Selaat arkistoa kohteelle Prykmestar.

Olutarvio – Vakka-Suomen Prykmestar – Saazer Pils

21.2.2017 Käsityöläisoluet 2017, Olutarviot

Humalat: Saazer
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 5,7 %
EBU: 37,2

Käsityöläisoluiden tarkastelua jatketaan tällä kertaa Vakka-Suomen Panimon Saazer Pilsin parissa. Panimon oluet eivät ole itseäni hirveästi vakuuttaneet, joskin esim. Talvibock, Savukataja ja Suvi ovat olleet toisaalta todella maistuvia. Viime vuonna Alkon käsityöläisolut -kampanjaan kuulunut Kaura Stout oli itselleni koko kampanjan kehnoin olut, onnistutaanko nyt paremmin?

Lasiin kaadettuna Saazer Pils on reilusti vaahtoavaa kirkkaankeltaista olutta ja näyttää kieltämättä hyvältä. Tuoksu on heinäinen ja tunkkainen eikä hirveästi nostata odotuksia makua kohtaan. Eikä maku valitettavasti ole tuoksua parempi: heinää, hieman ruohoa, viljaa ja edellämainitusta Kaura Stoutistakin tuttua hernekeittomaista sivumakua. Ei nyt kyllä ollenkaan sellaista mitä odotin.

Paljon tästä ovat itseäni asiantuntevammat olutgurut tuntuneet tykkäävän mutta itselleni ei valitettavasti maistunut. Kyllä tämä mainittua Kaura Stoutia parempaa on, mutta vain marginaalisesti.

ARVOSANA: 1 / 5

Olutarvio – Vakka-Suomen Prykmestar Kaura Stout

18.2.2016 Käsityöläisoluet 2016, Olutarviot

Humalat: Ei tiedossa
Maltaat: Ei tiedossa
Voltit: 5,0 %
EBU: 23,5

Vakka-Suomen Panimon oluet ovat siitä erikoisia, että en ole toistaiseksi onnistunut löytämään niistä omaa suosikkiani. Useita Prykmestar-oluita on tullut maistettua, mutta mikään ei ole herättänyt sen suurempia tuntemuksia, vaikka ihan perushyviä oluita useimmat niistä ovat olleetkin. Alkon käsityöläisolut-kampanjaan on panimolta tänä vuonna tarjolla Kaura Stout ja kyllähän hyvä stout maistuu aina, etenkin talvella. Nyt tosin ei maistunut (ainakaan hyvältä) nimittäin valitettavasti kyseessä on sekä panimon, että myös käsityöläisolut-kampanjan tähän mennessä huonoin olut.

Ulkoasultaan Prykmestar Kaura Stout on tummaa, hieman kahvisen väristä olutta muutaman sentin vaahtokukalla. Tuoksu on tunkkainen, hieman viljainen ja kun tarpeeksi hartaasti nuuskii, niin kyllä siellä myös häivähdys kahvisuutta on taustalla. Jos tuoksu on vaatimaton, niin maku ei valitettavasti ole sen parempi: omituinen hernemäisyys hallitsee makua, taustalla myös aavistus viljaisuutta sekä erittäin lievää paahteisuutta. Ei tätä kyllä stoutiksi meinaa tunnistaa millään.

Lyhyesti ja ytimekkäästi voidaan todeta, että kyseessä on harmillisen kehno olut ja samalla huonoin tähän mennessä maistamani stout. Vielä kun otetaan huomioon oluen lähes viiden euron hintalappu, niin ei voi kun ihmetellä. Välttäkää!

ARVOSANA: 1 / 5

2016-02-12 23.48.33_889x500