Selaat arkistoa kohteelle punktio.

Punktio vol. 3

18.8.2015 Yleinen

Kirjoittelen tätä ny täältä klinikan toipumishuoneen sängyltä. Eli tämä on ihan tuoretta fiilistä. :) aloitetaan siitä, että fiilikset on nyt ihan hyvät. Punktio on ohi ja selvisin siitä.

Aamulla oli kovin hermostunut ja itku oli kurkussa kun odottelin vuoroani klinikan aulassa. Mutta jännitys helpotti onneksi heti, kun tuttu hoitaja otti minut hoiviinsa. :)  verenpaineen mittausta ja kanyylin asennusta. Verenpaineet nyt huiteli melko korkealla, mutta niin niille käy aina kun jännitän, joten mulle se ei ollut yhtään uutta. Kanyylikin meni helposti. :) hoitava lääkäri kävi moikkaamassa ja siinä vaiheessa omat silmät kostuivat. Jotenkin kohtaaminen oli vaan niin… Herkistävä.  Sitten vessassa käynti ja punktioon.

Sain heti kipulääkettä, joten puudutuksen laitto ei edes tuntunu. (Hyvät lääkkeet).  Lääkkeet meni sen verran päähän, että oli hieman sumea olo. Punktio meni sitten suht kivuttomasti. Ainahan se vähän tuntuu, mutta kyllä sen kestää. Ainut ongelma oli, että vasen munasarjat karkaili neulan edestä, joten hälyttivät toisen lääkärin painamaan mua vatsasta. Näin saatiin kaikki punktoitua. Ajallisesti toimenpide ei kauaa kestänyt. Ja se palaute mitä lääkäreiltä tuli oli ihanaa. ’Sniif’

Sitten toipumaan. Sain heti suoraan suoneen paria kipulääkettä ja sen jälkeen vielä antibioottia. Antibiootti laitettiin kaiken varalta, kun jouduttiin pistämään useamman kerran. Olo on muuten jo ihan hyvä, mutta ne pistokohdat jomotteli tuossa vielä hetki sitten inhottavasti. Nyt nautiskelen pientä välipalaa ja odottelen, että puolisoni tulee hakemaan minut kotiin.

Niin, ja se munasolusaldo. Se oli itselleni suuri yllätys. 10 munasolua saatiin, niiden laadusta ja kypsyydestä en vielä tiedä. Huomenna olen sitten viisaampi sen suhteen. Alkionsiirto menee perjantaille. Siihen asti lekottelen kotona ja huilailen. Fiilikset on nyt ihan hyvät. Kaikki meni paremmin mitä olin kuvitellut. Nyt sitten jännitetään huomiseen niitä uutisia.

Tilannekatsaus

14.8.2015 Yleinen

Kotiuduin juuri ultrareissultani. Ajatukset on pikkusen sekasin, en hypi riemusta, mutta ei nyt itketäkään. Jotenkin on semmonen pessimisti ei pety -fiilis. No, mutta ultrassa kaikki näyttää menevän kuten viime vuonnakin. Follikkelien määrä on vähän vähentyny. Tällä hetkellä 14-15mm oli yhteensä 5kpl ja sit 13-14mm 4. 11-13mm oli sitten aika paljon. No jospa nuo 9 saatais nyt kasvamaan sinne 20mm ennen ens tiistaina olevaa punktiota. Sen verran tehtiin muutoksia piikityksiin, että Gonal-f annosta nostettiin ja pistän tänään ja huomenna 275ui. Sunnuntai-iltana sitten irrotuspiikki Pregnyl, ja nyt pistän sitä 10000ui, eli pääsen liuotteleen pari pakettia kyseistä tuotetta. Tiistai-aamuna suuntaan sitten taas junalla kohti klinikkaa ja siellä pitäis olla viimestään 8.30. Punktio on klo 9. Minä jään sinne sitten viihdyttämään henkilökuntaa useammaksi tunniksi, kun puolisoni tulee hakemaan minut kun pääsee töistä. Mutta ehkä keksin siellä jotain tekemistä. Huutelen sitten sieltä hoitajaa ja pyydän tuomaan millon kahvia, millon pöyhimään tyynyä. ;)

Olo on muuten ihan ok. Aamulla pystyy touhuamaan ihan normaalisti, mutta näin iltapäivällä alkaa paine ja turvotus alavatsalla lisääntyä. On vaan helpompi makoilla sohvalla ja ottaa rennosti. Maha on muuten ihan järkyttävän turvoksissa, ihan kun ois jo raskaana. Huomaan muuten taas, että hermot on pikkusen kireellä. Tulee tiuskittua ihan tyhmistä jutuista, mutta onneks tämä on kohta ohi. Viikonlopuksi pitäs keksiä jotain puuhaa, että aika menis nopeemmin. Käy vähän tylsäksi jos pötköttelee koko viikonlopun. Ajateltiin kyllä hakee leffoja vuokralle.

Mutta ihanan aurinkoista viikonloppua kaikille lukijoille ja pitäkää huolta itsestänne. <3

 

P.S. Punktion tekee meidän hoitavalääkäri, joka palaa nyt siis lomalta. <3

Ultra kuulumisia

10.8.2015 Yleinen

Neljä päivää on nyt piikitetty Gonal-f ja tänään oli eka seurantaultra. Saldo näyttää tällä  hetkellä taas ihan hyvältä. Kasvamassa oli tällä hetkellä noin 10 isompaa follikkelia (8-9mm) ja sitten noin 7mm oli paljon. Jos nyt sais nuo kymmenen follia kasvamaan ja ne pysyis matkassa mukana niin se ois jo ihan hyvä, vaikka pikkusen runsaampaa saldoa toivon kyllä. Mutta mikä parasta, hyperstimulaation vaaraa ei EHKÄ ole (ainakaan vielä), joka tarkoittais sitä että päästäis sitten tuoresiirtoon.

Nyt piikittelen samalla annokselle torstaihin asti Gonalia ja huomenna mukaan tulee sitten jarrulääkkeenä Orgalutran. Tuo ärsyttävääkin ärsyttävämpi lääke, jonka neula on niin tylsä, että sen saa iskeä ihosta läpi. Minkähän takia lääkefirmat ei vaihda sitä pienempään? No, mutta näillä mennään. Perjantaina sitten ultraan ja josko sitten tiedettäis jo punktiopäivä. Lääkäri epäili, että vois olla ens viikon tiistaina. Silloin tämä menis samalla kaavalla kun viime syksyinen hoitokin. :)

Se viime viikkoinen ahdistus ja suru on helpottanut. Sanoin kyllä lääkärille, että on ollut henkisesti vaikeampaa tämä kuin aiemmin. Onneksi lääkäri jaksoi tsempata ja kun niitä positiivisia kommentteja oli tarkoitus kertoa niin oli jotenkin ihanaa kun lääkäri sanoi tänään, että ”olet tehnyt kaikki niin hyvin.” Tällä hän selkeästi tsemppasi minua juuri noihin pistoksiin.

Juttelin tänään vielä hoitajan kanssa ja hän kyseli, että kenet lääkärit haluan tekemään punktion, meidän oman hoitavan lääkärin vai tämän uuden, kenellä olen nyt käynyt kun oma lääkäri on lomalla. No enhän minä osaa sanoa. Kumpikin on todella ihania tapauksia, joten mitenpä minä osaisin valita. Ehkä kroppa sitten päättää sen minun puolesta. :) Ja koska joudun menemään punktioon yksin (puolisollani palaa juuri lomalta töihin, eikä haluisi heti ottaa palkatonta päivää) niin kysyin jo tuota tuttua hoitajaa mukaan punktioon. Helpottaa vähän jännitystä, kun on joku tuttu mukana. Itse punktio on mennyt aina niin hyvin, että selviän siitä kyllä yksinkin. Viimeksihän puolisoni lähetettiin ulos huoneesta, kun sille tuli paha olo, joten samapa tuo. :)

Mutta nyt ajatukset taas jonnekin muualle kuin tähän hoitoon eli taidan sukeltaa vadelmapuskien uumeniin ja jos vaikka pääsis lenkillekin (nyt kun vielä kykenee liikkumaan, loppuviikosta voi olla jo vähän hitaampaa ja tuskaisempaa).