Selaat arkistoa kohteelle pohdinta.

Weedin aikahyppy

2.1.2015 Yleinen

Moni varmasti tietää, että Takahashi on GNG:n jälkeen tuottanut tarinaan jatkoa Ginin pojan muodossa. Kyse on siis siitä miksi sarjojen välille piti tehdä näin suuri aikahyppy?

Sakuraandherpups

Kun GNG loppuu susiosan jälkeen Takahashi aloitti Weedin julkaisemisen. Itsekin odotin, että näin suurta aikahyppyä ei olisi tullut, vaan noin 1-2 vuotta susiosan jälkeen, jolloin Gin olisi vielä melko nuori. Weedissä Gin on suuret 14-vuotta~ En ymmärrä miksi tämä aikahyppy oli näin suuri.

Entiset rakkaat hahmonne GNG:ssä ovat vanhentuneet oikein kivasti viimeisestä susiosasta. Ihme, että edes Cross on elossa,kun on 20 vuotias, tai jopa ylikin. Koirien ikä menee jo luonnottomuuksiin, jolloin joskus tuntuu siltä, kuin hahmo ei kuolisi koskaan. Ainoa todella vanha hahmo, joka kuolee on Ben. Hän kokee rauhallisen vanhuuskuoleman läheistensä ympäröimänä. Olikohan Mosskin tähän kastiin, en tiedä.

Sitten toiseen kysymykseen. Mihin vanhat GNG hahmot ovat kadonneet? Hyviä esimerkkejä ovat, Chutora, Wilsson ja Igan ninjakoirat (tähän en lue Akamea). Takahashin vieraillessa Suomessa haastettelussa hän ei edes muistanut koko Chutoraa. Kaipa mangaka on vain unohtanut joitakin hahmoja, eikä siksi ole ottanut niitä mukaan Weediin. Onko kyllä harmi, että vanhat GNG:n tutut on unohdettu täysin.

Jos olisin ollut Takahashi en olisi tehnyt noin suurta aikahyppyä juuri sen takia, että hahmot ovat niin vanhoja Weedissä.

~

Elämän ihmeellisiä kysymyksiä ja arvoituksia

2.11.2014 Yleinen

Tapahtuma rikas viikonloppu jatkui ystäväni Anetten kanssa pohdinnalla kera viinitilkan. Mieleen juolahti yksi ehkä kummallisimista ja ihmeellisimmistä kysymyksistä jota pohdimme tuntikaupalla sekä syvennyimme aiheeseen kunnolla. Siinä pohdinnan lomassa keksimme mahdollisesti uusia sanoja suomenkieleen. Me ei olla seottu lopullisesti sitä ei tarvitse pelätä, mutta täällä sveitsin vuorilla eli maalla on aikaa pohtia kaiken näköistä.

Mikä sana kuvaa parhaiten pesukonetta?

Nyt tulee vähän tausta tietoja miksi keskustelumme ajautui tähän aiheeseen ja mitä me tällä kysymykselleä haemme.

Juttelimme kaikessa rauhassa niitä näitä ja Anette viikkaili samalla pyykkiä. Puhtaat pyykit hupenivat pussista ja asettui kauniiksi pinoiksi pöydälle. Pussi näytti tyhjälle, mutta siellä oli vielä yksi sukka. Siis YKSI sukka ei paria missään. Anette muisti että hän oli aivan varmasti laittanut parin tälle sukalle pesukoneeseen, koska oli vienyt ne erikseen tyttärensä huoneen lattialta pesuun. Siitä heräsi kysymys miksi pesukone vie vain sukkia, ei kumpaakin sukkaa vaan toisen sukan? Koneelle ei kelpaa esim. stringit tai käsineet vaan pelkästään sukat. Rupesimme miettimään että mikä sana kuvaisi parhaiten pesukonetta joka vie toisen sukan, haluaa erottaa identtisenparin ja pyörittää tätä kolmiodraamaa.

Mikä näistä sanoista on mielestäsi oikea? Onko sinulla parempi vaihtoehto? Sanassa täytyisi olla jotain erottamiseen viittaavaa, mutta se ei kuitenkaan välttämättä ole lopullista.

 

Erottaja = erottaa sukat toisistaan viemällä parin. Alkuun sana erottaja vaikutti hyvälle, mutta onko se liian lopullista? Aina on kuitenkin mahdollisuus että pari löytyy. Emme siis olleet tyytyväisiä sanaan joka kuullostaa niin lopulliselta.

Etäyttäjä= Pesukone on etäyttäjä se etäyttää parin, mutta vielä on mahdollista että pari löytyy. Oivaa, nyt me se keksittiin! Kuitenkin kun sanan sanoi muutaman kerran ääneen ei se kuullostanut hyvälle. Onko etäyttäjä edes sana vai olisiko erkauttaja parempi? Ei taida erkauttajakaan olla oikeaa Suomenkieltä. Jotenkin nämä kuitenkin jäi ikävästi soimaan korvissa joten ei tyydytty näihinkään. Pohtiminen jatkui…

Täkyttäjä= houkuttelija. Se sen on oltava. Hetken riemuitsimme keksinnöstä, mutta nyt kun ajattelee niin ei se voi olla houkuttelija. Millä se houkuttelee sukkia? Sana täky tarkoittaa houkutinta joten pesukoneellakin pitäisi olla jokin täky että se voisi olla täkyttäjä. On tämä vaikeaa.. Asia vaivaa ainakin minua että mikä se oikea sana on tai onko tällaiselle edes sanaa?

Huomasin että Itse ajattelin asiaa psykologisesti syvennyin aiheeseen kunnolla, mutta eihän pesukonetta voi ajatella psykologisesti? Anettea vain ärsytti sukan katoaminen. Päädyimme lopulta tulokseen että meidän ajattelumaailma on hyvin filosofista? Naurattaa jälkeenpäin että mitä meidän päässä oikein on liikkunut nyt kun tätä todella kirjoittaa ja lukee.

-viisauden rakastajat

2/12 askelta onneen

31.8.2014 Onnellisuus, Yleinen

2. Optimismin edistäminen

Tässä minä olen ollut aina melko hyvä. Osaan etsiä asiasta kuin asiasta myönteiset puolet. Jokainen päivä on lahja ja yritän elää sillä ajatuksella, että tämä päivä voi olla viimeiseni, tehdään siitä siis hyvä.

Valitettavasti normaalissa elämässä asiat eivät vaan mene niin kuin ajattelee, eikä silloin jaksaisi olla kovin optimisminen. Tottahan se on, että myönteinen ajattelu ja se, että jaksaa olla toiveikas tekee varmasti onnellisemmaksi. Mutta kertokaa jos tiedätte yhdenkin ihmisen, joka jaksaa aamusta iltaan olla vaan niin ylipirteä hössöttäjä, joka ilahtuu jopa siitä, kun kuumat kahvit kaatuvat valkoisille housuille. Tai kun autosta loppuu bensa juuri ennen huoltoasemaa ja olet liikenteessä yksin. Vaikea uskoa, että kukaan jaksaa olla silti niin optimisminen ja hilpeä, kävi mitä kävi.

Toisaalta toinen askel on optimismin edistäminen, eikä että koko ajan pitäisi olla optimisminen kuitenkaan. Kuten aikaisemmin jo kirjoitin, niin olen optimisti jo luonteeltani, mutta en silti koe, että se tuo minulle onnea. Tosin viimeaikoina on elämä lytännyt kovalla kädellä maahan jatkuvasti, niin on optimismi hieman kadoksissa.

Never give up.

http://lehtitilaukset.a-lehdet.fi/kampanja/3944?mav=D0000045&utm_source=TT_text_a&utm_medium=display&utm_content=yleinen&utm_campaign=DU4XX800 Lue artikkeli kokonaan →