linkistä >http://www.hs.fi/urheilu/art-2000005216248.html<

Sitten mentiin!

21.3.2014 Yleinen

VANTAA. Puolivälieräparien vertaileminen on melko helppoa, lukuun ottamatta parissa SaiPa – JYP.

Kärpät – HPK: Kärpät rikkoi runkosarjassa tukun ennätyksiä, mutta pudotuspelit ovat luku sinänsä. Jos joukkue pääsee ja jos sen annetaan pitää kiekkoa pitkissä hyökkäyksissä, se on vaarallinen. Viimeistelijöitä täynnä oleva kärppälauma lähtee ennakkosuosikkina koko touhuun.

HPK:n leirissä myhäillään tällä hetkellä, kun joukkue on porskuttanut voitosta voittoon erityisen loistokkaasti. Kesken kauden valmentajaansa vaihtanut hämeenlinnalaisseura on parissa selvästi altavastaaja. Kuitenkin kerholla on meneillään vahva vire, johon hyvin istuu se tosi asia, että Kärpät on huilannut pitempään. HPK:lla on takanaan hieman yllätyksellinen sarjavoitto Jokereista suoraan kahdessa ottelussa.

Lukko – Blues: Raumalla on koettu minimaalisesti sama kuin Hämeenlinnassa, joukkue sai muutamat hienot voitot putkeen, ja varmisti jo varhain suoran puolivälieräpaikan kevään korvalla. Lukosta kannattaa seurata Riskan veljeksiä, joiden jäljiltä laidat rymisevät ja suut käyvät, ja puolustaja Petteri Nummelinia, jos mies on pelikunnossa. Lukon ottelusarjavoitto voi olla hyvinkin mahdollinen.

Bluesin taival on kulkenut tasaista vauhtia, ilman niinkään isoja muutoksia. Päävalmentaja Jyrki Aho on saanut joukkueen tarvittavaan kevätkuntoon. Otteluparissa Blues voitti kuitenkin jo jotain – sai vastustajakseen sellaisen vastustajan, jonka espoolaiset hyvän tuurinkin perusteella voivat voittaa.

Tappara – Pelicans: Tapparan kausi on ollu lupaava. Sen kohtalona on ollut koko runkosarjan Kärppien seuraaminen sarjakärjessä. Tamperelaiset saavuttivat viime kaudella hopeaa Ässien voittaessa, mutta tänä vuonna Tapparan life is life -laulu voi tulla totuksi Hakametsässä. Josh Green, Olli Palola ja Nick Balen kannattaa pitää mielessä. Kolmikko on ollut tehokas vastustajien murheenkryyni.

Hannu Aravirran Pelicans-miehistö otti Villi Kortti -kierroksella makoisan HIFK-voiton saman tien 2-0. Tuskin on miesmuistiin ollut toista tällaista mahdollisuutta lahtelaisilla, mutta Tappara on kivikova vastus. Tähän saumaan olisi hyvä ollut pitää joukkueessa eräs tshekkiläinen hyökkääjä, Radek Smolenak, koska hänen kaltaisiaan pelaajia playoffit kaipaavat. KHL vei kuitenkin miehen.

SaiPa – JYP: Lappeenrannassa on opittu pelaamaan kiekkoa. Kauden aikana sputnik on ollut hyvässä vireessä, ja varsinkin kotiluolassaan Kisapuistossa. SaiPan taktiikkana tullee olemaan JYPin hyökkäysten eliminoiminen jo alkutekijöihinsä. Keltapaidat osaavat pitää kiekkoa ja syötellä, mutta onko siitä sarjan voittoon. Maalinsuulla ainakin on tarpeeksi osaamista, kun Jussi Markkanen huikealla kokemuksellaan pyrkii estämään jyväskyläläisten laukauksia.

JYPin tie kevään korvalla on ollut kirjava. Vasta viimeisillä kierroksilla runkosarjassa JYP sai pelinsä uomiin, kun hurrikaanilauma vei voiton sarjakärjestä ja sarjanelosesta. Otteluparissa JYP on jokseenkin suosikki. SaiPan voittokulku ei voi jatkua, toisin kuin kävi Kärpille koko kauden. Mikäli JYP pääsee vauhtiinsa ja pelaa kovaa, rehdisti ja tahtotasolla varustettuna, on SaiPan kesäloma melkein jo naputeltu.

Mikko Roivas